Hvala do neba,....
hvala Ariadne !
Sejla draga, nisam ti dobila nikakvo objašnjenje niti mi je odgovorila na pitanje da le se može navečer... al bez obzira , moram tako zbog posla , jedino tako mogu u isto vrijeme I smreno to obaviti ...
inače evo polako brojimo dane već do Praga (13.10.) pa uzbuđenje polako rasteza sad je sve ok
Pusa svima
Pozdrav
Evo samo da se javimo sa dojmovima
Vratili se u petak iz PFC-a, sve super dojmovi odlični, dr. Lazarovska također, sve lijepo objasnili pokazali, sada pokušavamo zaboraviti na sve 3 tjedna pa napraviti test.
Samo malo pitanjce, da li ima neki rok za predati zahtjev za povrat novca za put?
Pozdrav svima
Sretno vam čekanje i naravno želim da nam objavite veliku betu.Najbolje je poslat do 1. u mj.jer tad ti sjeda taj mjesec jer oni do 20.u mjesecu isplačuju.Ja sam poslala do 1. i isplatili su mi iduči mjesec jer nije bilo love u zdravstvu tak da če se sad malo duže čekat.
![]()
Evo da i ja javim da nam je susret s Pragom i PFC-om donio puno pozitivnih iskustava, ali je rezultat nažalost negativan. Na svu sreću imamo još 8 zaleđenih embrija i za 3 mjeseea idemo ponovo tamo. Florjan, meni je čekanje bilo najgore. Sretno vama i svima ostalima!
florjan sretno, joj, nemojte čekati 3 tjedna, i za 14 dana se može vadit beta
maku, bit će drugi put!
Ma izgurati će mo nekako to čekanje 14 dana sigurno, a za ovaj treći tjedan tko zna, niš ne garantiramo
Jer se beta vadi u domu zdravlja ili treba ići u bolničke laboratorije?
Pozdrav
pitala sam sestru od svoje ginekologice di ici, poslala me privatno.
Evo mene s pitanjem...nakon estrofema, utrogestana,decortina kaj sam pila poslije postupka po tijelu sam primjetila ispod pazuha i na bedrima podljeve onako kao da sam se lupila.A znam da nisam sigurno...niš ne boli sam su kao masnice s piknjicama pa me zanima jel još tko tako nešto primjetio?
evo mene nakon 100 godina! Padnem, dignem se i tako stalno! Čestitke svim dragim curama (i dečkima) na prinovama! Onima koji se bore i dalje šaljem puno virtualnih zagrljaja.
Sada trebam vašu pomoć. Stala sam, odmorila i ostala bez novaca... Moram u Prag a ne znam kako doći do njega. HZZO-kako ide s njima? Da se javim prije toga u neku našu bolnicu i koju? Do sada sam bila u Vuk Vrhovcu ali želim ispočetka i drugu kliniku? Dajte koji savjet, odakle da krenem, gdje da se prije javim??!!!???
Ovih dana mi je jako teško jer je još jedna godina prošla od svih gluposti koje su mi se događala, ali stvarno mislim da je vrijeme za dalje!
Cestitke novim mamama (Marijakr pusa velika) i novim trudnicama!Stara se Cehinja zazelila kafenisanja sa novima,jel ima zainteresiranih za upoznavanje i zblizavanje jedno popodne?
drage moje
da vam javim ishod moje trudnoće koji je krenuo po zlu.
17dpt beta 3862,18dpt prokrvarila ali je krvarenje stalo kroz 5 sati pa sam mislila da je bar jedno ostalo al se ustanovilo da ipak nije po nalazu bete 20dpt 813 i danas 22dpt 323.
Čula sam se s dr.A. koji je rekao da prekinem terapiju. i da bi trebala dobiti m. kroz tjedan dana ako ne da će trebati kiretaža pošto se na uzv vidjela točkica od 1,5 mm ali on misli da ću dobiti(iskreno se nadam)
rekao je nek se odmorim 2 mjeseca i u 12 ili 1 mjesecu po smrzliće.
ne predajem se idem do kraja.
kaže mm pa bar ćemo opet u prag i to dok je prekriven snijegom
puno sreće želim svima
Lijepo,volim piti kavu sa trudnicama,ako bude vise zainteresiranih,prijeci cemo na pp da ne uzurpiramo temu.![]()
drage moje, meni se ovo nesto bas oduzilo, naime po prvi puta idem za PFC i u toku su pripreme i mailanje sa klinikom u Pragu....nakon estrofema i utrogestana (probno, da se vidi moze li se endic povecati, hB, bilo je ok, zadovoljavajuce), sada su mi rekli da pijem cyclo proginovu....iskreno sam mislila da ce mi onda javiti datum kad trebam biti tamo , medjutim rekose jos puna 2 mjeseca, pa tek pocetkom decembra za Prag....
Nakon Cyclo prog, trebam uzimati neke kontracep. (npr. Yaz, Yasmin, Microgynon), zatim injekcije Dipherelina 0,1, te onda Estrofem tablete od 2 mg 3x1......
ugh, da li je to standardna procedura, mozete li mi reci nesto vise o ovim tabletama, injekcijama.....najgore su mi nuspojave, od debljanja, puhanja, mantanja pa nadalje....molim info![]()
Prijavljujem negativnu betu nakon vraćanja mojih pingvina - morulica i da, pravilo je da svima daju Embryo Gen, netko je pitao.
Kiss svima![]()
Tikice žao mi je, ali nije istina da svima rade s Embrio genom jel ja sam bila u 9mj i nisu mi s njim radili!I tek kad sam pitala Mirnu rekla je da čemo u 12.mj pokušati s njim!
Nakon transfera, muž i ja sjedili s doktoricom u ordinaciji i pričali i ja je pitala i rekla mi je da sada bez iznimke to rade. E sad, il ona laže il ja lažem![]()
Nemam pojma možda zato kaj ste vi pitali a ja nisam ni znala do sad za to.I tad sam pitala i rečeno mi je da čemo sad s time pokušati...pitala ja jel ste i meni radili s njim odgovor je bio ne!Eto nije bitno sam neka nama uspije nek rade s čim god hoće
![]()
maku, monika, tikica69....grlim hrabrice naše....opet tužne vijesti
florjan, sretno
pipi i kismet, kako curke?
svima![]()
tika 69![]()
pozz svim curkama.....
imam 35,mm37...on azzospermia,kod mene sve ok....odlučili smo se ići za Prag...
Zanima me dali se potrebni nalazi koji se trebaju pripremiti za Prag mogu izvaditi SVI preko HZZO-a,ili je možda ipak ipak bolje preko privatnih klinika....znam da je skuplje i sve kod privatnih,ali preko ovih opret se čela puuuuunooo više....Kakva su Vaša iskustva....
Dajte mi malo inf.ipak je meni prvi step....koji je prvi korak stim da smo tek sad kliknuli i pokrenuli se za Prag.....
Šta nam je sad raditi ?? Hvala Vam![]()
gagana, evo malo materijala za čitanje http://www.neplodnost.com.hr/klinike...polnih-stanica
neko drugi će ti opširnije opisati šta su sve obavljali
gagana, dobro nam došla!
Po meni je prvi korak odlazak s dosadašnjim nalazima (tvojim i suprugovim) kod nekog ginekokologa specijaliste za mpo (bilo privatno, bilo u neku od bolnica, to je više osobna odluka). Paralelno se možete mailom čuti s praškim klinikama (također pošaljete skenirane nalaze i ukratko opišete situaciju), i odlučiti čiji vam uvjeti najbolje odgovaraju. Što se tiče uspjeha, sve su vrhunske
Štogod te još zanima, pitaj![]()
anđeo sa neba, i tebi isto savjetujem, odite kod nekog gin spec mpo s dosadašnjim nalazima, pa vidite može li vam ispuniti zahtjev za upučivanje na liječenje u inozemstvo. Isto pitaj štogod te još konkretno zanima, bilo ovdje bilo pp.
Ma nema problema dragaRazumijem te u potpunosti, naravno da je najteže početi i sve djeluje tako nestvarno....U svakom slučaju, toplo preporučam i odlazak na konzultacije u Prag! Kada vidite kliniku i kada porazgovarate s dr o svemu, sve vam postane puno jasnije i bliže! Tada nam je to doista neizmjerno značilo i puno smo mirniji čekali zahvat.
Maku, Monika, Tikica, zao mi je, grlim Vas!
Ja sam dobila objasnjenje, da se kod svjezeg ET embrioni se svaki put stave u EmbryoGen. Ali kod FET moramo traziti posebno EmbryoGen, i tada ga naplacuju 150 eur. Znaci, ako dr Sonja kaze, da se EmbryoGen daje svakome, sigurno misli na svjezi ET...
Bog svima,nova sam ovdje. Nedavno sam saznala da mi suprug ima azoospermiju i trebao bi uskoro na punkciju testisa. U nadi da će sve biti ok nakon punkcije,već se lagano raspitujem za IVF u Pragu pa sam prepuna pitanje-nemojte mi zamjeriti. Zanima me koliko ću u konačnici potrošiti za jedan postupak u klinici,koje se pretrage mogu napraviti u HR i koliko dugo treba ostati u Pragu. Negdje sam pročitala da se čak može dobiti povrat novca za put,je li to istina? Hvala najljepša
gagana, dobro došla na ovaj forum. mi smo u istoj situaciji kao vi, ali smo već korak dalje - odradili do sada dva neuspjela postupka.
planirate li ići na postupak na teret HZZO-a ili ste mislili o svom trošku?
E cure, s obzirom da sam u 44. a da naš Zakon o med.oplodnji kaže u čl. 10, točka 4 da "pravo na medicinski pomognutu oplodnju na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ima žena u pravilu do navršene 42. godine života i da liječnik koji provodi postupak medicinski pomognute oplodnje, iz osobito opravdanih zdravstvenih razloga može omogućiti pravo na medicinski pomognutu oplodnju i ženi nakon navršene 42. godine života", ima li smisla uopće predavati opet Zahtjev za lječenjem u inozemstvu na HZZO?
Što mislite, da li bi moja trudnoća u 43. bila osobito opravdani razlog da mi to ipak odobre? Onako, baš me zanima vaše mišljenje...
Posljednje uređivanje od tikica_69 : 05.10.2013. at 18:34
mammasita, ukratko potrebno vam je:
zahtjev za upućivanje na liječenje u inozemstvo (ispunjava gin spec mpo)
tvoji gin nalazi (uzv maternice, sp. hormoni, hsg)
muževi nalazi (spermiogram)
vjenčani list (ili potvrda o vanbračnoj zajednici)
vaša osobna molba (ukratko objasnite vašu situaciju i da tražite razmatranje mogućnosti liječenja o trošku hzzo-a)
Nalazi bi trebali biti friški (unutar 6mj). Kada sve prikupite, šaljete na hzzo, Margaretska 3. Rješenje se čeka oko 2mj.
Ako još kako mogu pomoći, pitajPiši i na pdf azoo statistika.
![]()
Sejla,hvala ti. Čitam razne forume i ludim. Još uvijek čekamo nalaze da bi vidjeli o kojem se tipu azoospermije radi.
mamasitadođi nam na temu azoostatistika...
ako mislite u Prag na AID mislim da morate imati nalaz i od punkcije i od biopsije..možda da pitaš Rominku..ona vjerojatno zna..
a zašto već razmišljaš o tome? jel tm radio mikrodelecije y kromosoma, analizu kariotipa?
dođi nam tamo na temu....![]()
drage moje, "iskusne prazanke", molila bih za info, premda sam i ja u prvim koracima ka Pragu i donaciji j.s., pa sam nakon kontakta sa PFC, pocela sa pripremama.....sada sam na CP, a onda moram uzeti microgynon, zatim diphereline injekcije,pa estrofem....imate li iskustva s ovim injekijama? da li ih mozete same sebi davati ? pls help....vec me hvata panika, premda u 12 mjesecu, ukoliko sve bude po planu, idem za PFC....h v a l a
Bok evo mene opet danas dobila nalaz krvne slike koji mi baš nije super.Piše biokemija serum Urati 375 a max je 337 AST 40 A MAX JE 30 ALT 44 a max 36 i sedimentacija mi je 53.Eto malo sam sad zbunjena u srijedu idem dr sam pršli put kad sam vadila krvnu slku sve je bilo ok a sad nakon ovih terapija tabletama sve se pošeremetilo pa me zanima kakva je sitaucija kod vas!?Hvala
Pina, možeš se sama pikati, samo nek ti neko pokaže
valiana, sedimentacija govori za neku upalu, vidjet ćeš s dkotorom, a ne može to biti od terapije
Dragi moji, samo se kratko javljam, dugo nisam pisala ali vas pratim.Svima želim svu sreću ovog svijeta!
PinaColada, samopikanje nije tako strašno kako se činibrzo će 12.mj, samo hrabro!
valiana, ozdravi nam čim prije
Ja krećem od sutra raditi....dobro, za početak dva puta tjedno po tri sata (vrtić), nadam se da će malecka to dobro podnijeti (makar vjerojatno ja teže nego ona, hehe)....dosad je znala biti odvojena od mene po sat-dva i nije bilo frke....naravno, po mom povratku navala na ciku i sve super![]()