hahaha, milivoj, da, ali vecinski suvlasnik, i srca i duse
kismet, hvala na zeljama!!!
hahaha, milivoj, da, ali vecinski suvlasnik, i srca i duse
kismet, hvala na zeljama!!!
joj valiana baš mi je žao
Mare hvala ...razmišljam i ja o Radončiću,Škvorcu...moram odlučiti.
Valiana draga, žao mi je jakobaš sam vjerovala da će biti sve ok....ali čekaju vas smrzlići i bit će uspješno! grlim
![]()
![]()
Posljednje uređivanje od sejla : 25.01.2013. at 17:09
luc čestitam!!
valiana žao mi je! grlim...
sejla Ema ti je prekrasna! topim se gledajući je![]()
Zasto moji postovi nisu vidljivi
Hvala vam na podršci da nije bilo vas nebi ni došla do Praga!Ma život ide dalje iskreno bilo bi to stvarno lutrija da je uspjelo od prve.Ja se več spremam za proljeće u Pragu
.Ha ha jedino još moj muž vjeruje u čuda i u ponedeljak da je ipak nešto...a kaj ču mu ja nek vjeruje
.Cure svima sretno i bit čemo sve mi mame samo je pitanje vremena
![]()
pozdrav svima,
nova sam ovdje in zanima me da lji je ko bio na potpomognutoj oplodnji sa doniranim čelijama u pronatalu u češkim budjejovicama?
uglavnom sve odlazite u prag pa me zanima zbog čega? zahvaljujem na odgovoru i srdačan pozdrav svima.
pehta, bio je neko od cura, vratili se s jako dobrim utiscima.
hvala svima
Sonja i milivoj, mene jako veseli čitati da se uskoro spremate u nove postupke, da Marija i Karla dobe pojačanje(uopće se ne kuži da sam jedinica pa sam jako slaba na braceke i sekice
)
Posljednje uređivanje od sejla : 25.01.2013. at 20:10
Dobro nam došla pehta! Mi smo bili u praškom Pronatalu jer su nas tamo uputili iz Maribora (za druge sam klinike doznala tek kasnije s foruma). Mislim da se samo radi o tome da je Prag `razvikaniji´ i da je klinika u Budejovicama friškija, ali ne da su `lošiji´.
Sretno u odlučivanju![]()
Probudula sam se sa smedim iscjetkom. Isla sam brzo na hitnu. Nista se ne vidi na uzv a ni ovako se ne vidi krvarenje. Jako sam prehladena,od prekjucer kisem,kasljam. Tako sam se uplasila. Moram mirovat.
bmaric
koliko si čekala za prag
luc, ne može se ništa vidjeti na uzv s tako malom betom, mora biti bar 1000 da se vidi gv, miruj, a smeđi iscjedak je bolja varijanta od crvenog, bit će ok! (kad sam ja imala smeđi iscjedak nisam trepnula jer ga pola trudnica na forumu ima, i bio je mali hematomčić), kad ćeš opet na uzv?
Tako su mi i objasnili. U petak trebam doci na uzv i vadit betu. Danas sam trebala dobit mengu pa sad neznam jel to od toga il od prehlade il ce nesto poc po zlu. Svaki dan me boli trbuh onako lagano ko pred mengu al to mi je tako od postupka
Lagani menstrualni bolovi su u pocetku isto normalni. Nekim zenama znaju potrajati i cijelo prvo tromjesecje, bitno da nisu jaki grcevi, da ne traju dugo i da nema pravog krvarenja.
Mislila sam da su ti izvadili betu kako bi vidjeli je li se poduplala, to bi te lijepo umirilo...
Ma htjela sam ja da vade al mi nisu htjeli jer njima je to ako se prime dobro a ako ne ici cu opet. Necu se dici do petka
Ma da, skroz jednostavno
A beta hzzo kosta cijelih 120-tak kn, a cijeli postupak xyz kn, pa je racunica skroz jasna... O zivcima i osjecajima da ni ne govorim!
Joj sto volim logiku na hr nacin!
Samo ti, draga, laganini i nek mrvica raste, na sigurnom je
Pozdrav svima!
Evo i mene,
Sorry sto se nisam javia prije, iskreno nisam ni bia na forumu (g.o.) pa ni vidia ovaj upit Tina i Mare, a opet nisam tada ni znao jos nista....pa ne bi ni mogao tocno reci svoje misljenje)
Evo pisem iz Praga .... zenica se odmara, idemo jos danas u zadnju laganu setnju ovim lipin gradom koji ce nam donijeti lipu romanticnu buducnost, zbilja virujen u to!
Bilo smo kako smo rekli u obe klinike, jednostavno smo morali na taj nacin obavit i oboje zajednicki sumirat nase misljenje i odlucit....
I odlucili smo, izbor je PFC sa dr Sonjom Lazarovskom na čelu.
Ne bi duljio, jednostavno smo oboje imali isto ili vrlo slicno misljenje po izlasku , jednostavno ta jednostavnost, ljudskost te zene, to da ni u jednom mili trenutku nije pogledala na sat, da nijedno nase pitanje nije bilo "glupo" , da je vrlo cesto bila samokriticna u smislu kako je razmisljala na pocetku karijere a kako sad (cca 20 godina iza ) razmislja, u tome da je prepuna znanja a ne "pametuje" nego to jednostavno izgovara i na prepoznatljiv nacin nama "laicima".... da se u svakoj trecoj recenici bar "ubacuje" u nase glave i suosjeca sa nasim ispremjesanim osjecajima koji su uvik izmedju straja, plača,uzbudjenja, srece,napetosti i nepredvidivosti...i eto.....mozda sam opet malo zafilozofirao, ali nisam bio ovdje odavno pa mi ne zamirite
Ukratko od 1 do 10 , nasa ocjena Pronatala je 6, a PFC je 9.
Nadam se da sam pomogao u izboru ali ipak molim sve da ucine isto ko mi i ako mogu odu na konzultacije u obe klinike, jer nisu svi ljudi isti i nema svak isto gledanje na stvari....
I na kraju , Sejla tvoja malesna je prekrasnadogovoria sam se za mojon jubavi da cemo svaki misec u bliskoj buducnosti ici na 4D kako dobro izgleda
Zdravi i veseli ( vesele!) bili !
emocija, a nije samo dr Lazarovska takva, od ulaza-prijema preko Mirne do embriologa-svi su jednako ljubazni, nasmiješeni (i stručni), ma i u drugim klinikama su takvi, al onaj ko uđe u PFC-rijetko izađe razočaran, al naravno da ima i takvih i baš zato je dobro birati prema obavljenim konzulacijama, kao što ste vi.
Draga luc ja sam već dva puta imala smeđkasti iscjedak, prvi puta kad sam trebala dobiti mengu (2 dana je trajalo) a drugi puta nakon UZV-a i vađenja briseva i oba puta je ginekolog rekao da mirujem, koristim i dalje utriće i to je sve, druge terapije nema. Nemoj se previše brinuti, svaka druga žena doživi neku vrstu iscjedka od smeđega do blage sukrvice (tako mi je gin.rekao). Dok se god ne dogodi pravo obilno krvarenje popračeno jakim grčevima nema razloga za paniku.
Lezi u uživaj!!!
I odlucili smo, izbor je PFC sa dr Sonjom Lazarovskom na čelu.
Ne bi duljio, jednostavno smo oboje imali isto ili vrlo slicno misljenje po izlasku , jednostavno ta jednostavnost, ljudskost te zene, to da ni u jednom mili trenutku nije pogledala na sat, da nijedno nase pitanje nije bilo "glupo" , da je vrlo cesto bila samokriticna u smislu kako je razmisljala na pocetku karijere a kako sad (cca 20 godina iza ) razmislja, u tome da je prepuna znanja a ne "pametuje" nego to jednostavno izgovara i na prepoznatljiv nacin nama "laicima".... da se u svakoj trecoj recenici bar "ubacuje" u nase glave i suosjeca sa nasim ispremjesanim osjecajima koji su uvik izmedju straja, plača,uzbudjenja, srece,napetosti i nepredvidivosti...i eto.....mozda sam opet malo zafilozofirao, ali nisam bio ovdje odavno pa mi ne zamirite
Ukratko od 1 do 10 , nasa ocjena Pronatala je 6, a PFC je 9.
Nadam se da sam pomogao u izboru ali ipak molim sve da ucine isto ko mi i ako mogu odu na konzultacije u obe klinike, jer nisu svi ljudi isti i nema svak isto gledanje na stvari....
Potpisujem sve!!!
Posljednje uređivanje od Heli : 26.01.2013. at 13:19
sretno i mi smo se odlučili za PFC al tek na ljeto idemo, DR.sonja je na odmoru 7 mjesec pa smo mi mislili 8
kod nas je problem azoospermija, šta je kod vas?
Tin kod nas ti je isti problem.
predhodno pitanje je bilo upućeni emociji,:sva sam zblencana. više ne znam kome pišem ni šta pišem
I mi smo mislili na leto i to bas u 7 mesecu,a dr Sonje nema,sta sad raditi?
Lana77, javi se gore u PFC, reci kad ste planirali. Možda će biti zamjena... koliko znam ima gore 3 dr. i koliko sam čula svi su dobri.
Beramic,javili smo se mi i rakli kad hocemo,ali nam je Danica rekla da moramo uraditi nalaze,pa tek onda mogu zakazati postupak.Bas sam se sad zabrinula,joooj......
Ne trebaš se brinuti. Izvadi sve nalaze kao što je Danica rekla, kad bude sve gotovo pošalješ joj ih i to je sve. Ne znam što je sve tražila da pošalješ, ali po onome što su meni tražili, sve nalaze možeš završiti u mjesec, dva.
Koji postupak planirate?
Trazila nam je bazicne hormone i spermogram suprugov.Uradicemo to sve sledeci mesec.Mi planiramo postupak PCSI metodom.Nadamo se da ce nam Prag doneti srecu,posle dva neuspela pokusaja.![]()
Lana, stignete uhvatit dr krajem lipnja/početak srpnja, ako ne-sve su doktorice dobre, dobro rade i tople su
Znaci nije toliko strasno ako ne bude dr Sonja?A nama bi i odgovaralo kraj 6 i pocetak 7 meseca.
mi smo se ugurali na transfer zadnji dan prije njenog godišnjeg 2011 i baš je taj postupak bio dobitni,možda bi trebala i ove godine tako ciljat!!!!a Mare?
djurdja, nego sta nego tako
dr sonja obicno jos radi prvi tjedan u srpnju, provjerite, bio je jedan period kad je ona slomila ruku, i radile su druge dvije doktorice, mislim da se moja zvala dr kostakova, i cak mi je bila draža od dr sonje![]()
Cure, danas 9. dc, imam 1 fol 12 mm na lijevom i 2 fol od 10 mm na desnom, mada se meni na ovom desnom ucinilo da sam vidjela 3 fol. U srijedu u zg na uzv i ako Bog da u cetvrtak putujemo.
E sad: da li netko zna da li se u slucaju 3-4 fol. uopce radi inseminacija???
Evo mene nove ovdje...muku mučim...teško je biti jak a svijet ti se ruši...prošla godina svadba, mjesec dana iza ja završila na operaciji mioma na maternici, veličine 8 cm...rađena mi je rekonstrukcija, uglavnom ne baš lijepo...godinu dana nismo smjeli ni pomisliti na dijete...sad...muž azoospermijasrce mi puca zbog njega...razmišljamo o Pragu, bojim se svega
Zbrka mi je u glavi, gdje početi, koga zvati, šta uraditi....
Čitajući vaše postove malo mi je lakše...
Divim se svakoj od vas...stvarno ste sve divne...
Bmaric sretno!.Evo ja još danas išla vadit betu reda radi 1.20 je i danas.Otišla u hzzo regulirat za putne troškove.Sad sam poslal mail Mirni da odredimo daljni tijek borbe
.I da mi koje idemo na preglede recimo kod mpo dr imamo pravo na putne troškove.Da sam znala bila bih ih nakupila!Zato sve kaj obavljate van grada a dalje je od 50km imate pravo na njih!Eto sad idem sve iz početka!Sretno svima curama!
![]()
Valiana, hvala!!! Cekam da mi Mirna kaze da li rade inseminaciju sa 3-4 fol. nadam se da me nece zarocarati.
Znam ja da imam pravo na putni trosak kada idem u zg, ja ga uvijek uzmem i trazim jos da mi stavi pratnju.
I ja tebi zelim puno srece za sljedeci put!!! Jeli znas kad cete?
Čekam Mirnin mail ali planiram u 4 mj.Nemam kaj čekat...Uživajte u Pragu ha ha ja sam bila u dva god doba i oba puta uživala ali sad je proljeće moje he he
Sretno!
Angely, dobrodošla i samo hrabro naprijed
Što se Praga tiče, naša mare41 je napravila sjajnu stranicu na kojoj ćeš sve naći (imaš link u njenom potpisu), a što se azoo tiče, nemam ti pametnog savjeta, imaš i posebnu temu o azoospermii; vjerujem da će ti cure na toj temi biti koristan izvor informacija i rado ti pomoći.
Angely, jeli muz radio biopsiju? ...ako nije, mozda ima jos nade da se nadje koji pokretni... Sve u svemu zelim vam puno srece!!! Glavu gore i hrabro naprijed![]()
Draga Valiana, zao mi je da ovaj puta nije uspilo,al nek već sljedeci bude dobitan!!
Svim curama u postupcima od srca zelimo puno sreće!
Evo, ja sam danas vadila betu, i danas mi je 17 dnt, i to nakon transfera dvodnevnih embrija,i evo
beta je 67,0... nekako mi se malo čini preniska...
Al, vidit ćemo, ponavljam svakako za dva dana...
Draga Sejla malena je preslatka!!
Puno sreće svima!!!
Valiana, bravo za nove dogovorema proljeće je vaše
bmaric, da nam sve riješiš i sretno otputujete u čet ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Angely, dobro nam došla i sretno u planiranju!!!!!! Samo treba ići hrabro naprijed, a onda će se sve polako posložitiPošalji mail u Prag sa vašim nalazima, pa ćete vidjeti što i kako dalje nakon što vam kažu svoje mišljenje! I samo nam se javi, ovdje smo da si budemo podrška
![]()
hvala hannah8
jesu li ti rekli dr-i što za betu? vibram za lijepi rast prekosutra ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Draga Sejla,hvala puno! Evo, poslala sam mail Mirni, pa ćemo vidit,javim vam sve svakako..![]()
Ma ta beta ti je super meni je dr L.rekla ak bude 50 da je to sasvim ok!Tak da sretno i budeš vidjela da bu sve super ispalo samo se opusti i uživaj!
![]()
Sejla, hvala!!!![]()