Bubzi, sigurno će ti se javiti cure s popisom nalaza koje trebaš imati (OKNP je u tome nesebična, a i drugi naravno, evo je Sela preduhitrila
), a ja bi pitala za tijesnija druženja, nova i stara, može?
faith, mislimo na tebe i držimo fige!
Bubzi, sigurno će ti se javiti cure s popisom nalaza koje trebaš imati (OKNP je u tome nesebična, a i drugi naravno, evo je Sela preduhitrila
), a ja bi pitala za tijesnija druženja, nova i stara, može?
faith, mislimo na tebe i držimo fige!
Posljednje uređivanje od mare41 : 01.06.2011. at 15:35
Puno hvala Sela! Odmah ćiu se sad javiti Mirni. Idem sutra po formular pa porazgovarat s docom, a onda i u skupljanje dokumentacije.
Hvala Mare puno i tebi na odgovorima. Ako ste za kakvu kavu rado bih vas upoznala, odnosno vidjela lica. Imam filing da vas sve poznajem.![]()
Formular skini sa HZZO weba,nalazi se u "tiskanicama"-.zahtjev za lijecenje u inozemstvu!
Posljednje uređivanje od Sela : 01.06.2011. at 15:42
Sela fala puno na info.
Mare, na SD-u me joj uvijek trpe i nisu me otpisali, ali ja moram potražiti novu opciju. Ne pomlađujem se, a 44 su tu za tri mjeseca. Frka me cure da ću izgubiti i to vrijeme koje mi je ostalo, jer što ako ja nikada ne dočakam svoju staničicu...? Rezerva mi je definitivno smanjena, na stimulacije ragiram sa 1 ili dva folikula kao i prirodnom ciklusu. Danas su mi pobjegla 2 folikula. Pukli prije punkcije i onda nas poslalo na kućni postupak inseminacije. E taj mi je najdraži! Mogu probavati s Femarom dok skupljam nalaze i papire za Prag i nadati se, ali moram početi biti realna. Baš velim mužu da ću danas uplatiti i loto, pa da imam dvije nevjerovatne mogućnosti: da dobijemo bebu iz kućne radinosti ili sedmicu na lotu ili barem nešto od toga![]()
Bubzi uz ispunjen formular prilozi kopije svih nalaza koje imas,povijesti bolesti,muzev spermiogram noviji,napisi im i svoj broj moba jer ce te sigurno zvati dan dva
nakon sto urudzbiras zahtjev u Margaretskoj.Pokusaj da ih ne zatrpas nalazima jer ce se pogubiti(njih vjerovatno nece impresionirati sto si imala 17 pokusaja),nego im samo kronoloski
pokrij i dostavi ono najbitnije.
Sela, OKNP nam se nekud skrila, al danas joj je tek 8.dan.
E cure moje, ja mislim da nista od ovoga. Stomak mi se ispuhao, a ni cice me vise ne boli, a nije bas ni mala ljubicasta, tako da nisam bas optimistična.
OKNP, čeka se dok beta ne kaže svoje, a do tad (opet ja) pšenično pivo s kriškom limuna (onako kako to rade Česi).
Ah,mislila sam da je vise vremena proslo!!OKNP saljem ti puuno pozitivnih misli!!!!!
I mala ne moze poljubicastit 8.dan,vec kasnije kad beta posizi!!!!
znaci nisam si morala priustiti taj pogled, mogla sam i dragog pricekati
![]()
Bubzi dobro došla,hrabro od tebe što prihvačaš realno stvari i dobro je da imaš rezervni plan jer uvijek postoji netko rješenje koliko teško bilo.
Naravno ne treba odustajati od liječenja u hr ali treba ispitati i opcije donacije jer kako si napisala vrijeme brzo prolazi.
Razumijem te jer smo i mi godinama tražili rješenje da bude nešto u mm spermiogramu ali ništa i tako smo se odlučili za donaciju sjemena u pragu.
Sada nam je puno lakše kada smo donijeli takvu odluku i možda smo trebali i prije ali eto uvijek se nadaš.
Napravi kako ti je sela napisala i podnesi zahtjev u hzzo nemaš što izgubiti.
OKNP,ništa nije gotovo dok bete ne kaže svoje.
Znam da je sve to čekanje previše stresno ali probaj se što više opustiti i ne misliti kako će biti.
Mare dobra ti je ideja za pivo jer užasno je vruće i sparno i ja sam danas pomislila da bi bilo dobro popiti jedno sa limunom iako pivo ne volim baš.
Mare jel ti imaš kakvih planova za postupak?
Cure koje ste išle na donacijsku js ...Koliko smiju biti stari nalazi od kardiologa,pulmologa,interniste i osnovni laboratorijski.ja sam već nabavila sve uputnice i sad se pitam nije li ipak malo prerano s obzirom da u postupak mislimo ići u 10. ili 11. mj.,a opet se bojim čekati zadnji čas
faith79, i meni je žao što se nećemo tamo podružiti.
nadam se da će ipak netko sa foruma biti u "moje" vrijeme.
venera, kad ti planiraš?
zaboravila sam ko je još spominjao 06/11.
m arta planiram ako Bog da da sve bude s UZV uredu sredinom 6.mj.
Vama dvjema isto da bude sretno!
Rose------iskreno mi je žao!
OKNP još je rano draga i nemoj se ravnati po simptomima to je tako varljivo da je nemoguće išta naslutiti,nadam se pozitivnoj beti i tako razmišljaj!
Drage curke, sad sam vaša. Danas razgovarala sa svojim MPO docom i složio se s donacijom. Pisala sam i Mirni u Prag i sad se već drugi dan dopisujemo. Plan je da to bude rujan. Doc veli da idemo još jednom s femarom u srpnju, a onda podnosimo zahtjev za koji vjeruje da će biti u odobren u rujnu. Ako bude ranije u što ne vjerujem, idem u kolovozu. Mirna veli da čekanja nema. Veseli me nova opcija. Ne želim da mi se dogodi kao i sa ovom MPO pričom. Nisam bila svjesna svojih godina dok me doktor nije upozorio na njih. Fakat zvuči retardirano, ali tako je bilo. No, tako je kako je, idem u nešto za što nisam prestara, a to je donacija jajne stanice za žene starije od 40 u Pragu!Juhu!
By the way, danas mi je doc rekao da je upravo saznao da je zatrudnila ženica s 49 godina i to prirodno. Đizzz, kako dobro!
bubzi,ti si se toliko ufurala da si zaboravila na godine
sretno u Pragu i bravo za doktora
Bubzi, pročitaj pp! Cure će ti reći koliko čekaju rješanje, ovo što ti dr kaže da tako brzo ide-zvuči preoptimistično, pogotovo preko 7. i 8. mjeseca kad su godišnji, probaj to što prije predati.
ženice moje drage,evo upravo sam saznala da je Hzzo poslao fax u PFC da garantiraju plaćanje postupka liječenja za mene!!!!!!u šoku sam jer nisam uopće mislila da će biti prije kraja mjeseca obzirom da su prije desetak dana tek dobili nalaz spermiograma.Ipak je izgleda požurnica odradila svoje
sad čekam da mi dođe rješenje na kućnu adresu i da mi Mirna javi kad smo u postupku
Bubzi nemoj se zanasati da da ce ti brzo doci rijesenje-nemoj slusati doka jer on nije upucen u HZZO sheme.Daj boze da dodje,ali racunaj na
barem 2 mjeseca cekanja!Ceka se od mjesec dana do (moj primjer 3 i pol mjeseca lani)4 mjeseca i vise (ako se sto zakomplicira sa konzultantima ili
se traze i cekaju novi nalazi-onaj zadnji,treci konzultant se uvijek moze sjetiti da mu treba jos nesto da doneses)..Pogotovo je tako sa prvom
aplikacijom.Poslije te vec imaju u obradi pa kao da nekako ide lakse i brze(ma samo malo).
Đurđa ma super vijest baš super kad onda misliš da si tamo u PFC-u!!!!
ne znam draga,to će mi Mirna javiti da li ćemo uopće uspjeti prije godišnjeg ili tek u 8 mjesecu
Kužim cure. Opet ja zanesena. Nema znakića za stupid. Dok je rekao da u 7. mjesecu predajemo nakon te jedne femarske anegdote koju tad planira. Formular je i jučer bio kod mene u fasciklu i bila sam spremna još jučer mu dati da ga ispuni, no kako je bio fakat ok reko i ja ok. Sedmi it is!
Mare imaš poruku.
Bubzi, ok je biti zansesen, i vjeruj da smo svi bili na početku zaneseni, i to je normalno i lijepo, al ja volim znati realnost. O detaljima ćemo uživo.
Đurđa, ljepotice, jeeeee! Koji ti je dan ciklusa? Da li teoretski stignete do kraja lipnja?
tek treći dan tako da bi teoretski mogla,jedino ovisi da li će uspjet uskladiti donatoricu tako na brzinu
bok cure,evo i ja dobila rješenje,samo neznam što znači piše IVF/AID sa doniranim sjemenom.Zna li netko da li je to IVF ili inseminacija,piše i jedno i drugo
evo, samo da pozdravim meni jedan od dražih podforuma, da vam zaželim puno sreće u Pragu te da pohvalim avatare m arta i mare41, prekrasni su
LJiljan pozorno procitaj rijesenje;mora precizno negdje pisati jel je jedno ili drugo
Sela, na jednom mjestu piše heteroinseminacija jel onda ipak inseminacija,ali imam veliki problem svi sad idu na godišnji a ja moram u roku 60 dana ići,mogu li produžiti taj rok jer ovo nema smisla a meni je krajem mjeseca ciklus nema mi doktora.što da radim.ne odgovara mi nikako
Posljednje uređivanje od ljiljan79 : 03.06.2011. at 18:34
cure molim pomoć, nisam baš najbolje shvatila sve pretrage koje je Mirna poslala. Napravila sam danas EKG i spirometriju te pregled interniste. Da li je to dovoljno ili bi trebala baš imati rendgen pluća?
Ginić mi je rekao da mu se čini i da vidi neki miom na maternici, ali nije 100% siguran pa moram ponovo na pregled zadnji dan slijedeće M. Bude li potrebe za uklanjanjem, znate li koliko moram čekati nakon toga da bih mogla na postupak?
ljiljan, javit će se cure koje su produžavale-može se produžit.
venddy, nemoj se brinuti zbog mioma koji se jedva vidi, dosta nas ima male intramuralne koji ne smetaju (nek se đurđa pohvali sa svojim).
joj,mare,sad mi je lakše,hvala ti.neznam rekla sam Mirni da mi vidi sa hzzo.Cure javite kako ide produživanje roka od rješenja.
Ljiljan napises proizvoljno molbicu u kojoj objasnis iz kojih razloga ti treba produzenje roka izvrsenja i zamolis produzetak
i opet urudzbiras u Margaretskoj.Dovoljno ti je to poslati 15 ak dana prije nego li izidje rijesenje.
Venddy cini mi se da ti radis dosta opsezne pretrage uoci svog postupka,valjda ih je Mirna trazila(ja nisam radila spirometriju)..
Ako je trazila internisticki pregled sa EKG,to je krvna slika,urin,tlakic.fizicki pregled,EKG i misljenje.Naravno ako imas neki specifican problem,
ne ulazim u to jer ne znam.
Ja dobila rijesenje o povratu novcica za transport-i bogatija sam za 615 kn!!!!Juuhu!
Posljednje uređivanje od Sela : 04.06.2011. at 16:57
cure moje ja sam spakirana....gibamo sutra rano ujutro
držite mi fige...![]()
samo da vas sve pozdravim i prijavim jednu duplu prašku neforumsku trudnoću moje poznanice.
nadam se da ćete svi njenim stopama što prije![]()
Faith zelim svu mogucu srecu u postupku i ugodan boravak u nasem Gradu!![]()
faith, puno sreće želim!!!!!!!!
Pinky, super.