Ja čekam vjerojatno 4. ili 5. mj. za aih, štitnjača je pokvarila planove za ovaj mj.![]()
Ja čekam vjerojatno 4. ili 5. mj. za aih, štitnjača je pokvarila planove za ovaj mj.![]()
Evo da se i ja javim, odlučila sam i ovaj mjesec u prirodni ciklus danas mi je peti dan pm u petak će bit sedmi dan pm otići ću na folikumetriju ali sam zabrinuta vidim da su neke djevojke napisale da ne rade za Uskrs. Izračunala sam da bi mi štoperica mogla biti u utorak a onda bi punkcija usljedila u četvrtak. Do sada sam svak put imala transfer trći dan a ovo pada toćno na Uskrs. Da li je neka od vas trenutno u takvoj situaciji? Nadam se da će sve završiti dobro jer nikako nebi željela propustiti ovaj ciklus. Jako sam nestrpljiva meni je 37 lagano se približavam 38.
Sretno svim čekalicama!
Uh Mery ne znam što da ti kažem, meni će prva folikulometrija pasti najvjerojatnije na Uskrs i nemam pojma di ću to obaviti. Dr. B mi je rekao da prvi uzv mogu kod svog ginekologa, ali on je privatnik i neće raditi taj dan, a ni ponediljak, a neće ni ovi na SD pa ne znam ni sama..
A ti se lipo strpi do petka pa ih pitaj, sretnooooo![]()
meni je zanimljivo da ti isti djelatnici koji ne rade u bolnici preko vikenda-privatno rade!
cure, moram pitati jeste li čule.. šeta jedna informacija, doduše ne znam koliko provjerena, da odlaze zapravo obje biologice sa SD? jel zna netko nešto o tome?
meni je rečeno da odlazi jedna i da se obučava novi, tako da će biti mali zastoj početkom 7og mjeseca
pitanjce malo mršavo... jel se zna kaj o brojevima, do kud se stiglo? mislim, i tak sam znala da bum se načekala, kao i svaki put prije, i prilično sam ravnodušna za ovaj prirodni koji mi sljedi, ali stimulirani.. a tko zna... ako itko zna išta o brojčekima.. .-)
meni se čini da još nekih stotinjak brojeva čeka. prošle godine se došlo do cca broja 550, a koliko se sjećam s foruma išle su cure sa brojevima oko 450 po lijekove
Nema ljekova, ne rade vikendom, ne rade blagdanima, stvarno ne znam kako oni misle da mi to sve uskladimo, ne razumijem zašto na vuk vrhovcu rade uvjek i nema takvih problema a koliko sam čula ni za ljekove ne postoji nikakva lista. Stvarno se ovdje na SD osjećam kao kod kuće, svi su super počevši od doktora, biologica, sestara tako da mi je stvarno žao da se sve ovo događa i da moram razmišljati o drugim klinikama.
Loly sretno i tebi, javim što su mi rekli u petak.
Curke...prvo da vas sve redom pozdravim) ja bi trebala sad prvi put ić u prirodni...danas mi je 7 dan ciklusa...sutra idem gore...ja neznam kak vi znate kad bi vam trebale biti punkcije i transferi..kak da ja to sebi računam....neznam koji dan je to uopće.....? vidim da se vi tu puno kužite u to sve..ja to još nisam polovila...
pusa svima drage moje !!!!
ja sam 450 i još ih nisam dobila, iza Uskrsa a postupak tek u 7om mjesecu
ali ja zadovoljna sa time
Cure evo i mene s lošim vijestima, danas 5. dan pikanja i sve prolazi mirno, ali mm vadio hormon fsh i on je 34,2
a ref. vrijednost je do 12, što bi moglo znači da nam možda na dan punkcije neće naći niti jednog plivača..![]()
Bok Kleopatra! Ja ti imam uredne cikluse svakih 28 dana i do sada sam u principu svaki put imala punkciju negdje 13 dan ciklusa i u prirodnom postupku i postupku s ljekovima, ne znam da li će to biti i sada ali izračunala sam od prilike stim da mi je transfer uvijek bio treći dan. Jedino mi je ovaj ciklus bio malo duži 31 dan, nisam odmah dobila mengu zbog utrogestana. Kad ćeš ti ponovo na folikumetriju? Ja ću sutra 7 dan pa ponovno u ponedeljak 10 dan, možda se vidimo gore.
Loly ma neće sigurno biti tako, vjeruj u to da će se plivači izboriti i da će sve biti u najboljem redu. sretnooooooo!!
Nina977, i meni se teško odlućiti za odlazak od dr.B pokušat ču još ovaj mjesec i onda još jednom s ljekovima ja se nadam najboljem, u slučaju negativnih nalaza odoh na VV kod dr.Alebića, moja prijateljica je oduševljena njime a i svim osobljem na VV i upravo očekuje svoju prvu djevojčicu!
Mery13 ! ja sam bila u čet gore na folikulometriji i opet moram u pon ..onda se možda i vidimo u pon!! hvala na objašnjenju,i nadam se da je ovaj put veća sreća !!![]()
Evo curke samo da javim ja danas bila na SD, folikumetrija, 7dc , endometrij rekao doktor super, folikul 15, dobila štopericu za sutra, ponedjeljak punkcija, nadam se da moj folikul bude spreman ko i svaki put do sada i da će usljediti transfer.
Kleopatra vidimo se u ponedjeljak, kolki ti je bio folikul i ti si ovaj mjesec u prirodnom ciklusu?
Pusa svima i sretno ma što radile!!!!
Mery13...rekla mi je da su mi mali folikulići i da lijevo imam cisticu..al da nam ona neće smetatihmm..a valjda neće .... ja nemam pojma kad ću na punkciju u pon mi je opet folikulometrija...
Kleopatra vidjet ćeš u pon. u stvari bilo bi bolje da je što kasnije. ako ti u pon daju štopericu za utorak onda bi ti punkcija mogla biti u četvrtak i kad bi ti radili transfer 5 dan onda bi ti to bilo poslje Uskrsa, jer za Uskrs i Uskrsni pon ne rade ali vidjet ćeš sve u pon, nadam se da će to oni sve dobro istempirati. Vidimo se!
pa eto cure baš zbog njihovih tehničkih problema ja sam usred postupka morala hitno tražiti drugu kliniku! imam krasne folikule koje su oni htjeli pustiti da propadnu jer ne rade vikendom. ne moram vam reći kako sam se osijećala. hvala dragom Bogu došla sam do divnog privatnog doktora i evo spremam se krenuti na punkciju. jest da nisam imala u planu toliki trošak, ali moji folikuli meni mogu vrijediti daleko više pa jednostavno nisam mogla pustiti da propadnu, ne bih si to mogla oprostiti.
užasno mi je žao što se sve to događa Svetom Duhu, bila sam prezadovoljna i doktorima i cijelim osobljem, ali ja tamo prvenstveno idem zato da mi pomognu, a ne zato što su oni dragi. na žalost, trenutno njihovi tehnički problemi stavljaju nas pacijente u drugi plan..![]()
Mare, to je stvarno strašno, ne razumijem zašto dovode žene u takve stresne situacije. Ja sam ovaj mjesec u prirodnom postupku bez ljekova i misla sam da ću se nać u tvojoj situaciji ali sva sreća jućer sam bila na folikumetriji 7dc, folikul 15, dobila štopericu u pon punkcija tako da sam ovaj put uspjela izbjeć takvo razočaranje.
Tebi Mare želim svu sreću u daljnjem postupku i dao Bog da nam se javiš s velikom betom!
ne znam je li se pisalo ovdje o tome već ali čujem da ipak obje biologice odlaze sa S. Duha, jel istina?? ne znam, provjerite same s vašim liječnicima gore, SRETNO!
Koliko sam ja čula nazivaju cure i otkazuju postupke jer kao ne rade za Uskrs, ali bojim se da je priča veća i ružnija. Ako je sve to istina mislim da je neoprostivo što ne kažu lijepo i otvoreno nego nas puštaju da se nadamo i planiramo postupke.
Pozdrav svima!
Nova sam ovdje i upravo skupljam dokumentaciju potrebnu za početak svoje mpo priče.
U 2 mjescu sam operirana na SD, operirao me dr. B-dijagnoza uznapredovala endometrioza.
Super sam se oporavila i prije 10-dana sam bila na SD na dogovoru, doktor me upisao na listu
za ljekove-dobila broj 144-kaže da bi u postupak išla u 9 mjescu a do tada u 6 i 7 mjesecu bi probali sa inseminacijom.
Uglanmom trebam sejaviti u 5 mjesecu sa svim nalazima i ostalom dokumentacijom.
Ništa mi nije spominjao da će biti nekih promjena ili nešto tome slično......tako da me ovo sad poprilično šokiralo.
Sad čitam ovo i ništa mi nije jasno i pitam se da li sam odabrala dobru kliniku i da li da dok još nisam niti krenula u postupak
potražim drugu kliniku??
Iskreno htjela bih ostati kod dr. B jer me on operirao i dobro zna moju situaciju koja je složena i imam puno povjerenje u njega.
Mery13 sretno na punkciji, ajde nam bar ti vrati malo optimizma..![]()
Držimo fige Mery13!
Daj nam javi ako ima kakvih vijesti sa SD oko odlaska biologica i odgađanja postupaka; ti si nam friško gore!
Mare, ovo što pišeš je horor - pustiti da postupak propadne samo zato što punkcija pada za vikend!!!! Pa šta nisu išli u odvjetnike, a ne u doktore. Zna se što te čeka u medicini. Prijateljica mi je trebala od Uskrsa krenuti gore u postupak, ali sad će vjerojatno preći na VV da joj se ne ponovi tvoje iskustvo i traženje pod mus doktora koji će obaviti punkciju u pravo vrijeme...
ako će se držati ove vijesti-idući su svi: http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...a-duznika.html
cure, da li netko zna do kojeg brioja su došli i koliko će se čekati nova isporuka
a sve me strah čitati ovakve članke o dužnicima...
još 150 brojeva od prošle godine. bojim se što će i sa time biti. ja jesam na listi kod njih za ovu godinu, ali ja sam nakon ove katastrofe od Svetog Duha potpuno odustala. Meni je nedopustivo da se netko tako igra mojim zdravljem.
Ponavljam da mi je iskreno žao, jer sam stvarno voljela osoblje gore, ali ja imam premalo stanica da bih zbog njihovog nemara puštala da propadaju. A i preteška mi je to igra živcima..
Ne želim nikome da prolazi ovo što sam ja prošla kad si našopan gonalima i odjedno ti kažu da sve propada. Ja sam doslovce plakala i zvala redom privatne poliklinike, a nije baš jednostavno uletiti tako nenadano u zadnji čas i to baš za vikend. Skidam kapu dr Škvorcu i diiivnoj biologici Kniewald! Moje stanice su spašene, i ne samo to, lijepo se razvijaju!
Cure, provjerite kakvo je stanje gore, ako je istina ovo što se priča, odite na vrijeme drugdje.
mare, drago mi je da je ovako dobro na kraju završilo, pa makar u konačnici platila! vibram da se sve lijepo razvija i dalje i da ćeš nam se uskoro javiti s lijepom betom.
ali SD cure, stvarno vas ne kužim... da meni netko kaže da mi je postupak upitan zbog toga što nema liječnika i/ili biologa koji će pravodobno obaviti punkciju i obraditi dobivene stanice, pa makar bila i glasina, ja bi logorovala pred bolnicom dok ne dobijem potvrdu da će se sve obaviti kako treba. vidim da vas je nekoliko pod stimulacijom, planirate punkcije, folikulometrije i transfere za uskrs, mada je drugim curama rečeno da neće nikoga biti tamo.
ja danas zovem gore da pitam za lijekove (450/11) i telefon mi priča da je linija u kvaru
sutra se zaletim gore, ak niš drugo samo da pitam kaj je sa svime time
Evo drage moje samo da javim danas je trebala biti punkcija mog folikula ali ništa od toga do punkcije nije došlo jer je folikul već prsnuo, katastrofa, jako sam tužna, sad si sama sebi govorim da se ovo ne bi dogodilo da sam na VV oni rade i nedeljom i uspjela bi dobiti ono što sam priželjkivala. Razmišljali su da mi odrade inseminaciju ali je doktor odustao jer sam prošla već dvije vanmaternične trudnoče. Stvarno ne znam što bi rekla ali što je tu je idemo dalje.
BigBlue danas je gore bila biologica Sanja nadam se da se tako zove i mislim da ona za sada nigdje ne odlazi ali pitat ću u četvrtak doktora rekao je da ga nazovem zbog daljnjeg dogovora.
Draga Mery, od srca mi je žao što je ovako završilo. Nemoj sad sebi predbacivati trebalo je ovako ili onako; skupi snagu za dalje i odluči se za kliniku na kojoj ćeš dobiti optimalno liječenje, jer u prirodnom ciklusu ovulacija neminovno nastupa 36-38 sati nakon štoperice. Ako si je primila u petak, onda nije ni čudo što se ovo nažalost dogodilo... A liječnika, koji ti je štopericu dao u petak i naručio te u ponedjeljak, može biti sram...
Posljednje uređivanje od BigBlue : 02.04.2012. at 15:47
Mery jako mi je žao... Zaista ne mogu vjerovati. Meni je ovo za tužbu, špot u javnosti...pa to je nesavjesno liječenje!Evo drage moje samo da javim danas je trebala biti punkcija mog folikula ali ništa od toga do punkcije nije došlo jer je folikul već prsnuo, katastrofa, jako sam tužna, sad si sama sebi govorim da se ovo ne bi dogodilo da sam na VV oni rade i nedeljom i uspjela bi dobiti ono što sam priželjkivala. Razmišljali su da mi odrade inseminaciju ali je doktor odustao jer sam prošla već dvije vanmaternične trudnoče. Stvarno ne znam što bi rekla ali što je tu je idemo dalje.
Mery, strašno mi je žao
Znam kako se osijećaš, znam kakav je očaj kad ti sve nade padnu u vodu odjednom
Ali dobro ti kaže BB, odtuguj ovu propuštenu priliku i kreni dalje. Baš gledam u petak si napisala da je folikul bio 15mm i da si dobila štopericu, jesi tu štopericu primila odmah u petak ili u subotu navečer? Ako je bila u petak.. Tonili je u pravu, to je nesavjesno liječenje i debelo kršenje Hipokratove zakletve!
Ja to od svega srca želim snagu za nove pobjede i već u slijedećem postupku da nas razveseliš velikom betom!![]()
Drage moje u petak sam bila na folikumetriji a štopericu primila u subotu, sve je bilo regularno ali evo dogodilo se ono najgore moguće.
Hvala vam drage moje što ste uz mene, i hvala na svim dosadašnjim savjetima.
Pusa velika!!!
Mary13, jako mi je žao. Kako Sd ne radi vikendima?! MPO je kontinuiran proces, ne trpi odlaganja ni nekoliko sati a kamoli dva dana vikenda! Treba priupitat Ministarstvo zašto je to tako, a i novinarima bi ovo bio dobar štof.
Još jednom Mary, žao mi je. Drži se.
*mare, ti si bila u stimuliranom postupku? onako nafilana hormonima si morala tražiti drugu kliniku?
sramota od doktora i organizacije na SD!
Drage moje u petak sam bila na folikumetriji a štopericu primila u subotu, sve je bilo regularno ali evo dogodilo se ono najgore moguće.
Hvala vam drage moje što ste uz mene, i hvala na svim dosadašnjim savjetima.
Pusa velika!!!