mitovski prvotno napisa
Meni je drago da vi mislite da moje dijete nije zahtjevno tj. da je meni zahtjevno jer ja to tako gledam. I baš mi je simpatično kako je uzrok 'zahtjevne' djece uvijek nemogućnost roditelja da prepoznaju djetetove potrebe ili su pak nedovoljno dosljedni i popustljivi.
Beti3 napisala si da je svako dijete jedinstveno, ali nevoljko priznaješ da u toj jedinstvenosti postoje ipak zahtjevnija djeca.
I ne shvaćam što ti ovo znači da treba uživati u svojoj djeci? Zar stvarno misliš da ja ne uživam u svojem djetetu nego da cijeli dan razmišljam kako je moje dijete zahtjevno, pa mi se sa svojim djetetom i valjamo po podu i plešemo i ludiramo i crtamo i idemo na Sljeme i na izlete i uživamo svakodnevno u njoj. Nije ništa crno ni bijelo, ako kažem da je moje dijete zahtjevno ne znači da ne uživam u njemu i da se bavim samo razmišljanjem o zahtjevnosti svog djeteta.
Smajlich ne tražim ja čudotvoran recept za ponašanje svog djeteta, ali ne mislim da sam bogom dana kao majka i da sve na svijetu znam, pa propitkujem sebe i svoje postupke da vidim radim li nešto krivo i mogu li bolje ili drugačije i onda ta svoja razmišljanja napišem ovdje.
lola3 vidiš i ja sam radila skoro pa isto sve kao i ti ali je moje dijete drugačije od tvojeg.
Ne znam cure, ali po ovome kako vi pišete ispalo bi da postoji recept po kojem bi svi odgajali djecu i ako svi primjenjujemo iste metode dobiti ćemo isti rezultat a nije tako.