Stranica 41 od 155 PrviPrvi ... 3139404142435191141 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,001 do 2,050 od 7735

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Sela bravo za malo samo naprijed sve ce biti ok.
    ja sam 35tt jako mi je brzo sve proslo do sada sve za 5 tako ces mi i ti .

AAL6 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Stela čestitam.
    Upravo o tom problemu da odobravaju insimeminaciju 3 puta a tek onda IVF razgovarala sam u Pragu s Mirnom i dr. Martinom.
    Objasnile su mi da se to često događa kod mlađih žena koje trebaju donaciju sperme.
    Dola za jedan sma slučaj čula da je odobrena inseminacija a urađena IVF uz nadoplatu, ali mislim da to moraš pitati direktno njih to je negdje razlika od 1800 eura.

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Sela čestitaaaaaaaaaamoooo za ...

Sreto dalje...

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sela čestitam od srca srcu, nadam se da ćeš sada moć srediti lijekove i bolovanje i uživati u trudnoći i naravno piti kavice/čajeke po gradu

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bravo Sela! radujem se za tebe

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    Sela čestitam od srca srcu, nadam se da ćeš sada moć srediti lijekove i bolovanje i uživati u trudnoći i naravno piti kavice/čajeke po gradu
    Potpisujem!!!

Bubzi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sela divne su ti vijesti! Sve najbolje za dalje....

meki avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Sela sretno do kraja!!!!

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Sela,baš lijepe vijesti,čuvaj se i sretno za dalje.
    Dola ne znam odgovor na tvoje pitanje.
    Cure,meni je popodne došla M,pa me zanima jel se od sutra računa prvi dan ciklusa ili danas (nekako me to uvijek buni tako da nisam sigurna)?

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

evo jedna ispravka od mene,odustali smo od ivf,jer smo u međuvremenu dobili rješenje od hzzo za inseminaciju tako da idemo još jednom probati kada su nam vec odobrili.
    Svjesna sam kakve su šanse ali možda bude.

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Olea nakon tolike muke koju si prošla da bi uopće predala zahtjev,mislim da si dobro odlučila i iskoristite još ovaj put ovako,znam da su šanse dosta manje,ali nek ova bude dobitna,sretno

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Hvala AAL6, raspitati ću se direktno da li su moguće takve kombinacije uz nadoplatu. A kako ide kad hzzo izda rješenje? S rješenjem se ide u Prag, plati sve, pa sa računima kasnije traži povrat od hzzo? Šta je s troškovima puta? Ako je već negdje na forumu sve objašnjeno samo me usmjerite,please, da se ne ponavlja već objašnjeno, a da ne moram ispočetka sve postove čitati..

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Dola HZZO salje rijesenje vama na kucnu adresu i u Prag u kliniku,ponekad klinika dobije prije nego vi jer vama stize postom a oni se
    faxaju.Nisi duzna nista placati jer je uz rijesenje prilozeno i garantno pismo kojim HZZO jamci placanje klinici nakon obavljenog postupka.
    Troskove puta odobrava HZZo ovisno o postupku koji ti treba(za FET samo za jednu osobu,pratnja nije potrebna),zahtjev pises nakon
    povratka iz klinike,prilazes rijesenje i broj tekuceg racuna.
    O kombinacijama nadoplacivanja postupaka mislim da ne trebate pisati jer se ceske klinike prate od strane svojih drzavnih i lijecnickih
    povjerenstava i inspekcija
    i na taj nacin ih samo dovodite u inkriminirani polozaj sto zaista ne zasluzuju jer one savrseno rade-po propisu.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Dola HZZO salje rijesenje vama na kucnu adresu i u Prag u kliniku,ponekad klinika dobije prije nego vi jer vama stize postom a oni se
    faxaju.Nisi duzna nista placati jer je uz rijesenje prilozeno i garantno pismo kojim HZZO jamci placanje klinici nakon obavljenog postupka.
    Troskove puta odobrava HZZo ovisno o postupku koji ti treba(za FET samo za jednu osobu,pratnja nije potrebna),zahtjev pises nakon
    povratka iz klinike,prilazes rijesenje i broj tekuceg racuna.
    Zamolit ćemo moderatoricu da ovaj post zalijepi na prvu stranicu, pokraj posta s uputama za HZZo (i formularom), i možda da se još nadopiše da se u obje klinike govori hrvatski.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

hvala puno sela ! Pitanje za nadoplaćivanje postupaka sam postavila čisto iz neznanja kako stvari funkcioniraju, šta je prihvatljivo i po propisima, a šta nije. Sad mi je ipak jasnije, hvala

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Bokić evo mene s jednim možda čak i glupim pitanjem.Nakon recimo neuspjele donacije ili bilo kojeg postupka da li to završava sve kiretažom?Pitam jer sam prošla 5 kiretaža i neznam koliko ću podnijet još koju!

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj valiana prvotno napisa Vidi poruku
    Bokić evo mene s jednim možda čak i glupim pitanjem.Nakon recimo neuspjele donacije ili bilo kojeg postupka da li to završava sve kiretažom?Pitam jer sam prošla 5 kiretaža i neznam koliko ću podnijet još koju!
    Draga Valiana, nadam se da nikad više nećeš morati na kiretažu, da će donacija donijeti sreću.

A kod donacije, isto je kao i sa postupcima sa vlastitim stanicama.
    Ako ne dođe do trudnoće-nista-ide se u novi postupak.
    Ako dođe do trudnoće sa doniranim stanicama-opet je isto kao i sa svim drugim trudnoćama. Ako je sve u redu-trudnoća ide naprijed, a ako se trudnoća ne razvija-na žalost u nekim slučajevima kiretaža se ne može izbjeći. Znači, isto je-trudnoća je trudnoća.

Sretno!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    Linalena bojim se da su kavice proslost,ne pada mi napamet uopce pogledati instanticu na polici u kuhinji.
    A u Pragu sam kupila finu (necu reci ime,Rode ne vole tu marku) Green mix sa antioksidansima,mjesavinu przene i
    zelene kave...samo za svoj gust-i sad stoji...

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Cure molim pomoć,kada se treba primiti više od jednog gonala dnevno npr.4-5 kako si onda dajete,jel se u otopinu smješa po 2,3 ili možda više?

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sela, ja sam jedino imala problema tj mučnina od kave ali kako se nisam mogla odreći i gledati je na polici. čini se ludost ali ja bih popila pa taman poslije i na wc odmah ali nisam mogla bez nje..prošlo je nakon 2 mj.

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj olea77 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure molim pomoć,kada se treba primiti više od jednog gonala dnevno npr.4-5 kako si onda dajete,jel se u otopinu smješa po 2,3 ili možda više?
    mislim da ti na jednu otopinu ide max 3 gonala. za 2 sam ziher, tolko sam ja uzimala, a mislim da mi je doktorica objasnila da mogu i do 3 na jednu otopinu. Najbolje da provjeriš direkt sa dr. U svakom slučaju, otopinu ustrcas u prvu ampulu, povučeš u špricu, a onda postupak ponoviš sa sljedećom ampulom - prvo istisneš cijeli sadržaj šprice u ampulu, pa sve povučeš natrag u špricu. Ne znam kako je ako moraš aplicirati veću dozu od onoga što jedna špica sadrži, al mislim da mi morala moći u veću šricu sve prebaciti, da se ne moraš 2 puta pikati...
    Mare će me sigurno ispraviti ak sam nekaj fulala...

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj olea77 prvotno napisa Vidi poruku
    u jedno otopiš 3 ampule, u drugu 2 ampule, ako je dnevna doza 5...pikaš se 2x
    patuljchice, ti si s 2 kom dnevno reagirala sa preko 20 js?! svaka čast

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    u jedno otopiš 3 ampule, u drugu 2 ampule, ako je dnevna doza 5...pikaš se 2x
    patuljchice, ti si s 2 kom dnevno reagirala sa preko 20 js?! svaka čast
    ma, zabrijala sam! nisam 2 nego tri uzimala - prvo je bio predviđen protokol sa 4 iz Praga, pa mi je dr. u zg smanjio na 3, nakon 4 dana uz 3 gonala pikala i 2 menopura.
    Prije toga onaj jednokratni decapeptyl (dugi protokol). Nisam čak ni ja takva kokica! . Btw. 25 js

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

da li neko ima iskustva sa EUrope IVF- international, klinike u Pragu

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jel mislis na ovu kliniku?
    www.fertility-ivf.eu/o-nama.html
    I ja bih voljela znati kakva im je uspjesnost.

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja sam sasvim zadovoljna sa uspješnošću naše klinike(PFC),preporučujem ako se netko još dvoumi
    Sela

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ima li tko trenutno gore? kockice, do kud ste vi stigli?
    venndy, jel pripreme za FET teku po planu?
    nadam se da ćemo uskoro imati još koju trudnicu iz Praga, zasad je Sela najfriškija

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj meena prvotno napisa Vidi poruku
    da li neko ima iskustva sa EUrope IVF- international, klinike u Pragu
    Ne vidim kad su počeli, al i njihov dr došao iz Pronatala, pitanje je kakav im je embriolog, PFC uzeo najboljeg

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala na savjetima,ja sam ipak danas otišla u bolnicu da mi sestra da injekcije,nekako ne mogu sama.
    Kukavica sam šta mogu.
    U ponedjeljak idem na ultrazvuk pa čemo vidjeti kako napreduje i kada idemo u Prag.
    Ja sam jako zadovoljna sa PFC i mislim da oni dobro rade svoj posao.

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    venndy, jel pripreme za FET teku po planu?
    ja se još premišljam da li po smrzliće ili u novi stimulirani u Cita. Zapisana sam u 11. (još od početka godine ali sam se nekako nadala da mi možda ne bude trebao taj termin) preko HZZO-a pa se mislim da li da pokušam zadržat koju kunu u džepu i stimuliram se

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

curke veliki pozdrav iz hladnoga,ali suncanoga Praga. ode je tako ljepo. vec smo 5 dana ode.danas mi je bila punkcija i imala ja za izvoz js. 46 folikula,30 js. sad ce nam pop javiti koliko se oplodilo. javim vam sve detaljne informacije. VELIKI POZDRAV SVIMA

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Vendy što god odlučite je korak naprijedm zato hrabro (koliki bi ti bio razmak između stimulaija?)

kockice1 :Very Happy: kakve reakcija prekrasno, jedva čekamo rezultate a tu će biti jako lijepij embrija

Jučer sam konačno pročitala čitavu ovu temu i staru, i joj koliko puuta sam se nasmijala a kako samo očekivala rasplet postupaka, pravi triler

a što se kave tiče - ja sam opaki ovisnik, radim si min 2*dnevno kavu sa puno mlijeka (inače pijem 5 puta na dan, ajd zimi koju zamijeni čaj). kaj bi trebala izbjegavati koffein???

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kockice koja svemirska reakcija!!!Ne da ce tu biti lijepih embrija,tu ce biti-bingo!!!Kad to dr Hlinka uzme u svoje carobne ruke,a u tvom slucaju ima se s cime igrati....di ce mu biti kraj.Bravo i zelim da ti popodne jave savrsene vijesti(kao da postoji sumnja uopce).
    Uzivajte u gradu maksimalno,puno hodaj radi dobre cirkulacije u maternici(ali ono stvarno puno hodaj i pjesaci) i javljaj nam se i dalje.pozz

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

nadam se stvarno da ce biti dobrih embrijica..neznam koliko mogu hodati jer me sve boli od pustih jajasca.ali bolje da ih ima. hvala na svemu. trudim se da nelezim puno jer se bolje osjecam kad sam na noge ali nesmim puno hodati,jer ce mi samo jedan enbrij najvjerojatnije vratiti da poslje nebi doslo do prehiperstimulacije. hvala puno i javim vam se opet s novim vjestima puno pozdrava iz pronatala

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kockice, jaaako lijepi rezultati. Unatoč tome što kaže Sela (a sigurno ima dobru namjeru i pozitivno iskustvo ), nemoj previše hodati! Kao što si i sama napisala, zbog velikog broja js, prijeti ti hiperstimulacija, a vjerujem da te jajnici i poprilično bole (meni su punktirali 25 js, pa sam jajnike "osjećala") još poprilično dugo. Prva 2-3 dana moram priznati da je stvarno bilo nelagodno, ali prođe... Dakle, polako se kreći, bez naglih pokreta i bez forsiranja. I pij puno tekućine! Meni je dr. L. preporučila i dodatni unos proteina - imaš u Praškim ljekarnama za kupiti energetsko piće NUTRIDRINK (ima obično i sa okusima) - preporučam ti da si kupiš par komada i piješ 1 dnevno. Ja sam ih pila nekih 15 dana (od punkcije pa do kad smo se vratili doma i potrošila zalihe) i grozni su - imaju okus ko da piješ kredu, ali unatoč crnim prognozama do HS nije došlo (čemu su se svi doktori tu i u Pragu čudili),a naša mrvica se odlučila zadržati kod mame... I pila sam 4L vode dnevno, i stalno išla na pi-pi (btw, u Pragu ima krasnih javnih wc-a ).
    Drž se i uživaj u Pragu!
    I javi nam koliko zametaka imate - napeto isčekujemo!

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

... i da. obzirom da su ti jajnici jako povećani od stimulacije, kod naglih pokreta i naprezanja može doći do torzije (nek me medicinski potkovane cure isprave, ako koristim krivu riječ - uglavnom, jajnik se može preokrenuti i "otrgnuti"), bez obzira na HS.
    Čuvaj se!

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da li gore daju anesteziju??? Da li u svim slučajevima ili ovisi o broju folikula??

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala Patuljchice,da namjere su mi bile dobre,zaletila sam se,ne znam kako je to kad ti ispunktiraju 46 folikula-zaista,tu cu tebe slusati jer si prosla
    svojevrsnu skolu....Uglavnom mogu misliti da osjecaj nije sjajan.Nisam ni mislila da
    se odmah krene udarnickim tempom u trekking,hehhe.Pa dragaKockice slusaj doktore i pazi se.
    Znaci ti si Pronatalka,eto i tu sam se presla..
    Sto se anestezije tice,cujem da uvijek daju lijep koktel,spavas ko beba aman toliko koliko treba a kad se budis pricas jezikom
    neke udaljene galaksije

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

volim ja sstrane jezike, i ak jee to jedina nuspojeva odmah se prijavljujem za malo droge

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

PATULJCHICE puno ti hvala na savjetima. i meni je dr.dala nutridrink,ali MM nasao u nekoj ljekarni u pragu s okusom karamele,(odlican je).ja sam danas malo hodala kako mi je SELA napisala i dobro mi je bilo,ali sam kokosijim hodom hodala.znam da se nesmim preforsirat,ali nevalja ni lezati. curke hvala na scemu svaki savjet je dobar.

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

neznam kako je vama u drugim klinikama u pragu,ali odi u pronatala je ZAKON. pre ljubazni,predobri i jednom rjecu super doktori svi.prvi put da se osjecam kao pacijent(prijatelj)a ne euro

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj kockica1 prvotno napisa Vidi poruku
    PATULJCHICE puno ti hvala na savjetima. i meni je dr.dala nutridrink,ali MM nasao u nekoj ljekarni u pragu s okusom karamele,(odlican je).ja sam danas malo hodala kako mi je SELA napisala i dobro mi je bilo,ali sam kokosijim hodom hodala.znam da se nesmim preforsirat,ali nevalja ni lezati. curke hvala na scemu svaki savjet je dobar.
    Ja sam prvi (u biti 0 dan) se malo odmarala od anestezije i to, i predveče s mužem lagano prošetala po kvartu oko hotela. Sve ostale dane do transfera smo šetali po gradu, a dan prije transfera bili u ZOO-u, ali sve polagano, ko dva penzića, i sa puno pauza jer sam se brzo uspuhala. U stvari, kad bolje razmislim, ni sada mi nije puno drugačije stanje, osim što me sada umjesto jajnika zatežu prepone kad se preforsam i ne uzrujavam se što mi je trbuh napuhan nego ga ponosno pokazujem. Isto iskustvo želim i tebi!

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

samo da se opet javim s novim vijestima 22 embrija imam,a za 3 jos nisu sigurni. rekao mi je dr.da mogu cilu ulicu po mm imenu dati. ali nisu jos sigurni da ce mi biti transver,najvjerojatnije cu morati ponovo po embrije dolaziti,jer ih je strah moje hiperstimulacuje.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kockica, kakva ti je bila stimulacija? Pronatal je odredio stimulaciju?

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

kockicebravo za vaše zametke! biti će lijepog izbora. Sad ti ne preostaje drugo nego čekati.... moja preporuka - u ovih 5 dana učini sve što možeš (tekućine čim više, proteina, lagane šetnje) da ti se jajnici smire, pa da ti vrate bar jednu mrvu, ali ako neide... bolje i doći ponovo nego se igrati sa HS.
    Kako se osjećaš? Jel imaš simptome HS (teško disanje, naticanje trbuha, bolovi...)?
    Mene su ti isprepadali, tako da sam bila jako poslušna i natakala se vodom cijele dane i stalno "slušala" gdje me što boli i ne boli, ali zato, kad mi je doktorica prije transfera napravila još jedan uzv i potvrdila da nema slobodne tekućine u abdomenu i da možemo na transfer... niko sretniji od nas!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

patuljček, podsjetila si me kolikog straha smo se onda naužili
    kockica, mislimo na tebe!

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    patuljček, podsjetila si me kolikog straha smo se onda naužili
    , a vidiš... na kraju sve super završilo - ko bi rekao tada da ću danas biti na "only 79 to go until due date"
    svim dragim djevojkama na ovom forumu, čekalicama, razmišljalicama, planiralicama, putnicama i podupirućim dečkima, od srca želim da što prije stignu do ove naše faze (i naravno, dalje...)
    ljubim vas sve!

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

nedisem tesko skroz normalno,smo me popodne kad se nejedem malo boli,a ja uvjek gladna.ostalo je sve ok.da tvoj savjet bas slusam i bude mi puno bolje. i meni je sutra uzv pa ce viditi sta ce biti. puno ti hvala patuhuljice. nadam se da ce imeni biti kao tebi da ce i meni jednu mrvicu vratiti.

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Pozdrav svima,
    Cure htjela sam vas pitati bar one koje su isle u Prag avionom koliko ste placale povratnu kartu za dvoje naravno.
    Sto dalje razmisljam sve mi je vise privlacna ta ideja pogoto sto kada se sjetim one grozne ceste kroz Brno i 9 sati putovanja koliko nama treba pa nikada doci a trebamo tankati sigurno dva rezervara goriva tamo i nazad sto iznosi oko 2.500 kn +vinjete ajde one nisu velika stavka mislim 5 eur Madarska 15 eur ceska-slovacka bar tako mislim mi idemo preko madarske jer nam je blize.
    A ovako sjednes u avion i tamo si iz zg-prag sigurno sat vremena.
    I da ako idemo autom pretezno placamo i parking 10 eur dnevno bar za hotele u blizini klinike.
    OKNP ako se ne varam je isla avionom pa me podsjeti koliko ste placali zaboravila sam.
    Danas 6 dan isla na uzv i imam 2 js oko 10 mm i par manjih,slabo s time da su mi povecali dozu inekcija tako da ne znam jos kada idemo.
    Kako rezervirati let kada ne znamo tocno u dan kada idemo i koliko traje povratna karta i jel bitno i za to znati termin
    Netka od Vas je pisala koliko kosta taksi od zrakoplovne luke u Pragu do pfc,zapamtila sam samo da je vozac Simo naplacivao 50 eur a da je taksi jeftiniji.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

olea, nadam se da će se oknp za avion javit ovdje: http://forum.roda.hr/threads/67953-S...%A1taj-u-Pragu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •