našla na na netu ref. vrijednosti progesterona. po tome ispada da sam ili u folikularnoj fazi, ili sam u ostmenopauzi (baš tako piše bez "p") ili sam muškarac![]()
Samo svratila da kažem sretan i uspješan put Valiana! Pozdravi nam prag i doktoricu!![]()
evo i mene za sretan put valiani, i svima ostalima koji putuju, sretno!
tila sam vam zezlit sto plodniju i uspjesniju novu godinu a trudnicama sretnu mirnu i spokojnu trudnocu i brzi susret sa prekrasnim mirisnim bebama...mislim cesto na vas,pogotovo na mare,a ni milivojon se nis cula,ako ovo citate posaljite mi mail,jer sam prominila laptop pa ode i vasa adresa...
sretno vam bilo...
zamisli npr da se folikul pretvori u cistu, znači, ne pukne, nema ovulacije taj ciklus, doputuješ 700, 1000 km, a pipi i više, dođeš tamo i kažu ti: oprostite, al ništa od toga, vratite se doma (a embriji odmrznuti, recimo...)
to su sve radnje da se osigura ovulacija, kao što je i blaga stimulacija za inseminaciju osiguranje da će ovulacje biti
Drage curice i trudnice od srca vam hvala na lijepim željama.Sutra krećemo na naše putovanje snova i da idalje mi trešti DOBITNA KOMBINACIJA(PJESMA)!Pusa svima javim vam se kad se vratim!
![]()
draga valiana čekamo nestrpljivo novosti, sretan put i puuuuuuuno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Posljednje uređivanje od sejla : 07.01.2013. at 10:50
Imam jedno pitanje za nasu Mare.
Bila sam u subotu 7 dc na uzv i endo je 7 mm,lijevi jajnik je 30 x 22 dominantni folikul mjeri 9 x 6. Desbi 26 x 18 folikul 7x 5. E bila danas na uzv endo 8,5, lijevi jajnik 19x 27,4 i desni 29 x 19. Nije mi jasno di mi je folikul sa lijevog jajnika,nisam nikad imala ovulaciju 10 dan,kaj to sad znaci
Zaboravila sam napisat da na lijevom nemam folikul nego samo na desnom od 12 mm.
U ciklusu od 10 mj dominantni je bio desni jajnik,u jedanajstom je trebao bit lijevi i sad opet desni tako da ta mjerenja nikako ne pasu,bar ne ona od subote ili se varam?
luc, to je bez stimulacije? a di draga pise da se jajnici tako pravilno izmjenjuju s ovulacijom? to uopce tako ne mora biti, moze biti par mjeseci zaredom ovulacija na jednom, i koji ti je dan danas? i koliki je folikul? i ko jos mjeri svaki put jajnike? znaci, ako je 10.dadm, a folikul 12 to je sasvim ok
gubim se u danima-danas ti 9. dan, i to je ok, a drugi se moze smanjit, ov i tako bude samo na jednom, pod uvjetom da je ciklus bez stimulacije
Danas mi je deveti dan i na praskoj sam stimulaciji za inseminaciju.
luc, jel stigo odgovor iz praga? bolje bi bilo da su dva folikula, al za bebu je i jedan sasvim dovoljan, sretno! sutra opet uzv? kod koga ides na uzv?
Nisam dobila nikakav odgovor iz Praga ni u subotu ni danas tako da neznam sta dalje.idem kod svojeg ginekologa koji nema veze s mpo.
evo i mene sa novostima: 21. dc progesteron 1.5 nmol/L, 23. dc 1.8, 25. dc 3.3.
cula se s dr. i rekao mi da nije bilo ovulacije i da ce mi dati klomifen.
mada, kao sto sam rekla, ne vjerujem da mi je vec bila ovulacija...
eto, ja se nadam da nece biti vise komplikacija...
luc, nema potrebe da mjeri jajnike svaki put, nek mjeri samo endo i folikul, bit će to ok
bmaric, pa aj procijeni kad ti je ovulacija pa napravi progesteron 7 dana nakon toga, iako, klomifen ti neće škodit
mare, to sam svakako planirala jos jedan put na svoju ruku provjeriti progesteron... a odahnula sam kad mi je rekao za klomifen, bar neka stimulacija![]()
bmaric, al svakako s pragom provjeri za klomifen, nije svejedno od kojeg dana se počne piti i koliko se pije
mare, upravo sam Mirni poslala mail i rekla joj prijedlog mog mpo dr. i pitala je da li je to njima ok ili bi po njihovom trebala drugačije uzimati.
a da li netko zna da li mi moj "obični" gin. može prepisati klomifen ili to baš mora biti mpo dr.?
ovaj mi reče da to mogu dobiti kod običnog..... (da još ovo pitanje riješim i da napokon mogu mirno dočekati sljedeći ciklus...)
i mare, enciklopedijo naša, hvala puno na svemu!!!
Bila sam sad na pravom uzv. Imam tri folikula,16,10 i 9 mm. Endo 8 mm trolinijski. I Mirna se javila![]()
tenkju za pravi uzv, i mirni i svemu, ja stvarno s razlogom ne volim primarne ginekologe, toliko puta čitala "svašta", odite cure na pripremu mpo dr-u ili nekom drugom dobrom, provjerenom
luc, dobro je!!!!!!! taman kako treba, ni puno ni malo, javi kad je štoperica
Upravo ovako...hvala Mare...
I obje trudnoce smo ostvarili u Pronatalu...nije u pitanju donor...kod nas je bila upitanju idiopatska neplodnost...
Valiana mislimo na tebe....sve ce to da bude najbolje....samo pozitivno..sretan put
Luc..i tebi draga...takodje sretan put i sve najbolje...sve se to slozi samo od sebe...samo naprijed
ja sam Nikolina i već neko vrijeme pomalo pratim forum...
i ja sam također poslala upit na Mirnu i već par dana 4-5,nema odgovora, koji inaće dođe vrlo vrlo brzo,pa neznam što se događa, jedino ako je na GO...
ako saznate nešto o tome bilo bi mi drago da se čujemo...
pozz
Makajica ja sam isto pisala Mirni prekjučer pa odgovora još nema. Obzirom da inače stvarno uvijek odgovore isti dan vjerojatno su u gužvi nakon praznika i godišnjeg...pošalji im ponovo mail![]()
Zdravo svima!Zelim da cestitam svim trudnicama!Ja i suprug planiramo u ljeto da idemo u Prag,pa smo sad mislili da saljemo mail Pronatal bolnici da zakazemo postopak vestacke oplodnje,pa me interesuje da li je to rano,sta vi mislite?
Moj endo 11,4, folikul 22 mm a od ona dva ni traga ni glasa. Primala sam jedan gonal i nisu bili bas tako jako malo pa neznam zasto su nestali. Posto je folikul tak veliki dal pistoji mogucnost da pukne prije petka? Tak sam sada u bedu,ne veselim se uopce vise. Za 14 dana cu ronit suze i opce mi se ni nejde nikud. Dala sam si stopericu i sutra krecem.
draga Lana77, što prije pošalješ mail to je bolje. mislim (nisam sigurna, možda je u međuvremeno došlo do promjene) da u Pronatalu moraš prije postupka ići na konzultacije kod njih, pa tek onda ugovaraš termin. što prije obaviš konzultacije to bolje. svakako ih kontaktiraj već sada, pa ćeš vidjeti što će ti oni reći.
kod koga je sad rađen uzv?
ovo draga sad ne zvuči dobro, daj vidi šta će ti javit iz praga, oni su računali na štopericu za ona dva manja...aj pliz javi šta su ti odgovorilii
meni je jednom folikul puko na štoperici, pola sata prije inseminacije, al ako i pukne prije-to nije nikakav problem jer može se radit inseminacija i nakon pucanja, jajna stanica živi 6-12 sati nakon oslobašanja iz folikula, nije to strašno tako
Posljednje uređivanje od mare41 : 09.01.2013. at 15:06
Kod pravog ginekologa je rade uzv. Nisu mi nista rekli samo da si dam stopericu i da sutra dodem a u petak postupak. Zasto nisu nastavili rasti,jel ti znas?
luc, ne znam, znam samo da ti drzim fige i sve to moze dobro biti
stalno kazem da ne bi bilo svijeta ni vijeka da se pazilo u minutu na ovulaciju i da se nakon toga moralo lezat danima..
Nek ide sve u pm! Mozda bi bilo boljr da sam isla na klomifen
Lana77, svakako im se javi sada. Trebat ćete prvo na konzultacije (na termin se čeka par mjeseci za razgovor na hrvatskom), a onda se dalje postupak može dogovoriti dosta brzo, jedino se u slučaju donacije malo dulje čeka.
ja tebe stvarno ne razumijem..zasto ne nazoves odgovarajucu kliniku i pitas sve u detalj...ljudi ce ti reci...Sta kome od nas pije ili ne pije vodu apsolutno je nebitno jer nauka i protokol su jedno a nasa osobna uvjerenja nesto drugo...Pogotovo sto niko od nas ovde nije ljekar a uvjerena sam da nisi ni ti jer bi inace znala odgovor zasto se daje stoperica...
Sto se tice protokola u Pronatalu,zadnji up date oktobar 2012...milijardu posto da kod transfera smrzlicima ide stoperica...zivi sam dokaz za to....sama sam je sebi dala...a sigurno sam i zivi primjer pacijenta da mu je trebala minimalna primjena lijekova u MPO....Ako se sta promjenilo u njihovom protokolu od oktobra nije moja greska u izvestavanju
Lana77 nije rano...svakako je dobro sto bolje se informisati i pripremiti...imacete vremena...Sretno od srca...
Luc draga...nemoj da places....zbog cega...Tvoje tjelo reaguje onako kako treba..prati ga...Sad sto se tice folikula mislim da je mala sansa da je greska do njih...vec od onog sto gleda...Sretno...mislimo na tebe...i slavimo za dvije nedelje
Nije greska od nikog jer sam ja sama vidla da su tri,imam i slikice al normalno da sam razocarana. Trosim novce koje nemam na nista. Cure po klomicims imaju cetiri folikula tako da sam ocekivala nesto vise za novce koje sam dala.uzet cu sve slikice sa uzv i bas cu pitat doktoricu di su nestal.
pipi, kiss
cure, pipi kaže, a mi svi stalno ponavljamo: imamo svoje protokole od svojih klinika i pridžavamo ih se!
luc, kad razmislim-folikuli ne mogu nestati, mogu prestati rasti, al ko sad zna...u svakom slučaju-lijepo se provedite, uživajte i uvijek postoji šansa da ta jedna j,s postane beba!
luc, nemoj biti sigurna da ti ne bi dali oko 10 ili više puta jeftiniju stimulaciju da je to i najbolja opcija
Posljednje uređivanje od mare41 : 09.01.2013. at 16:25
Dobro mozda sam vec i dosadna ali ako su prestsli rasti onda su se trebali vidjeti na uzv danas u staroj velicini ili? Hvala Mare,pokusat cu se provest,nejde se svaki dan u Prag? Jel se djecici jos uvijek jede torta?
joj, djeca bi stalno jela, a torte pogotovo, draga, nije idealno, al probajte izvuć najbolje od svega- grada, postupka, puta...a ako i ne uspije-bar je to prilika da idete opet šetat i uživat (i pit i papat), i tako kad se ide prvi put treba ići s nadom i rezervom, al u svakom slučaju-svima koji su gore i onima koji se spremaju na put-sretno!
(i da, ti koji ne raste bi se trebali vidjet, al ne možemo mi to ovako na forumu procijeniti, vjerojatno ne zna ni dr šta se dogodilo, a kamoli bi mi znali)
Drage,hvala vam na odgovoru.Nadam se da cemo uspeti ovaj put.Znaci,ipak moramo na konsultacije prije postupka!?Ja imam strah da nam opet nece uspeti,mozete li mi ukratko reci nesto o doktorki,o postupku,koliko odprilike traje postupak?
Mare, viloimam pitanjce ....koje briseve moram napraviti prije hsg-a....imam malih problemcica sa ginkolozima/ob pula pa moram doci s listom kod njih inace nista od toga..
m2b, ne mogu se ne osvrnuti na tvoj post koji jest, ruku na srce, malo intezivniji. Naime, nismo svi u istoj situaciji, nema o iste dijagnoze, probleme, godine da bi nam svima i stimulacija/protokol bio isti. Svi smo zasebni i kao takve nas i tretiraju, i bas u tome je prednost tih odlazaka u Prag. Stoga, nemoj sumnjati, ni u doktore, ali ni u nas jer na koncu svi mi ovdje iznosimo svoja iskustva.
romi, pa znaju ginekolozi šta su cervikalni brisevi, ne moraš im ti to reći, oni idu u kompletu, prepisujem svoje: bris cerviksa: bakteriološki; bris cerviksa: mikološki, ureaplasma, mycoplasma, klamidija
Da, na konzultacije se mora doći, ali vjeruj mi definitivno se isplati! Nama je jako značilo što smo došli na taj razgovor kod dr Mardešića. Dr je ljubazan, detaljno je pogledao moje nalaze, napravio mi uzv i sve nam lijepo objasnio i odgovorio na pitanja koja smo imali. Nakon toga smo se osjećali puno spremnije i sigurnije, pogotovo jer nam je dr ulio dosta optimizma (a to nam je istinski trebalo, jer su doktori kod kojih sam ovdje bila uglavnom imali stav da ću jako teško uspjeti, bez obzira na donaciju js...)
Za sami zahvat si planirajte boravak od oko tjedan dana u Pragu....Prvi dan kad dođete u kliniku se obavlja punkcija js i oplodnja, nakon toga ste pet dana slobodni (uglavnom se čekaju blastice) jer su stanice na promatranju i onda vas zovu na transferSami transfer traje svega par minuta, nakon toga se odleži sat-dva i možete ići. Drugi dan se slobodno putuje nazad.
Samo hrabro, i navijam da vam Prag uskoro donese najveću sreću![]()
Ukratko bas ovako..samo sto ja prvi put kada sam bila nisam upoznala dr Mardesica...vec dr Sonju...ona je tada bila u Pronatalu...Bila mi je i na punkciji....Poslije transfera ja sam ostala u Pragu tri dana a cetvrti dan putovala...zadnji put ostala sam 2 dana...3 dan putovala.Cjeli postupak zadnji put kao i razgovore obavila sam s dr Mardesicem.
Meni je dugo trebalo da prelomim da krenem u MPO...iako to uopste nije bila neka nepoznanica ,znam zalosno veliki broj ljudi koji su bili prinudjeni da je primjene...Moj muz je nekako odlucio umjesto oboje...I kad smo upoznali dr-e i klinuku odlucila sam da njima prepustim ama sve medicinske stvari...moje je bilo da se ja dobro pripremim i fizicki i psihicki...opustim sto je nekako najteze..i imala sam osjecaj da je to to...I bilo je hvala Bogu...
Kad odes pitaj ih sve sto zelis..zapisi da ne zaboravis...i samo se opusti...Sretno...
Mare moja, kad bih ja imala posla sa normalnim dr se bi to bilo super, no ja moram doci spremna jer ovaj moj se cak nece ni potruditi vec ceka da mu ja kazem sto i kako. Naime, ceka penziju...jedino sto mi pase jest sto kod njega nema guzve i zaista mi sve uputnice i slicno ucini bez problema...odabrala sam manje zlo![]()
Hvala ti sejla puno!Danas sam poslala mail bolnici,pa me interesuje za koliko vremena odgovore?Da li su guzve u bolnici,moze li se to ubrzo raditi,jer nama ne treba nikakva donacija?Koliko kosta postupak?Ja sam cula za dr Sonju kakva je ona?Koliko garantuju da ce uspeti postupak?![]()
ja mislim da nije, i ja i muž planiramo na ljeto, pa sam slala mail u Pronatal i PFC.
sve smo sumirali i odlučili se za PFC, ne treba 2 X ići. Tako da sam se dogovorila s Mirnom sve, doćemo na 10 dana, muž će uradit prvo spg pa MESU/TESU ako ne nađu spermije idemo na donora, rekla mi je naće nam i povoljan smještaj ne trebam se sa time brinuti.
ja se nadam da će vrijeme brzo proletit, dok nalaze sve uradimo ja se planiram prijavit u RS zbog mogućnosti refundacije troškova..