Stranica 19 od 155 PrviPrvi ... 917181920212969119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 7735

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo naših trudnica (od 12./10): marijakr, milivoji, blizanac, patuljček, tika08, goga69, pretorija, opa, missixty, prag, Faith. (moja cimerica, Pinky javila još jednu...)
    ne znamo za Akis, bubanu, Noru (mislim da neko od njih je), a od lani su nam: kika, marti, gričanka...
    (možda neko fali pa ubacite ako skužite)

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja ću se ubaciti uskoro!!!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Kiara pridruzujes se?Kad?Imas dogovoreno?
    Curke,mene muci kasnjenje m.Danas mi je 35 dc sto sam dozivjela prvi puta u zivotu.Jel to mene pocinje zezati perimenopauza
    saznat cu drugi tjedan,narucila sam se na pregled.
    Ako upadnem u shemu zena sa neredovitim ciklusima,kako izazovem menstruaciju?Jel obicnim kontracepcijskim tabletama?
    Pikali su me jajnici cijeli mjesec i eto mi sad.
    puse
    ej Sela imamo u planu,al još treba skušiti koju tisuću..isto ćemo u PFC..
    ja imam totalno koma cikluse i do 40 dana...to rješavam sa Duphastonom od 16 dc..
    tako mi rekao dr.R.i od tada su mi ciklusi super!!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

đurđa, nema ti ni ovo lito kupanja...možda ti donese sreću što po prvi put nećemo skupa čekat betu, za koji dan ste gore, držim fige!

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mare draga dao Bog da se ne okupala više ovo ljeto,sve kako bi se ubacila na tvoju listu,zato dosada koristim,već sam se okupala više puta mislim ,nego cijelo prošlo ljeto!!!!!
    znači ti si me kočila,da, jer smo dosada planirale transfer i ostalo skupa pa nam nije ni jednoj ni drugoj uspjelo,možda nam ipak nije suđeno da budemo zajedno,ne volim te više

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

đurđa, pomirit ćemo se kad javiš velikuuuu betu

faith79 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

puno puno hvala vam svima na najljepšim čestitkamavelka pusa svima
    nama u Pragu PFC sve je prošlo savršeno, pa se nadam da ćemo i dalje takve sreće biti....
    i to želim svima vama koje se spremate gore, a mi trudnice da nam što bezbolnije prođe tih 9 mjeseci i da rodimo zdrave bebice
    i onda napravimo party za ekipu specijalni gost večeri G.Milinović

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

faith79,i ja se pridružujem čestitkama
    a jesi sigurna da nam je pametno kvariti party sa takvim gostom,ja mislim da ne!!!

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

faith čestitam od srca na beti i neka sve i dalje nastavi u tom prelijepom tonu.
    Ja sam se jučer vratila iz PFC-a, doktorica je bila super, sve smo pretresli mada sam naravno većinu i sama znala pošto mi je ovo već 3 postupak. Idemo u postupak u kolovozu ali samo ako E2 padne jer je sada previsok. Broj antrlnih je jako mali, što sam ionako znala s obzirom na užasno nizak AMH. Protokol sam dobila malo "žešći" jer nema baš opasnosti od hiperstimulacije i sad se samo nadamo da ću valjda dogurat bar do 5,6 js kao i do sada. Nadamo se malom Čehu ili Čehinji
    Posljednje uređivanje od venddy : 30.06.2011. at 15:16

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

missixty

venddy, sretno u 08/11.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Pozdrav cure, prvo da cestitam svima koje su nam trudnice, neka vam je svima sa srecom.

Ja sam imala pozitivan test s blijedom crticom, beta je bila 36, dva dana kasnije 32
    Nazalost moram se oprostiti od MPO i sviju Vas, ja vam od srca zelim svima sve najbolje .
    Pratim vas i navijam za svaku od vas kao i za samu sebe
    Sve najbolje

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Bubana jako mi je zao sto moras pisati takav post.Mozda ce nakon ljeta tvoje srce zagrijati novim zarom i optimizmom.
    Kako je krasno citati da je pola naseg foruma trudno!!!!!
    Kako je Marijakr?Jel bi ona vec trebala roditi zar ne???

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Venddy drzimo fige da e2 padne i da das doprinos razredu ceskih đaka!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Faith čeeeeeesssstitam ženo draga.

bohinj avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Drage autorice i autori postova u ovoj temi, danas sam se registrirala na vašem forumu, jer vam se želim zahvaliti za sve informacije, koje sam čitanjem vašeg foruma našla. Na ovom forumu smo moj muž i ja saznali za PFC i zbog vaših dobrih izkustva i mi smo se odlučili za postupak doniranom jajašcem u tom centru. Sada smo natrag iz Praga i nadamo se svemu najboljemu, ćekamo dan za test.

Da bi ipak i od mene bio neki mali doprinos na ovaj forum, ja vam mogu reći, kako sam ja to razumjela Mirnu: dr Lazarovska je na godišnjem odmoru od 10.7. do kraja ovog mjeseca, a Mirna ide malo kasnije, ona će biti na godišnjem zadnja dva tjedna ovog mjeseca.

Nadam se, da vam moje loše znanje hrvatskog jezika ne smeta, da ćete moju poruku ipak shvatiti tako, kako je mišljena - sa puno zahvalnosti i dobrih želja svima vama, koji ulažete tolike napore, da bi ostvarili svoj san.

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

bohinj, sretno!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Curke,forwardiram vam Mirninu poruku danas,nadam se da se nece ljutiti..
    Sad imamo aktualne info za ovo ljeto
    Draga Ksenija,Klinika će raditi svo vrijeme.Dr. Lazarovske neće biti 11-31.7.Mene neće biti 14-31.7.No možete nas uvijek dobiti telefonom, sms možete slobodno bilo kada poslati.Za sve hitne slučajeve u klinici će svo vrijeme biti dr. Alena Kostakova kostakova@pragueivf.cz ili mob +420 733 779 110, naše sestre i embrolog.Dr. Kostakova priča engleski, njemački, češki, ruski.Nadam se da će HZZO uskoro poslati svoje rješenje.Puno pozdrava,

..Bohinj sretno sa betom i neka si ti nama ubrzo na listi PFC trudnica!

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Pratim ja stalno kaj se dešava al ne pišem, postala sam malo lijena
    Da, još 21 dan do poroda a sad dali će bit prije il kasnije svakako javim.
    Nadam se da ce malo popustit ove vrućine i sparina jer je nepodnošljivo bit
    trudnica na ovim temperaturama al izdržat ću i to za svoju curkicu.

Svima puno sreće i uspjeha od nas dvije

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Yeah trudnica

Sretno na porodu.

Zanima me jedna stvar. Da li u MPO trudnoćama preferiraju carski rez ili se rađa prirodnim putem?

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

MPO trudnoće nemaju veze sa izborom carski ili ne...u principu pojam MPO trudnoće je imaginaran...jednom kad krene trudnoća može biti kao i svaka, dobra ili komplicirana...samo smo svi mi MPO parovi senzibilizirani pa pazimo na sve...

baš lijepo kreću češki porodi sa dvije curke

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

cure molim vas za odgovor do kojeg tt pijete decortin?

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

zlatica, dekortin ili prednison po uputi dr L. do 12 tt

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Marijakr drago mi je da si se javila.Sretno i brzo bilo sa porodom "nase" curkice,draga mamice!

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

u vezi prednisona/ decortina.... dr Mardešić propisuje samo jednu kutiju ( 20 tableta )- 40 dana traje. Dakle ima razlike među klinikama..

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

dr L prepisuje 5 mg dnevno. ima više pakovanja , bitno je mg.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ok hvala vam na odgovorima!

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pozdrav cure nije me bilo ali vidim puno lijepih vijesti,ne znam odakle da krenem.
    Prag želim ti mirnu trudnoću bez posjeta hitnoj.
    marta super od četiri embrija dva će se sigurno uhvatiti i bilo bi lijepo da budu blizanci cura i dečko sretno.
    venddy sretno u 8 mj.i da sve prođe ok.
    Bubamara koliko bilo teško nemoj nikada odustati,znam da je teško ja sam imala pauzu od 2 god.i mislila sam odustati ali eto sada sam opet u akciji,uspjet će nam svima samo kada dođe naše vrijeme.
    Bohinj,dobro došla zar kod vas u sloveniji ne rade postupke donacijom js,znam da za strane državljane ne rade donacije.tako su mi rekli kada sam pitala za nas jer mi trebamo donaciju sjemena,rekli su da ne rade i da rade samo za svoje državljane postupke pvf donacijom.
    Marijakr,kako vrijeme prolazi i tebi se približio dan kada češ vidjeti svoju curicu,želim ti sreću i da sve prođe ok.
    Sela hvala na informacijama iz pfc.
    Ja sam nažalost opet na početku i moram ići u petrovu da mi dr ispuni novi zahtjev,pa nositi na urudžbeni i čekati novo rješenje.

bohinj avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

olea77,

kod nas postupke sa doniranim stanicama rade, ali se, nakon ti je postupak odobren, ćeka na stanice po više godina. Pošto smo mi obojica 40+, to ne bi nam bilo neko rješenje. Pa i prestari smo za odobrenje, ne bi ga dobili. U praksi i žene mnogo mladje od mene, koje stoje u redu za doniranu jajnu stanicu, u vreme ćekanja često idu još na koji postupak doniranom stanicom u Prag. U praksi i oni parovi, kojim treba muška stanica, dosta puta idu u Graz u Austriju, jer koliko ja razumem i muških stanica kod nas nema dovoljno pa se čeka i čeka. Tako da me ne čudi, da kod nas neće raditi postupke donacije za strane državljane.

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Na ovoj temi su same trudnice.

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

simicv,nisam ja trudna a ima nas još,ali drago mi je kada čujem da je nekoj uspjelo i veseli me svaki njihov uspjeh
    ali te sve cure koliko ja pratim forum su već neko vrijeme prisutne na forumu(da ne kažem dugo)jer mi grubo zvuči.ali netkom uspije od prvi puta mislim marijakr,blizanac ima ih vjerovatno ali se ne mogu sada sjetiti a netko mora proći postupak više puta.
    teško je jer vrijeme leti i sve ponekada gubimo nadu ali mislim da ćemo svaka ostvariti svoj cilj prije ili poslije.
    bože šta mi je danas sva blještim pozitivom

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj simicv prvotno napisa Vidi poruku
    Da bar jesu, al onda ove teme ne bi bilo.
    bohinj, sretno, držimo ti fige i javi nam se.
    marija, još malo, prvo tvoja cura pa milivojeva.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 02.07.2011. at 20:58

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Olea sutra si u Zg?

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

da sutra idem u petrovu i ako budem imala sreće da mi ispune pa bi odnela odmah u hzzo na urudžbeni.

faith79 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj zlatica prvotno napisa Vidi poruku
    ja ga pijem do 12 tj.

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj zlatica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam prednison, po uputi dr. L. pila 2,5mg dnevno dok nisam popila kutiju. Uputa je bila do kraja kutije ili do 6 tt. Tako se nekako i potrefilo.

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Cure ja sam sa najdužim stažem na forumu.
    Vjerovale ili ne, kada sam krenula u MPO uspješnost je u Njemačkoj bila 17%.
    Kada bi neka zatrudnjela, gledale smo ju ko svjetsko čudo. Transferirale su se sve zigote.
    Porod je bio isključivo uz carski.
    Mnoge su odustale nako sloma ili psihičkog ili financijskog.
    Oko 2003 lijekovi su poboljšani i uspjeh je bio veći.
    Oko 2006.godine bilo je puno više uspjeha ali više se plakalo nego smijalo na forumu.
    Ovo sada je veliki uspjeh, i sve imamo vrlo realne šanse za uspjeh.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj simicv prvotno napisa Vidi poruku
    Veliki X na ovu izjavu ( Da objasnim: mislimo i na one buduće)
    Pozdrav svima
    Posljednje uređivanje od gričanka : 04.07.2011. at 12:11

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Drage moje,evo ja došla iz zg i naravno nišam ništa rješila.
    Kada sam došla u petrovu nije bilo gužva i mislila sam da ču biti brzo gotova jer sam predhodno sve dogovorila telefonski.
    Sestra mi je uzela papire i rekla da sačekam,da bi poslije došla sestra sa kojom sam dogovorila i rekla da dr B nema i da je na godišnjem i neće dolaziti do 9 mj.
    Ja joj kažem da nije bitno da mi popuni bilo koji dr (jer sam vidjela dr Šimunića koji se je šetao po hodniku),ali ona mi je rekla da može samo dr B,a pošto nje nema može dr Vrčić kojeg također nema ali dolazi u čet. i da ostavim sve papire da dr Vrčić pogleda pa će me nazvati kada bude ispunio.
    Ja se bunim i objašnjavam da nisam iz zg i kako sada kada mi je rekla da dođem u pon.
    Pa to stvarno nigdje nema,zar im je teško ispuniti dva lista papira,pa nije prvi puta,ne razumijem šta se tu treba toliko gledati ili je to samo izlika da zavlaće ali čemu?Ne mogu vjerovati da se tako mogu ponašati i da im nitko ne odgovara i ne radi svoj posao.
    Žao mi je što nema nekakva udruga koja bi pomogla nama sa vakom birokracijom i službeno i pravno bila zadužena za naše probleme jer ovako nas doktori šutaju kako se sjete i nikom ništa.
    Ja ne znam jer se ovo dešava samo meni ili?
    i prvi puta sam imala problema ali mislila sam eto ne znaju nisu imali takvih slučaja ali toga ne bi trebalo biti jer primaju oni lijepu plaću za svoj posao i ako već dr neće pisati mogla bi zahtjev popuniti sestra ili tajnica i to za godišnji gluposti uvijek netko mora raditi šta bi bilo kada bi svi išli na godišnji i ništa ne bi radilo.
    Toliko sam ljuta i uzrujana da idem popiti tabletu za smirenje.

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Olea pa ne mogu vjerovat da ti se to dešava
    trebala si dići cijelu bolnicu na noge i tražiti Šimunića,pa stvarno nisu u redu
    a da probaš kontaktirat nekog doktora iz Vinogradske ili na Merkur
    ja mislim da više ne bi prešla prag Petrove,žao mi je da ti se to dešava,drži se

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Sa lijenom i sporom administracijom za sada jedino pali da pošalješ muža ili nekog drugog srodnika po mogućnosti malo robusnijeg koji treba glumit da je obolio od teškog oblika PTSP-a. To jedino riješi problem.
    Posljednje uređivanje od venddy : 04.07.2011. at 14:23

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

olea, jako mi je žao što to sve prolaziš, i stvarno ne kužim sestre koje ti kažu da dođeš kod B, koja je na godišnjem, pa zna se unaprijed ko je kad na godišnjem. I jesu li provjerile -kad dođeš u četvrtak da će ti to biti potpisano? Da se opet novi doktor ne bi čudom čudio?
    Nažalost, slažem se s venddy (i đurđom)-pacijenti koji galame i traže šefa ili ravnatelja jedino nešto postignu, a (uglavnom) zaista imaju razloga za to.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj venddy prvotno napisa Vidi poruku
    Sa lijenom i sporom administracijom za sada jedino pali da pošalješ muža ili nekog drugog srodnika po mogućnosti malo robusnijeg koji treba glumit da je obolio od teškog oblika PTSP-a. To jedino riješi problem.
    ovako sam ja išao kod soc. ginija od mž

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

milivoj, šteta što nam nisi bliže pa bi te sve žicale za usluge prepadanja, i moj socijalac bio koma, al našla novog koji je ok

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Olea preko trnja do zvijezda...Drzim fige da ce te zvat u cetvrtak,jedino sto mislim da dr Vrcic nece bez tebe popuniti
    zahtjev.No mozda se i varam..Zivi bili pa vidjeli.

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

više ništ ne znam.moj muž kada bi došao tamo on bi ih sve lijepo poslao u PM i bojim se da bi mi zabranili ulazak u petrovu.
    Ali možda bolje prolaze oni koji imaju takav pristup nego ja ljubazno i fino.
    on je isto ljut i kaže da ako u čet.ne budu zvli da dođem po zahtjev da ide on i nosi bombu da ih zaplaši jer bio je u ratu ali nema ptsp.
    htio je on i prvi puta ići sa mnom ali on bi na njihovo ponašanje počeo vikati pa sam ja rekla da ne ide jer bi napravio još samo gore pa ne bi ništa dobili,ali nakon ove situacije danas mišlim da nama druge.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Curke,moj zbrckani i bolni prosli ciklus od 36dana ipak nije znak dolazece menopauze;danas sam vadila
    bazicne hormone i mislim da su ok,FSH je 6,LH 2,3 ,PRL 196 ,E2 45,8.Ocito je bila neka cista ili upala.
    Danas nisam isla na UZV i pregled jer je m stigla neki dan(da sam se prije narucila prije bi dosla)..
    Vec sam se prepala da ce mi se zivot zakomplicirati( a zakomplicirat ce se kad tad).Osjecam da mi znoj
    ima vec polako miris(oprostite vi koje ste gadljivije),ali FSH to jos ne pokazuje.
    Svima pozz

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Olea 77 moraš biti jako strpljiva. Ne preporučam ti svađe, posebno ne sa liječnicima koji
    ti trebaju napisati uputnicu. Samo mirno.

Inače, nitko ne želi priznati da Hrvatska ima vrlo visok postotak neplodnih parova,
    obzirom na broj stanovnika.

Svi negiraju ovaj podatak a posljedice su već vidljive.
    Umjesto da se politika ozbiljno pozabavi neplodnošću kao socijalnim problemom
    sve se stavlja pod tepih. Pravnici tu ne mogu puno pomoći.
    Politika da.

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

na našu žalost, politiku baš briga za nas.
    tek kad iz hedezeja bude bilo neplodnih parova, možda će onda nešto napravtit, ovako po njima mi smo za to sami krivi i nema nam pomoći i šta mi uopće hoćemo od njih.
    politika = kurva

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Sela dobri su ti nalazi.
    Meni u zadnja dva ciklusa menga došla 36-38 dan znam da je zadnja bila duže zdog stimulacije i utrića ali mjesec prije isto je bilo 36 dan.
    Meni su hormoni isto ok jedino antitjela povišena ali ne znam zašto su produženi ciklusi ustvari uvijek su mi i bili negdje poslije 30 dana.
    cure istina je da je sve u politici ali kada se njih ne tiće ništa ne mjenjaju.
    Ne prestaje ništa drugo nego naoružati se strpljenjem i biti uporan.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sad smo malo offtopic,ali kad vec pricamo o hormonima(vise manje sve curke na ovom pdfu imaju neki srodan problem),meni stitnjaca ok,
    jedino bih zeljela prekontrolirati jos testosteron i androstendion.Muci me padanje kose vec dveije tri godine,uz poboljsanje u trudnoci lani,a
    jako opadanje je pocelo opet prije mjesec dana-razmisljam o perici,mame mi.Jucer sam bila u Suncu,svaki hormon 150 kn,i ovi bazicni su me dosli
    preko 600 kn-mislila sam da su jeftiniji nego u Breyeru,ali nisam se dobro informirala.Ali kad pogledam da sam osnovne hormone zadnji puta vadila prije
    2 godine,ajd lakse mi je pri dusi.
    Moji ciklusi su do prije 4-5 mjeseci bili 28 dana,ovulacija 11.ili 12dc ili bez nje,a onda su se poceli produzavati na 31dan sa ovulacijom 17.ili 18dc ili bez ovulacije.
    Ovaj zadnji c od 36 dana mi je presedan.Sad da me dr pita koliko mi traju ciklusi ne bih znala reci.
    Neki dan sam gledala Velo misto gdje su se spominjali praski djaci i studenti i konoba Flek,oci mi zasuzile i glas pukao kad se sjetim Praga ili kad ga netko
    spomene..jel kod vas cure tako???Osjecate li istu takvu povezanost i ljubav sa tim gradom i Cesima kao ja????Il sam pukla?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •