Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Uspjeli smo posvojiti :-) !!!!

NoLa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno Uspjeli smo posvojiti :-) !!!!

Pozdrav svima,

dosta dugo pratim forum i citam vase korisne savjete, pa bih ovim putem zeljela svima, koji nakon dugogodisnjih pokusaja (kod nas je skoro cetiri godine trajalo) polako gube nadu, dati tracak nade, kod nas je takodjer dosta dosta dugo trajalo i evo Bogu hvala docekali smo nasu djecicu a i oni nas, uspjeli smo prije par mjeseci posvojiti djecaka i djevojcicu i naravno NASOJ SRECI nema kraja. U te cetiri godine to nam je bio jedini poziv od strane Centra i to je bilo "TO" tako da ni sami nismo mogli vjerovati da je se sve tako super na kraju rjesilo. Moram isto reci da smo imali stvarno jako puno srece sa "tim nasim" Centrom stvarno su svi bili super prema nama tako da nam je ta cinjenica isto dosta olaksala cijeli taj proces. Sta da vam kazem ja se jos uvijek ponekad pitam "dali je to san?" ali hvala Bogu nije .

Lijep pozdrav
    Nola

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Čestitam!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

NoLa, dobrodošla na Forum i čestitam na proširenju obitelji!
    To je baš lijepa i za mnoge ohrabrujuća vijest!

zmea avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Čestitam! Nadam se da ću i ja to jednom moći napisati...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

čestitke!

Lutka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

čestike novoj mamici, prekrasno!...i daj nam Nola još koju crticu o bebačima, mi sve volimo price sa heppy endom

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Čestitke sretnim duplim roditeljima! Pisi nam o njima

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čestitam !!!!

anna24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Čestitam!!!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Čestitam

valiant avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nola, čestitam od , predivno je dobiti odmah dvoje djece.. napiši nam još koju riječ..

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

čestitam!!!!

dobrodošla i piši nam

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Iskrene čestitke na proširenoj obitelji

NoLa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala lijepa na cestitkama !!!

Nasa prica pocinje ovako -> skoro cetiri godine se bas nista nije desavalo i onda je dosao dan „X“ i poziv od centra i to je bilo to. Moram prvo reci da mi centre nismo zvali, jer nas je nas centar od toga odgovorio, a taj centar koji nas je nazvao je bio jedini kod kojih smo se osobno otisli predstaviti (ca. pola godine prije) i da ce nam to tako super ici nismo mogli ni sanjati, jer mi smo htjeli kod nekoliko centara isto ucinit ali nam to vise nije bilo potrebno.

Poziv dosao dopodne oko devet (dobro je bilo da smo tel od MM naveli, da su mene zvali neznam …) kao sutra u osam se trebamo javiti , a kod mene na poslu ziva frka kolegica koju mjenjam otisla na godisnji, sef nije dostupan …… mislim bas se ono sve poklopilo, ja nisam vise znala kako se zovem, bila sam totalno uzbudjena. Kad smo dosli u centar tamo smo saznali vise detalja o djeci, pri pozivu su nam vec rekli da se radi o bratu i sestri. Potom smo nakon nekih sat vremena otisli na upoznavanje sa djecom, ta voznja od centra do udomiteljice mi je jako jako dugo trajala iako je samo par km u pitanju. Ta djevojcica a sada nasa kcerkica (3 ½ god)nas je vec ocekivala na balkonu, a nas sin (1 ½ god) je spavao , kakav je osjecaj bio vidjeti ih, to vam nemogu opisati rjecima sve ono naj naj ……, nakon toliko godina cekanja, koma ….. nemoze covjek da vjeruje da mu se to desava. Nasa kcerkica nam je vec pri prvom susretu rekla mama i tata, tako da to samo po sebi vec puno govori, ona je nas jedva docekala da mi dodjemo, a kod naseg sina je to par dana duze trajalo jel on je ipak bio manji, ali si je on onda MM copio i on je njegov do dana danasnjeg , ujutro kad se probudi prva rijec je „tata“. Intezivno upoznavanje je trajalo nekih mjesec dana, sa tim da smo svaki dan provodili sa djecom, svaki dan sve duze i duze, pa su preko vikenda bili kod nas kuci …….i onda nakon ca. mjesec dana je bilo sve rjeseno. Ja sam jedva cekala da dobijemo rjesenje i rodne listove, jel me bilo strah da se ne bi kojim slucajem u zadnjem trenutku jos nesto zakompliciralo, ali hvala Bogu sve je super proslo, imali smo jako puno srece sa centrom, svi su bili super i odlicno su odradili svoj posao.

Dolazak kuci sa djecom nesto posebno. Pa upoznavanje sa masom teta, baka , dida, prabakom …… prva tri mjeseca su prosla u nekom recimo „izvanrednim stanju“ prvo uredjivanje sobe, pa pokloni sa svih strana, pa masa gostiju, pa krstenje, svi su htjeli djecu da vide i onda je polako se sve smirivalo i mi smo poceli normalni zivot zivjeti. Prvi rodjendani kao i Bozic i Uskrs su proslavljeni, tako da si vise nemogu zamisliti kako je to bilo vrijeme prije.

To bi bila “u kratko”nasa prica, o kojoj sam ja uvijek potajno sanjala i koja se Bogu hvala ostvarila, zato neodustajte, negubite nadu, negdje i vas ceka vase djete !!!!

Lijep Pozdav
    NoLa

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Baš lijepa priča!
    Žao mi je što ste toliko dugo čekali, čini mi se da je tome "pripomogao" i savjet vaše socijalne radnice. Rijetko posvojenja budu bez ikakvog osobnog angažmana, a i taj vaš posjet centru sigurno je odigrao veliku ulogu.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Predivna priča, čestitam vam od srca!

valiant avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

predivna priča, podsjetila me na ne tako davni trenutak kada smo i mi ugledali svoje pile..
    ljubite se i volite od sada u četvero!

sati avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Čestitam od srca .

Uživajte u svakoj sekundi provedenoj zajedno, zaslužili ste.

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

prelepa priča

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Predivna prica

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bas si i ja mislim kako neki centri super savjete daju. Da ste ih skroz poslušali tko zna, super da ste se isli predstaviti u taj centar. Uvijek ima tu svoje prste nesto veće od nas, sto nam sapne sto moramo napraviti.

Bas lijepa priča!b

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Prekrasna priča koja nam ulijeva nadu za dalje! Čestitam na dječici!!! Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ma joojj!! predivno!!!!
    sve je onako kako je moralo biti

moja cura je slavonka nebi čovijek vjerovao da ću toliko zavoljeti slavoniju.. spremna sam sutra odseliti tamo da se otvori prilika..

eva71 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Bas lijepo! Cestitam!

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nola, presretna sam zbog vas i vaše dječice

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Predivno! Čestitam vam i uživajte u sreći

Citiraj NoLa prvotno napisa Vidi poruku
    Prvi rodjendani kao i Bozic i Uskrs su proslavljeni, tako da si vise nemogu zamisliti kako je to bilo vrijeme prije.

amaria 23 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

cestitam od srca!! zelim vam sve najbolje u zivotu,uzivajte!!! <3

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Baš je lijepa vaša priča!!!
    Želim vam puno ljubavi u daljnjem životu

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Čestitam!

NoLa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

HVALA LIJEPA SVIMA NA CESTITKAMA !!!!!!!!!!!!

"ivanas" slazem se sa tobom "uvijek ima tu svoje prste nesto veće od nas...." , jer bilo je dosta stvari kod nas koje su se desile/poklopile, tako da je se to jednostavno moralo sve tako dogoditi

Tako da ovo ljeto idemo u Medjugorje ugasiti nasu svjecu , neznam dali znate taj vic, nisam bas najbolja u pricanju viceva ali pokusat cu:

dosao svecenik u posjetu jednoj obitelj bez djece
    pa im predlozi da odu na hodocasce u Lourdes i tamo upale svjecu za djecu
    bracni par to poslusao i ucino, nakon nekoliko godina sjeti se svecenik obitelji pa ih odluci posjetiti,
    kad je dosao, vrata mu otvorilo nekoliko djece, pita on: "pa gdje su vam roditelji?"
    a djeca odgovarju: "otisli su u Lourdes ugasiti svijecu!"

valiant avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj NoLa prvotno napisa Vidi poruku
    a djeca odgovarju: "otisli su u Lourdes ugasiti svijecu!"

sati avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Dobar

sonči avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

čestitam!

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Prekrasna priča, čestitam vam od srca.

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cestitam! divna prica

Baby Boy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

I ja se pridružujem čestitkama, moja prijateljica je također u isčekivanju djeteta da ga posvoji, za sve koji su joj nuđeni nije se uspjela odlučiti jer su djeca bolesna. Ona često dođe kod mene i vidi moje dijete za koje se nikada ne bi reklo da je bolesno, ipak posvojiti to je velika odgovornost, hrabrost, ne znam ja se nebih usudila, ne bih znala kako ga odgajati, učiti, .... što kada te pita zašto ja ne živim s mojom mamom, što ako ima još braće negdje drugdje, sve bi me to mučilo......
    A s druge strane gledam tu moju prijateljicu koliko pati i čeka na dijete a nikako da ga dobije....

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ne znam zašto misliš da se posvojeno dijete odgaja i uči drugačije od biološkog?
    Usađuješ im one moralne vrijednosti za koje ti smatraš da su ispravne. A kako misliš da naša djeca ne žive sa svojom mamom? Pa svojoj djeci sam JA mama, papirnati dokaz je rodni list, a emotivni dokazi su u našim srcima...

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Baby boy, sve je stvar perspektive...nekome tko živi na Aljasci nevjerojatan je život u Africi, roditelju zdravog djeteta čini se da ne bi imao snage staloženo odgajati kronično bolesno dijete, onome tko ima jedno dijete čini se nemoguće imati trojke...i tako dalje. Kad te život baci u novu situaciju onda ti otkrije neke sasvim nove vidike. Evo, meni je trudnoća u usporedbi s posvojenjem bila izvor nevjerojatnog stresa, nikad se u životu nisam toliko uzrujavala, strahovala i imala osjećaj odgovornosti hoću li na svijet donijeti dijete ili neću. Posvojenje je bilo "peace of cake"

NoLa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

HVALA LIJEPA NA CESTITKAMA !!!!

Ja mogu iz naseg primjera reci da kod nas, kroz nasu djecu zivot nam je stvarno otvorio novu jako sretnu stranu zivota. Daleko daleko od toga da smo mi prije bili nesretni ali smo si toliko „obogatili“ nase zivote da to covijek nemoze da vjeruje. Moje misljenje je, posvojeno ili biolosko nema tu razlike, sve su to nasa djeca koju mi volimo a i oni to naravno osjecaju i vracaju na svoj jedinstven nacin. Npr. nasa kcerkica, ona nama na dan neznam koliko puta kaze „hvala mama/tata“ dali se radilo o jelu/napravljenoj frizurici …… ili nekim sasvim drugim banalnim stvarima, mislim da ja mojoj mami nisam toliko puta rekla hvala do sada ( a imam par godina vise )kao nama nas mali andjeo u ovih par mjeseci. A nas sin koji je prije par mjeseci poceo pricati, takodjer poceo kopirati sestricu pa i od njega dolazi sve cesce „faja“ .

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nola, cestitam!!! Sve najbolje vam zelim!

Samo mi koji smo usvojili djecicu znamo kakva je i kolika je to SRECA... SRECA... SRECA.....
    Ne treba se truditi dokazivati je drugima, samo se prepustiti uzivanciji
    A da znamo sta pricamo i osjecamo dokazuju i mame koje imaju i usvojenu i biolosku djecu. To su nasa djeca!
    Puse svima!

Zorica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Cestitamo!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

čestitam!!!

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Tek sam sad skužila ovaj topic... definitivno na našem forumu posvojenja idu u nizu

Nola, čestitam vam od srca!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •