Stranica 146 od 155 PrviPrvi ... 4696136144145146147148 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 7,251 do 7,300 od 7735

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Evo mi ipak uplatili putno osiguranje i sendviči su u pripremi.Sutra smo u ovo doba u Beču.Cure držite se hvala vam svima na potpori uz vas je sve lakše i bezbolnije.Nadam se da če nam ovaj mjesec biti sretniji ali i ako ne bude idemo dalje nema odustajanja!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

drage majalina i prag, jako mi je žao prag baš me posebno bila veselila tvoja vijest o novoj trudnoći, a sada loše vijesti iduće godine u nove pobjede držte nam se cure, i velka pusa maloj mari
    pretorija draga, baš me nekako steglo ovo pročitati grlim
    biska, nina, valiana i monika, sretno cure ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Posljednje uređivanje od sejla : 03.09.2013. at 13:54

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure hvala na lijepim željama,punkcija u četvrtak...

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Evo cure da se i ja malo javim. Danas mi je 5 dpt, vratila sam se na posao jučer, al se vrijeme i dalje vuče puževim korakom. Ma tko će dočekati taj 16-ti dan???
    Ja sigurno ne
    Bačvasta sam od utrića, tu i tamo me štrecne dolje, noćas me tako zgrčilo da sam se probudila i jauknula, no odmah je prestalo.
    Najveća maštarija je da me uspavaju na 10-ak dana i probude na Dan-B

Daklem, pošto sam 100% sigurna da neću izdržati s čekanjem još 11 dana, pitanje za iskusne - kada se odvažiti i popiškiti prvi test, a kada na svoju ruku najranije izvaditi betu? Mrvice su trodnevne

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Nina nadam se da ćemo se naći u Pragu na kavi. Evo mi danas krečemo put Praga imat ćemo laptop pa se čujemo.
    svima puno pozdrava!
    Sejla hvala na lijepim željama!
    valiana ti sutra imaš transfer? rado bi te htjela vidjeti al ako je transfer najbolje da odležiš.
    mislim na sve vas!
    Nina u kojem ste hotelu odsjeli?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mi smo u Clarion congress h.,blizu PFC-a.Stetan put i čujemo se...

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj nina977 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo u Clarion congress h.,blizu PFC-a.Stetan put i čujemo se...
    nina imaš pp
    pozdrav

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj biska prvotno napisa Vidi poruku
    Evo cure da se i ja malo javim. Danas mi je 5 dpt, vratila sam se na posao jučer, al se vrijeme i dalje vuče puževim korakom. Ma tko će dočekati taj 16-ti dan???
    Ja sigurno ne
    Bačvasta sam od utrića, tu i tamo me štrecne dolje, noćas me tako zgrčilo da sam se probudila i jauknula, no odmah je prestalo.
    Najveća maštarija je da me uspavaju na 10-ak dana i probude na Dan-B

Daklem, pošto sam 100% sigurna da neću izdržati s čekanjem još 11 dana, pitanje za iskusne - kada se odvažiti i popiškiti prvi test, a kada na svoju ruku najranije izvaditi betu? Mrvice su trodnevne
    testic obicno napravim 11. dan, a kako je uvijek negativan, odmah isti dan ili sutradan i betu
    neke su radile i ranije
    nek se same jave

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

ja radila test 9dnt morula i bio je plusić, al to je stvarno prerano pa ne preporučavam... bolje pričekati 11 ili 12dnt
    sretno

oknp

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

znači još 6 dana agonije

hvala cure!

makajica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Drage i dragi putnici u Prag,
    evo mi se spremamo 12.10. na put pa sad se bavim pomalo organizacijom puta... pa samo smo htjeli pitati ako netko ima dobar savjet u vezi puta slobodno nam se javi ... svaki savjet je dobro došao...
    putovat ćemo vlakom, al me zanima dal je bolje kupiti karte preko <croatia expressa ( sa presjedanjem u Beču) , ili bolje direktno kupiti na Glavnom kolodvoru u Zgb ?
    kad se stigne u prag kako je najbolje do klinike ? ( naišli smo na cijenu taksija čak od 25 E) koji broj podzemne ? Kako od klinike do centra grada, ma sve nas zanma ...

Unaprijed hvala )

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Makajica, ako ideš u PFC oni ti mogu organizirati prijevoz (taksistu) da vas vozi do hotela (ili klinike) za 15€.
    mm je karte za vlak kupio na Glavnom kolodvoru - pitat ću ga za detalje pa ti javim. samo znam da smo rezervirali sjedala za put u Prag, za povratak u Zg nismo radili rezervaciju i bilo je mjesta u vlaku.
    U hotelu smo zapitkivali recepcionere kako doći do svih lokacija koje smo htjeli obići i uvijek dobili super upute - metro ti je najbolji, jako jednostavan i lako razumljiv sustav. Al isprobali smo mi i bus i tramvaj :D
    Na početku svakog dana kupili bi 4 karte koje vrijede 30 minuta i mogu ti reći da u tih pola sata možeš stići metroom gdje god ti srce poželi. Mi smo uspjeli doći i do zoološkog koji je prilično dislociran i do kojega treba presjedati s jednog metroa na drugi + presjedanje na bus koje te vozi direktno do ulaza u zoo.

makajica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

biska, HVALA hvala na savjetima

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

majalina,prag žao mi je
    biska,monika,valijana i nina sretno!
    makajica, mi smo s aerodroma do klinike plaćali taksi 25e

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj makajica prvotno napisa Vidi poruku
    biska, HVALA hvala na savjetima
    Makajica, što god ti još padne na pamet, samo pitaj

pipi73 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Majalina...Prag tako mi je zao....bas sam se razalostila....

Ljubim vas i grlim....cuvaj te se ...budite nezne prema sebi...Ljubim

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj valiana prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mi ipak uplatili putno osiguranje i sendviči su u pripremi.Sutra smo u ovo doba u Beču.Cure držite se hvala vam svima na potpori uz vas je sve lakše i bezbolnije.Nadam se da če nam ovaj mjesec biti sretniji ali i ako ne bude idemo dalje nema odustajanja!
    Draga Valiana SRETNO!! Sviđa mi se tvoj pozitivan stav ! Vrati nam se iz Praga sa lijepim vijestima i nadam se sretnom završetku ovog postupka!

Svim ostalim curam koje su u postupku ili se spremaju ići, također želim sreću!

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Hvala svima na lijepim riječima!
    Pls info kako ste prvi put kontaktirali Prag, odnosno da li im se može poslati sve nalaze mailom da vide o čemu se radi, ili bolje kd smo u Češkoj, a planiramo koncem 10 mj ići, odmah se dogovoriti za neke konzultacije. Koja su vaša iskustva i koja je cijena tih konzultacija?
    Ako je netko išao na PGD pliz infos i cijene. Pozdrav svima i još jednom hvala!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

pozdrav cure
    mi danas obavili sve i u utorak čekam transfer.
    sutra obilazimo Prag.
    sara69 hvala na lijepim željama.
    pozdrav sejli,bmaric,oknp.......... i svim ostalim dobrim dušicama ovog foruma
    pusa

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

monika, sretno

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo samo da se kratko javim,danas bila punkcija,dobili 9 js , 6 zrelih ,2 relativno ok , 1 nezrela koju su odmah eliminirali,a sutra ćemo vidjeti daljnji razvoj.Sve vas puno pozdravljam iz suncanog Praga..

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    monika, sretno
    hvala draga mare
    pusa

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Nina, sretno pa to je stvarno ok broj!I uživajte u Pragu!!!
    JelTom što se tiče konzultacija možeš sve poslati mailom,ali ak ćete ići svejedno u 10 mj onda odite na konzultacije,a sada mailom samo okvirno.
    Što se tiče cijene konzultacija mislim da je oko 100 eura iako nisam sigurna jer sam ja sve dogovarala mailom, neka me druge cure isprave.
    Sejla, ti stvarno imaš malu princezicu!!
    Prag kako si, jel krvarenje stalo?
    Poz svima!

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Draga Ignis, hvala na savjetima!
    Čekamo izolaciju DNA i konačne nalaze tako da vjerujem da ćemo kroz mjesec dana imati sve potrebno. Javim kako napredujemo.

Jel tko od vas curki išao na PGD u Prag?

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Pozdrav cure!Evo mi se nočas vratili iz Praga.Vratili mi dvije 8stanične mrvice trodnevne.Sad treba dočekati 23.9 i betu.Ovaj put moram priznat da mi je transfer bio jako bolan dug i neugodan.Nakon njega čak malo krvarila.I tako me sve boli da se i sad jedva krečem.Ovo mi je čudno jer nakon prošlih nisam ni znala kaj su radili jer nisam niš ni osjetila.Čak je i endometrij na transferu bio 10!Ovaj put sam bila bez cikle sam ananas i pivo i rekla to dr,ona kaže da je to super kombinacija.Ananas sada više ne zbog c vitamina sad sam pivo ali naravno bez alkoholabitan je hmelj tako mi je rečeno!Što se tiče putovanja vlakom uf uf nama je ovo 4.put vlakom i uglavnom je sve ok osim kaj ja uvijek imam dogodovštine da nasmijem onu ženu od koje kupim karte.Znači povratna karta je 1,409 kn mi uvijek uzimamo rezervacije jer ljudi tam putuju više nego mi.Da nismo jučer imali rezervacije stajali bi jer su sjedili po hodnicima ljudi a od Beča do Zg smo imali i saunu nije bilo ventilacije u vlaku a prozore nemreš otvorit!Eto dobro došli u EU!Mi kupujemo karte u Croatia express u Teslinoj ali nam uvijek dostave na glavni kolodvor a pošto nismo iz Zg netko nam to prije podigne.A može se zatražit da pošalju i poštom.Uglavnom meni je tako najbolje putovat komotno je presjeda se u Beču ali to je taman za udahnut malo svježeg zraka!Eto malo odužih.Hvala vam cure na podršci i sretno svima nama

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Drage curke hvala Vam na sjećanju i ovim dobrim čestitkama i željama....a što reći mora se slušati svoje srce i ići dalje. Draga Mara znam da si čekala i rodila dvije curke i ove njihove slikice su preslatke, čestitala sam vam prije svog odlaska u bolnicu kad sam uspjela virnuti na forum i zbilja sam bila sretna koliko i ti. Moj maleni ima pomalo grčeve pa se mučimo s tim inače je dobro djetešce i učimo se skupa. Svima koje su na svom putu ili iščekivanju od srca želim da se što prije obraduju. Ako možete nemojte biti nestrpljive u iščekivanju bete sve je to život i ima svoje stepenice. Pozdrav svima.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

venera, lijepo si rekla da su to sve stepenice, mi smo ih presli malo vise, al smo stigli do vrha, svima zelim isto!
    draga moja valiana, drzim fige!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo curke da javim da smo danas imali transfer,2.dan.Nažalost svih 7 embrija je bilo dosta loše pa su mi odlučili ipak dans vratiti dva koja su bila donekle dobra.Neizmjerno sam jutros bila tužna zbog takvog razvoja situacije ali su me dr.L i muž uspjeli malo dići.
    Sve vas puno pozdravljam...

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

drage moje evo da vam se javim da sam dobro. krvarenje je stalo jučer, bilo je dosta obilno 5 dana a onda se smanjivalo, tako da nisam išla na kiretažu. u pon ću još napraviti betu po preporuci svog gin. malo me je ovo iscrpilo jer moje zdravlje nije naj općenito, ali bit ću ja ok. odmah sam prekuhala crno vino. i napravila smjesu oraha, meda i limuna.
    psihički sam ok, ali volila bih da je beta odmah bila 0 već ovako, ponadaš se, proveseliš, a onda krvarenje pa čekanje..od petka pon, od pon petak itd. imam mariju i nije propast svijeta da ona ostane jedinica ali volim djecu i voljela bih bar još jedno imati. u klinici jesu ostala 3 smrzlića ali tko zna kako će preživjeti odmrzavanje, sad je od 6 -5 propalo. ali o tome ću razmišljati na proljeće...

i moram vam reći da sam jako sretna jer je trudna žena što je sa mnom bila na tranferu. njoj je to bio xy put i bila je tako u grču, ja sam joj cijelo vrijeme pričala o vama svima pojedinačno, pričala o uspijesima, ustrajnosti, vjeri da će sve doći na svoje...mari, oknp, pretoriji, simicv, đurđi, sejli, seli i svima vama koga sam se sjetila...tako je proletilo vrijeme i rekla je da sam joj dosta pomogla, da je prvi put bez grča bila i eto upalilo je
    valiana i nina 977 sretno!!!

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Prag žao mi je zbog tebe ali mi smo sve jake i nakon poraza samo ojačamo i idemo dalje!Nadam se da če nam jesen donijeti lijepe vjesti i pun forum novih sretnih trudnica!Sretno cure

makajica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Prag svi smo uz tebe !!

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Prag

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

prag
    nina, neka se prognoze pokažu pogrešnima, vibramo za tvoje mrve ~~~~~~~~~~~~~
    valiana ~~~~~~~~~~~~~~~
    čekamo i ostale vijesti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

PinaColada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

veliki pozdrav za sve dame.....kod mene rana menopauza.... od 14-te god se zezam sa raznoraznim nalazima, i sada, sa duplo vise godina, napokon se dozovem i shvatim (jedan od mali milion doktora) mi otvori oci i kaze jedina nada je donacija j.s. u Pragu.....i tako evo i mene na tome putu...Danica, koju mnogi hvale nije vise u Pronatalu (jer svi su pisali Danica i Pronatal kao preporuku), pa sam usljed nekoliko e-mailova sa Danicom, odlucila se za PFC! u toku su pocetne pripreme, tj. pijem Estofem 2 mg, i to 3x2 dnevno!, 12 dana....u toku je 8 dan....jako sam slaba sa svim skracenima koje pisete, ali u zelji da skupa sa vama koje ste kroz ovo prolazile i sada prolazite podijelim sve i svasta, odlucih se registrovati i javnuti se prvim postom.....

prvo pitanje, da li ste i vi pile ovaaj Estrofem, meni se cini da se od njega sva napuhujem (

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

PinaColada, dobro nam došla i puno sreće da odmah prvi postupak bude dobitni!!!!!!!
    Ja sam se pod estrofemom sasvim super osjećala, nikakvih nuspojava, osim što su mi grudi jako brzo nabujale (a to se onda nastavilo i u trudnoći )

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Drage cure, evo da se i ja malo javim.

Danas mi je 10 dpt i nekako mi se čini da ćemo za par mjeseci opet put Praga. 5 i 6 dpt mučili su me gadni grčevi, bili su zaista jaki, jači od menstrualnih, da bi 7 dan sve stalo.
    Probudila sam se to jutro i skužila da sam se sva ispuhala - nema natečenosti trbuha, (*)(*), ništa osim povremenog i uobičajenog pms grča. Tako se i nastavilo.
    Sutra bi po kalendaru trebala stići M, a na betu ću u petak (to će biti 14 dpt), ali mislim da ništa od svega u našem prvom pokušaju.
    Pišnula sam testić jutros, znam da je možda još malo rano, ali nekako mi je nezamislivo da se potpuno normalno osjećam, bez ikakvih simptoma, a da je tu ipak trudnoća.

Ljubim vas sve!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Biska i ja sam imala negativan test i nikakve simptome pa sam bila trudna. Sad sam pred porod i cike su mi u prvoj i ovoj trudnoci ostale nepromjenjene sretno svima!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Luc, ne mi bacat bube u uho!
    Znam da nada još postoji , ali u ovim danima bez ikakve mogućnosti kontrole i spoznaje nekako mi je lakše očekivati najgore (i tiho tiho se nadati najboljem) da se baš potpuno ne raspadnem ako beta ipak bude 0.

Btw, koliko bi trebalo pričekati prije sljedećeg postupka, odnosno sitmulacije? Bila sam na Gonalima i Cetrotidu.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

treba mi jedna kratka info - kolika je cijena PGS/PGD u pronatalu ili PFC?

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    treba mi jedna kratka info - kolika je cijena PGS/PGD u pronatalu ili PFC?
    cijena u PFC-u je 2800 eur PGD + standardno IVF/ICSI 2400 eur.

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

PinaColada evo htjela sam ti poslati privatnu poruku ali nisam uspijela, mislim da u početku ne možeš odmah primati p.p.
    uglavnom vidila sam da si nova na forumu Češka pa da ti se javim ako mogu pomoći jer sam ja isto s ranom menopauzom išla na donaciju u Prag...
    uglavnom meni je 35g i već 5g sam s dijagnozom rane menopauze .Kad smo nakon ženidbe krenili na pretrage i da vidimo mogućnosti ostao je samo Prag i donacija. i eto prije 2g smo išli na 1. postupak u Pronatal i uspijelo je..imamo kćer, sad joj je 1,5g.
    isto tako trebaš znati da se u Prag ide preko troška hzzo. s njihove stranice skineš zamolbu za lječenje u inozemstvu, onda ti je mora potpisati liječnik koji se bavi potpomognutom oplodnjom, znači ili državni ili privatni koji ima ugovor s hzzo. uz to predaješ sve svoje nalaze i zamolbu i šalješ preporučeno na MArgaretska 3 Zagreb Povjerenstvo za lječenje u inozemstvu, HZZO direkcija. To ide na 3 komisije i dobiješ rješenje u max 60 dana. onda tek ideš u postupak jer ne daju sredstva retrogradno.
    e sad kako si napisala da si već počela piti estrofem nisam sigurna je li to neki probni tretman estrofemom da vide kako ćeš reagirati ili je to već postupak tj imaš donorku? estrofem svi pijemo da pripremimo maternicu tj endometrij za postupak. To što piješ je početna doza tj ne znam da je netko pio manje, može se i do 12 mg pa čak ima cura koje pored 12 mg još stavljaju i estrogen flastere. To sve naravno u dogovoru s klinikom i zavisno kako reagiraš na tretman. MEni je u prvom postupku rađen probni ciklus i krenili su s 6 mg ali kako mi je endometrij se slabo zadebljavao onda su povećavali pa sam u 1.postupku pila 10 mg a u ovom drugom postupku sam bolje reagirala pa sam bila na 6mg. Inače to uzimaš sve do bete, ako bude pozitivna onda i do 12 tjedna trudnoće..uglavnom to će ti sve objasniti Klinika. Ne znam koliko si čitala naš forum i da li si vidjela da smo spominjali da prirodni način da se pomogne endometriju je uzimanje soka od cikle, svjež ananas i piva.
    Ako si u postupku, onda 12. dan uzimanja estrofema se uzv mjeri endometrij i onda javljaš Kliniki a oni naprave uzv donorki da vide kad je njoj vrijeme za punkciju jajašaca. To dvoje usklade, ti i muž dođete na dan kad je njoj punkcija, on da svoj doprinos iliti spermu, oplode taj dan i obično 4-ti dan imaš ti transfer. U cijeloj priči su lijekovi bitni, nemoj preskakati i sve slušaj dobro kako ti javi Klinika.

E sad ovo što sam ti napisala za HZZO..ako si već dogovorila postupak a nisi tražila sredstva od HZZO onda ti oni ne daju retrogradno, to je bitno napomeniti. Budući da postupak je dosta skup ( bilo je 4500 eura kad smo mi išli a sad nisam sigurna je li i više ) ja bih ti preporučila ako su i našli donorku da ipak prije tražiš sredstva pa onda da se uputiš u postupak.

i da vrlo bitno..u potpisu mare41 imaš link na stranicu koju je ona napravila i tu možeš naći sve od smještaja, prijevoza, klinika itd..

ako još nešto treba pitaj...

pozz svim mojim curkama, dobro sam vam ja, jučer je bio Marijin imendan pa smo i slavili život ide dalje

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

BB hvala!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ja sam kod neuspjesnog postupka cekala 4 mj. Imala sam istu stimulaciju ali to ces dogovorit s doktorom. Mislim da ako imas smrzkice da mozes i odma. Neznam kolko cega imas,ne stignem sve popratit

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

luc, super, hvala ti!

Ja sam mislila da se čeka barem 6 mjeseci
    Stresna mi je bila stimulacija jer su mi folikuli rasli puževim korakom, ali pošto nemamo smrzlića drage volje ću se opet bosti!

PinaColada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

@sejla: hvala na dobrodoslici!
    @prag, divna si! hvala....jesam citala raniej postove, doduse na preskake hehhe....huh, bravo za tebe i za curicu Naime, ja sam iz Sarajeva, te nisam iskreno sigurna da li je moguce sta odraditi kod nas po pitanju zdravstvenog zavoda i finansiranja tog postupka.....no hvala u sv. slucaju!

pa sve nalaze sam poslala (koje mi je Danica trazila), i eto rekla mi ej da pijem 3x2 estrofem od 2 mg, to znaci 12 mg dnevno....da se endometrij zadeblja....jer je taaaanak (

eh pa nisu mi rkeli da su mi nasli donorku, valjda trebam prvo javiti nalaz endometrija na 12 dan uzimanaj estrofema....pa onda dalje....uh, bas stetsa sto ne mogu jos sa PP da funkcionisem, jer mi je bezbeze da peglam na forumu o pitanjima koje su vjerovatno vec raspravljali, ali eto, meni ej sve to novo i strano....sve me zanimaaaaa!!!

hvala ti na svakoj otipkanoj rijeci

makajica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Pozz !
    kao prvo zao mi je je zbog svih i suosiječam sa svima kojima je trenutno jako teško !
    trebam još jedan savijet , kako produzim valjanost rješenja...? gdje se moram javiti jer mi rj vrijedi 60 dana ...
    Hvala !!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

prvo da vas sve pozdravi

mare41 i sejla, curke su vam pre pre pre slatke!

curama u postupku želim puno sreće i

makajica, sama napiši zahtjev za produženje i pošalji ga u direkciju HZZO-a u Zg. Ne znam kada ti točno ističe, ali ja uvijek šaljem 10 - 15 dana prije isteka, tako da mi do isteka stigne potvrda o produženju. Ako želiš, mogu ti poslati svoj primjer zahtjeva za produženje, pa samo izmjeniš svoje podatke. Možeš mi se javiti na prv. mail (bvranic@gmail.com), jer u zadnje vrijeme nisam često na forumu - škicnem možda jedan put tjedno.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Bubekica/ Bluebella,
    pliz iskustva PGD- a. Ne znam jeste čitale, nova sam pa možda negdje ubacim nešto kontra trenutnih aktualnosti, ali izbubili smo bebu nakon 6 dana u 4. mjsecu. Genetika... Moram vidjet još sve s "našom" ekipom na Rebru, ali ja bi definitivno išla u Prag na vantjelesnu + PGD. Još nisam kontaktirala Prag jer čekamo da nam se izolira DNA dakle jedno mjesec dana i imat ćemo onda sve nalaze da mogu krenut od nekud...
    Ne znam koji su vaši razlozi za PGD? Ja sam se osobno informirala o svemu na netu tako da ne znam previše o tome. Zanima me da li je tu moguća samo jedno ili višeplodna trudnoća. Da li se mora kasnije ići na još neke pretrage, biosija kor. resica? Jel postoji mogućnost za oštećenje prilikom PGD- a ? Koliko je sve to sigurno u smilu da je plod zdrav, itd.
    Ako imate kakve infos, vičite. I iskustva cura koje su išle na biopsiju kor. resica...
    Da li Hzzo financira centar koji je njima jeftiniji ili, koji kriterij imaju? Svakako bi voljela u Prag jer čujem same pohvale osoblja, a i uspješnost je velika.
    pozdrav svima i sretno "Pražankama"

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj PinaColada prvotno napisa Vidi poruku
    @sejla: hvala na dobrodoslici!
    @prag, divna si! hvala....jesam citala raniej postove, doduse na preskake hehhe....huh, bravo za tebe i za curicu Naime, ja sam iz Sarajeva, te nisam iskreno sigurna da li je moguce sta odraditi kod nas po pitanju zdravstvenog zavoda i finansiranja tog postupka.....no hvala u sv. slucaju!

pa sve nalaze sam poslala (koje mi je Danica trazila), i eto rekla mi ej da pijem 3x2 estrofem od 2 mg, to znaci 12 mg dnevno....da se endometrij zadeblja....jer je taaaanak (

eh pa nisu mi rkeli da su mi nasli donorku, valjda trebam prvo javiti nalaz endometrija na 12 dan uzimanaj estrofema....pa onda dalje....uh, bas stetsa sto ne mogu jos sa PP da funkcionisem, jer mi je bezbeze da peglam na forumu o pitanjima koje su vjerovatno vec raspravljali, ali eto, meni ej sve to novo i strano....sve me zanimaaaaa!!!

hvala ti na svakoj otipkanoj rijeci
    ej, ne trebaš se zahvaljivati, tu smo svi jedna velika obitelj i svi nastojimo jedni drugima pomoći pa kako su drugi meni pomogli kad sam ja krenula u te nepoznate vode tako i ja tebi...
    meni je endometrij prije 1. postupka bio isto jako tanak da je dr rekao da je nemjerljiv pa su mi zato radili probni ciklus s estrofemom, pa su krenili s 6 mg i na kraju povećali do 10 mg..ne znam zašto su tebi odmah dali 12mg ali neću se mješati u to, dr zna najbolje..pretpostavljam da je i tebi to proba da vide kako reagiraš na estrofem. valjda bi ti javili da je nađena donorka i da u biti se spremaš laganini za prag..
    uglavnom dobro pročešljaj marinu stranicu pa ćeš dobiti masu informacija a onda ako te još ništo zanima pitaj..
    mislim da privatne poruke počneš dobivati kad napišeš određeni broj postova na forumu...nek me netko ispravi ako griješim...
    pozz
    i znaj da je velika uspiješnost s doniranim stanicama jer su donorke mlade i zdrave žene pa su i j.s. kvalitetnije...

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj JelTom prvotno napisa Vidi poruku
    Bubekica/ Bluebella,
    pliz iskustva PGD- a. Ne znam jeste čitale, nova sam pa možda negdje ubacim nešto kontra trenutnih aktualnosti, ali izbubili smo bebu nakon 6 dana u 4. mjsecu. Genetika... Moram vidjet još sve s "našom" ekipom na Rebru, ali ja bi definitivno išla u Prag na vantjelesnu + PGD. Još nisam kontaktirala Prag jer čekamo da nam se izolira DNA dakle jedno mjesec dana i imat ćemo onda sve nalaze da mogu krenut od nekud...
    Ne znam koji su vaši razlozi za PGD? Ja sam se osobno informirala o svemu na netu tako da ne znam previše o tome. Zanima me da li je tu moguća samo jedno ili višeplodna trudnoća. Da li se mora kasnije ići na još neke pretrage, biosija kor. resica? Jel postoji mogućnost za oštećenje prilikom PGD- a ? Koliko je sve to sigurno u smilu da je plod zdrav, itd.
    Ako imate kakve infos, vičite. I iskustva cura koje su išle na biopsiju kor. resica...
    Da li Hzzo financira centar koji je njima jeftiniji ili, koji kriterij imaju? Svakako bi voljela u Prag jer čujem same pohvale osoblja, a i uspješnost je velika.
    pozdrav svima i sretno "Pražankama"
    Draga JelTom kao prvo jako mi je žao zbog gubitka bebe, ne mogu ti puno pomoći vezano za tvoja pitanja iz razloga što ja nisam išla na PGD (koliko znam nije ni bubekica, samo se raspitivala za cijenu)
    dragi i ja smo išli na PICSI postupak i sami snosili trošak, tj. nismo tražili niti smo imali dijagnozu da bi HZZO snosio trošak. nakon što je u 3mj transfer bio uspješan, kombinirani probir je pokazao visok rizik za Down sindrom (1:11) te sam se u kontaktu sa klinikom raspitivala za PGD pa tako znam cijenu.
    nakon PGD-a nije potrebna biopsija karionskih resica kao niti amniocenteza. koliko znam prilikom PGD-a nije moguće oštećenje embrija, a HZZO ima ugovor sa dvije klinike u Pragu, Pronatal i PFC te sama možeš birati između te dvije klinike.
    dosta se pisalo o papirologiji ako se ide preko HZZO-a pa možeš potražiti na prijašnjim postovima.
    ako ti još kako mogu pomoći slobodno mi se javi
    sretno!
    Posljednje uređivanje od Bluebella : 10.09.2013. at 18:21

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •