Cestitam Hannah8!
Valiana koliko ti je smrzlica ostalo?
Nije radio biopsiju al obzirom na to da mu je FSH jako velik a testosteron jako nizak sumnjaju da će išta naći...a što se tiće biopsije rečeno nam je da nikako ne pristajemo na to...nije mi jasno, zašto ne pristati...od tolikog šoka nisam ni uspjela pitati...pokušat ćemo sve....ako ne ide...idemo i mi u Prag
Još nismo potpuno prespavali sve to, na početku smo...još uvijek u komi, obzirom da sam ja prošla to kaj sam prošla mislila sam da ću ja biti problem a ne moj voljeni![]()
Vjeruj mi...čitam ovu temu od početka...upijam podatke, super ste mi sve ovdje...divna podrška i pomoć jedna drugoj...nadam se da ću ju i ja dobiti kad ćem i trebati...
Hvala ti...čekamo još nalaze od MM...kad sve prikupimo šaljem u Prag...nema čekanja...
Ostala su mi dva....čekam Mirnin mail pa da se dogovorim za novi postupak!![]()
Drage cure, hvala puno!!
I Valiana puno sreće sa smrzlićima!!
Slabo sam upucena u to s biopsijom, ali ako nisi nesto sigurna idi po jos koje misljenje...ali ono sta je po meni bitnije, nemoj cekat.. Govorim ti iz vlastitog iskustva, previse vrimena izgubljeno..previse tapkanja u mjestu.A vrijeme nazalost nije na nasoj strani. Sve pokusaj, i vidit ces kad pocmes citat forum..ima ih s zbilja teskim dijagnozama( koji su brzo uspili)a ima ih s dijagnozama,koje su ono..nes ti rjesit ce oni to cas posla.. pa se jos uvijek bore.. Ima svega, ali nabitnije da ce ovdje zbilja dobit najbolju mogucu pomoc, savjet, utjehu..ili sta vec ti triba..
A zivot pise svakakve price, a tvoja nek bude s sretnim zavrsetkom..cim prije...
I svih nas..)
Valiana, lipo mi otvori proljetnu sezonu..ceha i cehinjica...i nemoj zeznit)) posli tebe dolazim ja!!
Ma ovaj postupak je dobitni!!!nema zaj....pip...cije
))
Valina, baš mi je žao da je beta negativna! Ali super za smrzliće i za daljnje planove! Kod PGD-a je super vijest da ste imali uopće embrija za transfer, a još i za krio...! Mi smo od 25 js imali 18 dvodnevnih zametaka, a na kraju, nakon PGD-a, samo jedan za transfer! I evo.... miška skužila da je vrag odnio šalu, pa se čvrsto primila mame.
Ma vama je to odličan rezultat! Sigurno će to na dobro izać, samo treba imati strpljenja!
Koliko si uopće imala js/zametaka za analizu? Koliko ti je vraćeno u ovom postuku?
Btw, kaj nisi rekla da je dr. L. rekla da kod PGD-a ne dolazi u obzir smrzavanje?
Posljednje uređivanje od patuljchica : 29.01.2013. at 09:35
emocija,
hvala na vrlo vrlo dobrom savjetu i sad si i mene i supruga umirio da nismo pogriješili u odabiru klinike , a da je nismo vi vidjeli još ! To nam daje još nade !
Hvala i sretno !![]()
Pozz svima sa najdrazeg pdf....
Valiana zao mi je za betu,,,ali hvala Bogu za smrzlice...ima da budu dobitni...vidjecete...
Luc, Lana77...drzim fige
Angely, dobrodošla i samo hrabro naprijed...emocija takodje...
Bmaric sve da se reci onako najbolje i bez nervoze...
Mare ljubim misice....
Sejla.. tvoja malesna je prekrasna..ljepotica...a ime me je taklo u srce
Kismet
Ja sam danas u 18+5 nedelji...bila na uz..sve je ok sem sto se posteljica malo naguzvala na zadnjem zidu...pa su mi zakazali za 30 nedelju ponovo uz...vjeruju da ce se kako beba raste i podize i posteljica podici...Koje su komplikacije ako se ne podigne...sva sam se nesto zbunila bila da ih nisam pitala to....
pipić, aj pitaj za posteljicu na mpo trdunoća, kiss
Hvala draga pipiDrago mi je da je sve u redu, eto već u biti na pola trudnoće
Držim fige za posteljicu i da će se s tjednima normalno podići, a i javit će ti se netko sa vlastitim iskustvom!
![]()
[QUOTE=Shadow2;2329361]Slabo sam upucena u to s biopsijom, ali ako nisi nesto sigurna idi po jos koje misljenje...ali ono sta je po meni bitnije, nemoj cekat.. Govorim ti iz vlastitog iskustva, previse vrimena izgubljeno..previse tapkanja u mjestu.A vrijeme nazalost nije na nasoj strani. Sve pokusaj, i vidit ces kad pocmes citat forum..ima ih s zbilja teskim dijagnozama( koji su brzo uspili)a ima ih s dijagnozama,koje su ono..nes ti rjesit ce oni to cas posla.. pa se jos uvijek bore.. Ima svega, ali nabitnije da ce ovdje zbilja dobit najbolju mogucu pomoc, savjet, utjehu..ili sta vec ti triba..
A zivot pise svakakve price, a tvoja nek bude s sretnim zavrsetkom..cim prije...
I svih nas..)
Čim smo saznali za problem donijeli smo odluku ako ne ide da idemo na donora, tu smo na čisto. Ne želim gubiti vrijeme, jer dovoljno sam izgubila čekajući godinu dana jer nisam smjela zbog operacije. Odmah sam se učlanila ovdje i upijam, doslovno upijam svaki post. S jedne strane hrabra i odlučna, s druge umirem od straha...
Da pričekam još nalaze koje smo radili, MM inhibin, kariogram, mikrodeleciju y kromosoma, pa da onda pišem u Prag ili ne moram čekati?
Angely, možeš ti odmah pisati u Prag, poslati im nalaze koje do sada imate.
Ako misliš probati dobiti odobrenje od hzzo-a, tj. da hzzo preuzme trošak postupka, onda tu svakako mora biti nalaz biopsije tm i tvoj hsg. Bez ovih nalaza uopće ne žele slati na komisiju.
Ali ako mislite sve sami platiti, onda ti ovo i ne treba.
Javi se ti njima u Prag, pa će ti oni sve reći.
Puno sreće želim!!!
angely, hzzo vam onda odobrava aid, ako kod tebe ispadne prohodnost ok, tako da znate...
može li mi netko reci iz koje je nalaze potrebno slati u prag za donaciju sperme.krečemo s pregledima
Angely4jyou,
Ne znam zašto vas je doktor odgovarao od biopsije, ali mm je prošao i punkciju i biopsiiju i bez premišljanja bi sve ponovio samo da pronađu plivače. Punkcija je posebno jednostavna i šteta bi bilo propustiti mogućnost da se nađu plivači. Nama, istina, ni biopsija nije pomogla,ali znam dosta slučajeva kod kojih je punkcijom ili biopsijom pronađeno dovoljno materijala za ivf. Nemoj da te obeshrabe čak ni, ne daj Bože, loši rezutati inhibina b ili mikrodelecija, jer ni oni nisu siguran pokazatelj da nema plivača. Ima slučajeva kod kojih je sa Klinefelterovim sindromom pronađeno plivvača.
Sretno!!!
ne stignem u zadnje vrijeme toliko biti aktivna na forumu al ponekad povirim da vidim što se događa...
pro po ove dileme da li učiniti sve prije donacije imam vam dvije priče...
jedna je moja prijateljica kojoj je muž imao problema s spermom, biopsijom su izdvojili jedva 1 spermić ali su uspijeli s tim jednim dobiti jednojajčane blizance a onda nakon poroda 2-3 mj ostala je trudna prirodnim putem jer se nisu čuvali jer su mislili da nema šanse da se takvo što desi...
ja sam mama curice od donirane jajne stanice...rana menopauza, hormoni mimo svih granica i odmah smo išli na donaciju. rodila sam prije 1g i na zadnjem pregledu u dr endometrij 6 mm, desni jajnik proradio, izbacio folikul 12mm..dijagnoza još uvijek stoji ali dr kaže da nije još sve stalo, do kad će ne zna..onda se postavlja pitanje jesam li trebala probati sve opcije prije donacije, možda se stimulacijom moglo i tada prjie 2g naći neku jajnu stanicu... onako kako ja sad razmišljam kad držim svoje djete u naručju...dođe apsolutno na isto..djete je djete bilo od moje js ili donirane. kad mi danas pjeva mama, mama, mama ma briga me za dnk. tako ukratko da vam kažem cure moje...ocjenite kolike su realne šanse da se dobije iz svojih stanica djete, procjenite vrijeme, svoje zdravlje i mentalno odvagnite smeta li vam donacija ili ne i onda ćete znati odgovor
pozdrav,
imam nekoliko pitanja... naime kroz dan dva predajemo na HZZO zahtijev za liječenje u Pragu... može li mi netko objasniti, kakva je procedura kasnije, ako nam odobre(kad nam odobre)... dali se dobiju određena sredstva za put i smještaj ili se računi moraju čuvati pa se kasnije refundiraju...? na koji način ide taj dio sa smještajem i organizacijom puta za Prag ?
Da li netko ima iskustva sa dr. Lučingerom ?
pozz i sretno svima koji putuju i koji se spremaju za put !!![]()
Angely, bitno da ste krenuli i da se sve pokrenulo, daleko od toga da nemate vremena. I slažem se s curama, idite korak po korak i učinite sve te pretrage....da umirite sami sebe i da si možete reći kako ste sve poduzeli što se moglo. A što se tiče donacije, ima nas s lijepim iskustvima
držte se, samo hrabro![]()
makajica, dakle kada ti odobre zahtjev oni ce poslati jamstveno pismo u prag
tim jamstvenim pismom se rjesava placanje postupka
sto se tice troškova puta po dolasku iz praga predajes zahtjev u HZZO, ako si u zagrebu onda je branimirova 37, ako nisi onda valjda u područnom uredu HZZO (trebas predati kopiju rjesenja, povijest bolesti iz praga i eventualno karte ili racune od goriva, ako idete autom, novcici obicno sjednu za mjesec i pol do 2 na tvoj tekući)
sto se tice troskova smjestaja tu nema refundacije, sami to placate
imas stranicu od mare, imas booking pa guglaj
inace nije mi problem pisati, ali sve smo to vec pisali pa morate citati i stare postove
makajica
Nakon što se dobije odobrenje (čeka se otprilike 2mj) ono vrijedi 60 dana. Ako se zahvat ne planira u tom periodu, mora se slati molba za produženje svakih 60 dana (mi smo npr. produživali pola godine).
Kad se ugovori zahvat, tražiš kliniku da ti mailaju predračun, koji onda dostaviš hzzo-u. Na taj način oni podmire troškove i ne trebate vi plaćati klinici.
Putne troškove vam refundiraju nakon povratka. Samo treba otići u Branimirovu i ispuniti formular, te predati kopiju otpusnog pisma iz klinike.
daj oknp, nisi drug, mi volimo kad je društvo veće, a pogotovo kad si ti tu..
angely, možda da upitaš na azo temi za punkcije ili biopsije? ono što znam, a možda nisam u pravu-kod nas se rade punkcije, a biopsije u sarajevu ili vani-češka, jesam u pravu?aj da ja ne laprdam-nek me neko ispravi
Bokić sad kad predate taj zahtjev da vas upozorim načekat če ga se.Zatim vam oni pošalju pozitivno rješenje ak odobre sva tri doktora i uz rješenje dobivate garantno pismo.No to sve dođe prije u Prag nego nama.I tad ti dalje komuniciraš s Pragom ne dobivaš ništa u naprijed.Hzzo ti plača postupak i putne troškove.Postupak rješava hzzo a prijevoz ovisi kako se ide računaju cijenu vlaka tako da nemoraš imati nikakve dokaze.Mi smo otišli na područni hzzo predali otpusno pismo iz Praga potpisali izjavu da smo išli autom i sad do kraja 2.mj.čekamo isplatu.Hotel i sve troškove plačaš sama.Mi smo hotel preko Mirne sredili.Tako da trebaš imat dosta love uz sve ovo što ti hzzo plača.Sretno![]()
i sejla samo mala napomena, mi nikada nismo trebali predracun
mislim da je to iz vremena kada pronatal nije imao ovu semu s jamstvenim pismom
tako da taj predracun mislim da mozete zaboraviti
Angely,
Ne bih da pomisliš da te odgovaram od donacije, ja bih bila najsretnija da mm pristane na donaciju, ali mislim da je šteta ne pokušati doći do svog materijala. Ne znam kako je kod vas zbog troškova HZZO,ali s obzirom da sam ja sve plaćala sama, ja bih na tvom mjestu naručila muža negdje na punkciju gdje ti je blizu,a najbolje da imaju mogućnost zamrzavanja materijala, a ako to ne bude uspješno, dogovorila da tebe pripreme u Pragu i istovremeno odrade biopsiju tm,ako ništa ne nađu da imaju spremnu doniranu spermu i sve riješeno. E sad, cure iz HR će ti dati bolje savjete kako bi mogla iskoristiti sredstva države.
Biopsija testisa se radi u Splitu, koliko ja znam, a mislim da je Rominka pisala da će njen muž raditi na VV. Punkcija se isto radi u Splitu, to je on što ja znam,ali javiće se cure koje znaju više o tome. U Sarajevu rade micro tese, ali nemaju mogućnost donacije, zato sam predložila istovremeno u Pragu, najmanje šetnje.
Ma nas su malko bilo zeznuli iz hzzo-a, jer su mi prvo rekli (kad sam zvala da provjerim kako to ide jer su mi iz pronatala rekli da može tim predračunom ili jamstvenim pismom), da mi moramo platiti klinici i onda će nam po povratku oni refundirati. Kad smo se vratili, u hzzo-u su se čudom čudili kak to da smo mi išli plaćat, da su oni mogli pokrit troškoveDobili smo mi novce od zahvata nazad nakon par mjeseci (za prijevoz nakon mjesec), ali zbog gluposti nas bespotrebno zagnjavili....
Naravno da ćemo pokušati sve što se može...mislim da ćemo pričekati nalaze koje smo obavili pa ćemo razmišljati šta dalje. MM je već kod doktora rekao da ako ništa ne uspije da idemo na donaciju...i jako me je razveselio
Hvala vam cure na savjetima. Toliko toga nam se nakupilo u tako kratkom vremenu da smo totalno izgubljeni
Javim sa rezultatima i planovima...
Pusa svima
puno čitamo i malo pišemo zadnjih skoro godinu dana od kada je naša srećica sa nama,ali evo sada prijavljujem povratak u igru i češće javljanje,idemo po bracu ili seku(ili oboje),prvi korak je odrađen,napravila briseve i papu da skupim papirologiju i predajem za FET,
![]()
Drage cure, evo samo da vam dojavim svoju današnju betu, danas je znači 19 dnt,
dvodnevnih embrija i beta je 117,7 u pon. je bila 67,0... Znam da je mala,al vidit cemo...
Ma ja sam vam u svakom, slučaju presretna da nakon 8 godina i 9 stimuliranih
postupaka po prvi put uopce vadim drugu betu, od tih devet postupaka tri puta smo bili u MB.
A i nisam baš u nekim mladim godinama, uskoro punim 41
U svakom slučaju ja malo rjeđe pišem, al vas pratim s vremena na vrijeme, i sigurno ne bismo
dogurali do ovde da nije svih vaših savjeta sa ovog foruma,i naravno neizmerno smo zahvalni
cijelom timu PFC klinike!
Svima od srca želimo puno sreće!!!
mare, je, ali mi nista vise nije jasno. prije dva dana 3 folikula (1x12 i 2x10). Danas samo jedan folikul od 12mm. Nihe mi jasno gdje su nestala ova druga dva, a dr mi je samo rekao da dodjem opet u petak, pa da cemo vidjeti kakvo je stanje.
Onaj prvi dan sam i sama vidjela da su 3, u biti ja sam vidjela 4, a danas samo jedan... javim u petak nakon uzv sto je bilo.
Bmaric ja sam isto imala tri al nakraju mi je ostao samo jedan.
Di si,jesi vec u Pragu?
hannah, čestitam na duplanju, puno sreće i dalje ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
bmaric, za folikule ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
đurđa, bravo za planiranje novog odlaskavidim bit će nam čeških braceka i sekica ove godine
puno sreće želim!
luc, sjecam se da je kod tebe isto bilo i da je i taj jedan dobitan
doma sam, rano mi je za ici u prag, u petak opet idem na uzv, pa cu znati da li putujemo ili otkazujemo. tko zna, mozda i ovaj jedan nestane, a mozda se i ova "nestala" dva-tri vrate.
sejla, hvala![]()
meni su rekli da uz taj zahtjev napravim i briseve i papu(šapnula mi ptičica),i da mora ti opet liječnik potpisati
Izvadila sam betu. Cekam nalaz pa na uzv. Valjda ce biti sve ok!
Luc![]()
Beta 1425, je dobra?
Luc, čestitam, ooooodlična![]()
Sretno i dalje!!!!!!
Prag, pusa za Marijicu, još malo pa prvi rođendanda mama i tata skoro odu po bracu ili seku ~~~~~~~~~~~~
![]()
luc, super!!!!!!!!! Cestitam!!!!!!!!!!