Stranica 69 od 155 PrviPrvi ... 1959676869707179119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,401 do 3,450 od 7735

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

meki žao mi je.... drži se.... nemam pojma što reći... mislim da su sve riječi suvišne......

htjela sam nešto napisati što sam saznala, ali ne znam da li je uopće sada trenutno mjesto i vrijeme....... ali što ću, dok je još friško u glavi...

možda ovo cure koje ne žive u Zagrebu ili okolici već znaju, ali ja sam to tek sada saznala, a radi se o vađenju AMH: kako se većinom vađenje AMH plaća (ca. 400 kn), išla sam se malo raspitati u zagrebačkim klinikama gdje se vadi na uputnicu i saznala sam da se u VV može poštom poslati serum + uputnica za AMH, s tim da im mora stići isti dan kada je krv vađena, znači DHL-om ili sl (e sada je pitanje da li je ova opcija jeftinija od 400 kn, ali moralo bi biti). sutradan ih treba nazvati i dobije se informacija kada će nalaz biti gotov, koji oni šalju poštom.
    ne znam da li ovdje smijem pisati direktan broj laboratorija, tj. osobe koja radi baš nalaz AMH u VV, ali ako nekome treba, može mi se slobodno obratiti pp.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

bmaric, naravno da smiješ napisat broj telefona, a u Vinogradskoj je cijena AMH 270 kn, a još je preklani milivoj pisao da se serum šalje dhl-om i svako malo to podsjećamo..a i spomenem da na vuku ide na uputnicu, zar nisam?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    PCOS se vidi iz hormona, i iz mnogih drugih parametara, a ko te vodi ovdje od dr-ova? Jesu ti gledali antralne? po ovome, trebalo bi ih biti više i pažljivo treba stimulirati....ovo je znači nalaz iz sinteze? moja preporuka je ponovit u Vinogradskoj, negdje je pisao milivoj da se može slati serum i platit na račun...
    evo se citiram, a dva-tri posta ispod spominjem merkur (VV)

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

mare, je, imaš pravo, samo nisam znala da se i na VV serum zajedno sa uputnicom može slati poštom, tj. DHL-om, tako da se onda za nalaz ne plaća ništa...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sve se može slati, bilo šta, aj drago mi je da si se snašla! sad ćemo čekat nalaz, da potvrdi ili smanji prijašnji!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

nisam ponavljala AMH, rekao mi je dr. da to napravim prije nego idem u prag zbog stimulacije, tako da sam za sada poslala ovaj povišeni u hzzo... ali svakako je dobro da znam gdje ću sljedeći put raditi...

a što se tiče direktnog broja laboratorija za AMH na VV: 01/2353846

trantincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

mare mi smo uplatili putno zdravstveno osiguranje( oko 250 kn za nas dvoje 21 dan)
    pri izlasku iz bolnice smo platili racun al su nam sve vratili ovi iz osiguranja kad smo dosli kuci!

trantincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

meki...ne mogu vjerovati!!! a ne znam sta reci. uspjeh je bio tu a na kraju ovo ispalo...bas mi je zao..mogu samo reci da se drzis i da budes jaka!!!!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

tratincice, jesi li morala biti hospitalizirana zbog postupka, ili?

trantincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ma mene ti je nesto strasno uhvatilo par sati nakon transfera pa sam zavrsila u bolnici u pragu dva dana..
    valjda mi je jajnik pritiskao neki zivac pa sam umirala od bolova dok nisam dobila par nekcija..

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Draga meki, tvoja priča... jako mi je žao što si morala to sve doživjeti...kao što su već cure rekle, ne postoje riječi...
    Drži se i usredotoči na oporavak, to je sada važno...a duboko i iskreno se nadam da ćemo te ponovno čitati! Vjerujem u to!
    velika pusa i zagrljaj

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Posebno mi je zao cuti ovakve price,Meki...

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Meki, draga, znam da su rijeci sada suvisne i ne olaksavaju bol... ali zagrljaj pomaze..

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meki jako mi je žao i šaljem ti veliki zagrljaj te nadu i vjeru u buduću sreću

A ja se drage moje privremeeno opraštam od Praga, u 7om stimulacija na SD pa možda opet pod kraj jeseni Prag. Ali naravno da Vas pratim....

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Pozdrav drage curice!Evo sam da se i ja malo javim i zahvalim svim dobrim vilama na forumu koje su mi pomagale savjetima u vezi moje papirologije s hzzom.Žalba je poslana i sad strpljivo čekam njen ishod.Svima još jednom hvala i sretno svima

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Drag moje,

iza nas je neuspješan 3 Ivf - (zadnji u Mariboru). Zbog visokih godina i dosadašnjih neuspjeha naš sljedeći pokušaj je Prag i donasija JS. REzervirali smo termin za konzultacije i to je sve. Molim Vas za sve informacije za odlazak u prag..( koliko s čeka na donaciju, prava preko HZZo, smještaj...) hvala vam svima..

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

drtaga miny, pogledaj temu Smještaj u Pragu (kultura, jidla, spavanje), a u kojoj ste klinici? Pogledaj prvu stranicu ove teme gdje su napisane upute za HZZO (ako ćete ići autom-samo pitaj za upute)

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    drtaga miny, pogledaj temu Smještaj u Pragu (kultura, jidla, spavanje), a u kojoj ste klinici? Pogledaj prvu stranicu ove teme gdje su napisane upute za HZZO (ako ćete ići autom-samo pitaj za upute)
    hvala ti draga.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Miny ako ste dogovorili konzultacije sa Pronatalom,na donaciju js se moze cekati od 4 do 6 mjeseci,pa zuri sa podnosenjem dokumentacije
    HZZOu da jos upadnes u vlakic prije izglasavanja novog zakona koji tko zna sto moze donijeti na polju donacija.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Miny ako ste dogovorili konzultacije sa Pronatalom,na donaciju js se moze cekati od 4 do 6 mjeseci,pa zuri sa podnosenjem dokumentacije
    HZZOu da jos upadnes u vlakic prije izglasavanja novog zakona koji tko zna sto moze donijeti na polju donacija.
    da. u Pronatalu smo. znači, moja ginekologica mi popuni ovaj obrazac ili ga popunjava MPO lječnik kod kojeg sam radila dosadašnji IVF?

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Popunjava ga tvoj MPO lijecnik kod kojeg ste lijecili neplodnost.Prilazes kompletnu povijest bolesti(kopije),vjencani list ili potvrdu od javnog biljeznika,
    neki kazu i potvrdu pravno- psiholoskog savjetovanja kojeg si sigurno prosla(trazi da si iskopiras tu iz bolnice ako nemas vise originala ili kopija),pridodaj
    nalaz AMH ako ga imas.AMH je za donaciju "must have".

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

trebali bi zamolit našu milu i predragu moderatoricu da izmijeni kontakt osobe za te dvije klinike, i molim da nam neko (opet) napiše kontakt mail za Pronatal.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kontakt mail za Pronatal je pronatal@pronatal.cz. Miny sretno i samo nam se javljaj

I da, pitanje, ja nisam radila nalaz AMH?!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sejla, tebi ne treba AMH, a jel ima Pronatal neku osobu za kontakt ili sve ide na taj mail?

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala mare
    Prek maila sam dosad kontaktirala, kontakt osoba koja odgovara na mailove se inače zove Marina Mišković (a odgovarala mi je i Ksenija Medved).

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Koliko vidim iz tvog potpisa,Sejla kod tebe mozda postoje neke druge dispozicije za donaciju,pa AMH nije presudan.
    On je bitniji za idiopate tocnije za pacijente u visim godinama svoje mladosti.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala Sela, da kod mene je donacija zbog genetskog problema, ali evo htjela sam pitati, jer me u zadnje vrijeme paranoja hvata radim li sve kako treba
    A puno više znate od mene

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Sejla opet štekaju privatne porukiceee!?

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj valiana prvotno napisa Vidi poruku
    Sejla opet štekaju privatne porukiceee!?
    Ej draga, nisam ništa tvoje dobila...probaj opet, inače sve normalno dobivam...i baš se upravo dopisivala.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Sad sam ti ja htjela poslat, imaš prepun inbox, pa ga isprazni

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moze jedno malo bedasto pitanje!? Prestala sam sa utrogestanima u sub, krvarenje je stalo u ned..jučer mi nesto brljavilo ( dnevni ulazak i vise nego dovoljan). Kako inače menstruacija dolazi nakon utrica?Osjećam se užasno - boli me glava, loše spavam, imam nalete vrućine dok spavam, a napuhana sam kao da sam ohoho trudna. Nisam svoja, ne poznam se ovakvu i bojim se jesam li si umislila.. A onda vidim da me i md čudno gleda, da i on kuzi da sam "drugačija"... Je li ovo normalno nakon neuspjeha?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

meni nakon 4 do 5 dana, a sto se tice stanja nafilana si hormonima, nista cudno

prag_mm avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj Ona koja nije pisala prvotno napisa Vidi poruku
    meni nakon 4 do 5 dana, a sto se tice stanja nafilana si hormonima, nista cudno
    Kad ce ta nedjelja

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Eto ljudi kak bio bilo dosadno bez birokracije..Danas sam dobila odgovor od žalbe koju sam slala .He he,piše da moram opet sve iz početka jer sam prije tražila donaciju a sada tražim ivf+pgd!!!!!Eto sad opet sve skupljam...Imat ću dijete garant u 50.jer ču valjad do tada uspijet ispunit tu papirologiju!Eto sam da znate kaj je na stvari!

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

E da i svi nalazi su mi straiji od 6mj pa ih sve moram ponavljat...zanimama me jel tu spada i hiv i sve one zarazne bolesti???To sam zaboravila pitati!!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Eto ljudi kak bio bilo dosadno bez birokracije..Danas sam dobila odgovor od žalbe koju sam slala .He he,piše da moram opet sve iz početka jer sam prije tražila donaciju a sada tražim ivf+pgd!!!!!Eto sad opet sve skupljam...Imat ću dijete garant u 50.jer ču valjad do tada uspijet ispunit tu papirologiju!Eto sam da znate kaj je na stvari!
    Užas, Kafkin proces...Drži se draga i ne puštaj!
    Što se tiče pretraga obavi ih, iako su meni prošli nalazi stariji od 6 mj...ali da se nebi prelomilo na tebi, obavi.
    Testovi na zarazne bolesti su bitni praškoj klinici, ne hzzo-u, tak da to ne trebaš.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Evo ja dobila praške novosti
    Sa sljedećim ciklusom počinjem probno s estrofemom (2*2 tabl), i 14 dana ciklusa na uzv!

Oknp

monja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

E da... Tako su i mene izvozali.. Borba sa vjetrenjacama.. Za to trebas imat konjske zivce... Ja ih nisam imala pa sam odustala...al posto ponovo krecem u boj moram se naoruzat istima... drzim fige za dalje...

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sretan vam Uskrs,Cehinje i Cesi i da uspijete u svojim bitkama!!

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pozdrav,

Molila bih cure koje su išle na VTO u Pronatal da mi kažu da li su od klnike tražile predračun za usluge. Naime, moj suprug bi tamo trebao odraditi mycrotese,a Fond (mi smo iz Bosne) nam traži predračun. Poslala sam u četvrtak mail dr Mardešću, ali još nema odgovora. Pretpostavljam da oni ne rade zbog Uskrsa,ali bih molila nekog ko je ovaj dio prošao da me uputi da li je bilo problema oko tog predračuna i koliko se inače čeka na odgovor iz klinike? Još ako neko ima iskustva sa mycrotese, bilo bi idealno.

Hvala unaprijed

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Sad sam tek shvatila šta sam napisala. Da ne budem pogrešno shvaćena, bilo bi idealno da dobijem informacije vezano za mycrotese u Pragu, a ne da je neko to prošao. Ne bih to poželjela ni najgorem neprijatelju.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

U Pronatalu u Pragu sada rade dvije kontaktne osobe Ksenija Medved i Marina Miskovic. Napisite im na e-mail pronatal@pronatal.cz i one ce vam na sva pitanja odgovoriti. A cula sam da Uskrs nisu radili,radila je samo sala, inace odgovaraju na e-maile u toku dana. Vikendom su na telefonu. Nekada mozete dobiti odgovor malo kasnije, ali to je radi toga sto imaju veliki broj pacijenata i svima ljubazno pomazu i izlaze u susret.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ako vam mogu pomoci, u Pronatalu je dosta donatorki, pa nije problem naci novu donatorku i ako imate toliko pitanja u tome samo napisite curama u Pronatal te ce vam na sva pitanja odgovoriti. Samo ovisi o vama kada vam pase doci na postupak i na to razdoblje cete dobiti donatorku.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

sennka, u kojoj ste vi fazi postupka? sretno

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

sos, kad ste planirali u Pronatal? Nadam se da si dobila odgovor...sretno

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Javili su mi se jutros iz Pronatala. Zbog Uskrsa nisu radili. Poslali mi predračun i sve lijepo objasnili. Mi sad čekamo rješenje iz fonda, pa u zavisnosti od njihovog ogovora dogovaraćemo termin. Prvo ćemo otići da mm odradi mycro tese, a ako pronađu spermiće onda bi drugi put išli na ivf. Poznajući ažurnost našeg fonda, sumnjam da ćemo otići do jeseni .
    Zna li neka od vas da li oni rade u avgustu? Čini mi se da sam negdje pročitala da su u avgustu na kolektivnom. MM ima tad jedino par dana slobodnih,pa bi mu odgovaralo zbog posla kad bi se mogao uklopiti.

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

sos15,Pronatal radi u 8.mj., mi smo oba puta bili tamo upravo u 8.mj.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

medeni,
    hvala. Ja se nadam da ćemo do tad srediti sve sa fondom. Taman bi mogli iskoristiti goišnji za odlazak u Prag, nadam se uspješno.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bok svima!
    Napokon smo odlucili ponovo za Prag u 9 mj. Pokušati ćemo ovaj put preko HZZO pa me zanima što mi sve treba. Znam da ste već sve to pisale na prethodnim stranicama ali toliko ih ima da sam uspjela naći samo dio.
    Dakle-uputa za liječenje od MPO dr. , brisevi,PAPA,dokaz o MM neplodnosti, pretpostavljam AMH (makar me to nikada do sada nisu tražili iz PFC) , pravno savjetovanje?, Pošto smo već bili na dva IVF i prije toga na insemenacijama nadam se da neće uvjetovati ponovno njih. Ako imate još kakav savjet samo napišite...puno hvala!

vidim sos da si ti friško tražila pa pliz napiši detalje
    Posljednje uređivanje od leeloo77 : 13.04.2012. at 11:18

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

leeloo, trebate : ispunjen zahtjev gin spec mpo, gin nalaze (uzv maternice, hormoni), spermiogram, vjenčani list/potvrdu o izvanbračnoj zajednici i nalaz iz psihološkog savjetovališta.
    Ako još nekako mogu pomoći, slobodno mi pišeš na pp.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •