Evo cure, da vam probam malo pojasniti dilemu sa "nestalim folikulima". Molim samo da uzmete u obzir da ginekologija nije ni približno moja struka, nego vam svojim riječima prepričavam kako je to meni moja doktorica objasnila...
Dakle, u prirodnom ciklusu, svaki mjesec s početkom ciklusa "krene" određeni broj folikula, no kako se približava ovulacija, izdvaja se jedan vodeći, a ostali propadaju. U mom slobodnom prijevodu - folikuli se "hrane" hormonima da bi rasli. U određenoj fazi ciklusa, jedan preuzima svu "hranu" a ostali prestaju rasti jer za njih nije preostalo energije. U stimuliranim postupcima zato se daju (ovisno o postupku i dijagnozama) pojačana količina hormona, da bi "bilo dovoljno za rast" više folikula. E sad, kod AIH-a i AID-a ide se na blage stimulacije da se ne bi dobilo previše folikula jer onda nastaju problemi... Dakle, gotovo kao u prirodnom ciklusu, samo malčice pojačano. Sad ovisi o svakoj ženi kako će reagirati na stimulaciju, pa da li će biti jedan ili više folikula... U svakom slučaju, mislim da se to Luc i i bmaric vama dogodilo - krenulo ih je više (vidjeli su se na uzv), a onda je jedan preuzeo, a ostali su propali...
Nadam se da sam vam malo rješila misterij... i nadam se da sam to točno objasnila.
Friške trudnice - čestitam na lijepim betama!
putnice - sretan i uspješan put!