Stranica 114 od 155 PrviPrvi ... 1464104112113114115116124 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,651 do 5,700 od 7735

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo cure, da vam probam malo pojasniti dilemu sa "nestalim folikulima". Molim samo da uzmete u obzir da ginekologija nije ni približno moja struka, nego vam svojim riječima prepričavam kako je to meni moja doktorica objasnila...
    Dakle, u prirodnom ciklusu, svaki mjesec s početkom ciklusa "krene" određeni broj folikula, no kako se približava ovulacija, izdvaja se jedan vodeći, a ostali propadaju. U mom slobodnom prijevodu - folikuli se "hrane" hormonima da bi rasli. U određenoj fazi ciklusa, jedan preuzima svu "hranu" a ostali prestaju rasti jer za njih nije preostalo energije. U stimuliranim postupcima zato se daju (ovisno o postupku i dijagnozama) pojačana količina hormona, da bi "bilo dovoljno za rast" više folikula. E sad, kod AIH-a i AID-a ide se na blage stimulacije da se ne bi dobilo previše folikula jer onda nastaju problemi... Dakle, gotovo kao u prirodnom ciklusu, samo malčice pojačano. Sad ovisi o svakoj ženi kako će reagirati na stimulaciju, pa da li će biti jedan ili više folikula... U svakom slučaju, mislim da se to Luc i i bmaric vama dogodilo - krenulo ih je više (vidjeli su se na uzv), a onda je jedan preuzeo, a ostali su propali...
    Nadam se da sam vam malo rješila misterij... i nadam se da sam to točno objasnila.

Friške trudnice - čestitam na lijepim betama!

putnice - sretan i uspješan put!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Bila sam na uzv. Vidi se pravilan Go 7,7 mm. E sad imam i neki henatom. E sad od kud se to stvorilo,u subotu ga nije bilo na uzv.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Patuljchica, hvala na objasnjenju, pretpostavila sam da se to tako odvija, ali ipak sam mislila da kod stimulacije, pa i blage, uspije vise njih.
    Vidjet cemo sutra kakva je situacija...

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Luc, bitno da se vidi gv! Što se tiče hematoma, puno nas je krvarilo i-ili imalo hematom na početku t....Potrebno je mirovanje i redovito kontroliranje, a vjerujem da će biti sve ok i da će se brzo povući! Samo slijedi upute dr! Puno sreće želim i da trudnoća bude bezbrižna čim prije
    Posljednje uređivanje od sejla : 31.01.2013. at 12:55

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Jesam malo proucila po netu da nije prestrasno pogotovo kad je ispod ploda ko moj. Nije mi ga doktorica ni mjerila a izgleda ko banana al skroz tanko. Objasnili su mi i od cega nastaje pa se tjesim da ce za tjedan dana biti jos tanji.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Luc , cestitam na super rastu bete i lijepim vijestima sa uzv! Uzivaj, a hematomcic ce se apsorbirati i otici u zaborav!

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Bok cure...jučer sam bila kod svog doktora u Merkuru, koji me operirao, kućni je prijatelj moje svekrve i svekra, te mi je rekao da se držim dr. L iz IVF-a ko "pijan plota" jer da ako mi netko može pomoći to je on. Ima niz ideja koje možemo napraviti, tako da, trkam obavljat pretrage i na prvi pokušaj, kakav god da on bio. Obzirom na moju operaciju koja nije bila nimalo laka ni jednostavna, on želi da to ide što brže jer ni vrijeme nije na našoj strani...to me malo ražalostilo...pa tek su mi 32 Pokušat ćemo s njim sve što se da, ima moje potpuno povjerenje jer me je spasio, ako ne uspije ove godine ništa u HR onda ćemo i mi u Prag. Do tad ćemo i skupit nekaj love
    Drago mi je zbog svih vas kojima je uspjelo, i jako sam žalosna zbog svih kojima nije...
    Želim vam svima puno sreće, veeeeeelikih beta i puno bebača

Ja: 80, lapaotomia sec. Phanenstiel, nalaz leiomyom
    MM: 80, azoospermija

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Cure, folikul 20 mm, veceras ili sutra ovitrell, odmah smo krenuli za Prag pa cekam da mirna javi kada ce biti aid.

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Bmaric uzbudjenje raste )))) uzivajte!!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Bmaric sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Hvala!!! Luc, ako se sjecam kod tebe je isti ovako bilo da si napregled isla kad tu je fol bio 20mm. kada ti je onda bio postupak? Nakon koliko dana?

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ako dobis stopericu danas onda ti je postupak u nedjelju a ako ju dobis sutra onda u ponedjeljak. Moj folikul je bio 22 mm.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    hannah, danas beta? držim fige!
    draga mare, evo danas treća beta 204.5, drugi tjedan smo dogovorili UZ...
    draga sejla, hvala puno!!!
    luc, cestitke i sretno dalje...
    bmaric puno sreće želim...

Svima od srca želimo puno sreće!!!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

evo da vam se kratko javim. sinoć sam si dala štopericu, sutra prijepodne je postupak, baš sam uzbuđena.
    jeli moram sada mirovati zbog štoperice, tj. da folikul ne prsne do sutra, ili mogu bez problema u đir do grada?
    imate svi puno pozdrava iz Praga

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku
    evo da vam se kratko javim. sinoć sam si dala štopericu, sutra prijepodne je postupak, baš sam uzbuđena.
    jeli moram sada mirovati zbog štoperice, tj. da folikul ne prsne do sutra, ili mogu bez problema u đir do grada?
    imate svi puno pozdrava iz Praga
    Ma kakvo mirovanje da ne prsne, folikul ce prsnuti od hormona, samo ti ajde u dir i gustaj u Pragu!
    hannah8 ~~~~~~~~~~~~~~

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Evo nam je dan poceo sa placem(
    molim vas koliko mozete uplatite maloj Nori....svaka minuta je bitna za spas zivota lipe srecice,a to mi bar ovdje znamo....
    Stvar je stvarno hitna....drzimo joj fige!

http://m.dalmacijanews.com/article/?...ticle-id=46843

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

bmaric, sretno!!!!!
    sgadow, vjerujem da ćemo se svi odazvati

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Mare, hvala!!!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Dali bi bilo dobro da do klinike idemo s autom, tako da nakon postupka ne moram hodati?
    Nas hotel je 5 min. pjesice od klinike... Ili u tih 5 min. ne moze se nista dogoditi???

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Slobodno ides pjeske,nista ti nece iscuriti
    Sretno i uzivaj!

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Bmaric zelim vam puno srece

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mi smo se uglavnom parkirali ispred klinike, al ja sam ovaj put lezala 10 min nakon transfera u klinici umjesto sat vremena i nakon toga hodala par minuta do auta pa na put pa drugi dan na posao

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja cu pjesice, jedino ako dr. ne kaze da trebam autom, onda cu zvati taxi.

Hvala cure!!!

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Bmaric sam uživaj ja sam svoje odležala u klinici i pješke do hotela koji je jako blizu klinike i popdne opet u šetnju nisam mogla mirovat!Išli do bille i do crkve i natrag u hotel!Sretno i sam se opusti i guštaj u Pragu

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

bmarić, slobodno pješke, to je super za cirkulaciju :9
    držim fige!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

bmaric, pfc se poceo seliti? spominju li kad ce?

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Pozdrav iz Praga!Nama je juce javljeno da je od 6 celija,4 oplodjeno pa se nadamo da ce svi embrioni dobro da se razvijaju pa da imamo nesto i za zamrzavanje.PFC jos uvek nije krenuo sa selidbom,nama su rekli uskoro ce.
    Transfer je sutra,drzite mi fige da sve dobro prodje!
    bmaric jel sutra inseminacija?mozda se i upoznamo )
    Pozzz

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

hvala cure! dr. L je rekla da slobodno odemo odmah i u grad u šetnju, jer je to kod inseminacije jako dobro, pa smo tako i napravili. đir od klinike, kraj Letenskog parka, do dvorca, spustili se na Karlov most, pa kroz grad, duž Parizske (uf, uf, ja dućana), preko Čehovog mosta, kroz Letensi park, do Bille i natrag u hotel. Đir nije baš ni mali, ali nismo mogli odoljeti

mare, ništa nisu spominjali o selidbi. da sam znala, pitala bi.
    večeras dolazi ovamo još jedna forumašica, bit ćemo u istom hotelu i vidjeti se večeras, ona sutra ima punkciju, pa ću njoj reći da pita i javim.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

bmaric,

prije svega da ti poželim puno sreće! Možeš li mi reći kako ste se odlučili na inseminaciju? Je li vam to doktorica predložila na osnovu nalaza? Koliko košta postupak u PFC-u?

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Sos15, nama je to hzzo odobrio, a samo inseminacija u pfc-u dodje mislim oko 400 eura. Za ivf nismo imali novaca, a on kosta 2800 eura.

Sto je kod vas? Jeste li vec nesto radili?

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

bmaric,

kod nas je isto azoo u pitanju,već smo radili micro tese,ali ništa nije nađeno, jedino nam je preostala donacija ili posvajanje. nismo se još definitivno odlučili,ali nas interesuju cijene. Nisam iz HR,pa bi morali samii snositi troškove. Ako neko ima svježe informacije o cijenama dobro bi mi došle.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja sam od njih uzela aktualni cjenik danas, samo maloprije mi nije bio pri ruci.

Donacija sperme (inseminacija): 400 eura
    IVF + ICSI + sjeme: 2800 eura

E sad, tu još piše da su konzultacije + uzv 100 eura. Nisam sigurna da li se to još dodatno plaća uz inseminaciju. Kod IVF-a je to uključeno.

mare, znam da ti skupljaš podatke, pa ako ti treba cjenik, rado ću ti ga skenirati i poslati na mail.

Sretno, sos15 i svim drugim suborkama i suborcima!
    Posljednje uređivanje od bmaric : 03.02.2013. at 20:57 Razlog: dopuna

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sos, na prvoj stranici ove teme su cjenici za pfc i pronatal, a mislím í reprofit u mom potpisu

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hvala bmaric i mare, znam da na tvojoj strani imaju svi podaci,ali trenutno smo još previše izgubljeni,pa ne znamo kud´ udaramo.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

[QUOTE=bmaric;2333989]Ja sam od njih uzela aktualni cjenik danas, samo maloprije mi nije bio pri ruci.

Donacija sperme (inseminacija): 400 eura
    IVF + ICSI + sjeme: 2800 eura

Jeli moguće da je cijena punkcije,ivf sa doniranim sjemenom od 2009.g.skočila sa 1850 eura na ovih 2800 ???
    Mismo bili tada u Pronatalu.

Pozdrav svima i puno sreće !

za malu Noru !
    Posljednje uređivanje od LEGO : 03.02.2013. at 22:19

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

bmaric, pfc se poceo seliti? spominju li kad ce?
    ima obavijest na pfc webu...
    http://www.pragueivf.com/sr/uvod/

idu 25.02. na novu lokaciju pa treba obratiti pozornost na smještaj i te logističke stvari...

biti će unutar:
    http://www.clinicum.cz/

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

imam pitance (mm me pila oko toga): smiju li se nakon postupka imati odnosi i koliko nakon postupka?
    pretpostavljam da se smije, ali eto, malo me strah sada da ne "poremetnim" nešto.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

milivoj, thanks za linkove, malo žalim za skromnim intimnim prostorima NMK, al ovo će ipak biti svima ugodnije i udobnije, i pacijentima i osoblju

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

bmaric, svi dobijemo instrukcije da se ne odnosimo do bete, a nakon pozitivne bete kako tvoj ginekolog procijeni, obično kažu prva tri mjeseca ne, a kasnije ovisno o rizicima

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

bmaric, moze cjenik na mail, hvala
    lego, nemaju obje klinike iste cijene, a cijena ivf-a je varirajuća, ovisno o broju jajnih stanica i da li je rađen icsi/picsi

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

bmaric, nama je dr rekao da ne do bete (a po meni je možda pametno i prvi uzv pričekat, da se vidi jel sve ok, da nema nedajbože hematomčića isl)
    sretno iščekivanje plusića i bete!!!!!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Mare, saljem ti sutra ili prekosutra kad stignem doma, samo mi molim te posalji svoj mail.

Hvala na informacijama, zaboravila sam pitati jucer dr.

Meni dr. L nusta nije spominjala betu, vec samo test za 3 tjedna, ali poznavajuci sebe bit ce prvi test i ranije

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

milivoj, thanks za linkove, malo žalim za skromnim intimnim prostorima NMK, al ovo će ipak biti svima ugodnije i udobnije, i pacijentima i osoblju
    potpis...

vidim u novom kvartu puno zanimljivosti...
    4 hotela (bumo vidili koji će biti "naši"), dosta restorana...O2 arena sa hrpom koncerata i to onak fini...Eros, Joe Cocker...
    inače najbliže je metro linija B, stanica Českomoravska...
    zgrada je malo soc real izvana (stari dom zdravlja ) ali piše da je renovirana prošle godine...
    e pa ko prvi kroči u novi prostor dužan je izvješće

krol avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

evo i mi da javimo novost......sinoc se tri tjedna prije termina rodila Teodora.....mala mrvica 2500 gr i 48 cm ali sto je najbitnije ziva i potpuno zdrava.....hvala ti Gospode Boze i PFC...
    Posljednje uređivanje od krol : 04.02.2013. at 12:11

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Čestitam na maloj curici i sad uživajte!Evo i ja danas predala na hzzo za svoje smrzeliče!Sad slijedi čekanje

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj krol prvotno napisa Vidi poruku
    evo i mi da javimo novost......sinoc se tri tjedna prije termina rodila Teodora.....mala mrvica 2500 gr i 48 cm ali sto je najbitnije ziva i potpuno zdrava.....hvala ti Gospode Boze i PFC...
    čestitamo na maloj mrvici
    (ako slučajno ne znate,imate pravo na produljeni porodiljni ,za ta tri tjedna,čisto info jer to mnogi ne znaju a nitko ti na hzzo neće reći)

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

dragi krol, iskrene čestitke, pozdravi puno ženu!!!!!!!!
    (đurđa, hvala za info, i ja očekujem raniji porod, a to nisam znala)

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

čestitam krol!
    dobro nam došla Teodora!

a što se tiče radnijeg poroda, i produljenja porodiljnog za toliko koliko je beba ranije rođena, to se odnosi na one tjedne prije 38. tjedna (znači od 37+1). ne računa se da je ranije beba rođena ako je trudnoća ušla u 38. tjednan.

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj krol prvotno napisa Vidi poruku
    dragi friški roditelji od srca vam čestitam!
    i dobrodošlica malenoj imenjakinji! - ne znam je li vam to bio motiv za izbor imena ali Teodora na grčkom znači Dar Božji, jednako kao i Matea - samo na hebrejskom!

I naš je darak bila sitna beba, vidi je sada - sa godinu dana preskače preko mame i tate i ima 80 cm skoro 10 kg!
    Posljednje uređivanje od patuljchica : 04.02.2013. at 13:19

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

(patuljček, ja ću sad ko pr, al krol to zna), cura ti je predivna!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •