Stranica 116 od 155 PrviPrvi ... 1666106114115116117118126 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,751 do 5,800 od 7735

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

tako i namjeravam,valjda ću uspjeti istodobno dogovoriti konzultacije u obje klinike, da vidimo koja će nam najbolje odgovarati,,,,samo imam mali problem sa M,,,zbog loših hormona skoro mi je izostala zadnju sam imala prije nekoliko mjeseci,,valjda ću to moći regulirati,,vidjeti ću sa dr.u utorak,,,

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Drage cure, hvala vam puno na pomoći sa onim mojim niskim betama
    hvala puno Inesz, kismet, pipi73,mare41,sejla,Valiana...
    Stvarno ste mi puno pomogle u onom groznom iščekivanju...
    Evo, mi smo od one bete 67,0 17dnt, dogurali jučer do prvog UZ-a, i dr. kaže da je za sada sve ok,
    i evo vidi se GM promjera 4,3mm, s ŽV koja se nazire, oko 3mm, kontrola je za dva
    tjedna, dr kaže da bi tada trebalo srce prokucat, sad ćemo polako, korak po korak, nadamo se
    da ćemo i prokucat...

Svima od srca želimo puno sreće, i hvala vam puno...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hannah, predivne vijesti, saljem mrvici puse i drzim fige za dalje, cekamo srceko, pusa!

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj hannah8 prvotno napisa Vidi poruku
    Drage cure, hvala vam puno na pomoći sa onim mojim niskim betama
    hvala puno Inesz, kismet, pipi73,mare41,sejla,Valiana...
    Stvarno ste mi puno pomogle u onom groznom iščekivanju...
    Evo, mi smo od one bete 67,0 17dnt, dogurali jučer do prvog UZ-a, i dr. kaže da je za sada sve ok,
    i evo vidi se GM promjera 4,3mm, s ŽV koja se nazire, oko 3mm, kontrola je za dva
    tjedna, dr kaže da bi tada trebalo srce prokucat, sad ćemo polako, korak po korak, nadamo se
    da ćemo i prokucat...

Svima od srca želimo puno sreće, i hvala vam puno...
    hannah baš sam happy, mislila sam na tebe, ali sam čekala da se javiš...vidiš da je sve ok, sad će i srčeko prokucati svaki dan

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

hannah, jako mi je drago čuti da je sve u redu, a sad će uskoro i srčeko

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Drage cure, puno, puno vam hvala!!! Dojavit ću vam obavezno rezultate
    drugog UZ-a...

Sve vas puno pozdravljam i svima puno sreće želimo!!!

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Kako predivne vijesti!Tako sam sretna zbog tebe hannah8!.Želim ti da ti puno sreće na daljnjim pregledima i da šo prije oslušneš srčeko i vidiš svoju mrvicu!Čekamo i dalje lijepe vijesti.Ja poslala na hzzo i dobila povratnicu sad sliedi čekanje i 4mj.je moj.Do sad su mi se u 4mj događale najljepše stvari u životu pa se nadam da bu tak i ovaj donio nešto lijepo.Svim čekalicama i putnicama sretno

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

hannah8, super vijest!

pipi73 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Hannah8 divne vjesti....cekamo sa radoscu vjesti sa Uz

Valiana...sretno i tebi draga...cetvrti mjesec skoro da je tu....ovo vrijeme leti kao ludo...

Nesto nam dugo nema miny....nadam se da je dobro sto god da radi...

Veliki poljubac svima

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hvala puno cure, Valiana puno sreće u 4 mj.!!! Nek bude dobitan, i
    nek ti donese sreću...

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

molim Vas, može li mi iko reči, ko je išao na donaciju js, da li je u cijenu od 3800 eura u pronatalu, uključeni i lijekovi za donorku, ili ide plus i cijena za to?
    hvala unaprijed...

hannah8, čestitam, ~~~~~~~~~~~~za najljepši uzv
    valiana, sretno u 4.mjesecu...
    krol, čestitam od srca

makajica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Hanna čestitke i od mene od srca ! ))

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Draga mostarka
    cijena donacije js u Pronatalu ti je 4400 E, i tu je sve uključeno!

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hannah,drago mi je da je sve u redu. Uskoro ćete čuti i srčeko
    valiana sretno i veliki alt gr1 za 4. mjesec!

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

hvala sejla...ali sam se zbunila, mislila sam na PFC, ali kako tebi pišem poruku u postu, napisala sam pronatal. a tek sad skontah kako si mi ti napisala odgovor
    e stvarno sam pukla...

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

U pronatala ti je 4.500 mislim,a u pfc 4200.. Sve ukljuceno..
    Bila prije 20 dana,provjerit cu na papirima..napaisali su mi...znam da je pfc 200 ili 300 eura jeftinija.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Shadow2 prvotno napisa Vidi poruku
    U pronatala ti je 4.500 mislim,a u pfc 4200.. Sve ukljuceno..
    Bila prije 20 dana,provjerit cu na papirima..napaisali su mi...znam da je pfc 200 ili 300 eura jeftinija.
    Da, u stvari je 4500 E u Pronatalu, ali su tu uračunate i konzultacije koje dođu 100 E, tako da je sami zahvat zapravo 4400 E.
    Posljednje uređivanje od sejla : 10.02.2013. at 13:31

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj mostarka86 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala sejla...ali sam se zbunila, mislila sam na PFC, ali kako tebi pišem poruku u postu, napisala sam pronatal. a tek sad skontah kako si mi ti napisala odgovor
    e stvarno sam pukla...
    Draga, kakvi su vam planovi za dalje? Nadam se što prije čitati o novom postupku

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Devojke,sad citam koliko sta kosta,pa koliko je sam postupak u PFC bez ikakve donacije?Jos me interesuje kada se posalju svi nalazi Danici,sta sledi dalje,da li nam ona odmah zakaze postupak?

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj daani13 prvotno napisa Vidi poruku
    tako i namjeravam,valjda ću uspjeti istodobno dogovoriti konzultacije u obje klinike, da vidimo koja će nam najbolje odgovarati,,,,samo imam mali problem sa M,,,zbog loših hormona skoro mi je izostala zadnju sam imala prije nekoliko mjeseci,,valjda ću to moći regulirati,,vidjeti ću sa dr.u utorak,,,
    Mi smo pisali u obje klinike, i imali smo termin isti dan...s par sati razlike... Da stignemo do druge klinike, i da imamo dovoljno vremena za razgovor.
    Na konzultacijama ce ti obavit pregled, te reci sto ti je ciniti...

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Evo provjerila
    Donacija pronatal 4500( meni nije ukljuceno 100 eura,jer sam to odma platila na konzultacijama)
    Donacija pfc 4200
    Ivf s vlastitim j.s u pfc-u 2400 eura, u pronatala neznam jer sam dobila cijenu za donaciju( sto meni treba)
    A za pfc imam cijenik za sve postupke.

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Cure trebam pomoc kakvi je to hormon shbg? I kad se on vadi? Moze bilo koji dan ili mora od 2-5 dana? I testosteron kad se vadi? Od 2-5, ili moze bilo koji dan ?testosteron znamo koji je hormon
    Ovaj shbg, nemam pojma.. ;(

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Meni su rekli da sve hormone vadim od 2-5 dana ciklusa.Hvala na odgovoru Shadow2.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Shadow2,mozes li mi napisati cijenu svih postupaka u PFC,ako imas?

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Shadow, evo nešto o hormonu shbg:
    Globulin koji veže spolne hormone (engl. Sex Hormone Binding Globulin, SHBG) je cirkulirajući plazma protein koji specifično veže androgene i estradiol u krvi. Njegovo vrijeme polu-života je oko 7 dana, a nastaje u stanicama jetre te se izlučuje u krv. Njegovo stvaranje ovisi o koncentraciji cirkulirajućih androgena i estrogena. Visoke razine androgena i androgenskih progesterona inhibiraju sintezu SHBG, dok visoke razine estrogena i hormona štitnjače stimuliraju SHBG sintezu.
    Referentne vrijednosti:
    Muškarci: 14,5 – 48,4 nmol/L
    Žene: 26,1 – 110,0 nmol/L
    Povišeno:
    Povišene vrijednosti SHBG mogu se naći u hipertiroidizmu te u cirozi jetre.
    Kod muškaraca povišene vrijednosti nalaze se u hipogonadizmu, ginekomastiji, androgenoj neosjetljivosti te nedostatku androgena.
    Kod žena povišene vrijednosti nalaze se u anoreksiji nervoza, pri primjeni nekih lijekova: oralnih kontraceptiva, antiepileptičkih lijekova te kod hormonske nadomjesne terapija.
    Sniženo:
    Kod žena, sniženje vrijednosti SHBG nalazi se u hirsuitizmu, virilizmu, acne vulgaris i u sindromu policističnih jajnika.

(i mi smo platili prvo konzultacije 100 E, i onda nam je pred zahvat javljeno da trebamo podmiriti 4400 E, pa izgleda da je to-to, sve skupa obračunato)
    Posljednje uređivanje od sejla : 10.02.2013. at 17:11

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Shadow2, Sejla, hvala vam punooo...
    Sejla, što se tiče planova...idemo sada u aprilu/maju u stimulirani postupak, on nam je na teret fonda. ako ne uspije tada, planiramo do kraja godine neki postupka u pragu, vjerovatnije pfc, jer se ne treba ići na konsultacije. ja sam za donaciju, iako su dr.iz pfc-a, sa kojima sam se čula preko maila, rekli da bi oni pokušali prvo postupak sa mojim js, jer bez obzira što sam low r.,dobijem 1-2 stanice. ovo se malo raspitujem za cijene, jer su mi one najveći problem, kao i većini..
    hvala još jednom

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

hvala shadow2,..još nisam pisala klinikama,,vidjet ću šta će mi dr. u utorak reći,...ne znam hoći li mi hzzo uopće odobriti postupak pošto trebam oboje i donaciju j.st i spermija....ako mi odobre idem,ako ne ,nažalost mislim da neću moći ići.....

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Imam,nasla sam i od pronatala.. Ali ima toga masu, jel te nesto posebno zanima da ti pogledam, od obe klinike?Ovo je za Lanu.
    Posljednje uređivanje od Shadow2 : 10.02.2013. at 23:03

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj daani13 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala shadow2,..još nisam pisala klinikama,,vidjet ću šta će mi dr. u utorak reći,...ne znam hoći li mi hzzo uopće odobriti postupak pošto trebam oboje i donaciju j.st i spermija....ako mi odobre idem,ako ne ,nažalost mislim da neću moći ići.....
    Neznam draga to priko hzzo-a, ali ovako citajuci postove drugih,ne bi rekla da cete imati problem dobiti pozitivno rijesenje,ali sigurno ce ti se javiti netko ko zna vise od mene. Inace donacija embrija je 400 eura skuplja, nego donacija j.s.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

daani, ako bi ti odobrili samo donaciju j.s, vjerujem da bi mogli nadoplatit razliku
    potrazi u mom potpisu cjenik od reprofita, mislim da oni rade i sa zamrznutim embrijima, a to je znatno jeftinije

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

daani, hzzo odobrava postupak ako se iz dijagnoze-nalaza vidi da nema nikakve šanse za ostvarenje trudnoće vlastitim stanicama (pa bio to muški ili ženski faktor ili oboje). Svakako vrijedi pokušati s molbom, sretno u utorak

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

cure molba,može li mi netko staviti link na zahtjev za liječenje od hzzo-a,naime prvi put mi se desila neka greška,pa da se ne ponovi,znači one koje su skoro predavale zahtjev,please!!!da budem stoposto sigurna da je ispravan

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

aj vidi na prvoj stranici, ja sam svojedobno molila moderatoricu da stavi link

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj valiana prvotno napisa Vidi poruku
    Kako predivne vijesti!Tako sam sretna zbog tebe hannah8!.Želim ti da ti puno sreće na daljnjim pregledima i da šo prije oslušneš srčeko i vidiš svoju mrvicu!Čekamo i dalje lijepe vijesti.Ja poslala na hzzo i dobila povratnicu sad sliedi čekanje i 4mj.je moj.Do sad su mi se u 4mj događale najljepše stvari u životu pa se nadam da bu tak i ovaj donio nešto lijepo.Svim čekalicama i putnicama sretno
    Ma travanj mora biti uspješan! (nama je bio!)
    Osim toga, kažu (nestručno) da je proljeće najplodnije razdoblje, kako u prirodi, tako i kod ljudi... Meni je svojedobno moja dr. rekla, da stvarno najviše trudnoća (u mpo varijantama) se ostvari u proljetnim mjesecima!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

đurđa, evo linkić sa stranice hzzo-a: http://www.hzzo-net.hr/dload/tiskani...o_17012011.pdf

(i nama su prvo nešto zmuljali jer smo dobili krivi formular u hzzo-u (iako je doslovno bio identičan, mislim da se radilo samo o datumu tiskanja koji je pisao u kutu, tak neš), pa sam nanovo printala sa njihove stranice)

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Shadow2,zanima me u PFC,PIKSI(najnovija metoda)koliko kosta,ali bez ikakve donacije?

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj sejla prvotno napisa Vidi poruku
    đurđa, evo linkić sa stranice hzzo-a: http://www.hzzo-net.hr/dload/tiskani...o_17012011.pdf

(i nama su prvo nešto zmuljali jer smo dobili krivi formular u hzzo-u (iako je doslovno bio identičan, mislim da se radilo samo o datumu tiskanja koji je pisao u kutu, tak neš), pa sam nanovo printala sa njihove stranice)
    sejla,thanks

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj patuljchica prvotno napisa Vidi poruku
    Osim toga, kažu (nestručno) da je proljeće najplodnije razdoblje, kako u prirodi, tako i kod ljudi... Meni je svojedobno moja dr. rekla, da stvarno najviše trudnoća (u mpo varijantama) se ostvari u proljetnim mjesecima!
    Ha ha hvala dala si mi sad još jači vjetar u leđa!.Ma ove godine bu uspjelo jer po kineskom horoskopu sam zmija a ova godina je naša godina,tako da je ova god.dobitna nevažno o mjesecu! Uf optiimizam mi je na vrguncu,zahvaljujuči svima vama koje naprosto nedate da odustanemo!Hvala vam svima cure i dečki naravno!

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Lana77 prvotno napisa Vidi poruku
    Shadow2,zanima me u PFC,PIKSI(najnovija metoda)koliko kosta,ali bez ikakve donacije?
    Znaci PICSI( oplodnja do 10 j.s-600 eura)plus ivf obicni 2400, sve zajedno 3000 eura...ako imas povise 10 j.s...onda se svaka j.s iznad 10 placa 40 eura.Ovo su cijene za pfc kliniku.
    Za pronatal je sve isto,osim sta kod njih svaka j.s iznad 10 placa 20 eura.eto tu su oni jeftiniji..

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj patuljchica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja podupirem teoriju da je jednako kao i proljece vrlo plodan period ,period nakon ljeta,kad se tijela opustaju u easygoing stanje i obnavlja energija potrosena u prvoj polovici godine.No ne bih htjela umanjiti Patuljchicinu motivacijsku poruku.Tocna je.
    Pozdravljam vas sve cure i decki i pruzam podrsku u nastojanjima!
    Krol,cestitam na Teodori:vec dugo nisam cula tako lijepo i uzviseno ime.
    Novim trudnicama,poljubac
    Ja se na zalost,ili na neciju srecu mozda hehe,ne javljam vise jer pripadam "prahistorijskom dobu" sto se informacija o postupcima tice pa cu uredno poceti samo citati i podrzavati Vas sve.

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ima li koja od vas preporučit svog liječnika koji bi mi bio voljan potpisati zahtjev za liječenje i koji bi me htio primiti ovaj četvrtak ili petak?ovu moju ne mogu nikako kontaktirat,a voljela bi to riješit čim prije,može u pp

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Shadow2,puno,puno hvalaA kad se posalju nalazi,sta ide dalje,kad zakazuju postupak,mora li se ici na dogovor u Prag(PFC)?

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Lana77, na dogovor ne moraš ići, možeš s PFC-om dogovoriti sve preko mail-a.
    Nisam baš pratila na kakav postupak trebaš ići, tj. da li trebaš neke donorske stanice ili ne, ali inače u PFC-u ide sve jako brzo, samo ako ti treba donacija js, onda se zna čekati par mjeseci dok ne nađu odgovarajuću donorku.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Bmaric,ne idemo na donaciju,a radimo piksi metodu.Znaci,da ne brinem ubrzo se moze i raditi.Mi smo mislili u petom mesecu da idemo,ako bude moglo.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

u pfc ide jako brzo...ako se ide sa svojim stanicama...5 mjesec je zicer
    mi smo postupak sa picsijem platili 2800 eura 2010 godine pa su možda stari podatci...
    a sad me moja picsi cura gnjavi dok pišem ovu poruku
    Posljednje uređivanje od milivoj73 : 12.02.2013. at 11:15

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Milivoj73,hvala.Nadam se da ce i meni piksi metoda doneti jednu malenu.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

pozdrav,,,,evo bila sam danas kod dr. u ST u bolnici da mi ispiše zahtjev za HZZO,,,ma ne znam šta da sada radim,,, išla sam po preporuci jednog doktora a ispostavilo se da ta doktorica dosada nije imala slučajeva da nije do sada ispunjavala zahtjeve ali mi kaže da je jedan njezin kolega imao i da ta osoba nije uspjela dobiti odobrenje od HZZO,,,rekla mi je da joj ostavim sve nalaze od mene i supruga i da će se potruditi da sve dobro napiše da me ne vraćaju sa HZZO,,, u četvrtak opet idem kod nje po taj zahtjev...ne znam da li svakako da se javim e malilom klinikama za konzultacije,,jer bih svakako prije postupaka htjela otići na dogovor pošto se radi i o donaciji sjemena i jajnih stanica....Zvala sam Hzzo u ZG,,i gospođa koja se javila kaže da sve pošaljem nalaze pa će povjerenstvo odlučiti,,,a ja se nadam da će mi odobriti jer su mi nažalost jako loši nalazi i moji i od supruga...šta vi mislite,,jer ako zakažem konzultacije a ne dobijem pozitivno rješenje,,,a ne znam možda da riskiram i da odem na konzultacije i možda sve bude ok i jave mi pozitivno rješenje...............molim od nekoga mišljenje tko ima sličan slučaj,,,,HVALA!!!!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

daani, mi smo prvo odradili konzultacije, a onda tek slali molbu i čekali rješenje. U svakom slučaju mislim da se isplati otići na konzultacije i prije nego dobijete rješenje, jer na taj način dobivate na vremenu. Nakon što se dobije rješenje, ono se prema potrebi može i produživati.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

koliko ste čekali da vas prime na konzultacije,sejla,,

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

daani, svakako vrijedi pokušati sa hzzo-om. i nemoj da te obeshrabri ako te eventualno odbiju, jer čini mi se da im je praksa svakome odbiti prvi put. mene su isto prvi put odbili i naveli mi razlog (ja sam tražila IVF, to mi nisu odobrili, već su naveli da pošaljem novi zahtjev za AID). budi uporna!!!
    i ne znam da li se kod nas odobravaju postupci koji su u našem zakonu odobreni. ne znam što piše u zakonu za donaciju embrija. bez obzira na to vrijedi pokušati!
    svakako ti držimo fige!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •