prijava- danas štoperica, petak punkcija... držite figice!
prijava- danas štoperica, petak punkcija... držite figice!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~ da sve prođe super!![]()
inana draga...~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~do neba ..
ajmo ljudi slati letak laži i istine o potpomognutoj oplodnji kako bismo širili istine kontra laži koji se šire ovih dana o nama pacijentima MPO - da smo ubojice i slično!!!
Proslijedite jednostavno mailom niže navedeni tekst i linkove, dižite na FB! Ovo se ljudi tiče svih nas!
Svatko od nas može pomoći u širenju istine i zalaganju za prava svih građanki i građana ove zemlje, a osobito onih kojima je potrebno liječenje kako bi ostvarili najljepši dar roditeljstva.
Pročitajte ovdje http://www.roda.hr/article/read/isti...nutoj-oplodnji
i podijelite ovaj letak http://www.roda.hr/uploads/neplodnos...5%BDI_2012.pdf
Pomozite prenijeti istinu o tome što medicinski potpomognuta oplodnja uistinu jest!
Pomozite demantirati neistine te skandalozne, lažne i neutemeljene optužbe koje se šire u javnosti na štetu pacijentica i pacijenata koji imaju stvaran medicinski problem i potrebu za liječenjem!
Pomozite u edukaciji svoje okoline i šire javnosti kako bi zaustavili hajku i stigmatiziranje neplodnih osoba. Širenjem točnih informacija spriječite da dovoljno puta izrečena laž o postupcima medicinski potpomognute oplodnje postane istina.
Pomozite nepolodnim osobama u borbi za pravo na optimalno liječenje!
imam jedno pitanjce... jel se kome od vas desilo da u stimulaciji gonal i cetrotid, ovo drugo uopće ne dobije? meni su samo gonale dali, ovo drugo čubi doma, i nisam ga primila...hvala svima na lijepim željama, a sada opet stisnite fige srećice, i ne puštajte tak nekig 2-3 tjedna
![]()
[QUOTE=Mare 85;2183620]Ha ha ha! Ne bum, ne bum! Pojest ćemo mi i janje cijelo samo daj Bože razloga za slavlje! Kad uhvatiš vremena napiši mi na pp kako si podnijela stimulaciju i cijeli protokol,koliko folikumetrija i sve sve ostalo.. pusa[/Q
imaš dugačku i iscrpnu pp!![]()
Posljednje uređivanje od inana : 12.07.2012. at 10:24
koje brojeve dijele sad za ljekove? dokle smo stigli?
punkcija nije bila nikad bolnija, a oni nisu bili nikad miliji... unatoč promjenjenoj terapiji, i jakoj stimulaciji, dobili smo 3 čvrgice. Nisam uspjela čuti kaj biologica priča, i mislim da nije najsretnija, ali, ja se nadam, i veselim, i čekam... ko za vraga, vikend je pa nemrem zvati gore, ali rekao mi je da dođem u pon., i da kaj bude, to vračamo... kakvi god bili rezultati, ja se nadam... nisam još nikad tolko krvarila nakon punkcije, i dosta me buba, ali ne uzimam niš za bolove, i vjerujem da bude do jutra sve tip- top.. mojim navijačicama molbica- ako ima koja molitvica da ju izgovorite za nas i naše tri mršavice... nisam se stigla javit, do sad mi šogica tu visila, a kak nitko niš nezna, a sama sam doma, nemrem joj reći- gle, raspadam se daj odi doma... uglavnom, sretna sam da je to iza nas...
inana, drži se, odmaraj, nadam se da ćeš se oporaviti brzo. A vibram iz sveg srca za uspješan tulum u labu i da te mrvice u pon ugodno iznenade.![]()
Draga molit ću za tebe sv Riti i sv Marti. Umotaj se u dekicu i legi..ljubim
eto, naspavana, odmorena, ne boli više jako, onak blago mengasto boli, i dalje nebum niš za bolove uzela, sve bu ok... a kaj se malih čvrgica tiče... nadam se jako, strah me je, i cijeli dan sam u mislima u čekaonici pred onim vratima, i mislim si kaj je s njima... valjda bude sve ok, hvala kaj mislite na nas i navijate. Nadam se da bumo pojeli tu janjetinu koju nam je Mare 85 obečala...![]()
inanate da prestane bolit i krvarit. nek što brže prođe vikend i dođe ponedjeljak da te to iščekivanje ne gnjavi dugo. izmolit ću navečer molitve i za tebe! ~~~~~~~
eto.. od uzbuđenja nisam mogla spavati, jer idem po mrveke... sumnjala sam da su svi uspjeli jer su po mom prerano čupali, ali... i dođem tam, javim se da sam za transfer, a ona- vi neidete danas na transfer- ja koza pomislim da budu ih držali do blastica ili kaj, a kad tamo šok- niti jedna se nije oplodila, jedna bila nezrela a dsvije kvalitetne, te dvije su injekcirane i ništa se nije desilo... slomljena sam.. trebala sam čekati otpusno pismo i dogovor, ali niš od toga...nisam mogla, možda sutra... zuji mi u ušima, plačem i u komi sam, toliko tuge da je nemrem opisati... i veli mi ona da je iznenađena tim rezultatom... kao da ja nisam.. mislim da bum malo plakala, i neznam kaj bum i kak dalje, toliko mi je jadno sve onak iznutra da nemrem opisati... Mare 85, niš od janjetine... suze mi pune oke i nemrem se koncentrirat, srce kao da mi je izčupano iz prsa...![]()
ni ja ne vjerujem... ni ja... i kaže mi biologica- svi se čudimo.. oni se čude a meni srce raspadnuto, nisam to očekivala, nikako... nemam riječi, samo suze... nisam ni otpusno pismo čekala, jednostavno sam se raspala od jada, i muž me doma odveo... možda odem ovaj tj., možda ne, neznam..
M@tt, nemaš frke, opet se plačem... kaj misliš da ne mislim sve kaj si mi napisao? Pa grizla bi od jada i tuge... užas...
O inana zao mi je( dodjoh vidjrt kako je proslo i evo sto ugledah,tugu i bol. Bad mi je zao! Ne znam sto ti reci. Placi i isplaci se da malo srcu olaksas.
![]()
Inana,točno znam kak se osjećaš,i ja sam to prošla(nakon 30 gonala jedna stanica i ta se naravno nije oplodila)...osjećala sam se gore nego da sam dobila nalaz negativne bete...
Isplači se,napravi plan za dalje![]()
cure znate od kad dr Turucic ide na go?
inana, baš mi je žao da je tako ispalo.
ništa za transfer? baš se pitam imaju li oni na sv Duhu još onu staru ekipu biologa, ili su kako se već pričalo neki od biologa otišli?
Iberc, vidim da nakon pune stimulacije si imala samo jednu stanicu, jesi provjerila amh?
cure, sretno![]()
inana...nema te riječi kojom bi te sada utješila... istuguj,isplaći...
plaćem s tobom..svi naši strahovi i sumnje se ostvaruju i mene to čeka osjećam i bojim se. Ljubim te!
Nadam se iz dna duše da će nam kad-tad uspijeti!
Inana, drž' se!
tu bol i tugu ne mogu niti zamisliti... pazi se, ne odustajte....
lberc moj AMH je 15 i u full stimulacijama ništa jajnih stanica,u prirodnjaku,ništa,sa klomifenom ništa...
hmmmm..a duuuugo vremena su navodili kak imam pcos,a niti jedne ciste na jajnicima,omjer LH i FSH odličan..
ne znam ko je tu lud--uglavnom sad sam već malo više od godinu dana na pauzi jer nemam snage za još jedno razočaranje...
@Iberc,
to nije nizak amh.
razlog slabog odgovora na stimulaciju trebalo bi tražiti negdje drugdje.
ne znam više,ni ja nikad nisam imala nijedne ciste,pcos mi niko nije spominjal,hormoni su mi isto bili dobri..baš me zanima kaj mi bu dr rekla,ja mislim da to kaj jedanput reagiram super,drugi put ne,ima veze sa stresom.
A,kaj su tebi uopće rekli zakaj tak reagiraš,možda da promjeniš bolnicu...ne znam...uživaj u svojoj Teni,i to ti je veliki uspjeh,sigurno je preslatka,i ja bi posvojila da je to malo jednostavnije![]()
Pozdrav drage moje.Evo mijesecima čitam forum i nikako se ućlaniti.Prošle godine sam bila prvi put na umijetnoj(IVF)ali sa klomifenima,i nažalost beta 0.0.Sada sam na gonalima i decaptilu,8dc.Sutra na sv.duh na folikumetriju pa cemo vidjeti kako napredujem.Nemam baš nešto iskustva u svemu ovome ali drago mi je da ste tu i da možemo razmijeniti iskustva i pomoći jedna drugoj koliko se to može.Pusa svima i velika želja da svi mi uspijemo ispuniti svoje snove![]()
draga jan dobro došla nam,a još prije ošla na drugi topic o trudnoći..
kao prvo moram te upozoriti,nije umjetna oplodnja nego potpomognuta...
nema apsolutno ničeg umjetnog ni u tvom jajašcu,ni u spermiću niti se išta umjetno radi u laboratoriju,već se samo pomaže da se spoje dvije stanice koje se prirodno ne mogu...
sorry,ali morala sam ti na to skrenuti pažnju.
želim ti svu sreću u ovom postupku i da ostaneš trudna..
piši nam malo o sebi,kolko imate godina,dijagnoze..i javi nam se češće..
dobro došla i slazem se sa ovim o umjetnoj oplodnji i smatram da si u pravu potpuno i potpomognuta oplodnja je puno puno prikladniji naziv
Pozdrav cure sa Sd-a!
Vidim da je nastupilo maksimalno zatišje...
Na jesen svima želim dobitne postupke i ljetne bebice...
Ja imam pitanjce za moje trudnice...
Cure, do kojeg ste tjedna koristile utrogestane, molim Vaša iskustva i preporuke dr.-a
Hvala i pusa svima...
da, i ja primijetila zatišje
skupljamo snagu za jesen
ugodno ljeto svima!
Da,u pravu ste.Malo sam izgubljena.Nisam bila na ivf nego na amh.Danas sam bila na punkciji i izvađene su ćetri stanice i u ponedjeljak idem na ivf.Nemogu vam opisati koliko sam uzbuđena.