linalena, super nalaz!
Drzimo palceve i navijamo za vas...Sretno.....![]()
Tratinčice, nadam se dobrim vijestima!!!!! Držim fige da sve bude super kao do sad
Linalena, sretan put sutra i također puuuuuno sreće da sve uspješno prođe!!!!!!
Javljam se samo da našoj linaleni poželim sretan put!
Sa nestrpljenjem čekam tvoju pozitivnu betu![]()
SRETNO![]()
linalena sretan put vrati nam se dupla![]()
Evo vratila se...
15 jajnih stanica,a sutra cemo znati koliko se oplodilo..
Bas sam umorna i stomak rastura...
Odmori se Tratincice,a sutra ce vec to biti cijela ceta lijepih embrija!!
Linalena sretan put i javi nam se sa opsirnim izvjestajima!!!
Svima kiss
tratincice super za js bolje da ih ima..malo se odmori i u setnju bit ce ti lakse.ja sam imala 46 i setnja mi je pomogla.potrudi se da pijes 2l tekucine¸.i ako imas negdi u blizini ljekarnu kupi nutridrink(meni pomogao). to ti je nekakav energetski napitak. meni su ga dali da pijem radi moje hs,a nisam je dobila,zahvaljujucu patchuljici i prag njezinim savjetima
I mi smo se odlucili za Prag! Imamo po 39 godina, 13 godina u braku, svi nalazi uredni. Ovo bi nam bila 5. vantelesna. Dve smo radili u Beogradu i dve u Mariboru. Tri puta sam imala dug protokol, a jednom kratak. Vise mi odgovara dug. Od cetiri postupka samo smo jednom imali transfer. Objasnjenje nigde nismo dobili zasto se to desava. Kontaktirali smo doktorku Lazarovsku i napravila mi je ovaj protokol
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ljekovi 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. dan ciklusa
GONAL F __ 375 375 300 225 225 150 150 UZV
75 IU
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MENOPUR 1 1 2 2 broj amp.
Do sada sam u svakom dugom protokolu pre stimulacije primala Diphereline, a sada nije predvidjen. Da li neko ima iskustva sa ovakvim protokolom? Da li je to ok da ide bez Dipherelina? Napisala nam je jos i da je UZ planiran za 8. dan. Da li je to 8. dan stimulacije ili ciklusa? Da li se on moze kod njih uraditi?
Planiramo da idemo u martu.
Za sada ovoliko pitanja a imacu ih sigurno jos
Hvala!
Mozda ce se sada bolje videti sema
ljekovi________ 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. dan ciklusa
GONAL F______ --375 375 300 225 225 150 150 UZV
75 IU
MENOPUR_____ -- -- -- -- 1 1 2 2 broj amp.
Posljednje uređivanje od ivka : 09.02.2012. at 16:49
Ivka ako sam dobro vidjela,tebi stimulacija pocinje 1.dan ciklusa,pa je onda to isto,na UZV ides 8 dc ili stimulacije.I mi se ne cini kao dugi protokol
pa zato nemas Diphereline.Znaci pocinjes sa 5 gonala,pa smanjujes dozu i zadnje dane dodajes Menopure.Taj me protokol
podsjeca na prijateljicin koja ide u Cito.
UZV mozes naravno uraditi kod dr Lazarovske,gore mozes uraditi gotovo sve,ako ti trebaju neki lijekovi mozes ih naruciti kod
koordinatorice,mogu te i bosti stimulacijom gore ako zelis.
Mart je vrlo blizu!!!Sretno!!
ivka kad bi vi trebali biti gore? mi ćemo biti od 6.3. do 13. a inače i ja sam dobila kratki protokol, samo krećem od 2dc.
Tabela se pomerila pa se ne vidi lepo. Stimulacija pocinje drugog dana ciklusa, a Menopur od 5. dana. Zbog toga sto ne lici na dug protokol zato sam i pitala jer sam na kratak reagovala lose (bio je samo stimulacija i Cetrotide)
Hvala![]()
Curke punooooo pozdrava iz bijelog i hladnog Praga....brrrrrr.........u utorak bio transfer......sve ok....nahodala sam se po gradu i sad se izležavam jer sam dobila žuljeve na nogama..ovdje se slabo čiste trotoari pa hodaš ko po jajima..sretno linaleni i punoooo uspjeha tratinčici![]()
Romika Meni bi 8. dan bio oko 15. marta. Kog dana ciklusa ides u Prag? Kako si izracunala koliko ostajete? (ne mozes znati tacno kada je aspiracija) Gde ste rezervisali smestaj?
Posljednje uređivanje od ivka : 09.02.2012. at 18:20
Meki, nadam se da je zahvat bio uspješan, puno sreće!!!! Navijam za skorašnju visoku betu![]()
krećem s protokolom 2 dc, a to će mi biti 26.2., 8 dc bi trebao biti uzv, pa onda 9 dan mi pada na 5.3. i tu večer bi trebala dobiti štopericu ( ako sve bude po planu) i za 6.3. sam rezervirala hotel na 7 dana. unutar tih 7 dana bi trebala biti i aspiracija i transfer. ja sam sama rezervirala hotel koji je dva bloka dalje od onoga (belvedere) koji inače oni rezerviraju i tu sam prošla jeftinije. mi imamo 1000 km do praga a to je otprilike 10 sati vožnje, tako da se nadam da ćemo kroz dan još stići do hotela.
Rominka Da li si rezervisala otel Klara? Videla sam da je jeftiniji. Da li imas neke informacije kakav je hotel?
jesam ivka, baš sam njega rezervirala preko bookinga. čini mi se savim ok, izgleda mi kao neki mali obiteljski, ali moći ću ti više reći po povratku.valjda će biti dobar, mislim, treba mi soba, kupatilo i grijanje, internet a ostalo namjeravam malo švrljati po pragu![]()
Videla sam da si spominjala Klaru ali nisam znala da li si i rezervisala. Kada stignes javi utiske. Slazem se da su potrebani krevet, kupatilo, grejanje i internet![]()
Rominka svaka cast na izrazenoj samostalnosti i nacinu razmisljanja,imas moje simpatije i sretno u postupku!!
Tratincice nadam se da je jutros sve u redu i nema vise bolova u trbuhu.Cvrsto vjerujem u odlican dobitni broj danas
i lijepe vijesti.Ako nema hs,iako je gore sigurno vrlo hladno,puno pjesaci(svima sam davala taj savjet)jer sam nekako blesasto
uvjerena da dobri protoci u maternici puno znace uoci transfera.Nece skoditi(jedino pazi na skliske puteve i led)..
Meki zanimljivo provedi vrijeme do transfera i sretno i tebi!!!!
Linalena dosao je i Vas dan,tocno mogu osjetiti tu razinu uzbudjenosti koja vas obuzima!Sretno!
Sretno svima u pripremi!!!
Evo mene..jucer sam bas bila komirana i prelezala cijeli dan i samo sam spavala.imala sam jucer neku laganu mucninu cijelo vrijeme..
A jutros sam se probudila kao nova
Pocela sam sa utrogestanima i jos koristim prednison,nesto protiv hs mada dokt.veli da unutra nema nikakvi naznaka za hs..
Jutros su nam javili da ima 11 oplodjeni jajni stanica i da ljepo izgledaju i da su ih stavili na promatranje tzv.primavision sustav za pracenje tako da cemo slikice dobivati
Sad samo da se dobro podijele!!!!
Nadam se da ce biti dobrih embrija!!
Kockica jesi ti koristila jedan nutridrink na dan i koliko dana?( dokt.mi je spomenula a ja zaboravila jucer kupit..
Sad idemo u laganu setnjicu da pripremimo maternicu,po nutridrink i vode)
Meki sretno ti !!!!!)))))))))))))))
Da ljepe embrije vrate))))
Linalena sretnooooo i da ima ljepih js))))
Sretno svim curama koje su u postupku!!!!!!
Ja sam bas uzbudjena i poceli smo mastati....![]()
tratinčice jeeeeeejeeeeeee!!!osjećam se kao da sam s vama tamo ~~~~~~~~~~~~~
svima želim malene anđele i zato ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ispricavam se Meki,nisam pazljivo procitala tvoj post gdje si napisala da si vec bila na transferu-zato ,sretno i ugodno cekanje bete!!!!
Meki jesu ti dva embrija vratili? Kakva? Kad betu vadis?
samo da se nabrzinu javim, došli začas, još i ranije
imamo pravi mali apartman samo kaj smo tražili dućan da si kupimo klopu
sutra u 12 imam kontrolu a danas folikuli bili 9-16mm, još trebaju rasti
pusa svima i nek nam bude uspješno
sretno svim curama u pragu. puno uspjeha vam zelimo.i da se vratite duple...
i puno srece svima u iscekivanju... rode se u pragu cekaju vas.sad ce biti puno veliki beta ubrzo...SRETNO
ja imam jedno pitanje...glupo vjerojarno, no ipak...nemojte se smijati...što je s odnosima prije postupka? smijemo ili ne? da se znam psihički pripremiti![]()
Ipak sam bila u pravu da mi nesto nije u redu sa protokolom. Javila sam se doktorki i kaze da je greska. 2. dana ciklusa primam Dipherelin 3.75mg, 16. dan ultra zvuk, 17. dana pocetak stimulacije, 8. dan od stimulacije ultra zvuk i najverovatnije 9. dan stop
Rominka ako bude po planu mi smo tamo oko 8. marta
ivka onda cemo se vidjeti zicersi rezervirala hotel?
Nisam jos rezervisala hotel tek sam veceras saznala za pravi protokol![]()
Posljednje uređivanje od ivka : 10.02.2012. at 23:20
možda se vidimo na doručku ivka![]()
malo vibri za sve cure koje su sada u pragu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ivka, ipak je dugi protokol, koji ti paše.
Rominka, jedino je važna apstinencija 3-5 dana prije punkcije.
linalena, jesam propustila di ste smješteni? sretno danas i javi odmah.
Rominka, sorry, blebnula sam i ostala živa
, (al upalim), anyway, nema grljenja nakon transfera do bete, a prije kako vam paše
marehvala, iako mi se prva verzija odgovora više svidjela, ali što ćeš - strpljen spašen, zar ne?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za naše cure i dečke![]()
(Rominka, prvi odgovor je blebnut jer vrijedi zbog oplodnje, a drugi odgovor vrijedi za sve)
Posljednje uređivanje od mare41 : 11.02.2012. at 09:39
eto me s pregleda, imam na jednom jajniku 4 a na drugom 10 folikula (kaže da je normalno imati tako različiti odgovor)
jako zadovoljni rezultatom ali kaže ona da se plašila malo hs pa je ipak ovo bilo preslabo, pa kaskamo u veličini, sutra 3 menopura i popodne opet kontrrola
punkcija najvjerojantije u utorak
i morati ćemo malo produljiti ostanak, trebali smo se vratiti u petak
ona ove nalaze pregledala i kaže da bi trebala 10-15mg folne
za heparin nije mi izričito rekla da treba ali niti da ne treba, već da to bolje da hematolog pregleda
lina, uzimamo fragmin i za slabije mutacije, sela je kupovala clexane u pragu, treba ici od transfera, nesto cete vec smislit do tad, sad na niru bildaj
Draga Linalena,ne vjerujem da si osoba koja bi se sa tako necim kockala sad kad si vec dosla do Praga.Heparin ti ne moze stetiti,pogotovo
ne u tvom slucaju.
Trazi od dr Lazarovske recept na neki od heparina te ce ti ga Mirna naruciti i dobit ces ga za par dana spremnog da se pikas od transfera.
Nemas puno vremena za premisljanje,iskoristi priliku,iskoristi Prag i ovaj postupak da si maksimalno omogucis i povecas sansu za implantaciju
(dobrih embrijica ce sigurno biti) i zacece.Neka i tebi Prag bude prekretnica.Sretno!
linalena bez puno priče,uz ~~~~~~~~~~~~~~~~
Sela kaj ja mogu samo tako tražiti heparin??? Muž me već danas špotao da kaj kompliciram ako nije rekla da treba da ne treba.
Ma pitat ću ja ponovo sutra
![]()
za curke u Pragu i navijam za velike ß
linalena ja sam od dr L dobila fraksiparine ali to imam napismeno od dr R od dana transfera i sama mi je rekla da oni to daju i preventivno zenama koje su prosle vise postupaka bez uspjeha
kupila sam ih tamo stim da sam imala recept od dr i jeftiniji su nego kod nas prema tome pitaj ju sutra opet srrrrrrreeeettno
kako je vrijeme gore jeli jako hladno ?
lina, daj mužu da pročita ove linkove, nismo na heparinu bez razloga (iako postoji posebna tema za to stavljem ovdje da ti je vidljivije), a ni dr L ne spominje hematologa bezveze
http://klinkemija.kbcsm.hr/test.php?recordID=113
http://klinkemija.kbcsm.hr/test.php?recordID=69
http://klinkemija.kbcsm.hr/test.php?recordID=502