Stranica 150 od 155 PrviPrvi ... 50100140148149150151152 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 7,451 do 7,500 od 7735

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

makajica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Draga Sejla, sretno na poslu i da vam ta promjena ne padne teško ( ni mami ni curki )

PinaColada, nisam baš skroz u toku, i mi smo za donaciju js , ali vidim da nam je protokol malo drugačiji, koja ti je dijagnoza ?
    Ako mogu ikako pomoći , samo reci ...
    Ja upravo završila sa Decapeptylom,nije strašno al ja nisam imala baš hrabrosti sama se pikati, al imam sreću frendica je medicinska sestra pa je imala brigu skupa samnom oko injekcija ...
    tako da nisam morala zapravo sama..

P s ako netko ima u planu Prag sljedeći tjedan... bit će mi drago da se sretnemo tamo ...!
    pusa svima

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Cure pitanje, da li u obje klinike u Pragu mogu dobiti opću anesteziju na punkciji?
    I koje su to klinike u Hrvatskoj gdje vas šalju na preglede ako idete na protokole u Prag?

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

1977
    opća anastezija se daje kod punkcije, to nije nikakav problem.

cure rade potrebne pretrage u bilo kojoj bolnici koja im odgovara.

je li se ti to spremaš za postupak u Pragu?

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

mammasita, evo još da našu sejlicu ( ) nadodam: treba vam još i potvrda o pravnom i psihološkom savjetovanju (to moramo imati svi koji idemo na bilo kakvu donaciju).

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Cure pitanje jel neka od vas slala na hhzo zahtjeve za Prag u natrag 1mj?Zanima me jer ja sam zvala i rečeno mi je da čekam rješenje na kučnu adresu nekako mi je to brzo pa mke strah da me nisu odbili?

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

valiana, kad sam ja slala zadnji put, sve ukupno od dana kada sam ja poslala poštom do kad sam dobila novo rješenje u ruke prošlo je 20 dana. ne brini oko toga. njima najbrže idu ova obnovljena rješenja.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Evo vratila se sa FETa.
    Pravno i psihološko savjetovanje ne treba, ja ga nisam imala i nitko ni nije pravio nikakav problem.
    jedno pitanje,negdje sam ranije čitala ali sada ne mogu naći :da li možda netko zna šifru za bolovanje kod IVfa?
    Pozdrav i sretno svima.

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Meni je dr uvijek pisao N97 ! Sretnooo

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ignis, držim fige za betu!
    Što se tiče pravnog i psihološkog savjetovanja koliko je meni poznato treba kada se prvi put šalje zahtjev za bilo koji tip donacije. Tako piše i u zakonu o potpomognutoj.
    mammasita, najbolje nazovi hzzo i pitaj njih. ne bi da ti nešto pogrešno govorim.

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Zakon je promijenjen tako da je pravno i psihološko savjetovanje ostalo samo za postupke donacije, i traže ga u bolnicama kod MPO specijalista za pokriće, a HZZO izdaje rješenja bez njih

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

florjan, kad je test/beta?

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Danas je dva tjedna ali stripiti će mo se do sljedećeg tjedna pa onda vaditi

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

florjan , nek bude isti scenarij kao kod naše luc, kojoj je iz prve upalio AID.

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala hvala

PinaColada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj makajica prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Sejla, sretno na poslu i da vam ta promjena ne padne teško ( ni mami ni curki )

PinaColada, nisam baš skroz u toku, i mi smo za donaciju js , ali vidim da nam je protokol malo drugačiji, koja ti je dijagnoza ?
    Ako mogu ikako pomoći , samo reci ...
    Ja upravo završila sa Decapeptylom,nije strašno al ja nisam imala baš hrabrosti sama se pikati, al imam sreću frendica je medicinska sestra pa je imala brigu skupa samnom oko injekcija ...
    tako da nisam morala zapravo sama..

P s ako netko ima u planu Prag sljedeći tjedan... bit će mi drago da se sretnemo tamo ...!
    pusa svima
    poprilicno sam nova na forumu, pa ako mognes poslalji mi PP mozemo detaljnije razmjeniti info....a inace, prvi nam je puta, dijagnoza rana menopauza, mm ok, pila sma probno estrofen, pa utrogestan, sada sam na CP, zatim trebam microgynon, pa diepherline injekcije, i jso estofema i onda u 12 mj u PFC.....

kod tebe??

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

bmaric hvala na dopuni, zaboravih napisati, pravno i psihološko savjetovanje je potrebno samo za donacije
    florjan, svaka čast na strpljenju, (kolko čekate beta nebude stala na papir ) sretno!!!!
    Ignis, također sretno!!!!!
    1977, presladak avatar, sjećam te se s teme mpo trudnoća prije svega
    makajice

Naše odvajanje dobro prošlo, navikla je na baku i dedu pa nije bio problem, a i tako je jela dohranu da sam bila šokirana! Naravno, kad sam došla odmah veselje i nakon toga cendr za cikom jer sam ju podsjetila, hehe.
    I da, konačno mi je tsh došao u normalu, s 0.004 od prošlog puta sad je idealnih 1.7! (čak bih mogla i u postupak, zezala sam muža da ak britanski par već planira a rodila je u 7mj, mi kasnimo )
    Posljednje uređivanje od sejla : 11.10.2013. at 08:58

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ha ha, naravno a još mi nije došao ni ciklus nakon FET-a...
    Dečko hoće društvo za svađu po kući

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Drage moje.Mi smo jučer saznali da nosim blizance!!!Eto ti iznenađenja i društva za našeg mališana.Naša mala klinika podarila nam je veeeeeliku sreću i neopisivu radost!!Želim vam svima koje se borite za svoje anđele da doživite ovaj neopisivi osjećaj.Pozdrav od nas!!!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tika, bit će vam veselo, čestitam!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj tika08 prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje.Mi smo jučer saznali da nosim blizance!!!Eto ti iznenađenja i društva za našeg mališana.Naša mala klinika podarila nam je veeeeeliku sreću i neopisivu radost!!Želim vam svima koje se borite za svoje anđele da doživite ovaj neopisivi osjećaj.Pozdrav od nas!!!
    divno! cestitam!

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Draga Tika, čestitke
    Ajme koja sreća, bravooo!!

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Cestitke Tika!
    Cure trebala bi pomoc, danas sam dobila protokol za donaciju jajnih stanica,dijagnoza preuranjena menopauza.
    Pise mi da od prve menstruacije u 11-om mjesecu krenem s kontracepcijom,jednu tbl. bez pauze do 02.01( ivf bi imali u prvom mjesecu)
    Jel to znaci da uopce ne pravim pauzu,kad popijem mjesecnu dozu kontracepcije,nego da odmah krenem s sljedecom dozom?
    Nadalje..
    Ocekuje se da bi dobila menstruaciju oko cca 6-og
    I tada 1. Dan moram krenut s injekcijama Diphereline 0.1 mg s.c7xdana
    2. Dan krenut s tbl Estrofema 2 mg tbl3x1, bez prestanka do dolaska u Prag i kasnije minimalno do testa trudnoce.
    I od dana aspiracije stanica kod donatorke,poceti s utrogestanom3x2 cps vaginalno.
    Da li je netko imao takav protokol?
    Vidim da Pina Colada ima istu dijagnozu kao ja, a drugaciji protokol?
    Sta je to microgynon,i zasto to uzima/as?
    Sta je Cp? I zasto se to uzima ?
    Da li je pozeljno napravit probni ciklus s estofemom i ostalim?
    Da li se uopce moze napravit probni ciklus pod kontracepcijom?
    E da,morala bi napravit neke imunoloske pretrage...da li se to moze obavljat istodobno s probnim ciklusom?
    Koliko vremena treba da svi nalazi od imunoloskih pretraga budu gotovi? A od imunoloskih pretraga moram obavit one standardne...trombofilija.i ostale...ali sad nemam popis uz sebe.
    Unaprijed hvala na odgovorima!

makajica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Tika iskrene čestitke

Shadow2 i ja imam isti takav protokol i radi po njemu točno kako ti piše i bez pauze sa kontarcepcijom.
    Koliko sam shvatila microgynom ide za sve svježe embrije i tko želi može se i sa smrzlićima i tada se plaća 150 EUR (terapija za embrij pomoću kojeg se embrij lakše prilagođava i vezuje za tijelo žene i obrnuto, laički rečeno ) ima na stranica PFCa detaljno opisano...
    http://www.pragueivf.com/sr/o-nama/n...aciju-embrija/

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

makajica, možda imaš lapsus-microgynon je kontracepcija, a ovo što i napisala je embryogen

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jel ko probao portal za pacijente? jel se to ulazi u svoje podatke ili slike ili što* da li klinika da lozinku

makajica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Mare hvala na ispravku netočnog navoda ))

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Fet -prag

Poštovane ,molim za pomoć
    Koliko dugo u Pragu čuvaju smrzliće ,prije osam godina smo dobili dvojčeke i sad bi se vratili po ostatak
    2005 godine smo bili u postupku i ne sjećam se da su spominjali vremenski rok čuvanja
    ja umirem od straha da ih nisu uništili,igrom slučaja tek sad mogu ponovo u postupak,imam 32 godine sada
    Vidim na netu da se ekipa tamo promijenila ,poslala sam mail gđi.Medved ,ako vi imate bilo kakav info
    molim za pomoć

tnx

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

tika čestitke pridružuješ se đurđi, uskoro ste majke troje dječice, koja sreća
    Shadow2

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj sejla prvotno napisa Vidi poruku
    tika čestitke pridružuješ se đurđi, uskoro ste majke troje dječice, koja sreća
    Shadow2

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hvala Makajice na odgovoru

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

tika08 čestitke od srca!!!!!!! isti scenario kao naša đurđa
    đurđa pozdrav, nadam se da sve ide po p.s. znaš li šta nosiš?
    Ignis sretno s betom!!!!
    Florijan sretno i vama!!!
    Shadow tako mi je drago da si se napokon javila i da je sve ok i da krećeš put praga, mislila sam na tebe, baš sam i mužu spominjala kako si nestala s foruma...što se tiče tvojih pitanja...kontracepciju uzimaj bez prestanka, kutiju po kutiju, a kad 2.1. prestaneš onda menga bi trebala doći za koji dan. probni ciklus možeš napraviti jer imaš fore do 1 mj. npr možeš uzimati estrofem 3x1, 12-ti dan napraviš uzv mjerenje endometrija, pa ako se ne postigne dovoljan endometrij onda da ti mogu povećati dozu estrofema, jer to je početna doza i ona može doći do 12 mg...u tom probnom ciklusu se osim estrofema onda dodaje i progesteron ( u dogovoru s dr od kojeg dana uzimati...) pa se dobije menga i onda od 1. dana menge počneš s kontracepcijom i onda tako sve do 2.1.
    svakako je preporučljivo uzimati i ciklu, pivo i ananas za prirodno debljanje endometrija...
    imunološke pretrage nisam radila pa ne znam...
    jesi dobila odobrenje od hzzo?

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

prag tnx na odgovoru,imas pp
    Ne idem vise nigdi,samo se mogu prebacit na drugu temu

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Shadow2 prvotno napisa Vidi poruku
    E da,morala bi napravit neke imunoloske pretrage...da li se to moze obavljat istodobno s probnim ciklusom?
    Koliko vremena treba da svi nalazi od imunoloskih pretraga budu gotovi? A od imunoloskih pretraga moram obavit one standardne...trombofilija.i ostale...ali sad nemam popis uz sebe.
    Unaprijed hvala na odgovorima!
    u pragu traže te pretrage ili hzzo? neki nalazi se čekaju po mjesec, mjesec i po, imaš posebnu temu, a ti si iz splita? pitaju cure u splitu di se rade

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pozdrav svima iz Praga!!!! Od danas sam cuvalica 2 blastociste,...odusevljeni smo klinikom, Mirnom, Ivanom, dr. Lazarovskom i cijelim timom PFC-a!!! Sada slijedi igra zivaca 2 tjedna!

PinaColada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Shadow2, pls isprazni inbox, ne prolaze PP!

da, upravu je mare za microgynon, to su kontracep. pilule, kao i yaz ili yasmin....rekli su mi nesto od te 3 tablete...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

lulu, sretno, baš sam na stranicama vidjela da je ivana nova koordinatorica, držimo fige!

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Jesam ispraznila
    Mare hvala na informacijama, pitat cu cure i St-a
    Mogu ili ne mogu radit imunoloske pretrage pod kontracepcijom?
    Logicki mi pari da moze...
    Mare imas pozdrav od mog muza Emocije

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pozdravi puno muža
    može se sve radit pod kontracepjom, važne su pretrage urođene trombofilije, a to se najduže čekam želim vam svu sreću
    dragi koji sre bili, radit ćemp update stranice uskoro, kad nađemo vremena, htjeli bi stavit opis klinike, put do tamo, opis hotela...hvala!

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Večer, imam jedno pitanje. Naime draga je već pred mjesec dana skoro poslala mail u PFC vezano za našu dijagnozu i s par pitanja ali još uvijek nismo dobili nikakav odgovor od Mirne do sad. Jel je netko imao već slični slučaj? Da pošaljemo mail ponovno? Vidim da mare tu piše da je Ivana nova koordinatorica ali na njihovim stranicama i dalje stoji da je Mirna za Sloveniju, i Hrvatsku.

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hitno mi treba broj od taxiste Sime Vigljevica...pliz ako netko ima neka mi pošalje

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ja sam poslala ima 15 dana bila je subota,i nisam ocekivala odgovor prije ponediljka,a dobila odgovor nakon pola sata...
    Pokusaj ponovo,provjeri jel imas pravi mail....ako ne odgovara,ja bi nazvala

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mare41 hvala puno mi smo zadnja dva dana bili u kontaktu sa Ivanom, e sad koliko dugo je ona koordinatorica to ne znam, ali divna i ljubazna kao i Mirna!!!!
    M@tt na vasem mjestu ja bih ponovo pisala ili pokusajte kontaktirati ih telefonski! Ja ne znam da li sam duze od tjedan dana cekala na prvi odgovor,...vjerovatno je neka greska!!!!
    Mia broj Sime je +420 602 265 299

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj lulu79 prvotno napisa Vidi poruku
    Mare41 hvala puno mi smo zadnja dva dana bili u kontaktu sa Ivanom, e sad koliko dugo je ona koordinatorica to ne znam, ali divna i ljubazna kao i Mirna!!!!
    lulu a s Ivanom se priča isto na hrvatskom? Jel mi možeš proslijediti njezin mail onda molim te? zahvaljujem

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj lola prvotno napisa Vidi poruku
    Poštovane ,molim za pomoć
    Koliko dugo u Pragu čuvaju smrzliće ,prije osam godina smo dobili dvojčeke i sad bi se vratili po ostatak
    2005 godine smo bili u postupku i ne sjećam se da su spominjali vremenski rok čuvanja
    ja umirem od straha da ih nisu uništili,igrom slučaja tek sad mogu ponovo u postupak,imam 32 godine sada
    Vidim na netu da se ekipa tamo promijenila ,poslala sam mail gđi.Medved ,ako vi imate bilo kakav info
    molim za pomoć

tnx
    Poštovana,
    sukladno pravilima foruma prema kojima se pitanja vezana za istu kliniku/grad/državu ili sl. rješavaju pod jednom temom stickanom na vrhu stranice, spajam vašu temu s već postojećom, odnosno premještam vaš post/pitanje na temu 'Potpomognuta u Češkoj', na kojoj, vjerujem da ćete brzo dobiti odgovor.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

lulu, sretno

lola, ne znam kako je bilo prije, sada se smrzlići čuvaju 2 god besplatno, i onda svakom dodatnom godinom nadoplaćuje 100 E (barem je tako u Pronatalu). Vjerujem da se vaši onda još čuvaju, sigurno nebi ništa radili bez vašeg znanja (imaš li ugovor, piše li šta?). I da, čestitke na već velikim blizićima i bravo za planiranje još jednog brace il seke Javi novosti i što su javili iz Pronatala!

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Sejla hvala
    M@tt , cijelo vrijeme sam imala komunikaciju sa Mirnom , ali obzirom da je ona treci dan naseg boravka u Pragu imala neke iznenadne obaveze i morala je da otputuje, onda smo sve imali preko Ivane! E sad, mi smo bili smjesteni jako blizu PFC-a i dolazili smo u kliniku nismo uopce kontaktirali niti mailom niti telefonski, tako da ja Ivanin mail nazalost nemam. Na njihovoj stranici sam nasla mail Ivanin,...... veljovic@pragueivf.cz ,....... Ima i broj mobitela, ali ja ne znam koji je pravi jer smo od Mirne dobili papir na kojem pisu svi njihovi brojevi telefona i tu je naveden drugi Ivanin broj,.......moj ti je savjet da opet napises Mirni mail a paralelno i Ivani,...... Znam sigurno da Mirna narednih par dana nije u Pragu,....ali vjerujemd a ce odgovoriti cim bude u prilici,.....evo jos jednom i njen mail mirna@pragueivf.cz Sretno!!!

makajica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Šaljemo Vam svima pozdrave iz hladnog ali lijepog i sunčanog Praga !!

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Poštovanje. Moje ime je Kristijan i ovim putem bih vas zamolio za pomoć. Meni je prije 8 godina dijagnosticirana azzospermia i konačno ove godine u trećem mjesecu sam bio na biobsiji testisa u KBC Rebro. No na žalost nalazi su mi negativni. Što u prijevodu znači da moja supruga mora ići na umjetnu oplodnju sa doniranim sjemenom a to opet znači da moramo ići u Češku jer koliko sam ja informiran kod nas nije zakonski regulirano što se tiče doniranja sjemena. Inače ja i supruga imamo 37 godina. Svaka informacija mi je bitna. Unaprijed se zhvaljujem.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Hvala Prag, danas nam je 7.dan,još 14 do betice!
    Lulu sretno u iščekivanju...
    Makajice lijep provod u Pragu!

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

kiki11 žao mi je za nalaze bijopsije ali evo naših iskustava, mi smo i prije bijopsije bili u Petrovoj (od tamo su nas uputili na Rebro) tako da smo se sa nalazom bijopsije ponovo javili spec. u Petrovu sa odlukom o donaciji. Supruga je morala napraviti pregled prohodnosti jajnika jer to i bijopsiju HZZO striktno traži. Prva tri puta HZZO plača IUI i ako ne uspije mislim da 6 puta IVF (ispravite me ako griješim). Odlučite se za kliniku (mi smo se po iskustvima sa foruma i činjenice da smo sve mogli unaprijed definirati preko maila bez konzultacija odlučili za PFC) specijalista potpiše zahtjev i predate na HZZO u Margaretsku zajedno sa nalazima, mi smo rješenje dobili dosta brzo. U međuvremenu kontaktirali kliniku i supruga napravila hormone 3 dana ciklusa, naravno po preporuci Mirne i dr. Lazarovske i nakon toga kada smo odlučili u kojem ženinom ciklusu će mo krenuti, postupili smo po postupku iz Praga za što smo sve lijekove dobili što od soc. ginekologice i ostalo u bolnici, naravno sve po uputnicama. To je to ukratko od temeljnih informacija ako vas još što zanima pitajte, ovdje će te sigurno dobiti kvalitetne odgovore

Pozdrav

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •