Wow, opet najezda praških trudnoća
Sejla i Krol moje najiskrenije čestitke
BB, strpljiv, spašen..... vjeruj mi
Iva i Lili, sretno![]()
Wow, opet najezda praških trudnoća
Sejla i Krol moje najiskrenije čestitke
BB, strpljiv, spašen..... vjeruj mi
Iva i Lili, sretno![]()
Hvala draga tikice! Želim ti lijepu i mirnu trudnoću, čuvaj svoja dva mala srdašca![]()
![]()
Pozdrav curke, znam da se vjerojatno već negdje pisalo, ali... molila bih vas za jednu informaciju, naime upravo završavam svoj 6-ti full stimulirani postupak (5 preko HZZo-a) koji će navjerojatnije završiti kao i svaki do sada i moji jajnici više ne mogu to izdržati (AMH 2,4), pa prikupljam informacije o donaciji jajne stanice. Možete mi reći da li je i donacija ograničena, kao i postupci? Postoji neki broj? Zanima me imam li ja pravo na donaciju ako sam ispucala 5 postupaka preko HZZO-a? Jel imam pravo na samo jednu (do tih 6 puta) ili kako?
Krol hvala, na info i posebno na ponuđenoj usluzi, ali meni je to skoro pa u komšiluku, čini mi se da si mi i ti komšija. Još više se zato radujem vašem uspijehu. Nažalost sve više viđam u okolini parova koji se bore sa sterilitetom, ženskim ili muškim, svejedno. Možda ih i nisam primjećivala dok se nisam sama s tim suočila.
Draga kruca, baš razmišljam što da ti kažem. Meni je ovo bio prvi postupak jer je kod mene jedina opcija donacija, tako da ne znam bi li se tebi tvoji prethodni postupci zbrajali. Pogledala sam malo u svoje odobrenje, i ne piše podatak koliko se puta može ići. Odobren mi je ovaj postupak, a za transfer preostalih smrzlića se također može predati zahtjev za podmirenje troškova.
Ono što ti mogu reći je da su dosta strogi kod odobravanja, i dok god imaš šanse za trudnoću vlastitim stanicama, teško će odobriti....
Možeš se za početak javiti čisto informativno klinikama u Pragu, opišeš im svoju dijagnozu i dosadašnje postupke, pa ćete vidjeti i odlučiti.
Javi se, puno sreće u donošenju odluke!!!!
Ja sam iz B.Luke.Dakle,one se sad nalaze u Novoj Topoli,uz sami magistralni put Banja Luka-Gradiska.Samo priupitaj i svako ce te uputiti.Mislim da se apoteka zove Karmela telefoni su 0038751892383 i mob.0038765974696.Kontaktiraj ih slobodno.Mozda se javi jedna sestra malo prgave naravi ali je ignorisi.![]()
Posljednje uređivanje od krol : 02.07.2012. at 21:13
Cure, moja je beta 13dnt 2401!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! I sestra me potapšala kad je vidjela moju reakciju na dobiveni papirček![]()
Posljednje uređivanje od sejla : 03.07.2012. at 15:40
wow koja beta.... čestitam!!!!![]()
hvala vam puno!!!!!! Također primite puno pozdrava i poljubite vašu Marijicu!!! (ja ni ne znam kak sam došla doma,)
čestitam praškim trudnicama.
ma samo kakve to beturine imate...
sretno, sretno
ja kad sam podigla svoju prvu betu nisam znala je li bi se smijala ili plakala!![]()
sejla čestitam!!!!!!!!!
ja sam od hzzo-a dobila odbijenicu. tražila sam ivf, a naveli su mi da mi taj postupak odbijaju s obzirom na moje godine i nalaze (sve ok), s tim da po nalazima mm imamo pravo na postupak van, ali da je povjerenstvo odlučilo da ivf ne odobre, ali da se u našem slučaju može odobriti aid, s tim da moram slati novi zahtjev i nalaze... znači opet skoro sve ispočetka.
pretpostavljala sam da mi neće odobriti ivf, ali me je totalno razočaralo da moram opet ići da mi se zahtjev ispuni, samo zato što na prijašnjem piše ivf, a ne aid... pa zar mi ne mogu na osnovu mišljenja komisije odmah odobriti aid?!?!?!?!?!?!?!
... eto nam naše države i birokracija!!!
ne mogu vjerovati da samo zbog jedne riječi opet moram ići svom mpo liječniku da mi ispuni novi zahtjev!?!
vrijedi li uopće slati žalbu na ovo riješenje, tj. molbu da bez novog zahtjeva a na osnovi ocjene komisije odobre aid? ili je to samo gubljenje vremena?
baš sam razočarana... sad mi još samo treba da mi je dr. na godišnjem...
Seeeeeejlllllaaaaaaa!!!!!!!!!! Raspekmezila sam se i ne znam sto reci.... Uzivajte i volite se i braaaaaaaaaavoooooo![]()
hvala vam![]()
bmaric, žao mi je, znam kakav je osjećaj kad stigne prva odbijenica.....da, naša birokracija baš radi po principu zašto bi moglo biti jednostavno, kad može komplicirano. Nažalost, ne isplati se sa žalbom, nego nova molba i sve ispočetka....Puno sreće da se riješi čim, čim prije!!!!!!!!!
Sejla čestitke od srca! I još jednom, bravo PFC!
Sad samo opušteno (da, znam da je ova preporuka čista iluzija, ali ti moram reći što su i meni govorili) i uživajte u sljedećih 40ak tjedana!
p.s. imaš točno za 100 veću betu od nas![]()
Posljednje uređivanje od patuljchica : 03.07.2012. at 19:28
hvala draga patuljchice, joj ti si me baš bila spasila onim svojim savjetom o namakanju utrića, i umirilaU mom slučaju BRAVO I HVALA PRONATAL
Znači, i ja ću onda dočekati svoju mrvu kao i ti!!!! (inače, dragi me zafrkava hoće li se sad na uzv-u vidjeti pišo,)
Sejla koja beta..!!!!
Bmarić nama je dr odmah na zahtjev napisao ivf/aid bez da nas je išta pitao. Vama je vjerojatno htio pomoći navodeći samo IVF kao opciju. Ma ovi iz HZZO su neumoljivi! Nama tražili da dostavimo HSG pa smo poslali molbu da nam daju još malo vremena jer to nismo u stanju napraviti za 15 dana . Kupujemo vrijeme makar mislim da niš od toga.
Sve u svemu držim ti fige da slijedeći put mapokon dobijete odobrenje.
hvala cure! pregledala sam sve nalaze, svi su mi još unutar 6 mjeseci, znači samo trebam doći do svog dr., ispuniti novi zahtjev, poslati i čekati.
leeloo, meni je tek kasnije palo na pamet da smo trebali oba postupka staviti u zahtjev zbog mojih nalaza... ali što je tu je.
nadam se i ja da će više sreće biti sljedeći put.
bravo sejla, uživajte!!!! (i da, bravo pronatal, kiss mojoj patuljchici, nadam se da ćemo najesen prošetat kolica)
svim drugim čekalicama, sretno!!!!!!!!
mare! Patuljchica i juniorka su se evakuirale na more. Ipak je malo lakše preživjeti ove vručine... Miškica uživa i puno se kupa, a mama uživa gledajući svoje malo čudo koje je neki dan navršila 6 mjeseci!
Šetnja u jesen - obavezno! I neka češka kavica!
Sejla - ispravak - Bravo Pronatal!
Svim čehinjicama bez obzira na "fazu" u kojoj se trenutno nalaze, želim od srca da sljedeće ljeto svi se brčakete u moru sa svojim malim čudima!
Ja sam odustala od hzzoa i praga.na hsg nejdem,nemogu vise. Zvala sam te casne i u ponedjeljak ce mi poslat u zg u samostan na tuskanac i dode 40 kuna. Probat cemo i ovo sa smokvama pa mozda se nesto popravi.
20dnt beta 3421.....nedam joj vise vaditi,ja idem po nalaze,infarkt ce me strefiti od virkanja u papir
Svim mamama i čekalicama putnicama puno sreće.Evo ja jučer konačno dobila odbijeniocu na žalbu i sad tk mogu poslat u hzzo zahtjev za novi postupak sam sam ja napisala Ostojiću da ja nemam novaca za vadit ponovo nalaze i da nemogu dobit ni godišnji ni slobodne dane za njihove majminarije i ako mogu neka uvaže ove naleaze stare 7mj ili nek mi pošalju novce da ih obavim.Napisal sam mu da kad bih imala toliko novaca i vremena da nebi se njima obratila!Eto dosadilo mi je to natezanje a ka ništa drugo kupila sam si vrijeme da obavim sve potrebne naleze nove....eto curke sretnoooo
Dobro si mu napisala,bravo!
Hvala puno
Evo naručila sam se na uzv, sljedeću srijedu, pa ćemo vidjeti što se vidi
Krol, super je to duplanje! Kad će draga na uzv? Sretno!
vailana, nek se oni bar malo zamisle kako obican puk zivi, dobro si to pisala!
sejla i krol vi cete negdje skupa na uzv, razmak dan-dva, a tako ce vam i porod, sretno!!!!!!!!!!!!!!
čekalice drage~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kako ste nam betočekalice, iva i lili? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sejla koja beta!!! cestitam jos jednom
pa ja sam za sad dobro hm, rano mi mislim za ikakve simptomcice, osim nekakvih pristica po bradi koji mi iskoci samo po jedan,ono dan dva prije gospodje crvene pa sat ti znaj .
Nekako me jako strah ishoda jedino to ali opet ona nada , ma to sad mora biti to i onda mi tako lakse
Hvala vam sto mislite i vibrate
Off to Vuk V.... iscekujem nalaz AMH i moram priznati da mi je malo frka. Ali kad krenem citati lijepe vijesti, onda nekako bude lakse.
Iva nadam se da cete nastaviti ovaj predivni niz![]()
Kaze dr.A da je AMH dobar i da ne odgovara stvarnom stanju - jajnici daju bolju slike i ne zna zasto je bila losa reakcija. Preporucio je biopsiju, pa onda cemo vidjeti kamo ce nas to odvesti. Prvi put da nije bilo guzve na VV![]()
curke danas nisam dobro, 6dpt 2morule 4d vracene a ja od jutros imam sve simptome dolaska m
a nikako jos nebi trebala doci
bas sampa zar je vec gotovo ili je to ipak dobro?
sve si mislim da je dobro jer nikad mi nije bilo ovako
iva, to bi mogao biti dobar znak!!!!! Ja sam imala povremene bolove kao pred M!!!! Držim fige!!!!!
hvala vam dragi moji,a ja vama zelim uredne i skolske t do kraja
probat cu ostat![]()
krol mauljeva te mi nadu znas i sam nakon toliki godina sta bi to znacilo za nas ,
a i mi cekamo nase zlato 17 dugih godina
iva77, sretno.
mnoge trudnice imale su taj osjećaj kao da će dobiti mjesečnicu. nemoj se obeshrabrivati...
![]()
draga i kod mene je bila borba snjima uh da ti i nepricam
ali ja se nisam dala kraj svih nalaza trzili i taj hsg kojeg sam radila 2006 i naravno da sam ga na kraju i napravila
kako mi je bilo da ti i nepricam ali i to se prezivi i odmah nakon toga dobila odobrenje samo moramo biti jake i nedati im da nas slome drzi mi se i odi to napravi jer samo tako ces dobiti odobrenje
A neznam vise. Hsg nemogu napravit prije devetog mj jer u osmom idem na more da si odmorim i taman ce mi ostali nalazi biti stariji sest mj a da opet radim sve trebam cekat tri mj da budu gotovi a da briseve i papu opet radim privatno trebam tisucu kuna i samo vrtimo u krug
Jedna cura je rekla da mogu napisati zalbu za pojedinu pretragu pa sam natrkeljila jednu strsnu pa sad cekam hoce sta poslat.
Stranu sam misla ne strasnu