Sara![]()
Sara![]()
Sara prava menga još nije stigla ako se nastavi ovako u malim količinama moram raditi betu u ponediljak! Frćka sretno u postupku.
sara![]()
Peugeot,draga ja sam bila na 2 katuSorry sta kasno odgovaram.
sara,ima li kakvih novosti??
Cure nisam ni danas dobila m., hvala vam velika na podršci, ujutro idem vadit svoju prvu betu, osim ako ne bude iznenađenja večeras!!!!
Cvitka i tebi držimda krvarenje nestane i beta naraste!!!!!!!!!!!
Thanx željkica, ma ovo nije normalno malo me zabrinjava ili psiha čini čuda pa ću prokrvariti ako beta bude negativna (kad budem imala crno na bilo) a danas toliko boli mislila san da će biti izljev kad ono opet nešto malo i bezveze!!!!sad opet ništa niti boli niti curka ujutro ću vaditi betu pa makar noćas skroz procurila!!!!
sara, cvitka - čekamo s vama lijepe vijesti...![]()
![]()
![]()
Ma ne znam da li da ih stavljam, stavila san jutros jučer nisam, jutros sam ih stavila jer me uvatila panika ne bi tila ja nešto zabrljati zato i idem ujutro vaditi krv, zadnji put sam i priko utrica dobila normalnu mengu!! Šta vi kažete da li da ih stavim još većeras i ujutro pa ću sutra znat na čemu sam!!!!
Stavi ti, za svaki slučaj, neće ti bit teško ni idućih tjedana...![]()
ja bi ih na tvom mjestu stavila ako nema krvarenja,ja sam u prvom postupku uz njih dobila vješticu drugi put nisam nego sam krv vadila,stavi ih večeras i ujutro a za dalje ćeš vidit a ja ti želim da ih koristiš sve do 12 tt!
Da tako san i mislila, sutra će sve biti jasnije!!!!
sara i cvitka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sara ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Cvitka~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
za velike velike bete![]()
![]()
sara ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
cvitka~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Evo ovako moja beta je potvrdila ono sta san osjećala i šta mi je reka test na urin nema trudnoće i idemo u nove pobjede na jesen!!!!!
Sara ajde čekamo tvoju pozitivu!!!!!!!
I ja se pridružujem Cvitkinom rezultatu. Moja beta je < 1,2 (tako piše na nalazu), a počela je i menga.
Joj cure,jako mi je žao....![]()
BOkić cure.... dugo nista nisam pisala ali evo pratim sve ... imam jedno pitanje...ako ima ko iskusan da mi odgovori... bila sam danas na svoj prvi AIH u Cita... Dr. A mi je radila ali mi ga nije naplatila jer se zeznula kod racunanja stoperice... umjesto u sridu, stopericu mi je napisala da uzmjem u utorak navecer tako da je proslo tocno 60 sati od stoperice...odnosno, ako je O bila nakon 36 h znaci da je bila jucer ujutro... jajna stanica zivi 24 h po nekima, po nekima krace... u svakom slucaju, neznam sta da mislim... stavljat cu ipak utrice kako je dr. rekla pa sta bude... ajde cure malo ohrabrenja...puno hvala.
cvitka i sara,žao mi je cure. Znam da su sada sve riječi suvišne. Grlim vas do neba
sara i cvitka jako mi je žao ,grlim ljubim znam da vam od toga neće bit lakše al bar nešto da vas malo utješi![]()
sara i cvitka![]()
Hvala Vam dragešne moje, a stvarno mi je lakše kad znam da ne prolazim ovo sama , ma nismo mi ni same imamo svoje obitelji ali vi najbolje do detalja znate kako je prolaziti kroz postupak od početka do kraja ma kakav on bio!!!
*sunnisshining* sve radi kako ti dok kaze i radi domaći rad redovito, to su meni preporučili nakon svakog AIH-a i ako ti nedaj Bože ne uspije sa AIH-om ne gubi vrime živce i novac kreni na IVF iz osobnog iskustva ti to govorim!!!!
Mislim da cu u deveti misec u Cita na IVF a sad iden malo ušparati kuna da mogu u Šparca ha ha ha ha šala mala!!!!!
Drage cure, od srca vam hvala na podršci, sve ste mi krasneNije uspilo ni iz 5-tog puta, al život je to i idemo dalje. Svakoj od vas koja ide u postupak ili je u njemu, ukojoj god da je fazi, želim uspjeh od srca, a našim trudnicama želim mirnu trudnoću do kraja i što lakši porod....
Zadnjih 6-7- mjes sam samo u ovome, svako dva miseca pokušaj (jer sam imalam i smrzl) i neuspjeh, pa ću se sada malo odmorit, al bit ću tu i pratiti vas i radovat se svakoj novoj trudnici![]()
36 sati nakon štoperice je bilo u četvratak u jutro, a inseminaciju je radila u petak u jutro?
Jajna stanica sposbna je za oplodnju 24 sata i manje... mislim, da sve znaš.
Velika greška doktorice.
Je li te pogledala na uz prije inseminacije? Ako te je prgledala na uz prije insminacije, što je rekla? Što piše na otpusnom pismu?
Cvitka i Sara strasno mi je zao! Sara bas sam se nekako nadala da ces se ti veselit..Valjda Bog strpljive voli..
)
Cure jel neko zna od kad do kad je točno dr. Poljak na godišnjem?
Loly prvi dio osmog mjeseca je na godišnjem, ne znam točno do kojeg datuma, nazovi sestru pa će ti reći točno.
Sara isprazni inbox.nemogu ti poslat poruku
Pozdrav dragim forumašicama, molila bi vas za pomoć, pošto čitajući forum ne snalazim se u vašim odgovorima, bez uvrijede al pričate doktorskim jezikom, stvarno ste napredne, ja vas ništa ne razumijem, laik sam u tome. Ukratko da vam pojasnim, za 3 dana imam termin u klinici CITO, problem je već godinama bezuspješno zatrudnjivanje normalnim putem, nisam do sada nikakve pretrage radila. Čula sam sve najbolje o toj klinici al želim biti barem malo pripremljena i da shvatim o čemu će mi dr. pričati jer pročitala sam da su dosta brzopleti i bojim se da na kraju ništa neću shvatiti. Dali mi može koja od vas napisati koja je procedura lječenja neplodnosti, što me slijedi, dali je bolje neke pretrage napraviti preko HZZO ili da sve prepustim privatnoj klinici? Hvala
Lorena kao prvo dobrodošla
Ono što će ti prvo trebat su tvoji hormoni i od tvog muža spermiogram.
Ako je to ok onda slijede brisevi, eventualno HSG(propuhivanje jajnika).
To je od nalaza što ćeš radit...
Zatim slijede folikulometrije,tj.utvrđivanje da li imaš ovulaciju i kakva je...
Zatim eventualno ciljani odnosi i onda nastupa MPO.
Vjerojatno sam neke stvari zaboravila,pa će me cure nadopunit.
Ono što ti ej pametno raditi soc su hormoni i brisevi,a SG ionako u CITO....
Lorena 81 evo što ti je potrebno sve za početak (ja sam od početka u Cita):
1. muž obavezno spermiogram - može u Cita 300 kn košta, a može i na Firule sa uputnicom (mi smo osobno prvi napravili na Firule i kad smo došli u dr. P. prvi put nije zahtijevao da muž napravi kod njih).
2. markeri hepatitisa B i C (i ti i muž) - na higijenski se vade
3. HIV1 i HIV2 (i ti i umuž) - na figijenski
4. ti izvadi slijedeće hormone: FSH, LH, TSH, prolaktin, estradiol, AMH (ovo moraš vadit između 2. i 5. dana ciklusa) - amh vadiš u centralnom laboratoriju na Firule, a ostalo mislim na nuklearnoj
5. briseve: klamidija, ureaplasma, mikroplazma, aerobi, anaerobi - kod svog ginekologa
6. papa test - ne straiji od godinu dana
7. uzv dojki (to je mene dr. tražio prije nego sam krenila u prvi postupak, poslije više ne)
Sve ove nalaze možeš napaviti putem HZZO-a, uputnice ti daje tvoj soc. ginekolog i zašto bi trošila privatno to radit ako se može ovako.
To ti je za početak, a bude li trebalo još šta dr. će ti sam reći, meni je kasnije dao da vadim još neke stvari nakon što nije uspijevalo više puta, al pomalo. Možeš dogovorit termin kod njih i polako prikupljat nalaze da uštediš na vremenu, a ako za prvi razgovor i nemaš sve nalaze nije problem, dostavit ćeš ih naknadno.
Za polikliniku Cito ti mogu reći sve najbolje, svi dr. su stručni i sestre su super, nekad će ti se činit da d., radi na brzinu neke stvari, al vjeruj mi , točno zna što radi i velika je gužva ponekad pa je na sto strana, al njihova stručnost je na visokom nivou, a i uvijek ga možeš pitat šta te zanima bez ustručavanja.
Slobodno pitaj ovdje sve šta te zanima i evo na kraju posta da ti kažem DOBRODOŠLA, da što kraćeš budeš na ovim temama, a prebaciš se na neke ljepše!!!
lorena dobro došla! sara ti je sve lipo opisala baš za 5, ja sam ti hiv i hepatitis vadila na križinama 2 kat transfuzija tako da možeš i tamo,i da citu same pohvale!ako ti bilo šta treba samo pitaj tu smo!
Već ti je netko objasnio sve u vezi razvoja js tako da sorry, al moram još nešto nadodat nije mi jasno da pored 2 doktora Š i P cure idu kod A. koja uopće nema iskustva kad je riječ o oplodnjama bilo aih ili ivf, nažalost ti si 3 cura od koje čujem istu priču vezanu za tu doktoricu znači ona totalno šlampavo obavi svoj posao, radi greške kod ultrazvuka, kod štoperice iste greške radi kod svih koje znam da su bile kod nje na aih, osobno nemam stvarno ništa protiv doktorice dapače ona mi je radila kiretažu i bila mi je super, ali ako želiš ići dalje u cita izaberi između ova 2 druga doktora koji su puno stručniji od nje u pogledu potpomognute oplodnje. Sretno u daljnjim postupcima