Stranica 31 od 155 PrviPrvi ... 2129303132334181131 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,501 do 1,550 od 7735

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hop, beta je savršena, opusti se!
    anđeo, a tvoja beta?
    medeni, kako se osjećaš? pridruži nam se na temi Nakon transfera...kia također!

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Uh punooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo hvala sad sam mirnija ah što ču kad sam kukavica!?

anđeo sa neba avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo, upravo dobila nalaz bete. 986,2 a danas je 16dnt 3d...
    Jel to to???
    Mislim da je, ali ne mogu još vjerovati!!!!!!

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hop draga to je super, ne brini se i uživaj
    anđeo to je baš lijepa beta, želim ti i dalje sve najbolje, laganu trudnoću i lijepu bebicu

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Anđeo i Hop cestitke na krasnim betama!!!!Neka sve ide dalje skolski...!!!

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anđeo sa neba prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, upravo dobila nalaz bete. 986,2 a danas je 16dnt 3d...
    Jel to to???
    Mislim da je, ali ne mogu još vjerovati!!!!!!
    to je TO! bravo
    Sela, jel te hvala putna groznica

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    Sela, jel te hvala putna groznica
    Pa zapravo i ne,ne mogu reci da imam leptirice od uzbudjenja ili tak nesto.
    Mene to hvata zadnji dan uoci puta..mozda me mrvicu strah-nisam nesto optimisticna.
    Bojim se da ne ode ovaj sretni val..

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

neće,neće,tek je krenulo,vidiš da puše sa svih strana,bit će valova i valova

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Đurđa

meki avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Drage moje molim pomoć....zna li itko što sad trebam sve za HZZO da bi mi platili FET....i dali to uopće plaćaju?????....moram pokušati ono sa trećom srećom.....što prije....

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meki placaju postupak ako je te vrste da se ne moze obaviti u HR,znaci donacije.

meki avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Sela,ja sam bila jednom na inseminaciji o svom trošku,jednom na IVF donir.sjemenom na teret HZZO-a,a sad se spremam po smrzliće pa me zato zanima...

meki avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Venddy zašto u potpisu imaš biokemijsku,a zapravo još nisi sigurna...možda će ipak sve biti dobro...?!!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj meki prvotno napisa Vidi poruku
    Sela,ja sam bila jednom na inseminaciji o svom trošku,jednom na IVF donir.sjemenom na teret HZZO-a,a sad se spremam po smrzliće pa me zato zanima...
    Ooo da,onda skini tiskanicu o ljecenju u inozemstvu sa web adrese HZZO,neka ti je tvoj MPO lijecnik ispuni i odnesi u svoj podrucni urudzbeni odjel HZZO.Poprati to svom dokumentacijom
    koju imas o postupcima sa doniranom spermom.Trebali bi ti poslati rijesenje u roku cca 2 mjeseca.

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Anđeo i hop bete su vam savršene, sada se opustite i krenite sa uživanjem.
    sela kad krećeš ???

meki avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Bok cure s područja Dalmacije,može li mi koja pomoći... naime zanima me tko vama popunjava zahtjev za HZZO??ja sam bila u Splitu na Firulama i tamo mi nitko od 4 dr.subspecijalista ginića nije htio popuniti zahtjev!!!tako da sam morala za Zagreb....nevjerojatno je da moramo prijeći 300-tinjak km zbog 5 min.piskaranja...

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja ti baš ne mogu pomoći jer sam odmah išla u Zagreb,ali netko je bio pisao da mu je zahtjev ispunio njegov ginekolog,ionako to ide preko njih kod tri specijalista,trebalo bi tu info detaljnije provjeriti,mislim da bi bilo dosta jednostavnije pogotovo nekima koji nisu blizu Zagreba

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj meki prvotno napisa Vidi poruku
    Venddy zašto u potpisu imaš biokemijsku,a zapravo još nisi sigurna...možda će ipak sve biti dobro...?!!
    pregled kod dr. imam sad u 10.30 ali je beta počela padat pa sam sa olakšanjem zaključila da je biokemijska a ne vanmaternična. Da neće biti uredna trudnoća sam na žalost pretpostavila odmah od početka
    Posljednje uređivanje od venddy : 09.09.2011. at 09:12

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

meki, ja sam iz Splita i kao i tebi na Firulama na odjelu za humanu reprodukciju mi nisu dali potpis, tkđ su mi rekli da moram u Zg. međutim kako vrijedi i potpis dr privatnika MPO koji ima potpisano s HZZO to sam obavila kod dr Poljaka u Cito.
    samo bih ti preporučila da odeš u istoj klinici u dr Šparca jer iako mi je Poljak potpisao to imala sam neugodnosti jer se njemu ''nije dalo'' popunjavati obrasce..
    mislim da je opa s ovog foruma pisala da joj je potpisala njena ginekologica i da je prošlo u hzzo. međutim u zakonu stoji mpo specijalist koji ima ugovor s hzzo.
    uz to nemoj se brinuti za odobrenje, kad si imala ET od HZZO i FET ćeš dobiti sigurno.
    sretno

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

cure znate li na koji broj da zovem u hzzo da pitam vezano za povrat sredstava za put na liječenje u Prag,predala sam krajem 7 mjeseca pa mi je čudno još nisam dobila nikakav odgovor a ni novac na račun a mislim da se pisalo ako predaš do 5 u mjesecu da do kraja mjeseca isplaćuju

meki avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Hvala pragali bila sam i u Citu i tamo su mi rekli da oni to ne rade!!a na Firulama su rekli da oni nisu administratori i da ih nije briga tko će šta platiti!!!!!koja bahatost!!!Reci mi molim te jesi se ti naručila u Citu ili si samo ovako došla?kako to naplačuju?

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pozz cure!
    Đurđa i meni su novci kasnili 2 mjeseca makar sam sve uredno i krajem mjeseca predala te ocekivala polog u sljedecem mjesecu nakon 20.og.
    Tocnije zahtjev sam predala krajem 5,pocetak 6mj a novce dobila u kolovozu,hihi.Brzi su ,nema sta.
    Joj samo da mi netko sapne zasto lijecnici imaju averziju prema ispunjavanju formulara za slanje na ljecenje u inozemstvo?Imam svoju teoriju,ali
    mora biti jos nesto...jel im HZZO smanji budzet ili ih vise kontrolira ili...

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Venddy ajd ak je tako moralo biti,dobro je da je beta pocela padati.Izbjeci ces agresivne zahvate koji bi onda
    udaljili na koji mjesec tvoju novu nadu u FET.Ovako ces u FET kad pozelis.Nadam se da ona prava bebica ceka u Pragu.

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Draga Meki,
    i ja sam ovog proljeća u Cita kod dr. Šparca dobila potpisani i ispunjeni zahtjev.Prethodno sam kod njega radila HSG i unaprijed ga pitala hoće li mi moći ispuniti zahtjev.On je to i obavio ali sam primjetila i čitala između redaka da nije oduševljen jer im je HZZO počeo kao nešto prigovarati zbog tih zahtjeva.Naplatili nisu.Sad me ne bi čudilo da su prestali ispunjati zahtjeve upravo zbog toga.Mislim de je najbolje da nađeš njegov mail na stranici Cita i pošalješ mu pitanje s tom molbom.Sretno!
    Sela,
    sretan put, pomalo ti zavidim što ideš u Prag, ja bih rado ostala tamo, onako zauvijek, i mm kaže isto.Sve će biti u redu, puno sreće!

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Sela,mislim da je upravo u kontroli doktora koji ispunjavaju zahtjeve stvar.Što više predanih zahtjeva, manje novaca ostaje u hzzo-u.Možda je čak i o "prijetnji" riječ.

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Molit ću pomoć oko povrata sredstava za prijevoz.Spominjete da ste predale zahtjev; da li ga ja sama pišem ili postoji obrazac kod njih?Također u rješenju piše da se predaje originalna dokumentacija o putovanju.To se odnosi samo na otpusno pismo ili..?Mi smo putovali autom, da li pitaju čime ste putovali?Uh, upilala sam Vas ali teže mi pada otići na hzzo za to nego cijeli put u Prag,ha,ha.

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja sam trebala ručno napisati zahtjev za povrat sredstava i priložila sam samo rješenje koje su mi izdali da mi pokrivaju troškove i otpusno pismo,nisu spominjali nikakve karte da se trebaju priložit jer uostalom da si ne znam kako išla oni ti priznaju samo iznos najjeftinijeg javnog prijevoza

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Hvala Đurđa76!

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

pozdrav cure i najnovije trudnice puno puno sreće u ljepom isčekivanju,
    evo da vam malo odgovorim u svezi ovih pitanja za hzzo,kao prvo meni je moj socij.ginekolog ispunio i potpisao zahtjev za lječenje jer sam prvi zahtjev poslala sa potpisom dr.ŠPARCA iz cita pa su mi vratili na ispravak i lipo napisali da zahtjev treba potpisati dr.specijalist ginekolog koji ima ugovor sa hzzo-m tj.to je onda moj socij.ginekolog i vrlo je važan onaj okrugli pečat koji oni imaju kao dokaz da imaju ugovor sa hzzo-m,i tako smo i napravili,a što se tiče povrata troškova puta da ja sam ih isto predala u 5 mjesecu tj.odmah nakon što smo se vratili iz praga,u rješenju je bilo naglašeno da treba predati putnu dokumentaciju a s obzirom da smo mi putovali s autom ja takve dokumentacije(vjerovatno su mislili na neke karte)nisam imala nego sam ih ručno napisala par riči,priložila kopiju rješenja,kopiju otpusnog lista,kopiju osobne i kopiju tek.računa i uplaćen mi je najminimalniji iznos od cca 800 kn krajem kolovoza za jednu osobu jer smo mi išli na donaciju sjemena pa mog supruga nisu smatrali potrebnim za odlazak samnom u prag kao pratioca .

Ameli avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

drage cure mene umjesto da muče slatke muke oko nabavke inekcija i oko pakiranja za prag ja zapela u nekoj sporednoj ulici. jučerašnji posjet endokrinologu pokazao da mi antitjela štitnjače i unatoč terapiji eutiroxom rastu pa mi dr. propisao veću dozu i još mi uveo bromergon jer mi se i prolaktin ne smanjuje nego je duplo veći od granične vrijednosti. kaže dr. sad ćemo mi to srediti pa ćete vi ostati prirodno trudni a meni mrak na oči, pa zar nakon 11 godina pokušavanja i 6 IVF-a, uf, uf. kaže kontrola sa novim nalazima za 3-4 mjeseca a ja osjećam kako mi vrijeme ističe i šanse za trudnoću postaju sve manje s obzirom na moj AMH koji je isto prilično nizak, baš sam tužna i razočarana.

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

draga Ameli
    moj savjet je da pitaš dr. u Pragu u vezi te situacije prije nego prolongiraš odlazak.Ja sam npr. samo jednom vadila antitijela štitnjače a redovito kontroliram samo TSH uz terapiju euthyroxom.Antitijela su kako je spec.nuklearne medicine objasnio povećana i kad su jednom povećana to je uglavnom i dalje tako.Ona predviđaju probleme s štitnjačom u budućnosti.Taj dio je moj dr. preduhitrio zbog postupka inače je rekao da nemam u planu IVF ne bi ni dao terapiju zbog anitijela dok je TSH u granicama normale.Bitan dio je kontrola i eventualna prilagodba terapije u slučaju trudnoće.Što se tiče prolaktina i meni je često povećan, doduše ne toliko, i iako su kod nas spominjali možda terapiju, dr. u Pragu je rekao da nema potrebe.Možda je bitan faktor AMH pa treba odvagnuti da li se "čekanje" isplati.
    Također,kad si rekla o dr. endokrinologu ne znam da li si mislila na baš endokrinologa ili spec. nuklearne medicine jer koliko znam spec. nukl. med. ne prepisuje terapiju za prolaktin nego upravo endokrinolog.

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Anđeo put ti je inbox!

anđeo sa neba avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

očistila!!!! )))

meki avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

medeni i ja sam samo ručno napisala par riječi i priložila otpusno pismo,a za ništa drugo me nije nitko pitao..ni kako sam išla,ni imam li kartu....i dobila sam rješenje za 5 dana!!!! što sam se jako iznenadila o brzini odgovora,833,00kn.....

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi nakon FETa dobili cca 650,00.Cure koje idete autom,jel iznos od 800kn pokrije troskove benzina i vinjete ili sto vec treba za transport do Praga i parkiranje gore?
    Mozda blesavo pitanje,ali interesiralo bi me koliko kosta put autom u Prag i natrag?

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Sela sretan put! I cvrsto drzim fige!

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pa Sela prvo trebamo reći odakle putujemo
    od zg(700 km) je malo jeftinije nego od st(1100 km) a otprilike isto kao iz os(750 km) ili ri(830 km)
    znači nas iz os je put koštao oko 1000 kn u oba pravca sa vinjetama, kavama, uz napomenu da vozimo auto na plin...vinjete su oko 20 eura(mađarska-slovačka-češka)...

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Fala Milivoji!!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Autom na plin je vjerovatno jeftinije nego obicnim..kako Karla?

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Iskusne molim savjet. Odkad smo se vratili iz Praga me boli dolje u leđima. Prvo sam to pripisivala sjedenju u autu, međutim ta bol se pojačava. Ustvari vrlo je slična onoj koju sam imala kod hiperstimulacije s tim da me danas boli i ispod rebara kad udahnem. Nije to jako i neizdrživo ali je neugodno. Mog muža lovi panika i on bi da idemo na hitnu. Boji se da to nije slučajno od hormona koje trpam u sebe (Estrofem i Utrogestan). Danas mi je 4 DNT i bio je samo transfer smrzlića, dakle nije bilo stimulacije.

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Draga Sela,
    kapitulacija troškova puta auto prije godinu dana je bila(ove godine se nisam još uhvatla u koštac s zbrajanjem troškova):
    Split-Zagreb-Krapina-Maribor-Graz-Linz-Č.Bud.-Prag uključujući cijelu hrvatsku auto cestu, slovensku vinjetu za 7 dana,austrijsku i češku za 10-ak dana,2 tunela u Austriji.
    Povratak preko druge rute(tu nema tunela)rag-Brno-Beč-Maribor-Krapina...Plus gorivo.
    Trošak cca 1700 kn s autom na dizel koji relativno malo troši.

meki avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Sela mi svaki put idemo autom i prošli mjesec nas je koštao put tamo i natrag oko 260 eura sa vinjetama,imamo 1000 km do tamo,isto je auto dizelaš...bili smo u hotelu Belvedere i plaćali 47 eura noćenje i 10 eura parking(dnevno)u hotelskoj garaži...tebi želim sretan put i punooooo sreče..
    Venddy nam se ne javlja,što je s njom?rekla je da ima pregled jučer i ne znamo rezultat.....nadam se da je dobro...

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Fala curke,upravo mi trebaju takve informacije(malo sam se "rano"sjetila) da si iskalkuliram(o) i "bacimo" sve relavantno u jednadzbu
    Jos uvijek dvoumimo vlakic ili ipak auto.
    Kia kako nema opasnosti od HS,i bila si u FETu,mislim da ne bi trebalo biti nista povezano sa postupkom.Ali ako te nastavi jako boljeti,
    odi da te pregledaju-bol je uvijek znak necega.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sela, imam ok hotel gdje se ne plaća parking, pa javi ako želiš link, preslatko mjestašce 6 km do Praga...(Pruhonice). Sigruno se i po gradu nađe hotela gdje se ne plaća parking, to je bitna stavka kad se ide autom.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 10.09.2011. at 11:32

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hellou Mare!!Mi smo vec uzeli hotel Letnu u Praha 7,a mislila sam nagovoriti muza da vozi!!!Bit ce to nemoguca misija,ali mislila sam ga obasut
    argumentima tipa koliko bi ustedjeli i sl...ali nece ici izgleda..

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nije Sela auto ušteda, samo je puno veća komocija i sloboda kretanja...

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da,kuzim,ma teta Sela nema vozacki pa pita glupa pitanja.

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mi smo išli na konzultacije i na postupak s autom iz Splita. 1100 km u jednom smjeru je split-prag, došlo nas je s gorivom, vinjetama, tunelima 1400 kn sve skupa.
    od hzzo smo dobili za oboje 2800 kn. mislim da nema nekih pravila koliko tko dobije jer to izgleda ovisi o službeniku koji obračunava. npr vidim da su neke cure iz splita dobile 800 kn po osobi, dakle manje od nas a s druge strane znam iz varaždina naša faith da je dobila 3200, dakle puno bliže od splita a više. zato kažem nema pravila...

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

što se tiče ove informacije da sad u Splitu niti Cito ne daje potpis nemam riječi. bezobrazluk našeg ministra. kao možete dobiti sredstva, imate pravo po zakonu ali je vraga kada ne možeš imati sve papire tj potpis liječnika da predaš zahtjev uopće.
    ja sam već lani u 9 mj kad sam tražila imala problema. Dr Tandara na odjelu za humanu reprodukciju me je glatko odbio i uputio u Zg. a dr Poljak u Cito kad mi je potpisao učinio je to preko volje. Uz to je prvi put pogrješio prezime i datum rođenja pa su mi iz HZZO vratili da se to ispravi. pa kada sam mu došla da mi to ispravi bio je jako grub i svašta mi izgovorio, da ja nisam njegov pacijent ( istina nisam upisana u njega ali sam mu bila bar 10 puta ), da on nema vremena da se bavi papirologijom. ja samo što nisam kleknula da ga molim da mi to napravi, platiti ću koliko god treba, kažem mu kako ću sada ići u drugog liječnika i što će oni u hzzo reći na to. samo ta sitnica ispravka treba. i na kraju sestra njegova se smilovala i predložila da ja sama popunim novi formular ispravno a da će dr samo potpisati pa ga ona omekšala i tako je bilo.
    taj dr inače ''vrsni specijalista'' je jako bezobrazna i nekulturna osoba. reći ću vam baš moje iskustvo s njim...
    kada sam prvi put u njega došla, kad su mi počeli problemi s ranom menopauzom nisam još imala momka. on je meni tako usrao život i pokopao sve nade svojim komentarima na moju bolest. kad sam upoznala svog muža, tada nismo još bili u braku i otišli smo u njega na konzultacije rekao je u 3 minute ( ozbiljno gledala sam na sat ) da ja uzimam to to to, da idemo na ciljane odnose a on da izvadi spermiogram pa ako mu je loš da se možemo jebavati jer nema nade za nas. te 3 minute su me koštale 300kn. eto tako se izražava dr. kad sam se udala i opet došla s mužem on je komentirao ''a uspijela si se udati, haha''. itd...
    a eto moram mu biti zahvalna da mi je potpisao i da sam dobila rješenje hzzo.

meki avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Prag ovo je totalna katastrofa!!!ne mogu vjerovati koje sirovine rade na mjestima gdje bi trebali pomagati ljudima ,a ne ih još dublje zakopavati u njihovoj muci!!!!vrijeđaju nas i bahate se,ismijavaju i smatraju nas manje vrijednima!!!strašno!...ali ti si ipak uspjela i čestitam ti na tome!!!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •