cure,
je li se klomifenski postupak na SD računa kao stimulirani?
cure,
je li se klomifenski postupak na SD računa kao stimulirani?
DA, ja pitala, bilo kakvi dodatni lijekovi su po njima već stimulacija.
Dakle prirodni je onaj postupak u kojem nema nikakvih medikamenata prije punkcije
A kako pcos-ovke koje imaju anovulatorne cikluse onda odrađuju postupak u prirodnom ciklusu kada nemaju ovulaciju bez klomifena?
Ljube dobro pitanje, neka nam se javi netko sa tim iskustvom
Jer opet ako gledaju dijagnozu onda bi trebali uzeti u obzir moje godine (jer je i to dijagnoza)npr pa mi dati koji lijekić da imam kakvu šansu
Pozdrav cure,
mislim da su još prije NG podijelili lijekove do broja 200.
Mi smo na čekanju, jer mm ima enterococcus spp pa moramo to riješit. Pa sam mislila dok čekamo da provjerim spolne hormone za svaki slučaj iako me dr. nije tražio. Gdje je najbrže? VV? Jel još vrijedi da se tamo ne naručuje da li možda znate? Hvala
Nek se jave cure koje su preuzele ljekove da znamo točno do kojeg su broja došli...ja svoj broj nikak dočekat.
Samo da prijavim jedan uspjesan prirodnjak sa sv. Duha. Jos smo jako mali, tek 6 tjedan, al ako bude sve ok nas broj 311 za lijekove dobit ce netko drugi![]()
anny5 čestitam i hvala na ponudi, svaki broj manje puno znači
a i ja se nadam tvojem scenariju jer sam cca broj 400
anny5 - čestitam od srca!!!
I naše malo srce je iz prirodnjaka na SD-u!
Sretno i dalje! Javljaj nam.
Hvala vam cure![]()
U zadnje vrijeme im je krenulo sa prirodnim ciklusima, stvarno su maheri kod tempiranja punkcije i ostalog! Linalena, nadam se da ce i tvoj postupak biti uspjesan, a svima koje cekate lijekove zelim da ih sto prije dobijete i ugledate svoje plusice!
Žene ja zvala gore i sestra mi rekla da bi mogla dobit lijekove u veljači... Ja sam br 264...Čestitam anny5!!!!
Pozdrav svima!
Zanima me da li tko ima iskustva s ICSI/TESE postupkom. Mi smo naruceni krajem 2. mjeseca kod doktora Baumana na prvi pregled, a vec su urolozi sugerirali mm da napravi biopsiju testisa jer ima azoospermiju. Da li se slazete, obzirom na vasa iskustva, da se upustimo u postupak ovdje na Sv. Duhu?
Pozdrav cure ...evo mi smo opet u postupku...ovaj put nadamo se uspjehu ... imam pitanje vezano za pikice ... dobila sam onaj "PEN GONAL" i cetrotid pa me zanima jel se tko pikao s tim već?.... za sada se pikamo tek dva dana jućer i danas ... zanima me nešto ...ja imam m ....znaći jučer 3dc sam počela sa pikanjem pa sam mislila da će zaustaviti i m ali nije ...to je normalno?? onak ... molim vas bez vrištanja onih koji znaju ful sve o ovome ... samo sam se malo zabrinulai moram priznati da me jako boli trbuh , ali i inače su mi bolne menstruacije...
Buba ja sam oko 450 zapravo, nadam se prije ljeta
Maku j sam samo čula da gor rade u muušku punkcije ali ne znam detalje
KLeopatra neka ovaj postupak bude uspješan - ja sam imala cetrotide i sa njima mi je bolje nego sa deceepeptylom; a što se tiče stimulacije on ti ne djeluje na M, čak nekada supresija može produžiti mengu - no m,islim da si sada samo na gonalima a da ćete cetrotide uvesti tek kasnije, oko 10dc
je hvala ti Lilalena ..pikamo se do 20.o1 ..21 idemo na gore i tad slušamo što dalje... ma mene ovaj pen malo mući ... neznam više jesam li trebala na čepiću šta vrtiti...iako mi je sestra Pera rekla da mi je sve namješteno i da samo pikam... ja naravno kopala po netu i vidla nešto malo drukčije pa se malo uspaničarila ...dakle iskustva s pen gonalom ?????
probaj na drugim temama, još iskreno nisam na S čula da je netko to koristio
jel su ti kaj rekli o toj promjeni
gonal pen
ako stalno imaš npr. po dva gonala ( na penu ti je to 150IU) onda ne trebaš ništa mjenjati jer nakon što se pikneš onaj gore "čepić" se sam vrati na mjesto.
Ali ako nakon nekoliko dana mjenjaš količinu gonala, (npr. moraš si dati tri gonala – na penu ti je to 225) onda onaj čepić odvrtiš do 225 i to je to.
Uglavnom čepić vrtiš samo ako ti se mjenja količina gonala.
ako su ti penovi jeftiniji pa brže dobivamo naše ljekove onda super, pa presuper, superiška
hehe čisto sumnjam...ja brijem da su ipak skuplji ali puno je lakše s njima ... sam bockaš ..nema mučkanja i toja se nadam da će lijekovi ići brže i da ih bude puunoo i da svi uspijemo u svom putu k cilju !!! <3 <3
Koliko znam pen je jeftiniji od onih klasičnih(koje sam slažeš).
Pen je puno praktičniji jer je sve već složeno, ne trebaš mućkati ništa sam. Samo treba namjestiti jedinice i piknuti se. Ima jako dobrih filmića na you tubu kako ga upotrijebiti.
Inače ako bude trebalo ostalim curama upotrebljava se na na slijedeći način ako ga ne dobe već pripremljenog za pikanje)
Maknuti zaštitnu foliju (izgleda kao ona koja je ispod čepa na mlijeku samo manja) sa dna pena. Prebrisati alkoholom taj donji dio i staviti iglu(igla se "prišarafi"). Ako se koristi prvi put, onaj gore vrh gdje su brojevi staviti na 37,5 i stisnuti vrh. Mora izaći kap, dvije jer na taj način se provjerava je li sve ispravno. Nakon toga namjestiti mjerač jedinica odvrtiti ga do propisane doze. Npr. jedan gonal je 75, dva gonala 150, tri gonala 225 i tako dalje. I piknuti se. Sam se vraća na mjesto nakon pikanja. Mjerač se pomiče samo ako se mijenja količina gonala.
Sorry što sam odužila, nadam se da je jasnije.
pozz
Posljednje uređivanje od Lotta81 : 18.01.2013. at 21:33
I cure sretno u postupcima![]()
eto, prijavak nakon dugo dugo.... od početka 8. mjeseca nisam bila na stranicama rodinog foruma, zašamarao me zadnji postupak i skoro pobjedio... i kad sam mislila da me dotukao postupak, SD, i sve.... došla neka nova snaga, i neki novi put... nažalost, ili na sreću, promjenila sm kliniku... užasno mi je žao, jer sam im poklonila povjerenje koje nije imalo pokrića, i pustili su me u postupke kada to nije bilo izvedivo.. i otišla sam u V, i tamo, nakon operacije maternice, sad sam u postupku, postupku koji nije serijski, koji je napravljen za mene, u skladu s mojim dosadašnjim rezultatima, gdje je moj doktor detaljno pregledao svaki papir.. i sada se pikamo, i čekamo, još jednom, žao mi je da sam mjenjala, ali, mislim da je to potpuno ispravan postupak, i u meni se probudila neka nova nada...a nadamo se već 13 godina istome
U svakom slučaju, svim curama na SD želim svu sreću, i bez obzira na moj put, i na dugo izbivanje, ja ću i dalje pratiti ovu temu, sa ove klinike
![]()
inana, lijepo te vidjeti opet ovdje.Drago mi je da je krenulo u boljem smjeru, nek ovaj postupak bude zadnji koji će ti trebati (bar za prvu bebu)!
![]()
Hvala od srca.... znam da je san isti, ali eto, pristup nije tako da... svima držim fige srećice![]()
cure molim pomoć...od16.1 sam počela pikati po 225(tri gonala) dnevno iz pena... dakle sutra je 24.1 i ja trebam piknuti također 225 ...ali bojim se da nema toliko... bar po mom izračunu ...ima li tko iskustva .. ja sam zbilja već izludila od računanja...imala sam 2 pena sad koristim ovaj drugi i ostalo je tekućine ali neznam koliko...bojim se da ne 225...???![]()
nina977 ... piše 900 ui ... u jednoj je 14 ampula.... ja sam odlučila sutra otići gore pa nek oni vide koliko imam još i dali mi još treba ... jer i onako ide vikend a meni su folikulići još mali (9mm) 9dc a 8 dan pikanja..... tak da ipak idem na sigurno... al opet ak tko zna pomoć oko tog izračuna bilo bi lijepo...![]()
Po mom izračununu onda u jednoj ampuli ima 12 Gonala (75x12=900) a pošto ti je danas bio 8.dan terapije taman si onda sve potrošila (225X8=1800).Jesam te dobro shvatila?
Ništa,sutra gore po nove doze.Javi kako je bilo...![]()
jesi točno si sve pohvatala...tak i ja razmišlajm...no rečeno mi je da je u jednom penu 14 gonala ...tak da ne kapiram ja to....zato me i čudi višak tekućine u penu ... a bojim se da neče bit za 3 ,već eventualno za dva gonala...al eto ... fala Bogu bar vidim da razmišljam kao i drugi (u ovom slučaju ti.. pa mi je lakše... sutra ću ispitati ... hvala na pomoći i razumjevanju nina
javljam stanje naravno
![]()
Cure evo da se i ja malo javim,iako vas redovito čitam..pikala menopure 6 dana,slabije reag,,na njih ,pa jucer na punkciji 1 folikul,danas zvala oplodio se,sutra transfer,,pa cemo vidjeti dalje..kazu dokt..da je i jedan dovoljan..javim se iza bete,,svim curkama u kojem god postupku bile želim puuuunno strpljenja ,srece i puno visokih beta..jer to nam je svima cilj ,a on nam daje snagu za sve..)
Sretno nela... <3 ... hvala nana ... ja sam bila danas gore i naravno da nisam bila u krivu...ipak su ostala dva gonala a ne tri u penu...tak da sam dobila jednu mučkalicu ..i nastavljam s njima..sutra folikulometrija ...tako da se nadam punkciji iza vikenda ...
Kleo super sto si.dilemu rijesila javi mi kako je bilo na fm i kad je punkcija
dakle..za danas sam još dobila tri gonala(mučkalice),sa subotu 3 gonala i cetrotid..te u nedjelju ujutro u 10 na sv.duh dolje na ginekologiju..ali i za nedjelju sam dobila gonale i cetrotid...tak da za delje neznam što ....jer pikam se inačeu 11 pa ću vidjeti što će mi u 10 reći ....javljambtw...nana <3... sretno svim curkama ... kleopatra se raspisala
)
Kleopatra drzim fige i jedva cekam izvjestaj u nedelju
dans bila na fm...D-18,17mm L-više njih od 17,18mm,E-11mm...dr.B zadovoljan...danas 2gonala i jedan cetrotid u 20h...sutra štoperica(ovitrele) u 22h ...a onda u četvrtak punkcija u 8:30... jedino me zbunilo to što u utorak pikam štopericu a tek u četvrtak idem na punkciju...zadnji put sam odah dan iza štoperice imala punkciju...to je normalno????![]()
Draga sve je to super ja u ned navecer stopericu a u uto punkcija super rast folikulica
ej curke moje...opet ja s pitanjemsutra idemo na punkciju ... dali mi netko zna reći kad bi mi mogao biti transfer...u petak ili ponedjeljak....meni se taj ponedjeljak čini tako predaleko
![]()
ja bih rekla - ponedjeljak
to mi je realno
u čet punkcija, u pet transfer... to znači za 24 sata
znam da je razmak barem 48 sati
da se vidi dijeljenje stanica
možda netko ima drugačija iskustva
danas bili ..dobiveno 5 oocite ..sutra zovemo...od koliko do koliko se može zvat gore?' to sam propustila pitati![]()
Kleopatra super i da ise i dalje tako
zovi ne prerano, recimo oko 10-11