Ja moram komentirati ovo sa "100 pitanja zahtjevne djece". Meni je to super. Iako se moj isto nikada ne isključuje već sama ta mogućnost da možemo raspravljati o svemu i svačemu omogućuje to da se on smiri i sluša/postavlja pitanja-bilo u šetnji,autu,kod kuće. Meni je ta komunikacija sa djetetom strašno važna i jedva sam dočekala kada će baš onako pravo probrbljati i postavljati pitanja,pogotovo famozno "zašto" i za svaku sitnicu. Ja se nikada ne mogu zasititi da mu apsolutno sve objašnjavam i uživam slušati i gledati kako mu se okreću kotačići u glavi,kako logički sve povezuje i kakve jezične izvedenice smišlja. Ma neopisivo u tome uživam. Iako je on stvarno jako rano progovorio i već sa 16 mj govorio u jednostavnim rečenicama i već dugo jako dobro govori-sada je to ona prava komunikacija koju sam čekala i priželjkivala i koja mi je nedostajala dok je bio sasvim mali pa je uz zahtjevnost bilo i 100 nesporazuma jer ne znaju reću što bi. Ma s govorom se rješi hrpa problematičnih situacija iz one rane dobi pa je zahtjevnost puuuuno lakša.Barem ja to tako nekako doživljavam.