Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2022

Tema: Zahtjevna djeca

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Dijete može zadržavati dah do padanja u nesvijest. Nije opasno ovako kako ti opisuješ, ako samo poplavi (OK, shvaćam da ovo samo zvuči bezosjećajno, ali plavio je i moj). Kažu da je ta pojava vezana uz osjetljivost djeteta, ali i strah roditelja, osobito ako je roditelj vrlo nemiran zbog djetetova ponašanja. Kažu da se nikad ne pojavljuje u djece koje u obitelji ima više od dvoje.
    Uglavnom, nisi jedina kojoj je dijete takvo. Ja znam i težih slučajeva.
    Meni je pomoglo kad sam osvijestila da nije opasno i da ovisi i o meni.
    Nemoj čitati što Richter piše o tome.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Dijete može zadržavati dah do padanja u nesvijest. Nije opasno ovako kako ti opisuješ, ako samo poplavi (OK, shvaćam da ovo samo zvuči bezosjećajno, ali plavio je i moj). Kažu da je ta pojava vezana uz osjetljivost djeteta, ali i strah roditelja, osobito ako je roditelj vrlo nemiran zbog djetetova ponašanja. Kažu da se nikad ne pojavljuje u djece koje u obitelji ima više od dvoje.
    Uglavnom, nisi jedina kojoj je dijete takvo. Ja znam i težih slučajeva.
    Meni je pomoglo kad sam osvijestila da nije opasno i da ovisi i o meni.
    Nemoj čitati što Richter piše o tome.
    Da me krivo ne shvatite, ali ne uzbuđujem se ja previše oko toga, niti mislim da je nešto opasno, nije došlo do mjere da bi bilo opasno, ali definitivno ne mogu istjerivati nešto kad je ona u takvom stanju, što ne znači da će onda dobiti to isto, ali ne mogu je ostaviti da plače. Ovo kod nje traje od rođenja, kao beba je zadržavala dah, tako da sam nažalost već navikla i oguglala, oni koji vide to prvi put prepadnu se i pitaju me kako mogu biti mirna.
    Jedini put kad sam se malo prepala je bilo prije 10-tak dana kad je imala tantrum jer smo joj rekli da ju ne možemo više nositi i tada se tresla nekotrolirano i trajalo je duže vrijeme da ju uspijem smiriti.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Je li moguće da bi tako ustrajno i autodestruktivno plakala da joj ne trebam, samo iz hira?
    Izvukla sam ovo Zuskino pitanje jer me dio Storminog posta na to potakao - ono gdje opisuje kako se njena A. nije mogla smiriti iako je to htjela i iako je dobila što je plač potaklo. Dakle, odgovor nije iz hira, ali nije ni samo zato što joj nešto treba, nego i činjenica da je jednostavno osjetljivija i da joj nije dan dar samosmirivanja. ()
    Moj mlađi ima taj dar i mene to i danas, s njegove dvije i pol godine još zna iznenaditi - to kako se on sam od sebe smiri, bilo da je dobio što je htio ili ne.
    Ali stariji nema, odnosno ima ga djelomično: eksplodira i nakon tridesetak sekundi do minute se obuzda. Nije mi drago da se to još dešava, ali se tješim da pritom ne udara, ne vrijeđa, ne baca stvari; samo viče.

A kažu za preosjetljivu djecu da su njima rituali, rutina i granice još i važniji nego drugoj djeci.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    inače tak nekaj je jedan klinac napravio u klinčevom razredu, poanta je bila da je on mislio da se bu vratio, ali se mali skroz zacrvenil i pao u nesvjest, pritom se baš fest udario. posle je bio tredan dana na promatranju, otac njegov mi je reko da je imal sreće da je samo još malo bio bolji da je mogal skroz oštetiti mozak, jaaako strašno.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja bih molila ako mi netko moze preporuciti psihologa, obiteljsko savjetovaliste ili bilo sto drugo sto bi nam moglo pomoci. Dosli smo do tocke da vise ovako ne mozemo. Njeno cijelodnevno urlanje i preintenzivno shvacanje svega i svacega nas dovodi do ludila.
    Npr. Trazi vodu i ja joj dam u njenu bocu umjesto u casu ili obrnuto i ona urla, prolije kantu suza. Ovo je najbanalniji primjer.
    Ocito ili ne znamo s njom ili nesto radimo krivo. Nismo popustljivi, ali ona se za sve bori suzama, urlanjem i do posljednjeg daha. Zelim samo da nas saslusa neka strucna osoba i usmjeri nas kako se ponasati ili kako sebe iskulirati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •