Stranica 47 od 155 PrviPrvi ... 3745464748495797147 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,301 do 2,350 od 7735

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo nam jos jedne sluzbene cekalice bete,Rose sretno!
    Svaki novcic je bitan u trudnoci,a ovi su najsladji!!Pusa Đurđa!
    Mi smo se malo mjerili i tak smo dobri da se moram hvaliti
    Jedino mamu zezaju mukice i hrana,na jedvite jade smo nasli sto mozemo jesti
    bez poteskoca pa sad papamo cesto i po malo.
    Kissi svima

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sad vidim da ovaj moj zadnji dio posta zvuci kao da sam vec zadovoljna mama...hehhe,nisam jos,ali cu biti.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pa da se i tu javim kad me već razotkrilo na Odbrojavanju, dakle, prošli vikend nam je baš bilo lijepo u Pragu (da ne opisujem hranu i piće)....tako da smo friški čekači....
    svima~~~~~~čekalicama, putnicima (linać, sretan put), budućim mamicama, friškim mamicama......

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Sela samo ti uživaj, zasluženo je to
    Neka nas se što prije i što više osjeća kao i ti
    Posljednje uređivanje od venddy : 24.11.2011. at 13:32

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mare za hrabrost!Bit ce nesto!

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mare držim velike fige~~~~~~~~~~~~~

Sent from my iPhone using Tapatalk

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mare ~~~~~~~~~~~~~

tina1988 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Draga Valiana,hvala puno na odgovoru,ali mi baš i dalje nije jasno..MPO doktor? To je valjda onaj koji je primio supruga prvi i zadnji put na v.vrh. i rekao da nemamo šta dolaziti kod njega s takvim nalazima.. A ovo ću svakako otići provjeriti direktno u hzzo da me ne vozaju. Jer mi imamo samo taj 1 nalaz-gdje su obe dijagnoze i to je to.. Ništa drugo..

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

mare i od nas~~~~~~~~~~~~

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

fala svima, svima, svima (kiara se ništa ne hvali novim potpisom)
    tina1988, ajmo probati razjasniti_da li idete na PGD ili u donirani postupak?
    Za PGD će ti se javiti patuljčica, al to uglavnom ne plaća HZZO, plaća donirane postupke, a ako je u pitanju muška donacija-prvo šalju i plaćaju inseminacije....Ako ćeš ići tako preko HZZO-a, jako puno nalaza ćete trebati (od toga da se ide preko HR zakona koji traži pravno i psiho savjetovanje do tvojih različitih nalaza).
    Ako idete o svo trošku-puno toga se zaobiđe....

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tina MPO doktor je specijalist humane reprodukcije,takav ti mora potpisati i ispuniti zahtjev.Ako ste kod takvog bili na VV,
    onda je on right guy.Trebat ces svakako nesto i svojih nalaza,jako se dobro raspitaj u HZZO i psihicki se pripremi,ukoliko si ti zdrava i bez
    dijagnoza,na odobravanje inseminacija doniranom spermom.Do IVFa se jako tesko odmah dolazi.Cim prije kreni u to,prije ces znati na cem si.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mare gotovo isto pisemo.

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Draga Mare41 sretno od

tina1988 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Hvala puno na objašnjenju,a idemo na donaciju,nema druge.. I koje su to gluposti,za šta će im moji nalazi(uostalom koji kad nikad nisam ništa posebno radila),kad idemo zbog supruga.Jao jao curke moje još nisam ni krenula a već mi je dosta i previše... Moram doista izvidjeti sve mogućnosti da ne idemo preko hzzo i da to za ćas riješimo.. Nemojte zamjeriti na glupim pitanjima,ali eto-s ove strane nemam pojma o ničemu. Hvala vam puno

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Čičkolo, kako ide čekanje?
    tina1988, sretno!
    Joj nervozno, ne znam šta da mislim. Drugi dan nakon trasfera imala sam grčeve uz bolne grudi, trajalo je samo jedan dan. Onda me je ponovo uhvatilo deseti dan bolovi kao kad imam m i trajalo otprilike tri dana. Sad ne osjećam ništa niti me grudi baš nešto pretjerano bole. Test nisam probala, ali sam u velikom iskušenju.

A ti, kako tebi dani prolaze?

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    fala svima, svima, svima (kiara se ništa ne hvali novim potpisom)
    tina1988, ajmo probati razjasniti_da li idete na PGD ili u donirani postupak?
    Za PGD će ti se javiti patuljčica, al to uglavnom ne plaća HZZO, plaća donirane postupke, a ako je u pitanju muška donacija-prvo šalju i plaćaju inseminacije....Ako ćeš ići tako preko HZZO-a, jako puno nalaza ćete trebati (od toga da se ide preko HR zakona koji traži pravno i psiho savjetovanje do tvojih različitih nalaza).
    Ako idete o svo trošku-puno toga se zaobiđe....
    Tina, kao što je Mare rekla, prije svega, nije jasno koji ti postupak u Pragu predlažu?
    Kod nas, HZZO plaća donacije, ali PGD ne. S druge strane, iz tvojih postova čitam da ti uopće nisi prošla MPO obradu? U tom slučaju, zaboravi na HZZO dok to ne prođeš. Dakle, osnovni hormoni, krvna slika, mislim da i HSG ulazi u tu priču... pa tek onda možeš uopće od HZZO-a tražiti upućivanje u inozemstvo. Naravno, moraš proći i psihološko i pravno savjetovanje, sukladno zakonskim odredbama. Znači morate proći cijelu obradu, pa da ti tvoj MPO doktor napiše mišljenje da za vašu dijagnozu nije moguće liječenje u RH i da preporuča donaciju. Ali, kao što su ti cure već napisale, u tom slučaju, prvo te upućuju na inseminacij (mislim 3) pa tek onda IVF.
    Nama je doktor također rekao da nam HZZO naknađuje donaciju, ali da PGD neće proći komisiju. Zato nam je predložio, s obzirom na našu dijagnozu (mm - teratozoospermija i balansirana translokacija kromosoma), PGD u Pragu o našem trošku - da ne gubimo vrijeme na bitke sa vjetrenjačama.
    PRema tvom nicku, čini se da si dosta mlada (1988 godište?), i ako je s tobom "sve u redu", ja bi ti od srca preporučila PGD, čini mi se da imate dobre šanse... NAravno, sve ovisi o mišljenju genetičara, da li postoji mogućnost začeća zdravog djeteta, i o kojim se omjerima radi...
    Da se ne ponavljam, našu priču a i druga iskustva o ovom postupku možeš pročitati na pdf-u http://forum.roda.hr/threads/60549-Pgd .
    U svakom slučaju, što god odlučila, sretno!
    Posljednje uređivanje od patuljchica : 24.11.2011. at 19:28

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mare draga sretno, sretno, sretno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! šaljem ti tisuću ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bubzi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mare za najljepši poklon! Nekako imam feeling.......Knock on wood....

tina1988 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Uh....Kako je sve ovo teško.... Bili smo na v.vrh. samo jednom-rečeno nam je da ništa od muža ne očekujemo-tatalna 0-azoospermija,hypertrofija testisa i klinefelterov kromosom(1 kromosom viška-ženski)-tako da s njim nemamo nikakve opcije. Jedino šta nam preostaje je sa donacijom. Nismo nikakvu obradu prolazili-jer su nam rekli da netrebamo ništa jer nema koristi(za nas dvoje-tad nismo niti pomislili na aid). Sve to prolaziti?? A neznam čemu kad je njegova situacija jasna-i imamo napismeno.. Idem sutra sve provijeriti-i sad više neznam gje-jel dalmatinska ili margaretska?? Da 1988 god. -prije 2 god laparaskopski op. oba jajnica-ciste od 9 i 6cm-i dalje PCOS i nepravilni ciklus... Neznam ni sama šta da očekujem od svega toga.. Otkud vama snaga za sve to??? SVAKA VAM ČAST CURE!!!!! zAISTA STE NEŠTO POSEBNO!! Mene su iscrpili 2 god postupci posvojenja i soc.radnici i neznam kako se još sa ovime nositi...Hvala vam na svim savjetima i pokušajima pomoći!!

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Draga Tina u Margaretskopj je pisasrnica i tam se predaju dokumenti na u dalmatinskoj se obrađuju!Zato ti je najbolje otići u Damatinsku jer vb če ti tam sve reć ja sam zvala jer nisam iz ZG.U SLIČNOJ SMO SITUACIJI MI ČEKAMO NA POSVOJENJE 2GODINE!I prošli smo sva njihova tzestiranja ali ovo je drugaćije!Sretno i sam hrabro u boj za ostvarenje najljepšeg cilja

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pozdrav svima,

Prvo da poželim svu sreću našoj Mare , a isto tako i svima koji se spremaju put Praga.
    Tina nemojte se predavati, da je teško, je teško je, ali vjeruj mi isplati se. Polako krenite korak po korak, vjerojatno će vam birokracija sve to malo otežati, ali dosta su cure pisale o tome, nači češ korisnih savjeta.

Da vam se malo pohvalimo, veliki smo 7,4 cm, izvađamo svakojake akrobacije kod mame u trbuhu, mahnuli smo tati na UZV-u koji je skoro pao u nesvjest od sreće Cure moje, ovo je stvarno jedan jedinstven i neopisivo dobar osjećaj koji je vrijedio svake naše suze, straha, injekcije, punkcije i ostalih gadosti i koliko got da vam je teško nemojte se predavati, jer ova mala srećica je vrijedna svega groznoga kroz šta smo prošli.
    Svima vam od srca želim da to što prije osjetite

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kia prekrasno!Bravo za tatu koji nije pao u nesvjest!!!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I sretan put Linalena i neka nam se vratis sa konzultacija "dotaknuta" praskom carolijom kao i svi mi koji smo bili gore.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Čičkolo, pa mogo bi pasti testić...
    tina, samo hrabro dalje...
    kia
    linać, sretan put!
    (ja ću požuriti s betom, negdje drugi četvrtak, petak, nema šanse da čekam duže)

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mare to ce biti dan koji se pamti!!

meki avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Mare SRETNO!!!
    Tina mi smo sa istom dijagnozom kao i vi,idemo na donaciju jer suprug ima klinefelterov...bez obzira što je u suprugu problem moraš na HZZO(ako tražiš plaćanje troškova)poslati sve svoje nalaze(hormoni među kojima je i AMH obavezan,nalaz HSG-a,briseve)jer bez toga ništa..kod mene se pokazalo da su jajovodi obostrano neprohodni pa mi je odobren IVF od prve jer se u mojim godinama jajovodi ne operiraju...i to HZZO nije uzimao u obzir,slali su me na laparoskopiju ali je moj MPO liječnik napisao dopis da se to u mojoj dobi ne radi i da traži isključivo IVF i to je upalilo....ali ti si mlada pa ne znam kako će to ići kod tebe...u svakom slučaju naoružaj se strpljenjem i SRETNO.....

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Draga Mare drzimo fige za uspjeh

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Moram zavibrirati za našu dobru vilu ovog foruma~~~~~~~~~~~~~~~
    Draga Mare,još se sjećam tvojih brzih odgovora i korisnih savjeta na početku mojeg pisanja ovdje.Želim ti SREĆU!!!Čekamo četvrtak,petak a onda skačemo!
    Mi smo danas 32+6 i već smo veliki.Ne vjerujem kako ovo vrijeme leti a bliži se dan kad ćemo ugledati našeg anđela.Veliki pozdrav cure!!

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sutra putujemo
    ponedjeljak konzultaycije

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

linalena sretan put u Prag. zelim ti da se s ljepim vjestima vratis,i da budes opcinjena Pragom. da ti sto prije srecu donese.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kockice, čestitam na srčeku (volim kad nam i ovdje naše trudnice jave lijepe vijesti)!

mario avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mare,jedva cekam tvoj cetvrtak....mislim na tebe.Ja sam jucer bila kod dr. R i naravno da sam odusevljena,predivana osoba,evo dogovorili smo histeroskopiju i koagulogram...toliko od mene...cure svima puno snage i strpljenja

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pozdrav iz Praga, eto malo prije ušli u sobu, upalili grijanje i spojili komp
    Put prošao super, jedino kaj smo pratili putokaze a ne GPS pa smo išli preko nekih sela a ne po autoputu
    Malo odmora i onda put centra tražit nekaj za jest i pit

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Super Linalena,ugodan boravak gore!

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Linalena uživajte gore i sretnoooo

Mare, mislim na vas

amaria 23 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ne citam vas vise,ali zanimalo me sto je sa mare41,vidin da se nesto kuha pa vibram od srca...

tako mi je drago za trudnice,vidin da ima novih cura,ali tako mi je drago za djurdju i selu,da vam opisati ne mogu...a da samo znate kako je milivojeva cura predivna...PFC je smiksao savrseno cudo...predivno...zelim vam svima od srca da uzivate u majcinstvu,kao ja,iako to nisam uspjela postupcima...pusa svima...mislim na vas...

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

baš mi je drago da si se javila,i mislila sam se što je sa vama,bitno da uživate(u to ne sumnjam)

anđeo sa neba avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Skočila sam ovdje samo da vas sve skupa pozdravim i zaželim čekalicama i onima koje tek putuju u Prag (ili su u Pragu) lijepu betu, a dragim trudnicama lijepu trudnoću.
    Mi se još oporavljamo (sada psihički) i skupljamo snagu za proljeće.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

meni od svega promaklo
    dal ima kod klinike parking?????

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

neki veliki baš i nema,ali je ulica sa parkirnim mjestima,mi smo uvijek našli,a ako se ne varam,vi ste u Parkhotelu,to vam nije daleko ni pješice ako idete
    sretno

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

do PFC klinike najbolje javnim prijevozom...
    http://www.dpp.cz/en/
    ali ak ste u Parku to je blizu pješke...
    sretno...
    mare~~~~~~~~

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    X

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    XXX ... Mare

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

gričanka, i ostale mame i tate, tako vas je lijepo vidjeti ovdje
    (ja ću se počet polako ljutit na ove koji lutaju po putu ili do klinike, tu smo zato da nas pitate, al linalena, mislim da ste dobro putovali, jeste vidjeli zmajeve i slonove kad ste išli po selima, za dame, za koje se uvijek brinem da im je zima, neću ni pitati)
    Posljednje uređivanje od mare41 : 28.11.2011. at 08:10

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Svašta smo vidjeli, od slame tak neke "skulpture"

I još jedno pitanje, jel su ovdje u Pragu lijekovi jeftiniji pa da odmah kupim ????

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

koliko ja znam, kod njih su svi lijekovi jeftiniji, al ono što pamtim-gonali i menopuri imaju sličnu cijenu kao kod nas (fraxiparini su jeftiniji, prednison obavezno kupi -60-tak kruna, ako će ti se odlučit za neku supresiju- i to kupi) (a ipak niste onda išli preko Znojma, tamo je spektakl, u svakom pogledu).

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

evo jednog pocetnickog pitanja... da li treba nosit neku "bolnicku opremu" za tamo? tipa papuca, bade-mantila...?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kalendar, sve se dobije tamo, tako da se ništa ne treba nositi, kad vi krećete?

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ostaviti ćemo auto tu na hotelskom parkiralištu pa pehaka
    kupiti lijekove odmah i tak
    joj jedva čekam
    e i znate kaj, možda će nam spermio biti jako loš
    i da namjeravamo se po povratku opskbiti s kojom litricom piva
    Koliko se smije prek grane nositi???

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

linalena moje iskustvo s ljekovima je bilo da sam 3 gonala i 1 cetrotidu platila vise nego skoro sve ljekove u hr. ali provjeri ako mozes preko int.
    a sto se tice pive mozes koliko hoces.i to u njihovim ducanima imas lipa pakovanja u staklenim bocama,a jako jeftino i fino

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •