M. sam prala zubiće čim su kao krenuli, onako malo, s onim malim, gumenim četkicama
gornje jedinice su joj čim su niknule imale čudan oblik, onako kao male recke - nama je to bilo slatko, nismo kužili u čemu je fora (nije čak ni pedica)
odjednom smo skužili da se radi o karijesu, kada je pocrnjelo (nije imala ni bočicu ni dudicu, slatkiše nije jela...)
u međuvremenu sam joj prala zube s pravom četkicom, bez paste
redovito smo krenuli kod stomatologice
na početku se malo bunila, ali bi sjedila meni u krilu dok joj je ova čačkala zube i sve ok
sad redovito idemo, premazuje joj zubiće nečime - pečati kako sama kaže i M. više ne pravi probleme
zube peremo i dalje samo vodom jer ne zna ispljunuti pastu pa ne želim da to guta
znam da je glupo reći - to su mliječni - svejedno će ispasti, ali sada smo zaustavili razvijanje tog karijesa, a ne bih baš željela da se truje tom kemijom
i meni je pranje zubi jedno vrijeme bila trauma jer bi ona uzela četkicu pa se glupirala, cuclala tu vodu s četkice (što mi je odvratno, ono, naježim se od toga) pa joj sada više ne dam da sama pere zube nego joj ja perem
Atena, kad budete u prilici, otiđite stomatologici, ili nazovi u stomatološku ambulantu kojoj biste možda pripadali, ili pedijatricu i objasni stvar pa ćeš vidjeti za dalje