pateticno a?....evo ti post
17 godina 6 mjeseci i 10 dana.17 i po godina traje borba mene i moje supruge za potomstvo.Borba za nesto sto drugi sem nas koji smo u tom problemu slabo ili nikako ne razumiju.Borba za nesto prirodno,normalno.Postupci,strahovanja,iscekivanja ,bdijenja.Mrcvarenja zene hormonima,injekcijama,pregledima,postupcima.Nijedn o ljudsko bice ne zasluzuje da prolazi kroz to.Ne postoji grijeh kojem bi kazna bila muke ove vrste.Tezak,trnovit,skup put.Silni postupci koji su slicni jedni drugima,kroz koje svi mi prolazimo.Odricemo se svega sem jedno drugoga i idemo iz postupka u postupak.Sami.Banja Luka,Maribor,Prag.Kao sto je neko napisao u svom potpisu,prvo smo bili idiopati a onda kad smo usli u 5. deceniju zivota smo postali stari.Kroz sve to nosila nas je vjera,ljubav i nada.Vjera i nada da ce i za nas celave jednom bog skrojiti kapu i ljubav jednog prema drugom,neraskidivost veze muskarca i zene da ostanu do kraja bez obzira kako i na koji nacin se zavrsilo.
Prag je mjesto za koje sam siguran da se susrecu kosmicke ili bozije sile koje pomazu nama koji zudimo za djecom.Grad ljubavi i romantike.Grad u koji cim krocite osjetite spokoj,mir i sigurnost u pozitivan rezultat.Grad u kojem se svaki par koji ode gore jos vise zblizi,poveze u neraskidivu cjelinu.Grad koji ce nam dati pozitivan rezultat na kraju.Svima.Siguran sam u to.
Osoblje PFC klinike sa Sonjom na celu je posebna prica.Oni su dokaz da nije bitno da li je klinika sjajna,mermerna,mesingana vec da su bitni ljudi.Toplina pogleda.Pogled Sonje Lazarovski,Danice,Mirne.Osmijeh embriologa.Radili smo jedan postupak.prvi nije uspio.Bilo mi je draze Sonjino nemam pojma zasto nije uspio nego stotinu doktora da mi je objasnjavalo bilo sta.Otisli smo na FET odmah potom.Danas je 12.dan od transfera cetverodnevnog embrija.Iako smo jedno drugom obecali da cemo cekati petak,30.06. i uraditi betu,onako kako je Sonja rekla,po starom dobrom obicaju nismo izdrzali.Juce u sred dana test,jedva vidljiva crta.Mislio sam da umisljam.Konsultovao dobru vilu praskih pacijenata,mare.Rekla je to je to.Jutros je beta 135,30.Suze su same tekle.
Ja ne znam kako ce trudnoca da zavrsi.Nadam se pozitivno ali znam sigurno da cu vjecno biti zahvalan Pragu i PFC zbog ove radosti.
I naravno.....mare....ovako javno....hvala ti do neba.
A vi,dragi moji znani i neznani prijatelji sa foruma nikada ne odustajte.Vjerujte u svoj put,vjerujte u svog saputnika i rezultat sigurno nece izostati.
Mi dok disemo stati necemo ali se svim srcem nadamo da je ovo to i da smo na kraju svog puta.