Je,Milivoji odlicna je ta web stranica,precizni su kao Nijemci!![]()
Je,Milivoji odlicna je ta web stranica,precizni su kao Nijemci!![]()
simicv hvala ti na postu nade, i mislim se pozabavit s problemom, u srijedu imam pregled pa ćemo više znati o kakvom se miomu radi i što dalje činiti. Nakon par dana kome, ponovo sam se nabrijala na borbu. Drugo ionako nije moguće
milivoj, već si mi dao tu stranicu, al kako malo štekam sa engl, nisam mogla odmah skontati, al sinoć sam si dala malo više truda i nadošla.
problem mi je ovaj;
kad smo bili u 03.mj. smo sve išli pješice i tramvajem, i to je super. i na google mapu ih ima upisano (mislim na tramvaje i brojeve) i na svakoj tramvajskoj stanici pišu i brojevi tramvaja i stanice gdje staju.
ali na busnim stanicama ništa ne piše, tj. kako znati koji brojevi staju na određenim stanicama i općenito gdje voze koji brojevi, koje zone......
ja jesam upisala polazište i odredište, ali moram upisati i sat, pa mi izbacilo 100 mogućnosti na nekoliko stranica.
nadala sam se da imaju nešto jednostavnije.
al dobro, uzet ću si malo više vremena da to istražim i isprintam, da mi je lakše tamo kad dođemo.
![]()
m arta, i podzemnom je vrlo jednostavno, sretno, držim fige do neba!!!!!!
Oho, imam i smajliće
Venddy, miom stvarno nije razlog za brigu. To se rješava vrlo jednostavno, a ne mora ni biti neki problem.
No, kada zatrudniš, on raste sa plodom, ponekada, valjda zbog hormona.
I stvarno sam uvjerena da ćeš riješititi i njega i začeće u ovoj godini.
Mene zanima, kako mi je ovo prva donacija js, koji me sve lijekovi očekuju.
Znam za estrofem. Da li prakticiraju na Pronatalu i Fragmin injekcije?
Na zadnjoj IVF sam ih dobivala. Pretpostavljam da se koristi i utrogestan.
Može informacija iskusnijih!![]()
mare, tamo ne prolazi podzemna, nažalost. bliži mi je tramvaj ili kombinacija sa busom.
hvala!![]()
Pozz cure!
Marta u kojem si hotelu i kojoj ulici-ako ti Milivoj nije pomogao,potrudit cemo se mi.Naravno da moras upisati i vrijeme polaska,ali to nije presudno
toliko-ako sve uredno napravis,izbaci ti i popis stanica kroz koje prolazis.Cini mi se da si rekla Absolutum ili tako nekako..jel?
Pozz cure i dečki, nadam se da me primate u vaše češko društvo. I mi smo odlučili vašim utabanim putevima krenuti po naše malo zlato, zato vas molimo da nam pomognete ,ako negdje zalutamo....
Cannisa, dobro nam došla i samo pitaj što te zanima. Što se tiče PFC-a rade do kraja 6. mj. (u 7. su na godišnjem) pa stigneš napisalti Mirni mail s vasim željama, a druge cure će ti reći kako radi Pronatal.
A Mirna je na godisnjem u 8.mjesecu pa ce prepiske malo stekati.
Sela, pa kako to da nisu svi zajedno na godišnjem? Ili Mirna ima 2 mjeseca godišnjeg? Ne kužim.
Tako mi je sama rekla,ne znam...koliko sam shvatila klinika nije na kolektivnom go,dr L je u 7.mjesecu,a Mirna je u 8.mjesecu.
Dobro nema veze, nama se trenutno i ne žuri, moram svejedno čekati 6 mj.
Cannisa, ne vjerujem da ćeš morati toliko čekati, jer koliko sam zapamtila, nisi imala puno j.s. na prošloj stimulaciji, najbolje da im pišeš dok se ne odu zasluženo odmarati pa ćeš vidjeti. (morat ću bez Mirne rješavati 8. mjesec, valjda će ići bez nje).
Sela, pomogao mi je i milivoj, a i sama sam već nadošla, ma ja malo kompliciram gdje ne treba, ali....
cannisa, sve sam ti već rekla, al kako kažu cure samo pitaj i ne brini.![]()
ivica_k, m arta, Cannisa a da mi organiziramo osječko-prašku kavu
da vas ova moja trudnica popraši sa trudničkom prašinom![]()
Posljednje uređivanje od milivoj73 : 20.06.2011. at 09:52
Cure stigli su moji nalazi, moj amh je 5.5 a ref,interval je od 0-75-5 pmol, vadila na vuk vrhovcu, mislim da mi je amh grozan za 28 godina,a što mi je čudno fsh i lh su mi grozni isto a uvijek su bili super, tj prije 3mj isto super i prije toga kada sam uvijek vadila a sada fsh 8.06, a ide od 3.85-8.78. a lh 1.64 a ide od 2.12-10.9, pa neznam što se desilo i na šta to upučuje., ai estreadio mi je u granicama ali višlji njega sam vadila 5dc, a ove 2 dc.
Svim curama želim svu sreću i d aostvare svoje snove.
hop, ko te vodi u ZG? Trebala bi prije ciklusa stimulacije otići pogledat antralne i vjerujem da će ti povećati stimulaciju. Znaš i sama da AMH nije dobar za tvoje godine, ali i s takvim AMH 5 jajnih stanica, koliko si imala prošli put, je dobar rezultat. FSH je ok.
Mare vodio me je dr Lučinger, ali on mi je bio preskup i bila sam kod njega i na pregledu 3dc i 8dc kada bi se mogli vidjeti, i rekao je da bi mi on dao 21 menopur i suprefact, ali sam ja od doktorice Sonje uzela protokol i primila 21 gonal i cetrotide i bilo je 5 jjanih stanica i tri su se oplodile..
Pisala sam doktorici i poslala joj nalaze, pitala sam ju za antralne pa ćemo vidjeti, nezgodno mi je jedino što nisam iz zg, a u mom gradu nema mpo doktora, ali moj doktor mi je radio zadnju folikulometriju kada sam u 3mj išla na ivf i supe rje napravio isto tak j ei doktorica vidjela kada sam došla u Prag, a neznam ko bi me i mogao u zg ako bi išla u 7mj pratiti, kod dr Lučingera nebi više, a uzela bi od doktorice protokol opet što bi mi ona sada dala na osnovu nalaza, neznam ni sama, što da radim.
Mare, a kako to da su mi s efsh ilh tako naglo promjenili i tolika daje razlika omjer između njih, zbog čega je to, da le to pokazatelj menopauze odjednom ili nije bilo taj ciklus ovulacije, od čega je tako daje fsh 8.06, a lh 1.64?
ma hop, kakva menopauza, samo malo slabija ovarijska rezerva, zato i dobiješ manje jajnih stanica nego što bi godinama trebala, al svejedno ih ima dovoljno. FSH je promjenjiv i možda je sad bio samo lošiji ciklus, a nije ti povišen, još je ok. Napravi onda kako ti naša doktorica kaže, al bilo bi dobro pogledati antralne negdje u ZG (vili radi do kraja 7. mjeseca) pa onda na folikulometrije kod tog doktora iz tvog mjesta koji ti je radio i zadnji put.
Hvala ti mare, baš nekak si me smirila, budem vidjela još što doktorica kaže, jer nju je dosta interesirao amh.
Još jedno pitanjce, koji dan ciklusa bi bilo dobro pogledati antralne?
I žao mi što Mirne nema u 8.mj, joj uff, falit će mi kako ću, ona nam je i hotel rezervirala, budem vidjela kako ćemo!
Antralne je najbolje pogledati krajem ciklusa prije stimulacije, aj javi šta dr kaže, baš me zanima hoće li ti pojačati gonale ili promijeniti na menopure.
Posljednje uređivanje od mare41 : 20.06.2011. at 15:23
pozdrav cure,
i ja vadila hormone 2 dc zbog kontrole štitnjače.
slabo se i ja razumijem u to a čitam što je hop napisala,meni je FSH 5.9 (jedino ne kužim vrijednost piše folikularna faze 3,50-12.5,ovulacija 4.70-21.5,luteinska faza 1.70-7.70,postmenopauza 26-135).
LH mi je 2.9 isto piše u vrijednostima folikularna faza 2.4-12.6,ovulacija 14.0-96.0,luteinska faza 1.0-11.4 i postmenopauza 7.7-58.5)
TSH mi je 1.34.
meni su antitjela povišena anti TG mi je 891.4 (vrijednosti 0.00-5.61) i
anti TPO MI JE 49.5(vrijednosti 0.00-4.11),a bila su mi i veća anti tg bio 1000,a anti tpo 86.0
mare ako ti nije problem komentiraj i moje nalaze jer i ja ne znam.
šta bi mi bez naše mare,pusa
Simicv,hvala na potpori,zvat ću poslije ovih praznika i razmišljam da se i žalim na rješenje kako nisu odobrili ivf nemam šta izgubiti na aid svakako imam pravo.
ljiljan jel ima šta kod tebe novo jesi zvala hzzo za lijekove ili ministarstvo?
Javim mare i ja jedva čekam da vidim šta će doktorica reći na to sve!
evo da se i ja javim ko padobranac...
vidim da pišete da je mirna u 8 mjesec na go,meni je u mailu napisala da su svi na go od 11-31.07 a iza rade normalno pa sad neznam...
i ja sam mišljenja da bi bilo dobro da RODE pomognu oko pravnih savjeta vezano za hzzo jer oni nama moru reći šta hoće a mi nemamo znanja vezano za pravne stvari.
zato molim nekakav kontakt za pravna pitanja i pomoć.hvala
OLEA,evo baš sam danas zvala na sveti duh,sutra sam trebala doći u zg sva sreća da nisam, jer bi me ljubazno otkantali,zovem ja danas i pitam da li su nešto saznali u vezi lijekova i meni sestra kaže da njihova uprava nezna ništa o tome i da im nije došao nikakav dopis ,spomenula sa onaj dopis od 2010.godine.U stilu otkud mi to,te da nazovem krajem ovog tjedna ili početak idućeg,meni se podignuo tlak i ja nazovem dr.Dolovski i ljubazno mi rekla da im napišem dopis i faksiram te da će im oni poslati dopis.Spomenula je da je bio takav slučaj u petrovoj pretpostavljam da si to ti bila.Zamisli,hvala ti od tebe sam puno naučila dala si mi podršku,sad ću vidjeti što će se dalje odigravati.
ma draga ništa od toga što ti kažu u bolnici.ja imala u rukama dopis od hzzo-a na kojem su napisali da mi u bolnici trebaju dati lijekove i njima fakturirati pa ni onda nisam ništa riješila dok dr.Dolovski nije nazvala ravnatelja Petrove i rekla mu i onda dok je on preneo dr i to je potrajalo par dana.
Ja ne znam šta je njima ponašaju se kao da su pali sa marsa.
nemoj ti ići u zg dok sve točno provjeriš.
dr.Dolovski će tebi poslati dopis i isto tako u bolnicu i onda kada dobiješ nazovi bolnicu i provjeri da li su oni dobili i jel im jasno kako da pravdaju ljekove.ne daj da te sestre smuvaju jer one ne znaju za dopis koji stoji na stolu u kadrovskoj pa provjeri kod njih ili najbolje razgovaraj sa dr koji ti je pisao zahtjev (ako ti se javi mene se doktorica danima izbjegavala javiti na telefon i na kraju kada sam svima dodijala a zvala sam tri dana zaredom od 8-13 svakih sat vremena).
Na kraju sam zvala ministarstvo i dr.Dolovski i dok ona nije nazvala Petrovu nisu ništa riješili.i poslije toga sam zvala i rečeno mi je da dođem po lijekove.
u svakom slučaju nemoj ići u zg dok ti ne kažu da možeš doći po lijekove(ja išla tri puta i nisam ništa riješila).
naoružaj se strpljenjem i riješit češ ti to ako sam mogla ja i ti češ.Nažalost nekto mora biti prvi i probiti led,ja u petrovoj ti na sv.duhu.
ja se čudim da oni ne znaju i kada mi kažu da nisu imali takvih slučaju a dolke žene idu u Prag na donaciju.
olea, FSH i LH su ti super. Jel ti imaš dg Hashimoto, jesi na euthyroxu?
pozdrav svima, današnji nalaz je endometria je 8,5 mm,
ali mi se Mirna opet ne javlja, pa se nadam da ide sve po planu, iako bi sutra trebala početi sa utrogestanom, pa bi voljela imati potvrdu.
Neznam ni meni tu nije ništa jasno,al dobro.Rješit ću ja to,nadam se..![]()
Marta sretno, mislim na sve vas!
Jesi slala Mirni mail ili sms? Ja sam joj u posljednje vrijeme slala sms ili pisala direktno dr.L na e-mail pa bi mi se brže javili.
da dg je Hashimoto,ali nepijem nikakve lijekove dr.kaže da ne treba dok je TSH dobar.
ne znam jel ti to može praviti probleme vezano za trudnoću?
kod mene je to nasljedno jer i moja mama ima problema sa štitnjačom.
ćao, missixty, jesam sve to, al evo javila se malo prije. kaže da je gužva, pa nije stigla, al će mi se još sutra ujutro javiti. uglavnom sve o.k.
i ja sam baš mislila na tebe sada kako se spremamo ponovo u Prag, a i na hop.
čitam da ona obavlja pretrage...
ja sam se dogovorila sa Mirnom da kod njih izvadim krv na AMH, a nosim im i najnovije hormone. prolaktin je sad o.k. a valjda i ostalo, vidjet ću šta će reći dr L.
vi ste dobro?![]()
dr mare (šalim se),jel moj hashimoto može praviti probleme oko trudnoće?
gin.mi je rekao dok mi je tsh u normali da ne trebam lijekove.
dobro je što su antitjela opala malo od zadnji puta.
hashimoto je upala štitnjače koja se prije ili poslije odrazi na štitnjaču pa trebaju lijekovi do kraja života ili operacija.
pitala ga kako mogu smanjiti antitjela ali kaže da je to imuno i kako je došlo tako može i proći a ne mora i onda napada štitnjaču pa trebaju lijekovi.
nije mi neki odgovor,tako da za sada pratim hormone svaka 3 mj.
marta želim ti sreću u Pragu i da ovaj puta uspije!
olea, sve je tako kako si napisala za Hashimoto,
m arta, kad idete na put? Aj nam onda provjeri kako Mirna (ne) radi preko ljeta, sretnoooooooooo!
cure,vi koje ste išle preko HZZO-a,da li ste nakon dobivenog rješenja išta njima javljale,konkretno datum predviđenog postupka ili je to klinika odradila,pitala sam Mirnu ali mi nije baš najjasniji odgovor dala.ono što mene zanima obzirom da su uz rješenje dali i garantno pismo za plaćanje(doduše naslovljeno na kliniku)i na njemu piše da treba javiti datum planiranog liječenja,pa sad ne znam da li im i ja trebam što javiti,kad sam pitala Mirnu ona mi je odgovorila da mi sa plaćanjem nemamo ništa ali mi nije rekla za ovo pa sad nisam sigurna da ne bi što propustila
mare, idemo noćas i vraćamo se u ponedjeljak. to nam je usput i mali godišnji.
provjerit ću za Mirnu.
hvala!![]()
srecno
hi,
ja sam bila na donaciji j.s. u Pronatala, od lijekova je estrofem s prvim danom menzesa u ciklusu u kojem je postupak ( počnu s dozom od 6 mg pa povećavaju ako ti endo ne raste dovoljno ) , utrogestan 3x2 vaginalno od dana punkcije donorke i prednizon 1/2 dnevno. estrofem i utrogestan se uzimaju do 14 tjedna trudnoće, od 12 tj se postupeno smanjuju. a prednizon je dr rekao da je dovoljno jedna kutija tj 40 dana.
cure koje idete prvi put također bih vam preporučila da pred polazak pitate koje sve lijekove trebate uzimati u narednom periodu pa da ponesete sa sobom i da tamo ne kupujete. npr ja sam na forumu skužila ovo za utrogestan i lijepo sam pitala Danicu koliko će mi trebati da znam uzeti od svoje dr jer ovdje se dobije na recept besplatno a tamo bih morala kupovati.
hi đurđa
ja sam zvala hzzo prije polaska da ih pitam moram li javiti točan dan postupka ali je gđa Rajs rekla da nema potrebe već samo po povratku da im pošaljem kopiju otpusnog pisma ( dr Mardešić je dok smo ležale nakon postupka svima napisao otpusno).
a jamstveno pismo sam dala u klinici ono jutro pred transfer ( imaš na hrvatski i češki ) i klinika se naplaćuje od hzzo na temelju toga jamstvenog pisma ( Danica je rekla da oni hzzo također uz jamstveno pošalju i otpusno ).
đurđa,ne trebaš ti ništa javljati u hzzo,pfc s njima kontaktira.
bitno je da obaviš postupak u roku 60 dana koliko piše na rješenju,ako nečeš stići u tome roku onda tražiš da ti produže.
ponesi orginal rješenje u pfc i garantno pismo iako hzzo i njima šalje,a pfc njih obavijesti kada planiraju postupak tako da ti ne trebaš ništa javljati u hzzo,bar sam ja tako.
marta sretno i provjeri sa mirnom za godišnji.
svima ugodan ovaj produženi vikend i odmorite se.
Marta sretno u postupku!
Ah curke,meni je zao sto sam podigla laganu paniku zbog Mirninog go,ali pouzdano mi je to rekla.
Cijenila bih da to Marta provjeri pa da javi cim sazna jer ne bih htjela da me poslije kunete
Svima pusa,i Sretno vam ljeto!!!!![]()