evo da se javim da sam i ja od danas čekalica bete..bili smo danas na fet, imali smo čak 9 zamrznutih embrija ali kod odmrzavanja je propalo 5, 1 blastica u super stanju je vraćena a 3 su ostala zamrznuta. beta 30.8. a sad![]()
evo da se javim da sam i ja od danas čekalica bete..bili smo danas na fet, imali smo čak 9 zamrznutih embrija ali kod odmrzavanja je propalo 5, 1 blastica u super stanju je vraćena a 3 su ostala zamrznuta. beta 30.8. a sad![]()
prag super za transferza lijepe vijesti 30.08. ~~~~~~~~~~~~~~ (zanimljiva priča o biljkama tebe i pipi, ja večer nakon transfera sanjala kako si gledam trbuh a on naočigled rastao.....)
lana, da beta opovrgne negativan test ~~~~~~~~~~~~
meki, hoće skoro neki testić? navijam ~~~~~~~~~~~~
kismet, još maaaaaloooo i princeza je tuza lagan porod ~~~~~~~~~~~
florjan, mi psihološko obavili u domu zdravlja
svima u pripremama pred postupak puno sreće!!!!!!!
puse dječici (mare, pipi,...)
moja ribica sljedeći tjedan ide na more![]()
Posljednje uređivanje od sejla : 14.08.2013. at 07:24
sejla kako izgleda to psihološko savjetovanje i u kojem ste domu zdravlja bili (ako je bilo ok da odemo tamo da ne dodđemo kod nekog pa da nas davi k'o da u našim borbama nemamo dosta preprepreka i problema), pa ne moraju se valjda pisati i ono testovi, i kaj je sa pravnim savjetovanjem ili je to to.
Malo je bez veze da HZZO odobri i napiše rješenje bez savjetovanja, a onda Petrova traži to savjetovanje
Bili smo u domu zdravlja na trešnjevci (tu me uputila moja dr opće prakse), na razgovoru kod psihijatra koji nam je napisao nalaz. Ma nikakvo davljenje, valjda smo pričali 10ak min (vrhunac je pitanje jesmo li svjesni da zahvat možda neće uspjeti). Nema testova. Pravno savjetovanje je valjda u sklopu toga, mi ga nismo imali
Uglavnom, zaključak je da je bespotrebna gnjavaža, al eto kad se moralo.....Sad se više ne sjećam koliko smo čekali na red, mislim oko mjesec dana ako se ne varam....Vidite gdje vam je najbrže i time najisplativije otić.
Sretno!!!!!!!
Posljednje uređivanje od sejla : 14.08.2013. at 11:00
cure, koje ste bile na postupcima u 5. i 6. mjesecu, jeli tko dobio putne troškove?
Koliko kosta u PFC bolnici odledjavanje i transfer zaledjenih embrija,kako ide taj postupak?Imam 4 zaledjena,i kada ih odlede i ubace 2,da li postoji mogucnost ponovnog zaledjavanja ona 2?Pitam u slucaju da mi i beta bude negativna,s obzirom da mi je test pokazao minus.
mi smo FET platili 600€, imali smo 4 zamrznuta, po dva embrija u slamčici, znači odledili su dva i vratili ih, nije uspjelo, slijedeći put su druga dva odledili i vratili i jedan se uhvatio. vjerojatno su i tebi tako smrznuli tvoje embrije, u dvije slamčice po dva embrija. iako cure su pisale i da su imale više embrija u slamčici pa su išli na ponovno smrzavanje, tako da i ta opcija postoji. između stimuliranog i FET-a se obično čeka 3 spontane mjesečnice, tj. na trećoj se javljaš u PFC i planiraš transfer.
ukoliko beta bude negativna (nadam se da neće) pošalji mail Mirni sa nalazom i zamoli ju da ti objasni cijeli postupak transfera smrznutih embrija i pitaj ju kako su zamrznuti.
Hvala puno na odgovoru.Znaci kod njih sve kosta 600 eura,a sta se koristi od terapije?
Koliko je dana boravka u Pragu dovoljno kada se radi FET?Koliko tamo dana moramo biti?
Prag, sretno nadajmo se lijepoj beti!Nije mi jasno kako je tako puno smrzlića propalo, jel to tak uobičajeno?!
Lana dovoljno je za FET dva dana boravka u Pragu.
prag, florjan - puuno sreće želim, velike bete od 30.08. nadalje
lana77, nadam se da će beta biti iznenađenje i da je testić preuranjen (jesi li radila s prvim urinom i koji test je u pitanju?)
sejla, hvala što misliš na nas, puse tvojoj krupnookoj ljepotici, mi sitno brojimo, zatvorena sam i cerviks je još sakroponiran, ali zeza me tlak (mada ja to ne osjetim, ali inače sam niskotlakaš pa me redovitije sada kontroliraju...)
ignis, bmaric; puno sreće u predstojećim postupcima i želim vam da što prije uskočite u "praški vlakić"
Bbella, puse tebi i Maksu (ima rijetko i krasno ime)
Posljednje uređivanje od kismet : 14.08.2013. at 13:46
Kismet,jesam uradila sam prvi jutarnji urin,a neki je bio trakasti unitest za trudnocu,a radila sam ga 12 dnt.Betu mi je dr rekla da uradim 16.8.
Da li je moguce da je bilo rano i da test nije pokazao?Ja ne mogu da verujem.Joj ne znam sta da mislim,cekam betu,pa sta bude...
kismet, hvala! tek se sljedeće godine spremala sa "skok u praški vlakić" i nadam se da ću ga sljedeći put uhvatiti![]()
Bluebella
Bluebella,da li si ti imala neke promene nakon transfera,da li si sta osecala?Ja sam imala neke lagane bolove i nadutos stomaka,kao pred mangu?
nakon transfera ništa posbeno, to je sve od progesterona. 4dnt sam imala par kapi krvi na rublju i to je bilo implantacijsko krvarenje (tad nisam baš znala da je to to). jedini simptom trudnoće mi je bio što sam se po noći ustaja piti vode, bila sam jako žedna. od negdje 8dnt kao da ću svaki tren dobiti mengu, čak sam nosila uložak i nekad imala filing da sam dobila, to je potrajalo još neko vrijeme.
Poštovane i drage žene,
vjerujem da je negdje na temi spomenuto, ali, iskreno, ne da mi se sve iščitavati pa bih molila brzi odgovorDakle, pokriva li HZZO postupak u Pragu u sklopu postojeća 4 postupka koje pokriva u RH ili se može od njih tražiti refundacija za Prag i nakon 4 potrošena postupka kod nas? Kako to, zapravo, ide?
Hvala unaprijed svima na odgovorima!
kismet,hvala!!Jedva čekam da uskočim u vlakic.Tebi želim brz, bezbolan porod i savšen susret sa bebačićem!!
lana kada ce beta?
što se putnih troškova tiče ja sam bila 1.06 i dobila prije mjesec dana 1200 kn za nas oboje??!!
Ja sam pokusala od pravnice u HZZO-u dobiti konkretan odgovor na pitanje koliko postupaka donacije mi pokrivaju i jedino sto sam uspjela dobiti je bio odgovor da oni odobravaju ono na sto me moj lijecnik upucuje i dok on smatra da ima potrebe da se oni time ravnaju. Pitala sam i lijecnika koji mi je odgovorio da pitam HZZO.
Žabac i mare41, hvala na odgovoru. OK, ako sam dobro shvatila, hipotetski govoreći, ispucam 4 postupka kod nas i liječnih odluči da mi je potrebna donacija. Upućujum Zahtjev za liječenje u inozemstvu HZZO-u i oni to odobravaju? Što ako je potrebna PGD (koja se također ne radi kod nas), ali s vlastitim stanicama? Također oodbravaju?
do nedavno nije hzzo plaćao pgd, al odnedavno da
donacija se odobrava ako su zadovoljeni kriteriji po kojima odobravaju
Lana jesi radila betu....drzim fige...
Sejla sretan put na more...lijep odmor i provod zelimo...Muce li je jos uvjek zubici....poljubac veliki...
Kismet virnem svaki dan da slucajno nema sta novo kod tebe...ljubac gimnasticarki...
Prag drzim fige....jako..sad iz ovih cipela mogu reci da mi je zao sto onaj jedan smrzlic se nije mogao ponovo zamrznutimada...ko zna sta sve vrijeme donosi...
Marice...Bluebella ljubim jako
pipi, naša ginger čeka treće, zašto ne i vi(i ja bi
)
kismet, mila, čekamo
prag, navijamo
lana, mila, kad je beta
Nisam stigla da vam se juce javim.Moja beta je 527,2.Nisam mogla da verujem,tako sam bila srecna. Ipak je test pogresio.
Ali,jutros sam ponovo uradila test i opet je pokazao minus,pa ne znam kako to beta ovolika,a test negativam,nije mi jasno.
Sta vi mislite?
Lana77 B R A V O !!!!!Beta pobijedila test!!....urednu trudnoću ti želim
..ja 21. radim test?'??.....simptomi- ništa što ne bi moglo biti povezano s utrićima i estrofemom..
sejla Emici i tebi ugodan boravak na moru![]()
Meki,i tebi ce biti velika beta,sto ti od srca zelim...
A za simptome ne mari,ni ja nisam nista posebno osecala,osim blag bol u stomaku.
SRECNO!!!
hvala cure na dobrim željama, nadamo se uspijehu i ovog puta ali moram priznati da je sada daleko lakše čekati betu kad imam Marumislim se bi li radila testić ali muž kaže ajmo radije čekati betu, a sad vidim po Laninoj priči da može test gadno zakazati pa ću radije čekati betu ..usput Lana ČESTITAM!!!
što se tiče nekih simptoma...dosta uspoređujem s prošlim postupkom, ono kao da ću dobiti mengu, ponekad žigne kod pupka..a biljka raste ka luda))) nisam stvarno praznovjerna ali eto kao što pipi kaže..baš čudno ako je koincidencija
meki držim fige!!!
a evo odgovora Ignis zašto nam je propalo 5 od 6 kod odmrzavanja..naime kada smo bili 2011 na Et nije još klinika upotrebljavala postupak vitrifikacije a on se sad pokazuje puno uspiješniji kod smrzavanja/odmrzavanja embrija pa sam evo našla jedan članak na neplodnost.hr o tome..
Danas se u svijetu koriste dvije metode za zamrzavanje jajnih stanica, takozvana vitrifikacija (kod koje se jajne stanice ne odmrzavaju nego zagrijavaju za ponovnu upotrebu) i sporo zamrzavanje (kod koje se jajne stanice odmrzavaju). Istraživači iz Brazila su u studiji objavljenoj u časopisu Fertility Sterility usporedili ove dvije metode, i došli do zaključka da je metoda vitrifikacije bolja.
U istraživanju je sudjelovalo 230 žena, kod kojih je vitrificirano ili sporo zamrznuto minimalno 9 jajnih stanica. 78 žena koje nisu ostale trudne u svježem ciklusu stimulacije došlo je ponovo, i u njih 30 su oocite odmrznute, a u 48 zagrijane.
Vitrificirane jajne stanice, u odnosu na zamrznute jajne stanice, statistički su imale bolji postotak preživljenja (81% naspram 67%), bolju stopu oplodnje (77% naspram 67%), veću stopu biokemijskih trudnoća (46% naspram 17%) i kliničkih trudnoća po ciklusu (38% naspram 13%) i jajnoj stanici (5,2% naspram 1,7%). Spontanih pobačaja bilo je statistički podjednako (1,2% naspram 4,18%).
Njihovi rezultati sugeriraju da je vitrifikacija jajnih stanica superiorna sporom smrzavanju jajnih stanica u smislu ostvarenja trudnoće.
15.4.2010.
Hvala,prag!I ja tebi zelim veliku i pozitivnu betu,a test nemoj raditi,jer se mozes razocarati bez razloga.
cure imam jedno pitanje za putne troškove..jeste li uz rješenje i otpusno prilagali još što.. molbu ili formular
je li tko išao iz područja splita, koliko ste dobili? oni računaju po prijevozu vlakom?? nisu mi baš jasni s tim iznosima, sjećam se kad sam bila prošli put, više su dobili par iz varaždina već mi iz splita?!!
prag ja sam uz otpusno i rješenje napisala i par riječi rukom na papiru tako su mi rekli..a ja sam dosad dobivala 800 kn,a nisam daleko od Splita....samo.. sad su očito još srezali iznos tako je barem neko na forumu nedavno napisao(ne sjećam se ko)ali bilo je govora o nekih 50% tako da se ne bih začudila da dobijem 400-500 kn!!!
draga Lana, čestitke, ajme kako mi je drago što je na kraju ipak test zakazaosretno do kraja i mirnu trudnoću želim!!!!!
hvala curke
pipi draga, ma zubići se već neko vrijeme tako naziru na desnima, stvarno samo što nisu a nikako da niknukad se vratimo s morja, polako kreću čari dohrane, hehe.
prag, samo nek biljka buja, raste i mrva u buši
svima![]()
Posljednje uređivanje od sejla : 18.08.2013. at 08:44
Ruzica jedna lijepa kao joj divno stoji zuto....Sejla ,uzivajte na odmoru
Lana neopisivo mi je drago....divnu trudnocu ti zelim...
Prag i tebi sto prije da prodje vrijeme do radosne vijesti....
Mare....vidjecemo...ako se ti usudis eto i mene....ima dr S da se cudom cudi...sto starije to ludje...
....iskreno,voljela bih....vidjecemo
Kismet....kako pritisak....jesi dobro...sve najbolje draga
Ja pocinjem da radim za 10 dana...bice mi bas uzbudljivo...ali,nekako sam puna dobrih vibracija i mislim da ce sve biti najbolje
Sve vas puno pozz
Pozdrav svima, ukljucila sam se na forum u potrazi za barem malo odrske. Imam Turnerov sindrom, Thyreoditis chr. Hashimoto, amenorrhea sec. Lijecnica mi je spomenula mogucnst donacije jajne stanice. Netko tko ima slucnu situacuju kao ja bilo bi od velike pomoci da podijeli svoje iskustvo. Ovdje sam primjetila,Sejla, imas slicnu diagnozu kao ja i ovo sto pises ulilo mi je tracak nade i hvala na tome![]()
Pozdrav svim Česima i Čehinjama
Danas mi je 7 dan ciklusa i 6 dan stimulacije, obavila sam kontrolni uzv i stimulacija mi je produžena na još 3 dana nakon čega slijedi još jedan uzv, pa onda valjda put putujemo do PFC-a.
Imam 8 folikula kod kojih veličina varira od 7.3 do 9.3 mm pa me zanima je li to primjerena njihova veličina s obzirom na 6 dana sitmulacije (gonal i cetrotide)?
Biska, pretpostavljam da s Cetrotidima još nisi počela jer ti folikuli još nisu dovoljno veliki. Teško je reći koja je primjerena veličina, moji su 6. dan znali biti oko 10 mm. Stignu ti narasti još. Koliko gonala uzimaš dnevno?
I zašto sljedeći uzv tek treći dan, a ne drugi kako je uobičajeno?
Konfuzija, već sam i na Cetrotide (od jučer, prema protokolu).
Prva 2 dana stimulacije sam uzimala 4 gonala dnevno, pa nastavila sa po 3.
Ne znam zašto uzv treći, a ne drugi dan - tako mi je Mirna javila, možda zato što su folikuli mali?
Uglavnom, zabrinula sam se jer sam pročitala da folikuli u prosjeku rastu po 2 mm dnevno. Hvata me frka ovih dana zbog svake stvari koja mi se ne čini po PS-u...
Aha, ti imaš onaj fiksni protokol.
Moguće je da ti je Cetrotide malo blokirao rast folikula, no stimulacija se može produžiti dok ne narastu dovoljno. Bitno je da rastu i to ravnomjerno. Imaš ih pristojan broj, dakle za sada nemaš razloga za brigu.
Lana,čestam!!Bravo,laku i bezbrižnu trudnoću ti želim!Ti si savršen primjer da ne radimo testove.
Sejla,lijep provod na moru sa svojom ljepoticom...malecka je preslatka.
Prag,hvala na objašnjenju.Neka brzo prođe ovo vrijeme do bete.
evo da se i ja javim nakon kratkog ( ali slatkog ) odmora na moru!
Lana iskrene čestitke na veelikoj beti !
Mateja1988 ako ti išta mogu pomoći samo pitaj, ja sam također sa Turnerom dijagnozom te idemo za Prag u desetom mj sada po prvi puta ...
Dobrodošla Mateja1988, jako mi je drago što si nam se priključilaIsta dijagnoza i isto godište vidim! Ima nas! Draga slobodno mi se javiš na valentinica88@gmail.com za bilo što.
![]()