Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
Pa ponudimo joj ujutro damo joj nekoliko majca i hlačica da odabere, ali ne ona hoće baš neku koja je ili na pranju ili je pretanka za ovo vrijeme ili već nešto drugo. Ili odabere majcu, počnem joj oblačiti i onda histerija jer ipak neće tu i onda puknem i obučem joj na silu jer to ide unedogled i nema kraja tome i tako je svaki dan histerija.
Nisam imala žensko dijete (ako to uopće ima veze) pa ne znam da li bi ovo upalilo, ali pamtim priču susjeda koji ima 2 kćeri... Jedna ga je tako zezala - ne bi gaće s leptirićem, nego s maaačkicoooom, a gaće u pranju. Pa je izvlačila iz ormara sve dok ovaj nije dobio slom živaca i frknuo joj svu odjeću u vreću od smeća (+ ostavio tako 2 dana). Resetirala se.

Mi smo isto imali jednog mrguda koji je bio naporan. Nisam tolerirala. Rečenica koja se možda i prečesto koristila bila je "Prestani, odmah, sad!" i obično je palilo. Dijete te dobi često je izbezumljeno mogućnošću izbora. Probaj joj jednostavno to uskratiti. Pripremiš joj odjeću i kraj priče. Privikavanje će trajati možda tjedan dana, ali toplo se nadam da ćeš uspjeti. Ne može ona tako mahati, tako je očito da dijete traži da joj postaviš granice. Mi to nismo imali s odjećom, ali jesmo s igračkama. Pomoglo je kad sam 80% strpala u kutiju i odnijela u podrum. Nije više bilo problema, nikakvih. Doduše, postupak povremeno treba ponoviti (moji sad ne rade to s igračkama, ali rade s knjigama i elektronikom). Kad u sobi kaos naraste iznad granica prihvatljvosti, nosi se u podrum (sami nose, odabiru što će se sad koristiti, a što ide na odmor). I tako već godinama.