pipi, pa već moraš na posao? ja ću vjerojatno dugo biti doma zbog vježbanja cura, imaju hipertonus
sejla, šra reći-sve ste ljepše
sretno svim novima!
pipi, pa već moraš na posao? ja ću vjerojatno dugo biti doma zbog vježbanja cura, imaju hipertonus
sejla, šra reći-sve ste ljepše
sretno svim novima!
Jedan vrijedan mah-mah od starijeforumasice svim poznatim i nepoznatim djevojkama!Prag sretno!
Hvala svima na cestitkama.
Od kada se racuna trudnoca,da li od poslednje menstruacije ili od dana transfera?
Prvi pregled kod dr mi je 23.8.i jedva cekam![]()
Mere41,moja zadnja menstruacija je bila 17.7. a danas je 20.8. to znaci da sam usla u 5 nedelju trudnoce?Pitam,da znam zbog terapije,jer je koristim do 12.nedelje. Unapred ti hvala!
lana, po tome si 5+0, prekustra 5+1, znači srijedom okrećeš tjedan, a koji dan ciklusa je bio transfer+ može se i tome prilagodit, npr, ako je transfer bio 17. dan da se oduzmu tri dana od zm
Mere41,transfer je bio 16 dan ciklusa,pa u kojoj sam ja nedelji trudnoce,kako se racuna?
svi računaju po prvom danu zm, dakle, fali mi u gornjem postu da si sutra 5+0, moguće je računati i da ti je zm bila 19.7. zbog transfera 16. dan, vjerojatno će ti se doktor držat zm, dva dana nije veliko odstupanje, znači-svake srijede si: 6+0, 7+0, itd, a četvrtkom ulaziš u onaj slijedeći tjedan, kad bude 5+0-ušla si u 6. tjedan itd
Posljednje uređivanje od mare41 : 20.08.2013. at 17:03
Sad mi je jasno,hvala ti puno,mere41.![]()
Drage moje da se i ja nadovežem na priču o biljčicama...kao i nekima na forumu i meni moje tri orhideje nisu cvale tri godine i rekla sam da ću ih baciti ali preduhitrile su me i sve tri procvale ove god.,a tako sam i ja jutros procvala kad sam vidjela plusić i brojčicu 1-2 na testu!!sad još samo da Beta potvrdi....danas mi je 17-ti dan od transfera....
Meki draga neka je sa srecom...divnuuuu trudnocu ti zelim....poljubac orhidejama...i zelim ti duplice od srca...ja moju pricu sa drvetom zivota nikom nisam pominjala do ovde...ali postoji neka veza...sad cvrsto vjerujem...neka pozitivna energija koja zraci iz covjeka a da je nije svjestan i djeluje na njegovu okolinu...A kazu da je cvjece osjetljivo na dobre vibracije....no nije nitno...samo nek je sa srecom...
Mare...moram...pruzila mi se prilika da napredujem pa sam prihvatila...jos pocetkom godine....Nece biti lako ali izdrzace se...ja sam optimisticna...
Lana meni je zadnja mens. bila u petak a transfer u cetvrtak i ja sam izabrala da cetvrtak bude dan kada cu pocinjati nedelju....i bilo je bas tako...rodila se na punih 40+ 0...kao i sestra joj
Kismet draga...kako si...
Prag....izdrzavas li...
Meki dragaČestitke od sveg srca, ma potvrdit će beta!!!!!!!! I da, također vibram da su blizići, sretno i čuvaj nam se
pipi, svaka čast! i kod mene postoji šansa da krenem ranije ako nađem posao, ali ovo kod tebe je stvarno rano.....makar mi je trenutno nezamislivo odvojiti se od nje, pa se ipak nadam da još par mjeseci neću (pogotovo jer svakih dva sata dojimo) pusa velikoj i maloj curki
mare draga, avatar je![]()
Prazanke trebam malu pomoc.....sve mi se vise mota po glavi ideja o postupku u Pragu. Buduci da je u nasim klinikama, drzavnim naravno situacija ne bas bajna a smjestaj u Pragu imamo cini mi se boljom idejom nego Zg. Koju kliniku mi preporucate? Kakav je postupak narucivanja? Koliko se od prilike ceka na postupak - nama bi odgovaralo negdje u sijecnju/veljaci? Koliko bi dugo trebali biti u Pragu? 1000 pitanja znam, ali znam i da cete mi pomoci.
Hvala,hvala!
najprije meki čestitam!!!!!ima nešto u tim biljkama!
evo moja ne samo da raste ona grana već izašao i novi pupoljak)) kad dođe beta vidjeti ćemo je li pogodila
pipi...eh, nekako brojim dane, željela bih što prije znati, tj napraviti ranije betu ali muž kaže nemoj,, čekajmo bar srijedu...ali moram priznati da je nekako lakše već prošli put jer sad imam Maru. eh da, imam MAru i mirovanje do bete 0 bodova. moja mala vrtirepka ne staje po cijeli dannekako se borim da je ne dižem i ne trzam se, pa sam joj rekla da mamu bole leđa, tako danas pala, ja instiktivno da je dignem a ona će: nemoj mama, bole te leđa
mare, malene su ti slatkiši, predivan avatar
tantolina, dobrodošla, u marinom potpisu imaš link na njenu web stranicu gdje je sve predobro pojašnjeno!!!
prag, marija je predobra, miš mali, držim fige za seku ili bracu
meku, divno, čestitam
Hvala makajica i sejla na podrsci, odmah se bolje osjecam kad vidim da nas ima, nisam jedina. Drzim fige makajice, stvarno svu srecu zelim. Imam jedno pitanjce. S obziromda smo sad u EU nadam se da se malo ta cijela procedura pojednostavila, ali zanima me da li je obavezno da se prvo lijecim ovdje, prodem nekoliko ciklusa pa onda za Prag ili doktorica moze odmah usmjeriti na Prag, jer meni je to spomenula cim sam ju pitala ? Znam da je pitanje mozda glupo jer ipak sve ovisi od slucaja do slucaja, ali voljela bi cuti iskustva.
Lana77, Meki čestitam na betama,Prag sretno u iščekivanju bete.
Sejla,mare41 cure su vam preslatke.
Prag
Veliku betu ti zelim da Mare dobije drustvo,mala pametnicu kad tako sve razumije![]()
sara kako je
voljela bih da nam se venera javi
sela, kiss
Draga Mateja s obzirom na dijagnozu naj vjerojatnije će biti i kod tebe donacija jajne stanice a to se ne radi kod nas tako da Vam je opcija Prag. Kod napraviš sve pretrage i pripreme a postupak u Pragu. Ja kad sam spomenula doktoru da želim u postupak odmah su mi rekli za Prag....
Meki,cestitam na pozitivnom testu i zelim ti da i beta bude velika![]()
Nažalost nije dobra Beta..jako je mala 18dnt samo 18,8...ne znam što je krenulo po zlu...totalno sam shrvana
...ali ipak hvala vam na čestitkama i lijepim željama...divne ste........
Drage cure, danas mi 10 dan stimulacije (gonali i cetrotide), jučer sam bila na kontrolnom uzv i folikuli mi fakat sporo rastu - na prvom uzv bilo ih je 8, sada ih je 10, a 2 najveća su 12 i nešto mm.
Ginekologica mi je rekla nek pazim na simptome hiperstimulacije i sinoć sam ko za vraga počela osjećati desni jajnik. Ne boli jako, ali ga osjećam kao pred M i sad me oprala prva veća panika
Jel moguće da ga osjećam jer folikuli rastu i popunjavaju ga? Nemam nikakvih bolova i normalno piškim...
Na žalost ništa od ovoga FETa 12 dan ciklusa sam prokrvarila , uz Estrofem 10 mg a sluznica samo 2 mm, kako je to moguće??I da li je itko imao sličnih iskustava?
Užasno sam tužna.
meki, jako mi je žao, drži se draga i nema odustajanja! vidiš da sve na forumu kad tad postanu majke, netko prije, netko poslije, samo treba biti uporan! znaš kako kažu, nije bitno koliko puta padneš već koliko se puta ustaneš!
Ignis, nemoj biti tužna, isto vrijedi što sam i meki rekla, biti će drugi put! p.s. za dizanje endometrija meni je pomogao sok od cikle i svježi ananas a sad sam najnovije čula da i piva diže endo. pa vrijedi probati za drugi put...ja sam u prvom postupku imala 10 mg i jedva sam nagurala endo na 9mm. a sad sam s 6 mg i tukla po cikli i ananasu i 12 dan uzv bio 11 mm.
Hvala Prag na podršci!
Ok,pripremit cu ciku i ananas, pa i pivo što god treba.Jedino mi nije jasno kako krvarenje na sluznicu od 2mm , ali dobro očito je ovaj puta tako moralo biti.
Još jedno me zanima, što sam zaboravila pitati - za HZZO sada ce mi ono rješenje isteći 60 dana pa sada koja je procedura, šaljem im samo zahtjev za produženje istog rješenja ili treba opet priložiti neke dokumente?I koliko se sada otprilike opet čeka produženje?
Puno pitanja, znam...
Naravno, moraš osjetiti bockanje u jajnicima jer ipak u njima rastu toliki folikuli, a u "normalnom" ciklusu bude samo jedan i to na jednom jajniku. Pij puno tekućine i pazi na mokrenje.
Stvarno sporo rastu, a ti svaki dan primaš po 4 gonala, nitko ne spominje modifikaciju terapije? Možda bi bilo dobro preći na Menopure, pa "hraniti" te folikule koje imaš. Menopur ima manje FSH, pa bi opasnost hipera bila manja. To je samo moje mišljenje, najbolje da pitaš doktora/icu.
Draga meki, jako mi je žao.Svi smo puno puta prošli kroz sve to,ali moramo ići dalje.
Ignis,dali si pitala dokt. zašto je endo.tako mali.Ja kad uzimam i 12mg estrofena nemogu da doguram ni do 9 mm.
Konfuzija samo prva 2 dana stimulacije sam bila na 4 gonala, zatim na 3. Terapija mi nije modificirana jer sam većih proporcijaali pitat ću Mirnu sutra nakon uzv za Menopur, odnosno treba li možda nešto mijenjati ako folikuli nastave rasti ovim puževim korakom.
Hvala ti puno na odgovoru![]()
Draga Ignis, bas mi je zao na propustenom ciklusu, ali sljedeci ce zato biti dobitan. Ja sam isto u zadnjem FET-u morala propustiti ciklus zbog tanke sluznice (nije bilo krvarenja), ali dogurali smo 19. dan do samo 6mm. U slijedecem (dobitnom) ciklusu su mi uveli uz Estrofem 12mg i falstere Estradot (koje je tesko nabaviti) pa mozda da pitas za plan da se odmah pripremis ako bude potrebno.
Za HZZO samo napisi kratko pisamce da trazis produljenje jer postupak jos nije izvrsen i nece biti do roka isteka rjesenja i produljenje stize u roku par dana. Drzim fige za dalje!
Meki, jako mi je zao. ali moras biti jaka, znam kako se osecas, jer sam i ja bila u toj situaciji vise puta. Ipak, na kraju se svaki trud isplati, a moj slucaj je ocigledan primer.
Ignis, bice bolje sledeci put, ne brini, idemo dalje.
Danas sam bila na prvom ultrazvucnom pregledu kod dr, trudnoca je potvrdjena, samo je jos uvek rano da se vidi koliko ima bebica, jedna flekica je veca, a druga je jako mala. Danas sam ponovo radila betu da vidimo da li raste i da na osnovu nje dr definise koliko ima bebica. Nadam se da ce sve biti ok![]()
draga meki, jako mi je žaodrži nam se, grlim
Ignis žao mi je za endić, bit će drugi postupak!
Evo i mene ja u pripremama za Prag jos dva dana inekcije i onda uzv endometrija 30.8.zanima me da li mogu i prije na uzv i nakon koliko nakon menge jer bih htjela ma vrijeme vidjet jel endo raste..i negdje sam citala da cikla i ananas poslije transfera više niš ne kužim sam znam da želim da ovaj put odem u Prag sa deebelim enometrijem.Svim curama puno srece
valiana mores zasto ne ja sam isla 7 dc isto me brinulo hoce li rast.
puno srece zelim![]()
Danas smo obavili zadnji kontrolni uzv, folikuli su napokon narasli kako treba
U ponedjeljak stižemo u Prag, u utorak je punkcija
Držite nam fige drage forumašice!
Hannah, Lana cestitam!
Meki, zao mi je!
Prag, drzim fige!![]()
Hvala draga!nadam se da cu i ja tvojim stopama propušteni ciklus pa onda dobitni!!!!
Ovo me bas pogodilo, cekanje me ubija.
Gdje mogu nabaviti Estradot flastere da pripremim ako ce trebati a vjerovatno hoće?.Endometrij mi je uvijek bio tanak ali ovo je katastrofalno.
pozz
Svima putnicama za Prag sretno.
Prag, još malo do bete![]()
Estradot flasteri se mogu nabaviti u ZG u ljekarni na Dolcu, gore na katu na privatni recept ali se čekaju tjedan dana jer se naručuju iz inozemstva, vjerojatno tako i u drugim ljekarnama se čekaju po tjedan dana jer toga kod nas nema, u Austriji se čekaju jedan dan
ako još niste stigli obaviti savjetovanje, najjednostavnije ako ste iz zg, onda u obiteljskom centru na Borovju možete obadvoje napraviti, dobijete termin i sve je brzo
Kao sto je majalina napisala, nabavljaju se u ljekarni Dolac, ali moras znati koja doza ti treba jer ih ima razlicitih jacina. Vidi to sa Pragom prvo. Ja sam uzimala po 2kom od 50 i mjenjaju se 2xtjedno. Ako si iz ZG, znam da ih ima nesto i Vinogradska (gl. sestra ginekologije) jer ih je malo previse narucila za mene, a ja upravo prestajem s njima.
Cure,mi u nedjelju putujemo u Prag (PFC),to nam je prvi postupak tamo,da li trebam ponjeti sa sobom spavačicu i papuče za punkciju i transfer?Jako sam se iznenadila kad mi je Mirna rekla da ne rade folikulometrije vikendom.Da li rade punkcije i transfere vikendom?
nina, dobiš tamo sve, ne trebaš ništa nositi, a rade punkcije u transfere vikendom, naravno, sretno
drage moje
ja i muž smo bili nestpljivi i već u petak sam vaddila betu, bila je 77! nisam vam javila na forumu jer su baš taj dan meki i Ignis bile tužne pa mi je nekako bilo neugodno vjerujte mi![]()
uglavnom, od subote je krenilo krvarenje, nije obilno, svježa krv. nastojim mirovati koliko se može uz moju vrtirepku, utrogestane pijem a ne vaginalno dok je krvarenje. danas radila betu 296 je pa valjda je sve ok. moj gin ne radi pa sad preostaje čekati ga, a bilo mi je i u prvoj trudnoći krvarenje i to obilnije pa je sve ok prošlo pa nije da sad paničarim ali mi nije ugodno kad vidim krv a pomalo imam i grčeve.
hvala svima na dobrim željama i vibrama, ja od srca želim svima istu sreću, samo vjerujte i ne odustajte!
Cestitke Prag
Mi smo danas 34+1. Pocela sam se otvarat i dobila sam secer pa moram mirovat i pazit sta jedem. Neznam sto mi teze pada. Veli doktor da misli da ce porod i prije.Lucija vec jedva ceka seku Emu a i ja isto makar mi je ova trudnoca proletjela.
Sretno svima koji jos putuju do cilja i veliki pozdrav!