Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 113

Tema: do kad se predaju papiri za dnevni boravak?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno do kad se predaju papiri za dnevni boravak?

s obzirom da su svi iz škole mog djeteta na godišnjem odmoru i na telefon se javlja čistačica koja nema pojma ni o čemu, može li mi netko reći do kad treba predati papirologiju za dnevni boravak? potvrde o prebivalištu, uvjerenje porezne o plaći, kopije osobnih...za dijete koje već ide u dnevni boravak.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Roza, da li su vas u skoli obavijestili da treba predati tu dokumentaciju?

Mi smo na roditeljskom (prije mjesec dana) dobili samo listic sa izracunom koliko bi se (ce se??) placalo prema visini prihoda kucanstva. Nikakav popis dokumentata, nista. Ucitelj je samo rekao da cemo biti obavijesteni ako ce se morati sto predavati....

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, dobili smo obrazac koji treba ispuniti i popis dokumenata koje trebamo donijeti. a evo u međuvremenu sam našla i datum - dokumentciju moram dostaviti do 25.svibnja.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a placat ce se od sljedece skolske godine?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    a placat ce se od sljedece skolske godine?
    Da, primjenjuje se od iduće školske godine. Tako su bar meni rekli u računovodstvu škole.
    Posljednje uređivanje od ivancica : 28.04.2011. at 12:55

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Šta sve neće izmisliti, npr. ta potvrda o dohotku iz porezne uprave, meni uopće nije jasno čemu služi OIB kad to ničemu ne služi

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako srušimo vrtiće, srušit ćemo i boravak.
    ništa što je temeljeno na dohodovnom/prihodovnom cenzusu ne bi trebalo zaživjeti.
    pričekajte još malo.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A što sve treba prikupiti, jel netko zna? Zvali su nas i škole da dođemo papire.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ako srušimo vrtiće, srušit ćemo i boravak.
    ništa što je temeljeno na dohodovnom/prihodovnom cenzusu ne bi trebalo zaživjeti.
    pričekajte još malo.
    na osnovu cega? neke odluke ustavnoga suda koju cemo docekati 2019.
    pa i dopunsko zdravstveno osiguranje je temeljeno na osnovu dohodovnog cenzusa
    neki placaju 80, a neki 130 kuna

skupstinari su, za razliku od vrtica, prijevoz i boravak izglasali prvo kroz proracun, a onda na 22. sjednici u ozujku kroz program javnih potreba u obrazovanju. to je problem skola i prijevoza. sto ce skupstinari pobiti svoju odluku treci put?

ne radi se o tome da se nesto ne smije sufinancirati po dohodovnom cenzusu, jer puno toga bas na taj nacin funkcionira
    Posljednje uređivanje od ivarica : 04.05.2011. at 23:26

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve su to odluke koje nisu izglasane samo kod donosenja proracuna nego i unutar kasnijih odluka i programa
    Posljednje uređivanje od ivarica : 05.05.2011. at 11:50

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni danas dijete reklo da sutra mora obavezno donijeti papire za boravak, da inzistira učiteljica. Znam da je datum do 25.5.
    Kaže da on jedini nije donio.
    Koliko vas još nije predalo? Ja još nisam ni otišla u poreznu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam ni znala da nešto treba donjeti
    neki papir smo dobili u školi, ja sam ga donjela doma i negdje gurnula
    ak mi dijete ostane bez boravka vadit ću se na apri

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim, ako su dvaput bili zavedeni ili ucijenjeni, pa nek se ritualno samoubiju, casnije je.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama su upisi 05, 06 i 07. svibnja i na upis treba donijeti sve papire (prema dopisu koji su sve škole dobile i koji je za sve isti) ako želimo produženi boravak, u protivnom dijete upisuju u smjensku nastavu.

Ako do 25.05. nastupi neka promjena onda je to krajnji datum za donijeti novi/dodatni dokument. Mi ćemo između upisa i tog datuma dobiti petog člana obitelji pa ćemo donijeti rodni list i nadopunjenu izjavu o članovima zajedničkog kućanstva - iako ne znam hoće li to utjecati na iznos boravka.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku
    nama su upisi 05, 06 i 07. svibnja i na upis treba donijeti sve papire (prema dopisu koji su sve škole dobile i koji je za sve isti) ako želimo produženi boravak, u protivnom dijete upisuju u smjensku nastavu.

Ako do 25.05. nastupi neka promjena onda je to krajnji datum za donijeti novi/dodatni dokument. Mi ćemo između upisa i tog datuma dobiti petog člana obitelji pa ćemo donijeti rodni list i nadopunjenu izjavu o članovima zajedničkog kućanstva - iako ne znam hoće li to utjecati na iznos boravka.
    ma jok. upisi u školu su 5., 6. i 7. svibnja.
    papire za boravak treba donijeti do 25. svibnja.
    prema dopisu koji su sve škole dobile i koji je za sve isti (samo ga očito različito tumače

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku

ja sam upravo bila na upisima i predala papire i za produzeni boravak, ali je zena na upisima bila iznenadjena da ih imam - po njoj je rok za te papire 25.5. i nigdje ne pise da ih je potrebno donijeti na upis (i meni je to logicno - zasto bi za prvsice rok za dokumentaciju bio razlicit od drugih?)
    osim toga, od ovog tjedna vrijedi da potvrde o prebivalistima za djecu ne treba vaditi nego ih vadi nadlezni gradski ured (to sam jucer provjerila u Petrinjskoj i na stranicama grada - ovo spada u socijalna prava)

a "naknadna pamet"...eh, nadam se naravno da ce se uskladiti price oko cijena i produzenog boravka i vrtica, ali si ne mogu dozvoliti da mi izadju racune ni za vrtic ni za boravak po najvisoj cijeni trenutne odluke pa sam i u vrticu i u skoli predala trazenu dokumentaciju (osim potvrda o prebivalistu)
    Posljednje uređivanje od saska7 : 05.05.2011. at 10:02

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa
    osim toga, od ovog tjedna vrijedi da potvrde o prebivalistima za djecu ne treba vaditi nego ih vadi nadlezni gradski ured (to sam jucer provjerila u Petrinjskoj i na stranicama grada - ovo spada u socijalna prava)
    hvala za info, već bila spremna na kampiranje i bankrot

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa Vidi poruku
    ajde molim te stavi link gdje si to našla na stranicama grada, ja ne uspijevam naći

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nakon što su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, potpisali Sporazum o pravu pristupa podacima i razmjeni podataka iz evidencija Ministarstva unutarnjih poslova i Grada Zagreba,

građani više ne moraju sami pribavljati potvrdu o prebivalištu nego će, taj dokument, potreban za ostvarivanje socijalnih prava koja im daje grad, za njih, po službenoj dužnosti, pribaviti nadležni gradski ured.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

koristite li svoja socijalna prava na desnoj strani službenih stranica grada zagreba - tri su slike na tom linku i na srdnjoj koja je tekst piše za potvrde o prebivalištima u svrhu ostvarivanja olakšice pri plaćanju prodeuženog boravka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

noa, nama su tako izričito rekli prilikom razgovora u školi - možda zato što se već 150 djece najavilo za dnevni boravak i što moraju znati broj djece koja traže dnevni boravak jer za više od pet razreda s dnevnim boravkom škola mora tražiti posebno odobrenje od ministarstva i zaposliti još dvije učiteljice...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

očito je da već znaju broj djece - tj da za 150 djece trebaju 6 razreda i 6 učiteljica.

gle, svake godine se mora tražiti dozvola (od gradskog ureda ne mzoša) za SVE razrede produženog boravka (dakle ne samo 1. koji se tek upisuju) obično se to odobrava po defoltu ako nema promjena (povećanja ili smanjenja broja djece) ali ne mora biti.
    sve škole će anticipaciju brojnog stanja po (svim) razredima (za boravak i za sve ostale) za narednu šk god poslati u gradski ured sl tj. (tj 11. je rok)

rok za papirologiju vezanu za PB je 25. svibnja, prema tome vježbaju strogoću u vašoj školi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i naše učiteljice mole da se donese dokumentacija, pa makar nepotpuna.
    na temelju nje će se vidjeti kolika je potreba za boravkom/učiteljicom.
    ja ću odnijeti samo izjavu, da nam ne ukinu boravak.

jučer su nas na skupštini uvjeravali da je do 1.9. dovoljno vremena da se i boravak vrati na staro, puteme rebalansa ili ustavne tužbe.

ivarice, nije stvar u tome da se ništa ne sufinancira prema dohodovnom cenzusu, nego da im je za vrtiće to bio najveći argument i da je ta nova odluka o pobijanju proračuna donesena po važećoj zakonskoj regulativi.
    a budući da vidimo kako postoji i "naknadna pamet", zašto ne očekivati da bude i još naknadnija?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo ja imam sljedeću situaciju...Predala sam molbu u nepripadajuću školu i rečeno mi je da će nam u ponedjeljak javiti hoće li nas rpimiti ili ne!
    Pitala sam da li da odnesem potvrde o zaposlenju u matičnu školu (jer mi je u matičnoj školi rečeno da ih donese do upisa) ili da ih ostavim njima, na što mi je ravnatlej rekao da ništa ne nosim nigdje dok mi oni ne javi kako je riješena molba! Da bi mene jučer popodne iz matične škole zvali da donesem potvrde o zaposlenju, da moram potpisati izjave nekakve (ovo za olakšice), potvrde s porezne i sve te ostale papire kopje treba...
    I kaj da ja sada radim???
    Može li se desiti da oni (matična škola) meni sina (ako me odbiju u školi gdje smo predali molbu odbiju) odbije upisati u boravak jer nisam donjela papire??
    Tko tu koga sad?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nisam čula da netko predaje papire u dvije osnovne škole.
    ako ti je jako stalo do te druge , kojoj ne pripadate, poduzmi mjere da joj počnete pripadati.
    a ne da obje škole dokumentacijom računaju na tvoje dijete.

ne možeš tražiti pravo da zbog tvog ziheraštva neko drugo dijete izvisi iz boravka zato što se mjesto čuva za tvoje dijete, koje još nije ni sigurno da će biti upisano.

ja na to tako gledam.
    možda i griješim.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Da se mene pita, ja bih nakon obavljenog pregleda kod dokotra odmah otišla na razgovor u željenu školu, ALI...kad sam tu želju izrazila tamo kod doktorice koja je davala termine po školama, rečeno mi je da ja na testiranje moram s djetetom doći u matičnu školu! Pa smo to tako i odradili. Otišla sam i do željene škole gdje mi je također rečeno da prije nego njima predam molbu, moram sve s djetetom obaviti tamo gdje prirpadamo.
    Tako smo i napravili (škole imaju svaka popis učenika s kojima obavlja testiranja), predala sam molbu i sada ovo.
    I sada ja ne znam kaj da radim. Ovaj mi kaže ovako, onaj onako!
    Posljednje uređivanje od ana.m : 05.05.2011. at 11:12

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja ću papire i za školu (i za vrtić, ako ne daj Bože bude trebalo) predati zadnji dan - iz principa. I ne bih se dala ucjenjivati školama kad su te iste škole podijelile papire na kojima lijepo piše 25.5. Ako im se to nije sviđalo, mogli su na formularu izmijeniti datum. Sad nek' čekaju.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću papire i za školu (i za vrtić, ako ne daj Bože bude trebalo) predati zadnji dan - iz principa. I ne bih se dala ucjenjivati školama kad su te iste škole podijelile papire na kojima lijepo piše 25.5. Ako im se to nije sviđalo, mogli su na formularu izmijeniti datum. Sad nek' čekaju.

Freja, to je datum koji je odredio Grad.
    Škole i vrtići su isto taoci ove krize.
    Ja ću danas u školu odnijeti papire kako ne bi izgledalo da za boravkom nema potrebe, kako ne bismo ostali bez naše učiteljice i kako nam ne bi boravak ukinuli/spajali razrede.
    Odnijet ću Samo Zahtjev, bez ikakvih priloga.
    Toliko osjećam da dugujem i učiteljici i djetetu.
    A bome i sebi, budući da bez boravka mi ne možemo funkcionirati.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja ću danas u školu odnijeti papire kako ne bi izgledalo da za boravkom nema potrebe, kako ne bismo ostali bez naše učiteljice i kako nam ne bi boravak ukinuli/spajali razrede.
    A hoćeš li nositi izjavu o članovima zajedničkog kućanstva? Jer smo mi dobili to skupa sa izjavom, plus jednom prilikom prije cijeli onaj formular koji treba ispuniti.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    A hoćeš li nositi izjavu o članovima zajedničkog kućanstva? Jer smo mi dobili to skupa sa izjavom, plus jednom prilikom prije cijeli onaj formular koji treba ispuniti.
    ja osobno ne mogu nositi jr je svatko od nas prijavljen na drugoj adresi.
    kod nas je stajanje u MUPu neizbježno, ako već bude išlo po tom principu.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Razumijem ja to, ali svejedno nema smisla jer kako je jednoj školi dovoljan rok do 25., a drugoj nije? Kod nas nisu ništa rekli o kraćem roku. Ili, zašto nije dovoljno da smo na upisu rekli da će u boravak (i donijeli potvrde o zaposlenju). Drugim riječima, dokumentacija za subvencije ne bi trebala imati veze s utvrđivanjem broja djece u boravku. Prije, ako se ne varam, tih papira nije ni bilo pa su se razredi ipak formirali. Pobrkane su kruške i jabuke.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Drugim riječima, dokumentacija za subvencije ne bi trebala imati veze s utvrđivanjem broja djece u boravku. Prije, ako se ne varam, tih papira nije ni bilo pa su se razredi ipak formirali. Pobrkane su kruške i jabuke.
    razlika je u tome što se od sada boravak plaća pa će više postojećih boravkaša odustati što zato što im ne treba što iz drugih razloga.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

razumijem ja što ti pišeš i to mi je i logično.
    u matičnu školu moraš biti primljena (ali ne i u boravak budući da on nije obavezan dio školovanja) i zato je logično da se i liječnički i sve što treba tamo odrađuje.
    ova druga škola je čisti "luksuz" i oni se moraju pokriti.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

razumijem ja što ti pišeš i to mi je i logično.
    u matičnu školu moraš biti primljena (ali ne i u boravak budući da on nije obavezan dio školovanja) i zato je logično da se i liječnički i sve što treba tamo odrađuje.
    ova druga škola je čisti "luksuz" i oni se moraju pokriti.
    Ja sada ne razumijem što ova inzistira da ja nosim papire do subote ako je rok do 25. Mislim, što će se desiti ako ja papire donesem tek drugi tjedan!?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

napisala sam gore.
    škole moraju znati koliko je uopće zainteresiranih za boravak i nisu krivi što se zbog ovih peripetija rok pomaknuo.
    na osnovu tih dokumenata vidjet će se koliko je mjesta uopće potrebno.
    jer vjerojatno postoje neki koji zbog cijene boravka dijete više neće ni slati nego će se snalaziti na druge načine.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

napisala sam gore.
    škole moraju znati koliko je uopće zainteresiranih za boravak i nisu krivi što se zbog ovih peripetija rok pomaknuo.
    na osnovu tih dokumenata vidjet će se koliko je mjesta uopće potrebno.
    jer vjerojatno postoje neki koji zbog cijene boravka dijete više neće ni slati nego će se snalaziti na druge načine.
    mi smo jučer na roditeljskom potpisivali da imamo potrebu za boravkom i iduće godine (donijele su učiteljice listu djece i potpisivali smo tko želi i nagodinu u boravak) upravo zato da bi škole vidjele koliko će biti razreda boravkaša (s naglaskom da to još nije ugovor, ugovor ćemo dobiti početkom iduće školske godine)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mirjana prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo jučer na roditeljskom potpisivali da imamo potrebu za boravkom i iduće godine (donijele su učiteljice listu djece i potpisivali smo tko želi i nagodinu u boravak) upravo zato da bi škole vidjele koliko će biti razreda boravkaša (s naglaskom da to još nije ugovor, ugovor ćemo dobiti početkom iduće školske godine)
    evo, upravo sam saznala da je i kod nas u ponedjeljak roditeljski, sa istim ciljem

znači, ne nosim ništa, samo potpisujem.
    i drago mi je da su se škole tomu dosjetile.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

evo, upravo sam saznala da je i kod nas u ponedjeljak roditeljski, sa istim ciljem

znači, ne nosim ništa, samo potpisujem.
    i drago mi je da su se škole tomu dosjetile.
    Eto. Dakle ipak im za kruške ne trebaju jabuke.

Osim toga, iako je sada nevažno, jučer sam negdje čitala, a sad to više ne mogu naći, do kad je školama rok da prijave broj djece. No znam da to nije ni 25. ni 26.5. I oni su dobili još vremena nakon tih datuma pa ne vidim zašto bi nekome kranji rok trebao biti 7.6. kao u jednoj školi u mojem susjedstvu.
    Posljednje uređivanje od Freja : 05.05.2011. at 11:37

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nas su učiteljice zamolile da donesemo papire do 20. iako je rok do 25. - čisto za svaki slučaj da ako u školi vide da nešto nedostaje još imamo tih par dana od idućeg tjedna za skupiti /ispraviti dokumentaciju jer prema njihovom iskustvu uvijek se nađe 2-3 roditelja koja na kraju ne donesu sve na vrijeme, a budući da je od grada strašan pritisak na škole da se dokumentacija preda 25., nisu sigurne hoće li prihvatiti ikakve naknadne izmjene, kašnjenja i sl.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nije to ni kod nas bilo na nivou škole, nego su učiteljice iz boravka molile.
    I možda se to tiče samo nas koji već jesmo u sustavu; vi ste se na upisima ionako izjašnjavali treba li vam boravak ili ne.
    Mi se ne izjašnjavamo svake godine, ali s obzirom na poskupljenja postoji realna mogućnost da neki i odustanu i da se potreba za boravkom smanji.
    A vi ste već pri upisima znali što vam se sprema, dok mi prije dvije godine nismo.
    Mislim da je to razlog.

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

potpisujem freju.

nama su rekli da do 25.05. donesemo dokumentaciju, nisu spominjali raniji termin, cak je pedagogica rekla da nece biti problema, ako koji papir nedostaje, donijeti ga tokom 6. mjeseca.
    eto svaka skola vodi svoju politiku.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hibiskus, ali i vi upisujete prvašića, jel tako?
    nije isto, nikako nije.

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

koliko se do sada placao boravak?

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

a da moze biti, zato.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

boravak se nije plaćao, samo prehrana, 12 kuna po danu

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

a sada ce se placati boravak+prehrana?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj hibiskus prvotno napisa Vidi poruku
    a sada ce se placati boravak+prehrana?
    da
    dosad je boravak placao grad u cijelosti, a preranu dijelom roditelji, dijelom grad

sad roditelji sufinanciraju boravak do max 400 kuna, a cijena prehrane im ostaje ista
    za djecu koja ne isu u boravak povecalo se sufinanciranje roditelja u cijeni prehrane
    plus, za vecinu djece ukinut je besplatni prijevoz

i povecano sufinanciranje roditelja u troskovima skole u prirodi
    Posljednje uređivanje od ivarica : 05.05.2011. at 11:49

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma ja bih mog malca sad realno možda i ispisala, ali mi ga žao da on sad jedini(bar mi tako kaže) ne bude sa svima ostalima iz razreda. Jer njima taj boravak predstavlja jednu vrstu druženja, pogotovo jer su navikli tako od kad su krenuli u školu.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se zbilja nadam da će se nakon odluke o vrtićima riješiti i ova priča s boravkom (možda mi zato šprem i ekipa ne odgovaraju na mail u kojem ih pitam kako to da je za plaćanje vrtića dohodovni cenzus nepravedan, a plaćanje boravka po istom tom principu je prihvatljivo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •