Stranica 148 od 155 PrviPrvi ... 4898138146147148149150 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 7,351 do 7,400 od 7735

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

nina977zao mije
    nadam se da imate smrzlica pa vec mores o njima razmisljat I planirat.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj pretorija prvotno napisa Vidi poruku
    nina977zao mije
    nadam se da imate smrzlica pa vec mores o njima razmisljat I planirat.
    Nažalost nemamo

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Nina zao mi je!

Kismet cestitke! Vec sam se pitala dal si rodila

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj kismet prvotno napisa Vidi poruku
    Nikako da se javim svojim Čehinjama, okupirala me princeza potpuno, još se oporavljam od reza i bolnih kontrakcija (koje dojenje i pospješuje), a na cici smo stalno
    Rodila sam prije 13 dana, odradila, kažu najteži dio, doma hodajući i klečući, na pregledu i amnioskopiji bila 2,5 cm otvorena i poslali su me kući da čekam...dvije noći nespavanja i nepravilnih, bolnih trudova pa me MM nagovorio da u 4 h ujutro krenemo put bolnice i vidimo je li se što pokrenulo...a tamo, iznenađenje - otvorena 5 na 6 cm, vodenjak napukao, doktor ga je "dokrajčio", odlučio da mi ne treba klizma, drip, a niti epiduralna i pravac rađaona, tako da je MM cijelo vrijeme, osim pregleda, bio samnom
    Nakon dva sata otvorena 9 cm, trudovi sve jači, najgori dio mi je bio nekih 20-ak minuta prije izgona kad mi je primalja ipak dodala (što sam naknadno saznala) dozu dripa u glukozu, uh, utrnulo mi je lice od nepravilnog disanja i bolova, derala sam se iz petnih žila
    Izgon super, primalja je bila sjajna, samo sam se na nju i njene upute fokusirala i u pet trudova stigla naša ljepotica...tata je prerezao pupkovinu i odmah smo krenuli na cicu...
    Šivanje i epiziotomiju nisam ni osjetila, problem je kad lokalna popusti, ali da se izdržati...

Pusa od nas dvije i sretno svim putnicama, čekalicama i pikalicama!
    kismet draga... čestitam tebi i tvom dragom na dugo čekanoj princezi
    koliko vidim junački si ti to odradila, svaka čast!
    uživajte i javi nam se ponekad

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Lana 77 i Bonim, jako mi je žao!

Danas sam zvala HZZO da ih pitam za Češku, rekli mi da kao prvo oni se ne razumiju u dijagnostiku jer nisu doktori, ok, da mi ginekolog!?!?? treba napisat gdje i zašto me šalje odnosno preporuča PGD i zašto tu kliniku?!?!
    + sve nalaze do sada/ povijest bolesti preminulog djeteta, Zahtjev za financiranje... poslati u Margaretsku i čekati. Molim? Niš nisam skužila, a još sam zvala kao sestrična od njihove kolegice .
    Pliz ako tko ima kakav savjet što se predavanja tih svih papira za financiranje na HZZO tiče i to, zar ne treba genetičar napisat pa onda po tome se složit ginić? I nije mi jasno, da "samo tako" veli doktor ona ide u Prag, da HZZO veli ok, mala ide Ili HZZO isključivo odlučuje gdje se ide? pa se ja samo mogu nadat i molit Boga...
    Zvala i PFC danas prvi put, Mirna nije tamo trenutno ali me na njenoj sekretarici preusmjerilo na Ivanu, simpatična i pristupačna. Uglavnom, javit će mi jel 21/10. slobodan za konultacije (idemo u Brno taj vikend na neki meeting, pa bi produžili do Praga u PFC), a ja sve papire koje imam, a ima ih puuuuuun kufer , kopiram i šaljem poštom...
    Jeste prije odlaska išle na tipa gin. pregled + papu ili to za prve konzultacije nije potrebno? (svakako ću pitat Mirnu mailom sve, ali da znam ) Voljela bi biti što spremnija, ubzat sve i pomoć im da imamo što više toga dok mogu napravit.
    Svaki savjet je dobrodošao, puno hvala svim curkama!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

JelTom, za početak trebaš s nalazima kod ginekologa-specijaliste za mpo, koji će ti ispuniti zahtjev za upućivanje na liječenje u inozemstvo (formular se skine s neta). Osim toga, hzzo-u predajete kompletnu liječničku dokumentaciju iz koje se vidi dijagnoza (tvoji ginekološki nalazi, mužev spermiogram, podaci o prošloj trudnoći...), vaš vjenčani list i vašu osobnu molbu koju sami sročite (ukratko opišete situaciju i da tražite podmirenje troškova liječenja). To se predaje na Margaretsku. Liječničko povjerenstvo od 3-4 doktora specijalista razmatra slučaj i odlučuje prihvaća li zahtjev ili ne (ili traže nadopunu dokumentacije, još određenu pretragu ili slično).
    I u Prag na konzultacije nosite kompletnu liječničku dokumentaciju, kako bi dr-i mogli najbolje prosuditi što i kako.
    Ovo je ukratko, ako još bilo što treba ili sam nešto nejasno napisala, pitaj....
    sretno u planiranju
    Posljednje uređivanje od sejla : 19.09.2013. at 19:33

PinaColada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Lana 77 i bonim,jakooo mi je zao drzite se!!!!

Sejla, prag, hvala za info pa evo mm se pobrinuo za utrog. vaginalno,inace meni je bas nekako uzas da si ih ubacim srecom procitah na forumu da i mm to moze odraditi hihi

Danica iz PFC mi rekla jutro i vece vag, a po danu oralno da ih koristim....a onda kad krene ciklus da uzmem cyclo proginovu....do tada ce naci donorku )

Samo grudi mi bujaju i malko me bole, a desava mi se i nakon te dnevne doze vrtoglavica....valjda je to normalno:/

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj sejla prvotno napisa Vidi poruku
    JelTom, za početak trebaš s nalazima kod ginekologa-specijaliste za mpo, koji će ti ispuniti zahtjev za upućivanje na liječenje u inozemstvo (formular se skine s neta). Osim toga, hzzo-u predajete kompletnu liječničku dokumentaciju iz koje se vidi dijagnoza (tvoji ginekološki nalazi, mužev spermiogram, podaci o prošloj trudnoći...), vaš vjenčani list i vašu osobnu molbu koju sami sročite (ukratko opišete situaciju i da tražite podmirenje troškova liječenja). To se predaje na Margaretsku. Liječničko povjerenstvo od 3-4 doktora specijalista razmatra slučaj i odlučuje prihvaća li zahtjev ili ne (ili traže nadopunu dokumentacije, još određenu pretragu ili slično).
    I u Prag na konzultacije nosite kompletnu liječničku dokumentaciju, kako bi dr-i mogli najbolje prosuditi što i kako.
    Ovo je ukratko, ako još bilo što treba ili sam nešto nejasno napisala, pitaj....
    sretno u planiranju

Hvala draga, ako šta još trebam, vičem. Prag mi dosta pomogla i pojasnila, tak da sam pametnija hvala.

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Pozdrav imam pitanjce jel nekom hzzo ovo ljeto išta odobrio?Ja se spremam slat za ivf-pgd pa me strah da li če više išta odobrit!?Sretno svim curama!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

kismet, čestitke na bebici!

Amari avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Cure, što se tice lijecenja u Pragu preko hzzo-a...potreban vam je formular za upucivanje... imate na stranicama hzzo-a, a ispunjava lijecnik (ginekolog)!
    Doktor vam mora napisati zašto idete u Prag, zbog toga što hzzo pokriva samo lijecenje koje nije moguce u Hrvatskoj!!! Priložite sve nalaze koje imate, da se vidi u cemu je problem i da li se slaze s onim sto je ginekolog napisao, ako ta vrsta lijecenja koja se trazi nije moguca u RH, odobrava se!
    U pravilu se ceka 2 tjedna!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Draga valiana, pročitala sam na odbrojavanju za minus na testu žao mi je, al se svejedno nadam beti....ako ne, bit će skoro dugo se pratimo i sigurna sam da ćeš uz toliko hrabrosti i optimizma doći do svog dugo čekanog i željenog plusića bravo za stav!!!!
    Amari, u kojoj si ti fazi postupka (sorry ako sam previdjela)? sretno!!!!!

Moram podijelit s vama, noćas sam sanjala da se budim nakon drugog carskog i dojim tandem (ma ne, nije istinita ona-što se babi htilo.... )
    Posljednje uređivanje od sejla : 24.09.2013. at 09:01

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Sejla hvala ali i beta je negativna tako da evo danas poslala novi zahtjev za hzzo.Sad mi preostaje sam čekanje a do tada krečem u akciju skidanja kila i negativnih misli.Ha ha evo danas krenula na posao i čak se našminkala pa to nisam radila več skoro godinu dana malo fasade i to je to .Idemo dalje....

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

valiana, grlim, bit će drugi put!

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Amari prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, što se tice lijecenja u Pragu preko hzzo-a...potreban vam je formular za upucivanje... imate na stranicama hzzo-a, a ispunjava lijecnik (ginekolog)!
    Doktor vam mora napisati zašto idete u Prag, zbog toga što hzzo pokriva samo lijecenje koje nije moguce u Hrvatskoj!!! Priložite sve nalaze koje imate, da se vidi u cemu je problem i da li se slaze s onim sto je ginekolog napisao, ako ta vrsta lijecenja koja se trazi nije moguca u RH, odobrava se!
    U pravilu se ceka 2 tjedna!
    amari, sorry moram te ispraviti, već smo više puta pisali o tome, formular ne popunjava obični ginekolog već mpo specijalist koji mora biti ili iz državne klinike ili privatnik koji ima ugovor s hzzo!!! i nije baš pravilo da se čeka 2 tjedna, već od dana kad pošalješ imaju zakonski rok od 60 dana da odgovore..ali ako ti nešto fali pa te naknadno zovu onda se opet računa tek od tog dana kad si poslala dopunu 60 dana tako da se sve skupa zna otegnuti i više od 60 dana. hoću reći nisu baš da im se žuri i ne znam nikoga da mu se odobrilo u roku 2 tjedna..e da jesu bar...

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

kismet čestitke!!!

a valiana jako mi je žao! ali borac si ti i vidim po stavu da si se već ustala na noge! bravo ja bih isto išla odmah u novi postupak da mi je zdravlje bolje ali kako stvari stoje bolje da pričekam proljeće...
    pusa i drži se

Amari avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Stvarno? Sad sam malo iznenađena, znam da imaju rok od 2 mj, ali rekle su mi curke na poslu da se obicno rjesava za 14 dana, pogotovo ako nazovete administratotricu u Margaretskoj i kazete da vam je hitno!
    Da!!!Znam da gin.u bolnici to piše, ne primarna, nisam napomenula...moja greška!!!
    Sejla, nism još u postupku, cekam...(Petrova)!!!

PinaColada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Valiana, drzi se! Drzim fige za iduci put! Cmok

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Evo ja jučer poslala zahtjev pa ču vam javit kad dobijem bilo što.Inače sam napisala da nemam mogučnosti napravit tj ponavljat pretrage kao spermiogram amh da si to nemrem priuštit ni financijcki ni vremenski jer za sve to trebam u Zagreb a nemrem više tražit slobodne dane ni niš.Poslala im nalaze starije od 6mj pa ču vidjet.Jer što vrijedi spermiogram kad u Pragu obavezno oni naprave svoj nalaz o0vaj ni ne gledaju!Sretno cure i hvala na podršci

Cassie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pozdrav!!! Da vam se javim nakon dugo vremena u kolovozu je stigla na svijet naša mala djevojčica začeta u praškom Pronatalu doniranom j.s. Sretni smo jako Želim vam svima uspjeh!

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Cassie čestitam,uživajte
    Valiana bojim se da to njih ne dira,ali vidjet ćeš,a što se konkretno spermiograma tiče a i ostalih nalaza mi nismo ništa morali ponavljat u klinici,ne znam,možda se nešta promijenilo,kako god sretno

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

valiana, uvijek šalješ nalaze sa novim zahtjevom? ja sam prošli put samo poslala zahtjev, nalaz bete i kratki dopis i nisu mi više ništa ni tražili, već sam novo rješenje dobila u roku od 20 dana.
    po novi zahtjev idem tek 07.10. - odužilo se malo sa godišnjim, pa kongresi, sada ovaj štrajk...

Cassie, čestitke!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Cassie prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav!!! Da vam se javim nakon dugo vremena u kolovozu je stigla na svijet naša mala djevojčica začeta u praškom Pronatalu doniranom j.s. Sretni smo jako Želim vam svima uspjeh!
    Čestitam draga na curici

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

cassie, cestitam!

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Kismet, Cassie, cestitam! Ostalim devojkama zelim puno srece u postupku!
    Drage moje, imam pitanje za Vas: Kako se koristi cikla u pripremi za FET? (Mislim,koliko cikle treba pojesti na dan, i kada se konzumira: od pocetka ciklusa do transfera, ili i posle transfera?) Unapred hvala!
    Posljednje uređivanje od ariadne : 25.09.2013. at 20:17

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

cassie čestitam!!!!

ariadne cikla, ananas i pivo pomažu u jačanju endometrija jer dižu estrogen. ja sam ciklu uzimala npr 1 čašu dnevno, u Dm sam uzimala od Biotte. čula sam da ima i Encian. mada pretpostavljam da isto vrijedi i za svježu ciklu.
    isto sam jela po pola ananasa dnevno. ovo govorim iz svog iskustva, nema ti tu neke mjere i recepta....i uzimala sam od početka ciklusa do transfera da nabildan endometrij, ako je postignuta zadovoljavajuća debljina poslije transfera estrogen nije toliko bitan koliko progesteron.
    koliko znam progesterona nema u prirodi tj namirnicama,biljkama te je jedini način unosa preko lijeka utrogestana a sve mi uzimamo max dozu 3x2

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Drage moje.Rezultat bete:816.3!!!!!Jupiiiiii!!!Još sam pod dojmom!

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Tika08 super,čestitam

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

bravo, tika, čestitke!

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bravo tika!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Tika, cestitam!
    Prag, hvala na odgovoru, nasla sam na pijaci prelepu, mladu ciklu, napravicu svez sok sa sokovnikom, i konzumirati do transfera...
    Ali, drage moje, opet imam pitanje: Da li je neka od Vas u PFC trazila EmbryoGen kod FET?

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ej! Rodila sam danas Emu,ista seka. 3950 i 50 duga.
    Pozdrav od nas!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Razveselile me lijepe vijesti
    tika, čestitke na beti, stiže pojačanje
    marija-luc, čestitke na rođenju kćerkice, naše imenjakinje uživajte u svakom trenutku
    Cassie (jedva čekam vidjeti vas uživo)
    Posljednje uređivanje od sejla : 26.09.2013. at 19:50

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

luc, čestitam!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

drage moje
    17 dpt moja beta iznosi 3862

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Čestitam od srca i sretno do kraja

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

monika, predivno, čestitam!!!!!!!
    maruija, čestitam, dje cure, ko i ja, prekrasno

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Monika super beta,čestitam
    Marija-Luc bravo za Emu,prava cura,velika,čestitam i uživajte

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj ariadne prvotno napisa Vidi poruku
    Ali, drage moje, opet imam pitanje: Da li je neka od Vas u PFC trazila EmbryoGen kod FET?
    Svima vraćaju embrije zajedno sa EmbryoGen-om. Pitala sam baš neki dan u PFC jer me zanimalo.
    Drago mi je da ovdje vidim izuzetno puno novih trudnica i svima vam čestitam i želim lijepe, dosadne i školske trudnoće

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

monika, da i ovdje poskočim sretno draga do kraja

mogu pitati što je embryogen?
    Posljednje uređivanje od sejla : 27.09.2013. at 19:02

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Cassie,čestitam na curici!
    Marijakr,čestitke na rođenju male Eme
    Bravo,monika i tika na pozitivnim betama.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Cini mi se, prema slici na sajtu, da je EmbryoGen tecnost...
    Moja prijateljica je trazila i dobila objasnjenje iz PFC da je "EmbryoGen medij za kultivaciju embrija koji potpomaže komunikaciju izmedju embrija i majke. Normalno se koristi za kultivaciju tokom prva tri dana razvoja embriona, a zatim se zajedno sa embrionima prenosi u matericu." Ali: Kod FET oni mogu dodati EmbryoGen pre transfera i zajedno preneti u matericu. I u tom slucaju cena je 150 eur. (Izgleda, da kod svjezeg ET se ne naplacuje, a kod FET se posebno naplacuje.)
    Pa sad trazim zenu, koja je imala pozitivno iskustvo sa EmbryoGenom kod FET-a...

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Marija, cestitam na rodenju kcerkice!
    Monika, cestitam, lepa beta!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mare i ariadne, hvala, volim se informirati i pamtiti
    mare, kako su curke? danas vam prvo tromjesečje, divno

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Proletjela su nam tri mjeseca, slatke su i gugutave, a ema je već prava cura
    Posljednje uređivanje od mare41 : 28.09.2013. at 07:40

makajica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

pozdrav curke !
    evo da se nadovezem na Ariadne ... I mene zanimaju iskustva sa embriogenom...? I da li je to stvarno za sve ? (ja sam za donaciju js )
    Također, molila bih pomoć sa Decaeptilom , da li se je netko pikao sa Decapeptilom ? I da li se mora ikati uvijek u isto vrijeme I da li ima veze ako se piknem navečer ??

Unapried hvala na savjetima !

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

makajice, koje su ti objašnjenje dali, zašto ti treba Decapeptyl? kako idu pripreme? sretnoooo draga

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Makajica, ja sam se pikala kod dr Sonje (isto za donaciju js) sa Diphereline 0,1mg, i dr Sonja je naglasila, da trebam svaki dan u isto vreme. Ali nije nista rekla, da li se moze uvece. Inace Diphereline 0,1mg i Decapeptyl 0,1mg i Gonapeptyl 0,1mg sadrze isti hormon u istim kolicinama. Pa ako imas Decapeptyl 0,1mg, sigurno trebas da se pikas u isto vreme, ali ne znam, da li mozes i uvece, ja bih predlozila da pitas koordinatorku. Inace, kada sam radila ivf u Madarskoj, dr mi je rekao, da je najbolje pikati se u prepodnevnim satima, ili bar pre 14sati... Sretno!
    Posljednje uređivanje od ariadne : 30.09.2013. at 10:48

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pozdrav!!!!! Interesuje me da li je netko od vas u stimulaciji koristio cetrotide, ja naime uvodim od sutra i cetrotide a Mirnu sam zaboravila pitati da li ujutro ili navece da se pikam, pa da je nemaltretiram pozivom po tisuciti put,.... Hvala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •