Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 57 od 57

Tema: Neće kakati

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

pa da, Koksy, toliko je primjera da mi je to što je spomenula zapravo sad smiješno
    danas mi brat kaže kako je on imao problema sa stolicom do pete godine, čak su mu stavljali sapun u guzu da se pokaki

martinaP, vidiš, to nisam znala, baš glupo što nam to nisu rekli jer je ona ipak mala i to bi joj puno značilo
    iako, u uputstvima piše kako se može pomiješati sa sokom, čajem... iako mi je to malo blesavo budući da je taj sirup masnjikav pa mislim da ne bi onda popila onoliko koliko treba

večeras je kakila tri klikera, ona veća , nije se previše bunila, ali ne znam gdje je sve ono od danas
    stalno je nutkam vodom i sad sam toliko ljuta na sebe jer ispada da dijete može puno više popiti nego je inače pila
    baš sam glupa što sam prepustila njoj samoj da odlučuje koliko će vode piti
    znam da vam to možda zvuči glupo, ali čini se da ju kao i s hranom moram tjerati jer je zaigrana i jednostanvo joj se ne da

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    čak su mu stavljali sapun u guzu da se pokaki
    Aha, to je i meni moja baka radila, imala sam traume od kakanja jos u osnovnoj skoli.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mislim, blesavo je podnositi svako malo izvještaj, ali možda nekome pomogne
    jabučni sok s kuzu prahom
    jučer sam joj to napravila - sinoć je kakila (par sati nakon što je popila), onda jutros opet pa je večeras opet kakila - istina, uz suze jer se valjda bojala, ali je govance ipak bilo mekše
    izriba se jabuka (s korom), ocijedi u gazi, stavi u lončić i u taj sok oko trećine do pola žličice kuzu praha, miješa se dok se ne rastopi i ne zgusne, čim zakuha, gasiti, ohladiti toliko da se može piti (mora biti toplo) i dati djetetu da pije - najbolje natašte
    jako je fino, kao gusti sok od jabuke
    jedino što me muči što sam i sinoć i danas primjetila na govancetu (na dijelukoji je zadnji izišao) malo krvi, valjda od naprezanja, odnosno, prvi puta kad je tako teško kakila je isto bilo krvi pa je valjda sada to područje osjetljivo, ali opet me muči jer danas nije tako tvrdo kakila

alec, skužila sam da mi želiš poslati poruku, ali inbox mi bio pun
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 04.10.2011. at 01:37

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ja sam nova na forumu i ne znam da li ovo spada pod reklamiranje. U svakom slučaju već godinu dana se mučimo s njegovim kakanjem, bili smo na gastro... pregledu i nakon što je ispalo da je u fiziološkom pogledu sve ok dobili smo portalak s kojim nisam bila zadovoljna. Od nekoliko mama s istim problemom sam dobila broj od jedne aromaterapeutkinje koja radi pripravke na biljnoj bazi, i sada koristimo čaj, ulje i sirup za probavu, te mu svaku večer mažem guzu melemom. Nama je to zaista pomoglo, tako da sada, uz prilagođenu prehranu, većinom nemamo problema. Glavno je biti uporan i ne opustiti se kad sve krene na bolje, jer kod nas jedna tvrda bolna stolica se protegne na tjedan-dva njegovog straha i izbjegavanja kakanja.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

jane, ne mogu ti poslati pp jer valda imaš premali br. postova, ali ako svratiš na temu napiši mi ovdje kontakt za tu osobu koja vam radi pripravke. Ili ako je netko oda vas jedna od tih mama koje su jane dale kontakt moliv+m vas da mi se javite oc+vdje ili na pp s više informacija.
    Hvala!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Puno kasnije prijavljujem da mi još uvijek imamo problema. Ima skoro 5 godina a i dalje ne želi kakat. Skužim ga kad iznenada kaže da ide dole baki pa ga pitam dal mu se kaka, prvo kaže ne pa kad ponovim pitanje kaže da i ode kakat. Nemam više volje ni živaca, svaki dan su mu gaće prljave. Nije on više mali, kuži on jako dobro. Nedavno je imao tvrdu stolicu i dosta ga je boljelo, jedva se pokakao, i stalno mu ponavljam da će se to opet ponovit ako ne bude kakao svaki dan ko i svi ostali. I sve on to zna i kuži ali mu je valjda toliko ostalo u navici da trpi a ja ne znam kako izbacit tu naviku.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jao koksy ne znam kaj je gore, ovi pametnjakovići što počnu trpiti kad skinu pelene (to sam imala u nekoliko navrata sa starijom) ili moje milo malo što stvarno ima problema jer ne može istisnuti iz nepoznatih razloga čak niti kad je kakica relativno meka. U Zagrebu još nisam našla adekvatnu pomoć niti pravu dijagnozu, ali kod nje je problem više fiziološke prirode, a gastrolozi ugl- samo daju Portalak i čepiće što mi niti previše pomaže niti želim puno davati.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •