mostarka86 prvotno napisa
sinoć mi je odgovorio kasno, tako da sam tek sada vidjela...sad ću kopirati sve što mi je napisao, pa odlučite...ja ostajem radije pri menopuru i originalima, jer merional i ostale nisu prošle nikakvu studiju i prisutan je veći br.alergijskih reakcija. ali da ne pričam u prazno, idem copy-paste...
poruka 1-
Poštovana,
Kako Merional nije registriran u RH nemam sa njim iskustva. Sastav je prakticno isti. Načelno je lošiji od MP jer je slabije pročišćen pa ima vise alergiskih reakcija na mjestu aplikacije i ponekad nepredvidiv učinak. Naravno bitno je jeftiniji od MP (valjda i to nešto govori). Šta se mene tiče možete nabaviti Meroinal za postupak. Tada potražite i zamjenu za Cetrotide, zove se Ganerelix Organon. Za Ovitrelle zamjena je Pregnyl, Choragon ili Brevactide od 5000 IU DVIJE ampule (10.000 jedinica).
Za sva ostala pitanja stojim Vam na raspolaganju.
poruka 2-Evo i odgovora zastupnika Menopura u HR koji je naravno očekivan.
Vi odlučite.
"Vezano uz Merional , ne znam puno jer taj lijek nije registriran u Hrvatskoj pa nemam puno informacija.
Kontaktirala sam svog supervisora, koji sjedi u Mađarskoj gdje i imaju Merional i on kaže: Merional nema niti jednu svoju studiju, koristi sve reference od Menopura.
Sa svojoj cijenom je puno napravio u mnogim zemljama ali nakon dužeg iskustva s njim svi se ipak vraćaju na Menopur (ili drugi lijek) jer im se uspješnost smanjila – oni to povezuju s nejednakosti između serija odnosno ampula lijeka.
Ne znam da li sam išta pomogla ali to je sve što u ovako kratkom roku imam."
koliko vidim da se spminje sinj da je najeftiniji za menopur, šta ti o tome znaš?