ja sam nafriško bila na punkciji, 14.04. već sam pisala o tome. mislila sam i ja da je strašnije, al najblje od svega je da te te injekcije toliko ošamute, da se ja i dr.P.jedva sjeća

)) kad je bio transfer, ja mu to govorim, kaže on meni, vidio sam ja da ti mene ne registruješ

bol, koja nije, u mom slučaju, bila velika, traje 10 sekundi. tako da se ti da uzdržati za naše mrvice. nakon punkcije ostaneš ležati 20-30 min.i ideš kući. nakon ET sam ležala skoro sat vremena.
injekcije za stimulaciju malo peckaju, ali ne bole, jer su to najtanje, inzulinske iglice, jedva je osjetiš. terapiju, odnosno koliko ih se daje odredi doktor. ja sam primila 24 ampule menopura, 2 cetrotide i 1 ovitrelle. mene nije ništa bolilo poslije ni na dan pukcije i sutra dan.
tako da se nemaš čega brinuti. veliki plus su tvoje godine (meni je 25 tako da govorim šta mi je dr.rekao), i dosta je bitno na vrijeme sve započeti, jer nam niko ne može garantovati koliko ćemo puta morati otići i koliko dugo će sve skupa trajati.
samo hrabro