Stranica 106 od 155 PrviPrvi ... 65696104105106107108116 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,251 do 5,300 od 7735

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

milivoj, vjerujem da dr. L. zna što radi, ali što mogu, kad mi ovaj ne želi dati tu stimulaciju koju mi je dr. L. predložila... počinjem se miriti činjenicom da je to sada tako, ne mogu glavom kroz zid. pošto i tako ne vjerujem u inseminaciju, sama sam sebe na to pripremila sa ću morati odraditi svih šest inseminacija, a onda na IVF. tada će me i tako morati stimulirati... ma bitno mi je više da krenem...

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ja sam isto digla frku oko tih lijekova i rekla mi je zenska u hzzo da pise u narodnim novinama novi zakon i da je to tako.
    Ja sam isto malo citala o tom klomifenu i nije mi jasno zasto se ide na tolko skupi protokol ( mene je kostalo oko 5000 kuna makar nisam nakraju imala ni jedan folikul) ali mislim da treba imat povjerenja u doktoricu,nije ona bezveze to tako predlozila. Posto je sa tobom sve ok mislim da imas jako velike sanse i od inseminacije.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ma ne kažem tebi ništa bmaric nego se ne mogu načuditi našim "stručnjacima"...
    makar je to samo inseminacija, treba svakom postupku pristupiti najozbiljnije a ne ići samo da se ide...
    sretno u svakom slučaju...

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

nisu mi jasni ovi naši... plaćaju donacije izvan zemlje zato jer im nije stalo da se u HR oformi banka gameta, a onda kada stručnjaci koji vode programe donacije u inozemstvu predlože protokol, e onda naši kažu-ne može tako, mi ćemo uštedjeti na ljekovima i mijenjaju protokol...

tko je tu lud?

sretno bmaric~~~

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

milivoj i inesz hvala!!!

bas tako milivoj, nasi "strucnjaci"... umjesto da nam olaksaju, oni nam jos zakompliciraju.

marijakr, i meni je dr. rekao da je doslo do promjene u zakonu i da bez konzultacije sa povjerenstvom ne moze dati nikakve lijekove...
    vidjet cu sto ce mi reci kad izvadim progesteron, pa cu se opet konzultirati sa pfc-om i s njima dogovoriti. sto mi iz pfc-a kazu, to cu i napraviti.

sretno svima!

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Evo drage moje cure, moja beta 13 dnt je 236. još uvijek ne vjerujem

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Same sretne vjesti. Crstitam

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nana, krasna beta, cestitam!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ma bravo nana, baš sam razmišljala da bi nam se ovih dana mogla javit, čestitam!!!!!!!!

pipi73 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Nano.....bravo....divne vjesti.....

Bmaric...nisam bas upucena ali postoji li sansa da ti sama platis lijekove...mozda lupam ,ne znam koliko to kosta..i da li moze uopste..
    I malo me pogodilo to sto si rekla da ne vjerujes u inseminacije...da cekas samo da ih odradis...Nemoj da se ljutis ali nikako nebi smela tako da razmisljas....To je tvoje tjelo...i ovi lijekovi sto uzimamo uopste nisu naivni...i bezazleni...i organizam trpi...Svakako moras vjerovati da je to to..
    Znam da je zelja za potomstvom sveta i velika...ali put kojem mi idemo je jako tezak put...Meni je hvala Bogu uspjelo iz oba puta...ja doduse nemam ginekoloskih problema a ni nekih ozbiljnih drugih smetnji u organizmu koji bi mi otezavali da postanem majka ali vec 10 godina unazad imam bas velike reumatske probleme...I posle svakog postupka bude mi bas tesko...Vjerovatno moj imuni sistem otrpi svasta u toku postupka i onda reuma uzme svoj danak..I lekari tako kazu...Ali opet kazem...zelja za djecom je neizmjerna....
    Vjerujte u postupke...vjerujte lekaru kome idete..ili ga promjenite ako to nije slucaj...Tako je bar kod mene bilo u oba slucaja..tj dr Sonje i dr Mardesica...
    Poljubac svima....

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nana čestitam

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

nana, čestitam

pipi, mogu ja na osnovi preporuke pfc-a kupiti sama lijekove, ali me za moj protokol koštaju oko 3000 kn - a za to trenutno nemam novaca.
    što se inseminacije tiče, nije da baš ne vjerujem u "dobitak", ali postotak uspješnosti je jako mali, pa sam se već pripremila da ništa od toga. biti će mi puno lakše ako ne uspije, nego da se nadam nečemu i na kraju se razočaram. poznavajući sebe, a jako sam tvrdoglava, vjerojatno bi u tom slučaju brzo odustala, a to ne želim.

svima želim velike bete!

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj nana 72 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo drage moje cure, moja beta 13 dnt je 236. još uvijek ne vjerujem
    Bravo nana!
    Vidim da smo bile u istom mjesecu na postupku, i istoj vrsti postupka, pošto još ne možeš slati pp, molim te reci jesi li imala kakvih simptoma?

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

nana72, iskrene čestitke!

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Draga Kismet
    Ja sam 06.12. imala transfer dva osmostanicna embrija i jos uvijek nemam nikakvih simptoma. Jucer sam napravila betu i bila je pozitivna a sutra ponavljam da vidimo da li se pravilno dupla. Jos uvijek nevjerujem da nam je uspijelo iz prve. Pocela sam vjerovati da se u Pragu dogadaju cuda.

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Draga Kismet
    Ja sam 06.12. imala transfer dva osmostanicna embrija i jos uvijek nemam nikakvih simptoma. Jucer sam napravila betu i bila je pozitivna a sutra ponavljam da vidimo da li se pravilno dupla. Jos uvijek nevjerujem da nam je uspijelo iz prve. Pocela sam vjerovati da se u Pragu dogadaju cuda.
    Hvala nana, ja sam imala prva 4 dana nelagodu i bolnije cice, a sada skoro ništa, ali još se nadam...
    Ne brini, tako lijepa beta će se sigurno uduplati, čestitam još jednom i uživajte u Božiću utroje ( a možda i učetvero)

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nana 72
    Pocela sam vjerovati da se u Pragu dogadaju cuda.
    vjeruj...pogotovo je čaroban Adventski Prag...
    naše zimsko praško čudo je prohodalo i pravi nered po kući

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

I da nadopunim, 15 dnt beta je 591

pipi73 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

I da nadopunim, 15 dnt beta je 591
    Eto...znala sam...nek je sa srecom ...sve najbolje ti zelim....

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nana, cestitam?
    kismet, navijam jako

Elena 85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Cure koje idete u Prag na postupke,hocete mi molim vas malo pojasniti kako to ide,dali se odmah dode na red ili se dugo ceka,koliko kosta,dali budete tamo cijelo vrijeme do transfera,koga se kontaktira za inf. hvala vam

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Elena85, po meni je prvi korak javiti se mailom klinikama i opisati ukratko dijagnozu, pa vidite što će vam odgovoriti i prema tome odlučite čiji vam uvjeti bolje odgovaraju. Okvirni cijenik i mail adrese (pišes slobodno na hrvatskom jer ga kontakt osobe govore) su ti na prvoj stranici topica (jedino se pronatalova mijenjala: pronatal@pronatal.cz), a i naša mare41 se jako potrudila pa možeš malo proučiti i link u njenom potpisu, liječenje neplodnosti. Na red za konzultacije i zahvat se dolazi dosta brzo.
    Sretno s planiranjem, javi nam se
    Posljednje uređivanje od sejla : 23.12.2012. at 14:38

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Sretan i blagoslovljen Božić, i sve naj naj svima Vama, od srca Vam želim!!!!!

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Drage moje (i dragi), evo, približava se godina dana od kada je naša praška princeza ispunila naša srca i naše živote.
    Uživamo u prvom Božiću sa našom mezimicom, i od srca vam svima želimo Sretan Božić i puno zdravlja, ljubavi, sreće i praških čuda!
    Vole vas Matea i njezini ponosni roditelji!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

patuljchica, sretan vam prvi za koji dan!

pipi73 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Patuljcice srecan vam rodjendancic i da ih aBda docekate jos najmanje 100 ,sretni,zdravi i voljeni...

Svim nasim praskim saborcima zelim sretne Bozicne i novogodisnje praznike..puno zdravlja prvenstveno..ljubavi...velikih beta...divne trudnoce...zdravu djecicu...sve ono sto zelite i same...veliki poljubac od mene

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Cure, u zakašnjenju Sretan Božić i sve najbolje u Novoj 2013. godini, da svi iduće godine slavimo s pojačanjem!
    Mare, prašina je upalila- 12 dnt betica je 191,3 (transfer 2 trodnevna embrija od 7 i 8 stanica), čekam ponedjeljak da je ponovim, subotom ne rade laboratoriju u kbc-u, a danas sam bila privatno

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kismet, bravo! cestitam, cekamo duplanje, a do tad jupi, jupi!

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Čestitam svim trudnicama nek vam trudnoća bude školska i puna lijepih trenutaka a nama putnicama da nam se ostvari naš največi san!

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

kismet, cestitke i od mene, neka bude uredno i mirno sve do kraja!

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Hvala svima!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

kismet, čestitke

svima želim sretne i ugodne ove blagdanske dane

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Bravo kismet, čestitam

Odoh te odmah prebaciti među naše trudnice, a ti molim te ostani lijepo tu na Češkoj širiti dobre vibre i trudničju zarazu!

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

pozdrav svim članicama, nova sam na forumu. Evo malo čitam vaša iskustva iz češke, pošto ja i muž razmišljamo o toj opciji. muž ima neopstruktivnu azoospermiju, radio punkciju biopsiju, nigdje spermića a hormoni ok. pomalo smo umorni od borbe sa azoo i razmišljamo o opciji donora.. odaklem da krenemo, mi smo mislili u Pronatal , češka . čula sam o doktoru mardešiću sve najbolje. a mi smo inače iz bih, razmišljali smo o opciji microtese u Sarajevu u Bahceciju al smo osustali, čitala sam da je postotak uspješnih postupaka jako mali...Ima li netko iz BiH a da je išao u Češku na potpomognutu??

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj BigBlue prvotno napisa Vidi poruku
    Bravo kismet, čestitam

Odoh te odmah prebaciti među naše trudnice, a ti molim te ostani lijepo tu na Češkoj širiti dobre vibre i trudničju zarazu!
    Hvala BB (i Sejla!), trudnica, kako to lijepo zvuči...držite mi fige za ponedjeljak!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tin, ima parova iz bih, inace, u mom potpisu lijecenje neplodnosti imamo popis i drugih klinika u ceskoj..jesi citala temu azo statistika? tamo se dosta pise o klinici u sarajevu

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Bravo Kismet čestitke do neba

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

kismet, čestitam!!!

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

kismet, iskrene čestitke!

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    tin, ima parova iz bih, inace, u mom potpisu lijecenje neplodnosti imamo popis i drugih klinika u ceskoj..jesi citala temu azo statistika? tamo se dosta pise o klinici u sarajevu
    Nama su preporučili ovu kliniku, evo nisam dovoljno upućena ako ti nije problem da mi predložiš neke. Vidim da su cure na forumu jako dobro upućene u ovu temu. ja sam poslala mail u Pronatal , Češka. Javila mi se Danica, rekla mi je da nema čeknja što se tiče samog postupka a da ja mogu stimulaciju obavit kod svoga ginekologu, sve po njihovim uputama tako da ne moramo ići 2X , što nam i odgovara. a što se tiče bahcecija Sarajevo, pratila sama malo. Davali su svima veliku nadu u pronalaženju spermija putem micro tese a jako malo parova je otišlo sretno kući. većinom su to bili negativni rezultati, a uporedno su stimulirali i žene od tih muškaraca...ne želim ni pomišljat kroz koju su bol prošli..a i muževi su im se nisu još oporavili

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

cestitam kismet bravoo!!!

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku
    kismet, čestitam!!!
    bmaric , u koju kliniku vi idete,i kod nas je neopstruktivna azoospermija pa razmišljamo o odlasku u Češku i uradit umjetnu sa donatorskom
    jesi ti na stimulaciji, i kolika je cijena cijelog postupka?

pipi73 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj tin prvotno napisa Vidi poruku
    Nama su preporučili ovu kliniku, evo nisam dovoljno upućena ako ti nije problem da mi predložiš neke. Vidim da su cure na forumu jako dobro upućene u ovu temu. ja sam poslala mail u Pronatal , Češka. Javila mi se Danica, rekla mi je da nema čeknja što se tiče samog postupka a da ja mogu stimulaciju obavit kod svoga ginekologu, sve po njihovim uputama tako da ne moramo ići 2X , što nam i odgovara. a što se tiče bahcecija Sarajevo, pratila sama malo. Davali su svima veliku nadu u pronalaženju spermija putem micro tese a jako malo parova je otišlo sretno kući. većinom su to bili negativni rezultati, a uporedno su stimulirali i žene od tih muškaraca...ne želim ni pomišljat kroz koju su bol prošli..a i muževi su im se nisu još oporavili
    Tin..otvori prvu stranu ovog podforuma i citaj...mislim da ces skoro sve odgovore da nadjes...Ovde su u 95 % slucajeva pacijenti Pronatala i PFC u Pragu...mislim da su podjednako dobre obje....necete se pokajati..Sretno u svakom slucaju....

Kismet...sve najbolje draga...neka bude bas onako kako zelis...uzivaj

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

pipi73, hvala na odgovoru.. ja već imam tremu kao da ću sljedeći mjesec u postupak...a mislim da će to bit na proljeće...Danica iz Pronatala mi je napisala meil objasnila sve šta nam treba u kratkim crtama..ostalo sve je na nama
    ali mene već sad spucala trema, i imama lude snove, sanjala sam da sam rodila crrno djete ...Mene zanima može li davaoc sperme bit svatko, jesu zdravi davaoci , svašta mi pada na pamet..

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Cure hvala svima na lijepim željama, želim Vam sve što si same želite u 2013.!
    Samo da updateam, beta danas 14 dpt 571,4
    Uopće se ne osjećam trudno, ko puška sam

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj kismet prvotno napisa Vidi poruku
    Cure hvala svima na lijepim željama, želim Vam sve što si same želite u 2013.!
    Samo da updateam, beta danas 14 dpt 571,4
    Uopće se ne osjećam trudno, ko puška sam
    Kismet, čestitam

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

bravo, kismet, uzivaj u trudnoci!

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li netko zna kada u Pronatalu koriste godišnji?
    I tko je sada kontakt osoba za RH u Pronatalu?
    Vidim da se spominje Danica, ali zar ona nije u PFCu?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

je, danica je u pfc, al ima zamjenu u pronatalu, mia, jel se vi to spremate nekud? saljem vam puse

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, hm....za početak prikupljamo informacije, a onda slijedi novogodisnja odluka.
    Pokušala sam zvati na broj koji je Danica koristila u Pronatalu, ali je broj trenutno nedostupan/ ili isključen, poslala mail pa se nitko ne javlja, pa sam mislila da netko zna je li u tijeku GO ili moram zvati onu njihovu centralu i vapiti za nekim tko govori hrvatski.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •