Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2022

Tema: Zahtjevna djeca

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Zuska, oprosti, jedini rezime koji ja ovdje vidim je da je sve podredjeno njoj.
    Kužim tvoj komentar. Ali, hebemu miša, da je drukčije, ne bih bila ovdje.

Koja nam je (bila) alternativa? Koliko smo puta razgovarali o tome MD i ja...

Bebu koje budna konstantno urla i ne misli stati dok ju se se uzme u ruke, ostaviti da urla?
    Ima djece kod koje ta metoda ne pali. U AS je urlala 18 mjeseci. A vozila se skoro svaki dan.

Bebu koja loše spava i budi se na svaki zvuk, ostaviti da urla, da se sama uspava (urlajući)?
    Ja sam bila i ostala zahvalna na svakoj minuti spavanja jer prolazili smo pakao s tim spavanjem, i noćnim i dnevnim, i na kraju sam sve podredila njoj samo da malo, barem malo, spava. A to to znači da ću hodati na prstima, hodat ću, jer je to bio jedini način da ona malo odspava, a ja da do kraja ne protučem. Jer kad ne bi spavala bila bi grozna, tek tad bi fasovali. Ma PTSP.
    Evo, sad par mjeseci malo čvršće spava, ne moramo hodati na prstima...

Dalje, što sam mogla, piti kavu dok mi beba urla u kolicima? Nisam to mogla, niti je to itko mogao sa mnom. Niti je eksperiment s kolicima uspio, a pokušavali smo.

Što sam mogla, ne otići kod bebe ponovo je uspavati, nego nastaviti gledati seriju? Riješiti njeno spavanje? Kako?

Da sam čitala knjigu ili gledala film dok se ona sama igra? Bih, ali ta nije bila sama sa sobom budna dulje od 30 sekundi bez urlanja. Ovo urlanje ne pišem bez veze.
    Ok, sad kužim da polako dolazi vrijeme kad ću moći, može joj se objasniti, pa objašnjavam ako treba i 50 puta.

Dakle, stvarno i iskreno pitam, ako vidiš da sam negdje zaribala reci, stvarno želim učiti, mijenjati, poboljšavati... Možda netko sa strane vidi nešto što ja ne vidim. Ja samo znam da sam dobila glasno i urlajuće dijete koje ni s 3 dana, ni s 3 mjeseca, ni kasnije nije posustajalo u svojim zahtjevima i pobunama.
    Da nije tako bilo, sigurno ne bih najprije mislila da nešto sa mnom ili s njom nije u redu, pa onda našla ove teme i shvatila da se to još nekom događa, pa onda cmoljila na iskustva roditelja u The Fussy Baby Book, jer kao da sam čitala nas...

Ponavljam, hemebu miša, i meni se nekad čini da netko nešto radi krivo, ali šta ja znam kakvo on dijete ima... Moje je zahtjevno na taj način, a opet da si objasniti hrpu stvari (ne dirati to i to npr.), imamo frendove s malim koji nije nimalo zahtjevan po ovim našim pitanjima, ali niš mu se ne da objasniti.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Možda netko sa strane vidi nešto što ja ne vidim.
    Pa evo ja ti pokušavam skrenuti pažnju, probat ću ponovno. Nemam petero djece, nemam ni nekog dugoodišnjeg iskustva sa vlastitom djecom, ako je to mjerilo, i sjvesna sam i da sama radim i greške i da ću ih još milion puta napraviti iako se stalno preispitujem, ali ono čisto zdravo seljački zaključujem.

Nakon pažljivijeg čitanja i malo razgovora sa mužem, sad smo imali nešto vremena, nakon par dana se nešto iščitalo, ups, kod nas ipak nije tako kao kod vas.

Ono što ja mislim da ste upali u začarni krug i da je vrijeme da se trgneš i malo drugačije prezložiš figurice i pozicije, kao u šahu na primjer jer je situacija sazrela i ona je već sad dovoljno zrela za to. Isto mislim da tvoje neuroze se relefktiraju na malu, nisam ti za džabe predložila one homeopatske tabletice, ako treba, uzmi inešto jače, samo na kratko, mjesec dana, jer mislim da moraš negdje napraviti rez i to dok mala još nije krenula u jaslice. Obavezno.

Inače sam opaki protivnik bilokakavih tableta, u životu sam ih popila valjda dvije, čak ni za pms nisam uzimala, mrzim tablete, ali mislim da u ovakvim situacijama ti prvo trebaš srediti sebe da bi mogla srediti malu i važ život iznova postaviti na noge. Pa izabrei sredstvo koje ti se čini najprikladnije za tebe, ovo je samo moj prijedlog.

I još nešto, probaj malo napraviti otklon od knjiga i razno raznih priručnika. Volim knjige, ma šta volim, obožavam, ali u tvom slučaju (referiram se i na neke druge tvoje postove) probaj malo napraviti otklon i poslušaj samu sebe, odnosno porazgovaraj sama sa sobom, poslušaj malo svoje majčinske instikne jer ono meni se stvarno čini da si ti negdje opako zabrijala i da što vrijeme ide dalje, da će teže biti povuči kočnicu.

Ja ti se ispričavam odmah unaprijed, ako ti je ovo bilo predirektno, ili ako misliš da ja griješim na temelju tvojih postova i da imaš situaciju pod kontrolom. Ako je tako, povlačim što sam rekla.

Isto mislim i za spavanje. Jedna stvar da se dijete sa skoro 2 godine tu i tamo probudi i potraži mamau i kad skuži da je mama tu, nastavi dalje spavati, a sasvim druga ovo što radi tvoja iako si ti tu. Negdje je pari mi se nastao kratki spoj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •