Pozdrav svima!
Prvi puta sam na forumu, do prije par dana sam čitala kako se sirotice mučite, sve te potpomognute, iščekivanja, sve mi je to bilo žalosno, ali i strano..
U pon. smo saznali, nakon 2 godine braka, da suprug ima oligoasthenozoospermiju, valjda se tako piše, nebitno.. Od tada sam oči izgubila tražeći informacije šta me sve dalje čeka! Već smo našli 3 bočice vitamina koje pije, izbacio alkohol, cigarete ne uspijeva
ali to nije tako strašno.. Ja se nekako nadam da bi se nalaz idući mogao popraviti! Da li je to moguće? U 9.mj se spremamo ponovit nalaz na SD, u nadi da će biti bolje, i planiram tamo dalje tražiti savjete, kontrole jer je mama operirana tamo i sviđaju mi se na SD doktori.. U međuvremenu idem privatno u Beta Plus čuti i njihovo mišljenje..
Inače nalaz uopće ne kužim, piše progresivno pokretnih 1 mil, pokretnih 2 mil., u mjestu mislim 1 mil.. Ugl. Slaba pokretljivost, i slabi broj.. Ali na dnu piše da je min 35% morfološko ok?? Šta god to značilo.. Jako slabo sveukupno, koliko sam shvatila. Muči me dilema, mladi smo, ali ne želimo godinama pokušavati na inseminacije ukoliko su šanse stavrno nikakve! Uostalom privatno to i košta, previše, a ne znam da li je netko na sv. duhu išao na inseminaciju, koliko se čeka, koliko često se često može pokušavati godišnje? Pijem po preporuci svoje nemarne ginekologice klomid, ona je otišla na g.o., tako da moram sada privatno folikumetriju da nebi imala previše folikula, tada se za svaki slučaj moramo suzdržavati odnosa.. Tako su barem rekli na dv duhu.. Ne znam koje su mi mogućnosti na inseminaciji privatno, da li da dajem 3000-4000 kn za to, nemamo novaca za bacanje, ali ne želimo da nam to stane na put, makar dizali kredit! Šta će nam novci ako nemamo djece.. Da li čekati 9 mj na SD ili pokušati čim prije makar i platili masno..? Uglavnom, zanimaju me iskustva, koliko su te inseminacije uspješne, sa njegovim nalazima, ja na klomifenu prošli mj imala 3 folikula lijepa, ali šta kada o njemu ovisi.. Barem sam ja zdrava, barem nešto, i mladi smo..Ali godine lete.. Nadam se da imate koji savjet za mene, tj, sigurna sam u to, i ispričavam se na ovolikom tekstu, ali to je još malo šta bi sve ispitivala Pozdrav svima..