Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
Meni je drago da vi mislite da moje dijete nije zahtjevno tj. da je meni zahtjevno jer ja to tako gledam. I baš mi je simpatično kako je uzrok 'zahtjevne' djece uvijek nemogućnost roditelja da prepoznaju djetetove potrebe ili su pak nedovoljno dosljedni i popustljivi.
Beti3 napisala si da je svako dijete jedinstveno, ali nevoljko priznaješ da u toj jedinstvenosti postoje ipak zahtjevnija djeca.
I ne shvaćam što ti ovo znači da treba uživati u svojoj djeci? Zar stvarno misliš da ja ne uživam u svojem djetetu nego da cijeli dan razmišljam kako je moje dijete zahtjevno, pa mi se sa svojim djetetom i valjamo po podu i plešemo i ludiramo i crtamo i idemo na Sljeme i na izlete i uživamo svakodnevno u njoj. Nije ništa crno ni bijelo, ako kažem da je moje dijete zahtjevno ne znači da ne uživam u njemu i da se bavim samo razmišljanjem o zahtjevnosti svog djeteta.
Smajlich ne tražim ja čudotvoran recept za ponašanje svog djeteta, ali ne mislim da sam bogom dana kao majka i da sve na svijetu znam, pa propitkujem sebe i svoje postupke da vidim radim li nešto krivo i mogu li bolje ili drugačije i onda ta svoja razmišljanja napišem ovdje.
lola3 vidiš i ja sam radila skoro pa isto sve kao i ti ali je moje dijete drugačije od tvojeg.
Ne znam cure, ali po ovome kako vi pišete ispalo bi da postoji recept po kojem bi svi odgajali djecu i ako svi primjenjujemo iste metode dobiti ćemo isti rezultat a nije tako.
Ja itekako mislim da nisu sva djeca zahtjevna. Moj stariji sin je zahtjevno dijete, a mlađi je lakše odgojivo dijete, čak i sad kad se približava drugom rođendanu.
Mitovski, mnogi se s tobom slažu i razumiju te, pročitaj samo ponovo ovaj topik.
Neću ti u detalje pisati kakav je moj stariji bio kad je bio star kao tvoja curica jer mi se ne da toga ni prisjećati. Mogu ti samo reći da ipak postaje lakše kako odrastaju.
Više puta sam se, u trenucima kad sam mislila da ne mogu više, zapitala: Zašto ja? Zašto je mene dopalo ovakvo dijete? Zar nije moglo barem malo lakše?!
A onda sam, u svjetlijim momentima, odlučila to prihvatiti kao kompliment: O, mora da Bog ima jako dobro mišljenje o meni kad mi je poslao ovakvo čudo.