sretno!!!
ima, ima... ja ih znam bar 3 što će u 8. ili 9. ići gore. sigurno će ti se netko javiti.
sretno!!!
ima, ima... ja ih znam bar 3 što će u 8. ili 9. ići gore. sigurno će ti se netko javiti.
Moj termin je 4.9 u PFC nikak da mi prođe to čekanje!Čestitam svim mamama i trudnicama a ja se nadam da čemo i mi krenut tim putem uskoro!
Po svemu sudeći kako sada stvari stoje mi put aga sredinom 9mj ako se nešto ne promjeni
![]()
pipi73 čestitam na princezici!!!!!
sejla malena je prava pravcata ljepotica..![]()
Pozdrav svima!
Vidim da se vas puno sprema u Prag u 9 mjesecu. I ja sam jedna od tih. ja ću u Prag negdje oko 15.9. sad par dana prije ili kasnije još točno neznam.
Ja inače idem u Pronatal.
Sejla Ema je prava slatkica.
Florjan u koju kliniku vi idete?
monika2208 mi idemo u PFC, još smo se prije nekako za njih odlučili
LP
Flirjan sto su Vam odobrili od lijekova,klomifen i stopericu ili kompletni protokol koji preporucaju u Pragu?
Luc piše "potrebna hormonska stimulacija lijekovima prije postupka provest će se u Klinici za ženske bolesti i porode KBC Zagreb u skladu sa Zakonom o obveznom zdrastvenom osiguranju i općim aktima Zavoda utvrđenim standardom prava na lijekove iz obveznog zdrastvenog osiguranja" a moramo poslati u Prag hormone 3 dana ciklusa (oko 15.07) pa će oni poslati protokol s kojim će mo mi do MPO specijalista u Petrovu, to je plan za sada osim ako nemate neki drugi prijedlog
LP
Ja ti se u to sad ne razumijem jer meni nisu htjeli dati lijekove makar sqm i bila na listi u bolnici ali vec ce ti doktor u bolnici objasnit sta smiju dati a sta ne. Sretno!
Mene zanima ako neko zna po kojoj logici uopce oni odobravaju stimulaciju. Zasto jedni dobiju a drugi ne,
florjan, onda sretno sa lijekovima u Petrovoj. I mene tamo vode i kada su vidjeli da je samnom sve ok, jedino što navodno nemam redovne ovulacije, dali mi samo klomifen i skroz su ignorirali protokol iz Praga - počeli mi nešto pričati kako mi ne smiju dati ništa jače, jer kod mene može i klomifen dobro rezultirati. Ma vraga! Ja oba puta dobila samo jedan jedini folikul.
luc, jeli ti baš u rješenju piše da ti nisu odobreni lijekovi? to mi je nekako skroz čudno, jer ti si jedina od koje sam čula da nije dobila lijekove...
Da,meni nisu naveli ni prije dvije godine da mi daju lijekove i kad sam zvala rekli su mi da se stimulacija obavlja tu a ne u Pragu i da si moram platit sama,kad sam isla na fet onda su mi napisali da mi odobravaju stopericu i to mi je Bauman dao. Sad su mi odobrili inseminaciju u prirodnom ciklusu i nikako nisam mogla dobit lijekove i pisala sam zalbu i svadala se pa mi je nakraju doktorica koja salje te zahtjeve rekla da nek budem sretna stim sta su mi dali. Nema sad ni veze hvala Bogu sam trudna i sve je ok al mi je bezveze.
pa da, stimulacija se obavlja tu, ali mi baš glupo to što ti nisu odobrili. možda je to tako bilo još prije dvije godine, pa su samo kopirali tvoje rješenje.
a kako to da su ti prije dvije godine odobrili IVF, odnosno FET, a sada samo inseminaciju? (ako sam te dobro razumila)
Prije tri godine tocnije,sad za par dana slavimo drugi rodendanmeni su ti odma odobrili ivf,nije se trebalo na inseminaciju kao sad,od tog postupka mi je ostalo devet smrzlica od kojih nisam ostala trudna pa sam opet slala zahtjev za ivf ali su mi odobrili samo inseminaciju i to u prirodnom ciklusu koji je srecom bio dobitni.
Mozda je i bilo tako,mozda sam ja mogla dobiti prije tri godine lijekove na svetom duhu po tadasnjem zakonu ali mi doktor Bauman nije nista rekao a ni ovi iz hzzoa. Da nije foruma bila bi ko tuka![]()
Veliki pozdrav svim pražankama i pražanima
evo da se i ja malo javim... s pitanjem, naravno ...
naime, poslali smo zahtijev po drugi put na HZZO i sada ne ocekujem nikakv odgovor prije jeseni ( ionako im dugo treba a sada u vrijeme godišnjih odmora vjerojatno i ppuno više )... ali me zanima ako i dobijem nešto npr u 8 mj jel netko zna kako radi PFC i Mirna ? da li im puno treba da se dobije termin ? (ne bih htjela ništa dogovarati pošto neznam
naravno kakvo će biti rješenje i kada će uopće doći )... pa samo da cujem ako je netko kontaktirao sa Mirnom u skoro vrijeme ...
veliki pozdrav svim sretnim mamama i budućim mamama)
makajica mi predali zahtjev 18.06. i za 20-tak dana dobili rješenje, čuli smo se s Mirnom ali nije ništa spominjala godišnji
![]()
Posljednje uređivanje od florjan : 11.07.2013. at 08:53
Što se tiče zahtjeva nemora značit da češ dugo čekat nekad stvarno znaju i ugodno iznenadit rjetko ali znaju.Mislim da Mirna ide na godišnji u 8mj ali još se raspitaj,ali to nema veze klinika i dalje radi.Mjenja je gđa Danica ista stvar.Ja sam išla u u oba slučaja i bilo je sve super.Moraš sam biti strpljiva termin je brzo rješiv ovisi sam o postupku na koji ideš.Nemoraš rješit termin ali možeš kontaktirat Mirnu i pitat što trebaš napravit do tada recimo pretrage možeš obavit odmah i na miru čekat rješenje.Sretno u isčekivanju!
![]()
imam i ja pitanje u vezi zahtjeva: postoji li nekakav rok u kojem se mora obnoviti rješenje (nakon neuspjelog postupka)?
Koliko znam ja nisam imala nikakav rok pa njima je u interesu da im više niš ne zahtjevaš.Sretno
mislim da ne postoji nikakav rok za obnovu rješenja nakon neuspjelog postupka, kad se odlučiš i kad doktori u Češkoj kažu da nože nema nikakvih problema
evo i ja se sad opet spremam u 8 mj. u Češku po smrzliće, dobila garantno pismo i možemo krenuti. ovaj put mora biti dobitni, na žalost prošli put nakon visoke i duple bete sve je stalo u 6. tjednu,![]()
Evo cure koje čekate od hzzo povrat troškova da vas informiram od sad je povrat u roku 3mj od podnošenja zahtjeva.Danas bila jer još nisam dobila od 5mj povrat za putne troškove.Eto tek su sad rješili 4mj tak da ja očekujem da ću do 9mj konačno i dobit svoj prijevoz!![]()
evo ne znam od kud da krenem,kako sam već prije javila da smo imali uspješan fet krajem 5 mjeseca pa da vam javim da sam trudna 9 tjedana i da imamo dva srčeka.nisam se dosad javljala jer se nekako svašta dešavalo,od obilnog izljeva krvi sa 5 tjedana,do današnjeg ponovnog krvarenja,ali naše mrvice se ne daju,pogotovo ova druga kojoj dr baš i nije davala neke šanse(bio je transfer tri morule,nakon testa vidjeli dvije gestacijske ali jedna dosta manja,na sljedećem uzv i u toj žumanjčana ali dosta velika žumanjčana a mala gestacijska,druga pravilna,obje sa titrajima,danas isto obje tu ali dosta bolje izgleda i u obe nam kuca srčeko koje smo slušali)nadam se da će nadalje biti u redu,opet smo na kontroli za tri tjedna,već je onda mjerenje nuhalnog pa ćemo vidjeti
Đurđa draga.. cestitami nadam se da ce dalje sve biti u redu~~~~~~~~~
I sama sam prosla 7 tjedna krvarenja te jako dobro znam koji je to strah.
Drzi se draga, miruj koliko god mozes i javljaj nam novosti
Super durda za srceka.
Pa sta je to sa tim krvarenjima,pa vise ni jedna trudnoca ne prode bez toga![]()
đurđa divne vijesti! nadam se da ce dalje sve biti mirno!
drage prazanke i prazani, zelim vam ugodnih i mirnih iducih mjesec/dva i da poharate prag krajem ljeta!![]()
Cure, čitam i ne vjerujem, zar zaista ni jedna trudnoća ovdje ne prolazi više bez krvarenja?
Ja sam nakon bete imala povremene iscjetke, a nakon prvog pregleda kontinuirano krvarim već 10-ak dana (ne obilno, ali dovoljno), Stalno sam u krevetu i naravno paničarim, ali tek sad vidim da je to postalo uobičajeno?!
pipi, cestitam!
ja sam svoj hematom prehodala, nije bío velik, i samo je bio smedji iscjedak í nîsam mirovala, je, hematomi su cesti
sretno svima!
mare draga bebice su mali slatkisi
![]()
durda
draga divne vijestinadam se da ces uspjet malo bar mirovat uz svoju malu princezu.
Samo da javim krajem mjeseca krećem u Prag na IVF.
Ima te li kakvih preporuka prvi nam je put!
Hvala!!!!
samo se opustite i uživajte u prekrasnom gradu. za sve ostalo zaduženo je vrhunsko osoblje klinike tako da ste u dobrim rukama. sretno!![]()
Posljednje uređivanje od leeloo77 : 16.07.2013. at 10:02
đurđa draga čestitam na 2 srčeka! sad samo miruj i ne boj se za krvarenje, evo izgleda da smo sve to prošle ovdje na forumu..držim fige
mare , malene su pre-preslatke! nadam se da dobro pavaju i papajui da, svaka čast kad uspijevaš na forumu opet biti
svim ostalim curama veliki pozzz
meni se put u prag ovaj put odužio, nikako da krenem, prvo me hzzo zaj... a sad nikako da dobijem menzes i da konačno počnem s estrofemom..je li imao tko od vas situaciju da nakon femostona, ili trisequensa nije dobio krvarenje...dakle dr je rekao kad prestanem piti da će menz doći za 2-3 dana a ono danas 9 dana..pa sam kontaktirala kliniku i kažu da još ćekam...a kao i svi vi, znate da je čekanje najgore![]()
đurđa, predivne vijesti za dva mala srčeka, sad samo polako i bit će sve ok ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
mare, ljubni predivne anđelicejeste li se privikli?
Žabac draga, drž nam se, kako je sada s krvarenjem? puno ~~~~~~~~~~~~ da stane čim prije i uživaš u trudnoći
trudnice drage, čuvajte nam se i uživajte u svojim trbuščićima i malim mišićima
svima koji se spremaju za Prag puuuuno sreće želim![]()
AAl6 hvala na obavijesti , stvarno su u tvom slućaju bili brzi![]()
Sejla Emica je prekrasna, i sve ljepša i ljepša)
pusa
AAL6, čitaj malo naš putopis o pragu,. link je u mom potpisu, svi koji krećete prvi put-čitajte nas
prag, nama tata skače na svaki mig pa stignem malo na forum, sretno s mengom
i ja jedva čekam vidjet novu sliku od emice, baš nam je manekenka
Draga Sejla, nazalost nije bas bolje, taman kad se ponadam da ce stati, eto krene ispocetka. Ne micem iz kreveta, a valjda bude uskoro bolje. Idem u ponedjeljak na kontrolu pa cemo vidjeti sto kazu. Samo se nadam da je malo srceko jedan veliki zilavac.
Pozdrav svim majcicama, bebicama i svim suborkama!
đurđa to su lijepe vijesti..
žabac biće to sve dobro..samo hrabro i strpljivo..
Napokon je i moja vještica stigla nakon dugog čekanja i živciranja,pikanje počelo,estrofemi isto,utrići spremni,ja-SPREMNA!!!čula se s Mirnom 30-tog UZV pa transfer 2 ili 5.08...ak sve bude u redu..biće,mora dosta više komplikacija sad je red da nam svima krene osobito onima kojima otkucava biološki sat!(kao meni tik-tak sve brže i brže)svima pozzzić a sejlinoj ljepotici i marinim slatkišima veeeliki kisss
Evo da javim da je uzv dobro prosao, srceko kucka na veliko, vidi se glavica i guza. Nase malo srceko je dobro i veliko puna 2cm. I dalje strogo mirovanje, ali sad je bar meni malo lakse!
Bluebella, sad mi je dr. rekao zanimljivu stvar, da se hematom moze stalno puniti i prazniti i da to hoce potrajati do 12. ili nekad do 15. tjedna
Meki, drzi se i sad je tvoje pravo vrijeme, drzim fige!
I jos jedna novost svima koji planiraju put preko HZZO-a, dobila sam rjesenje za povrat troskova, cca 800kn. Prosli puta (u 02/13) je to bilo 1.600kn po osobi, a sad je upola manje, ne kuzim logiku, ali eto da se ne iznenadite jer to ocito drasticno varira.
To s hzzo putnim troškovima je lutrija!Ja sam u 1.mj dobila 860kn po osobi tako da je meni normalna stvar!A sad još čekam za 5mj!Sretno svima!
Pozdrav svima!
Krajem kolovoza stižemo u Prag (PFC) na svoj prvi pokušaj
Je li netko odsjeo u hotelu Carol? Koliko je udaljen od klinike i kakvi su dojmovi o samom hotelu?
I još jedno pitanjce - vidim da klinika nije baš jako blizu centra Praga, pa me zanima kojim ste prijevoznim sredstvima išli do centra i kakve su cijene otprilike? Da li se isplati uzeti neku tjednu metro kartu ili nešto slično (ukoliko postoji)?
mi smo odsjeli u hotelu Carol, smješten je 5min pješice od klinike i nama je bio jako ugodan.
do centra Praga smo išli metroom i kupovali smo jednokratne katre, ali bili smo samo taj jedan cijeli dan u Pragu s obzirom da je bio transfer smrznutih embrija. cijena karte se ne sjećam, ali nije skupa, nešto jeftinija od naše ZET karte kad se preračuna.
Sretno i javi dojmove iz Praga![]()
Posljednje uređivanje od Bluebella : 24.07.2013. at 11:10
Evo sam da javim da sam dobila putne troškove za 5mj!Za jednu osobu 960kn!I da mi smo odsjeli u hotelu Carol i bilo nam je super mi smo se već našetali Pragom pa nismo nikam ni išli.Klinika je blizu i veliki trgovački centar preko puta.Muž se kupao u bazenu a ja sam na tersi sobe ispijala super kavicu koju si sam napraviš!Uživancija i sad čemo opet u taj hotel u 9mj.
Joj sjajno!
Hvala na informacijama cure, baš mi se hotel učinio kao dobra vrijednost za novac
Javim dojmove svakako!
Poslala sam sve nalaze koje su trazili u PFC (osim internistickog pregleda) prije par dana. Zanima me koliko moramo cekati na termin i kada bi trebala dobiti stimulacijski protokol.