Stranica 46 od 155 PrviPrvi ... 3644454647485696146 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,251 do 2,300 od 7735

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Evo cure i mene ljuta na birokraciju kao i uvijek.Ona tiskanica koju sam slala u hzzo nije bila dobra pa smo s novom otišli u Petrovu da nam je isprave i potpi8šu!E za to mi je trebala vreća živaca čekala sam da mi ispune taj jedan papir od 8.30-12.30 da bi slučajno vidjela da se profesor nije potpisao i onda smo ga jedva našli.I otišli smo direkt u Margaretsku i sad se nadam da bu im sve štimalo.Sad nam slijedi dugotrajnoooo čekanje sam se nadam s pozitivnim odgovorom!Drage trudnice sretno i uživajte a čekalice puno sreće i strpljena

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

olea, nemoj se još predavati, bez bete ništa nije sigurno, to može biti i implantacijsko krvarenje..ne znam iz kojeg si grada ali ako imaš bilo koju privatnu polikliniku možeš napraviti betu u njih. ja sam radila u splitu u poliklinici analiza i došlo me je nešto malo više od 100 kn. a mislim da i poliklinika sunce isto radi..pa da ne čekaš ponedjeljak i svog dr i zezaš se s uputnicama...SRETNO!

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

kockice bravo za betu
    Sela super za uzv i maleno , ne mogu vjerovati da si već 11 tt. super, super, samo tako nastavi!

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

čula sam se kasnije sa dr L i rekla mi je da u subotu ponovim test a u ponedjeljak odem izvaditi betu.
    do tada da nastavim sa terapijom utrogestani.
    prvu polikliniku sunce imam 50 km od mog grada jedino mogu otici u bolnicu i platiti ili donesti naknadno uputnicu.
    ne znam da bi moglo biti mplantacijsko krvarenje jer dosta krvari kao menga i imam grčeve.
    probat ću se smiriti i napraviti kako mi je dr rekla.
    hvala vam na potpori puno mi znaći.
    Sela mi smo planirali ići na ivf unatoč odobrenju za aid ali smo morali odustati financije naravno jer smi imali neplanirani izdatak.

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Olea žao mi je, znam kako je teško čekati i nadati se svaki put isponova, ali eto ne gubi nadu i vjeruj mi ta mala bića su vrijedna svega ovoga Napravi kako ti je dr. L savjetovala možda još ima nade, a ja ti to od srca želim

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

drage moje,
    evo izvadila danas betu i rezultat je 0,1 kako je i bilo za ocekivati.
    drugi puta ce valda biti vise uspjeha,sada sljedi odmor.
    svima vama želim puno sreće čekalicama veliku betu a vama koji krećete u postupak uspjeh.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Oleic zao mi je..
    Sad se odmori kao sto sama kazes,a onda opet,sto nam drugo preostaje nego samo ici dalje i dalje dokle treba.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Drage moje da vam javim da sam juce dosla doma iz bolnice sa mojim sinom,roden je utorak ujutro bio je zakazani carski u spinalnoj anesteziji sve proslo
    dobro bilo uzbudljivo i nezaboravno ugledat to malo lice

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

bravo pretorija, čestitam od srca!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cestitke Pretorija i dobrodoslica vasem sinu!!!

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pretorija čestitamoooo

goga69 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Cestitke Pretorija ,sve najbolje tvom sinu i tebi!! Moj carski je zakazan za 13.12....jedva cekam!!!

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Draga Pretorija, čestitke od srca! Dobro nam došao mali praški prinče!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pretorija, ko da je bilo jučer kad si išla na put, čestitam na sinčiću!
    patuljček i goga, još sitno brojite, nije tako velika razlika, proletit će vrijeme i bebice su tu!

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

pretorija čestitke od srca od mene i muža!

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Pretorija čestitam ti od srca,uživaj u svom sinčiću

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

pretorija, bravo za sina cestitam od srca

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Pretorija čestitam na rođenju sina uživajte.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Hvala vam drage moje zelim vam svima ovu srecu da dozivite uskoro od sveg
    Da Mare moja vrijeme leti trudnoca mi je tako brzo prosla nisam ni osjetila.

meki avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Pretorija čestitke od srca!!!!!

Bubzi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pretorija, čestitam ti od srca!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

pretorija,čestitam od srca..

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pretorija čestitam na sinčiću

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

jučer sam upoznala gospodičnu Karlu
    malo smo se nosale, malo popričale - rekla mi je gu-guu
    uglavnom, curetak i pol!

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pretorija čestitam

a meni se približava vrijeme prvih konzultacija, jako smo nestrpljivi

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Evo stigli i mi iz Praga. Transfer bio u petak 11.11. i vraćena 3 embrija. Beta je 28.11. sad treba izdržati.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

oho to je izgleda bio slavonski petak u PFC
    (bili još jedni slavonci na transferu u petak)
    hvala teta ivica_k

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cickolo bravo,kakvi su malci?Kakvi su vam dojmovi?Jeste prvi puta u Pragu?Sretno sa betom!!
    Linalena pa suuper,jeste se dobro pripremili i vec sve organizirali(koliko ostajete gore?Samo dan-dva?)?
    A mi,mi smo danas usli u 12.tjedan,pa sam se pocastila lijepim bobom kod mog frizera.Sutra cemo se hematologu pohvaliti sa
    vrlo dobrim zeljezom i feritinom,a bebicu cemo opet zeljno i zudno skicnuti za 7 dana...
    Svima kiss

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma nikako da odem bar neke pretrage napraviti, ma moram bar hormone napraviti
    Idemo u subotu, vraćamo se u ponedjeljak. Ja na poslu nemam pravo na slobodan dan tak da mi je frka, al ajd u ponedjeljak ne radim.
    Rezervirali smo Park i idemo autom

čičkolo sretno i ~~~~~

Sela i veliki

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Cickolo bravo,kakvi su malci?Kakvi su vam dojmovi?Jeste prvi puta u Pragu?Sretno sa betom!!
    Ovo nam je drugi pokušaj, prvi puta smo bili u kolovozu.

Citiraj milivoj73 prvotno napisa Vidi poruku
    oho to je izgleda bio slavonski petak u PFC
    (bili još jedni slavonci na transferu u petak)
    Da, da, bio je to slavonski petak - nadamo se sretni.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cickolo jos jednom sretno!
    Milivoji obavjestavajte nas o tim "vasim" Slavoncima,tocnije javite rezultat kad dodje vrijeme...
    Posljednje uređivanje od Sela : 17.11.2011. at 10:37

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Pozdrav svima! Nova sam ovdje, neko vrijeme vas pratim i iskreno se radujem sa vama svakom dobrom rezultatu. Do suza su me doveli mnogi postovi. Nadam se da cete se i vi radovati uskoro za mene jer se i ja spremam na taj isti put po prvi put.
    Vidim da ste sve teme obradili, sva iskustva podijelili ali nigdje nisam nasla da se neko pita oko toga da li sjutra reci djetetu da mu nisi bioloska mama ili ne? Ako da, kako i kada to uraditi? Ja sam za da, svakako.
    I jos nesto sto bi nam mogle odgovoriti one koje su vec postale mame pomocu doniranih jc: da li vam to sto djeca nemaju vase gene uopste pada na pamet sada kad ste dozivjeli srecu? Mislite li da je ista drugacije nego sto bi bilo kad bi bilo...?

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Bokić drage trudnice i trudilice!Evo mene s novim problemima zvanim birokracija!Poslala sam ja u hzzo već dva puta papire ali uvijek nešto faliEvo sada da konačno napišemo na jednom mjestu sve što se traži za odlazak u Prag!
    Zahtjev i prijedlog za upućivanje na liječenje u inozemstvo
    Mikrobiološki nalaz ejkulata
    Fotikopija medicinske dokumentacije o dosadašnjem liječenju i kontroliranju kod ginekologa
    Nalazi hormona uz obavezno AMH
    Brisevi cerviksa(bakteriološki,na chlamidiu,za ureoplazme,mikoplazme)
    Nalaz psihologa
    Mužev spermiogram
    Vjenčani list
    Eto to sam danas službeno dobila na papiru što mi treba za donaciju jajnih stanca.
    Sve je to ok ali piše sve dostavit u roku 15dana!!????Amh se čeka 2tjedna brisevi 2tjedna,psiholog 1mj....e sad tražim mađioničara da sve to napravim i pošaljem njima u roku od 15 dana od današnjeg dana!
    Jer ćitala sam ja kaj ste vi slale ali nalazi nesmiju biti stariji od 6mj a oni koje sam im poslala stariji su tako da znate što vas čeka!Sretno cure koje ste na putu u Prag!

Bubzi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni su vratili jer je falio potpis od muža na formularu i tražili su mi HSG nalaz, pa je moj doc da nas poštedi gnjavaže napisao da za donaciju ne treba HSG i da ga zato u dokumentaciji i nema. Nisu me tražili vjenčani list ni mišljenje psihologa pa me sad malo frka da će mi opet vratiti, mada je to glupo jer su odmah mogli vidjeti što fali.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

kalendar,napiosacu jednom post na ovu temu o kojoj govoris zaista o tome se nije pisalo.
    zasada sam ja jedina koja sam aktivna na forumu i rodila sam sincica prije 10 dana iz donacije js bice mama kao sta sam ja jos vise uskoro pa cemo moc podjelit osjecaje i razmisljanja.
    Zelim ti uspjeh na tvom putu.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

hvala pretorija, stra me bilo da nisam postavila nezgodno pitanje, sto mi niko ne odgovara. vidim da ste obicno brze. ne bih zeljela nikog da uvrijedim, nek se zna... i sama se krckam u tom sosu.
    molim i trudnice da nam kazu sta o ovome misle.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo pfc novosti: http://www.pragueivf.com/sr/o-nama/, gđa Danica iz Pronatala je prešla k njima, kao i njihova embriologica pa sad imaju 3 embriologa. Možda da neko za Pronatal napiše mail nove kontakt osobe?

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo pfc novosti: http://www.pragueivf.com/sr/o-nama/, gđa Danica iz Pronatala je prešla k njima, kao i njihova embriologica pa sad imaju 3 embriologa. Možda da neko za Pronatal napiše mail nove kontakt osobe?
    Kako to da su prešle u konkurentsku polikliniku takoreć? Baš čudno...

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

to je najnormalnija stvar u razvijenim gospodarstvima zapadnoeuropskih zemalja (što Češka definitivno jest)
    na kraju krajeva gotovo cijeli(ako ne i sav) kadar PFC je exPronatal...
    biznis je biznis...neka njih samo neka...

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj milivoj73 prvotno napisa Vidi poruku
    to je najnormalnija stvar u razvijenim gospodarstvima zapadnoeuropskih zemalja (što Češka definitivno jest)
    na kraju krajeva gotovo cijeli(ako ne i sav) kadar PFC je exPronatal...
    biznis je biznis...neka njih samo neka...
    Pa je li ostao sad ko u Pronatalu s hrvatskog govornog područja?

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

U Pronatalu je za hrvatski ostao dr M.

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

ima jos i 2 cure,kordinatorice i jos dr.M

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

[QUOTE=valiana;2007743
    Zahtjev i prijedlog za upućivanje na liječenje u inozemstvo
    Mikrobiološki nalaz ejkulata
    Fotikopija medicinske dokumentacije o dosadašnjem liječenju i kontroliranju kod ginekologa
    Nalazi hormona uz obavezno AMH
    Brisevi cerviksa(bakteriološki,na chlamidiu,za ureoplazme,mikoplazme)
    Nalaz psihologa
    Mužev spermiogram
    Vjenčani list
    ![/QUOTE]

Bas ti hvala što si to napisala jer sam već postavila pitanje što sve treba pa odgovora nije bilo. Ovo za psihologa mi baš nije jasno...gdje bi to trebali otići i što bi on to trebao uopće napisati...tko nas mora uputiti kod njega? Isto tako da li vam za hormone uputnicu mora pisati specijalist MPO iz neke bolnice ili vam ih daje soc ginekolog ? Ja sam u dosadašnjim postupcima samo kontrolirala tsh i ništa drugo (dr L iz PFC klinike nije ni to tražila ). Napominjem da mi idemo na donaciju spermija ...

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

E to nisam ni ja znala nego sam dobila na pismeno.Za psihologa sam dobila uputnicu od dr.opće prakse a psiholog mora napisati da smo mentalno sposobne za MPO.E sad ima još nekaj kaj sam saznala ovdje na forumu treba i neki pravni dokument potvrda a kažu da to nizdaje MPO tj njihova služba pa se i zato raspitaj.Uputnicu za hormone daje socijalni ginekolog.Meni su i iz Praga tražili ove sve hormone ai hzzo.Ja sam sve osim AMH vadila u Karlovcu i sad skupljam sve ostale nalaze iako neću uspijet sve poslat na hzzo već ću morat kako dobijem koji nalaz slati.Eto sretno i puno strpljenja!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Valiana hvala na odgovorima...vidjet ću što sve uspijem prikupiti pa ako naknadno još nešto zatreba budu mi ovi iz HZZO tražili...
    Konzultirati ću se i sa dr L iz PFC da mi kaže koje hormone vaditi... Tks

tina1988 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Veliki pozdrav svima!!
    Prvo bi htijela zahvaliti svima vama na tako konkretnim odgovorima i objašnjenjima jer nama početnicima je sve to jako teško za pohvatat.
    Da prijeđem na stvar: Mi smo se bili "prisiljeni" javiti u Prag zbog muževih dg; azoospermija i klinefelterov syndrom. Sa tim svime su nas upoznali i uputili "nježno" u postupak posvojenja-u kojem smo 2god i postigli ravno; 0. Stoga smo krenuli na 3 opciju. Javili smo se u Prag,Mirna nam je sve preljepo objasnila,postupak,cijenu,smještaj,i također napomenula za opciju za troškove liječenja. Ako nisam preskočila nisam nigdje vidjela popis nalaza koje moramo predati na povjerenstvo ako je suprug u pitanju( imamo samo spermiogram i nalaz genetičara). Dali je to dovoljno? I po vašem mišljenju kakve su mogućnosti da nam HZZO pokrije troškove liječenja?? Ima li itko u sličnoj situaciji da pomogne jer nam je sve strano i nema nas tko upoznat sa svime.. Sretno vam svima,i zaista vam od srca držimo fige!!!!

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Draga Tina1988 nešto ti već piše po forumu što bi trebalo napraviti ja sam ti živi primjer kaka te birokracija vozi.Moj savjet ti je da prvo ispuniš tiskanicu hzzo zahtjev i prijedlog za upućivanje na liječenje u inozemstvo i da ti ga ispuni MPO doktor a zatim ti je najbolje nazvat direktno hzzo u Dalmatinsku u Zagrebu i tamo zamolit da ti netko kaže što treba za vaš slučaj.Jer da ne šalješ na rate kao ja pa ti stalno neš moraš nadopunit i slati naknadno pa na kraju postoji mogučnost da se sve negdje zagubi.Ovaj obrazac ti je prva stanica u svakom slučaju a za dalje ak če tete biti raspoložene če ti reći za dalje.Oboružaj se sa puno strpljenja jer če ti zasigurno trebati!Sretno

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Čičkolo, kako ide čekanje?
    tina1988, sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

evo stigli i mi iz Praga,transfer je bio u ponedjeljak 21.11,vraćete su mi 3 mrvice i sad slijedi čekanje...
    betu vadim 7.12.

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

eto napokon i meni legli novčići za put u Prag,nakon puna 4 mjeseca

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •