Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
Da, veliki problem nam je to spavanje jer se ona vrti po krevetu i plače i neće spavati, ali evo probati ćemo ovako- 15min u krevetu radimo što želiš, a onda je spavanje. Jer kad je vrijeme spavanja mi doslovce trčimo po stanu za njom i lovimo je da bi je odveli u krevet.
Da, to je čest problem pogotovo kod malih bistrića (koji su obično jako zahtjevni). Imala je Ifigenija par dobrih savjeta kako se takvo dijete "trenira" da spava jer bez toga je katastrofa...

Kod nas doma je palilo to večernje čitanje, to su obožavali. NIKAKO nisu smjeli gledati televiziju nakon večere - to bi mom mlađem uništilo spavanje (a starijem koncentraciju, ionako je imao kratak interval pažnje).

Čovjek mora paziti na 1000 stvari... Moj mlađi bio je jako osjetljiv na razinu šećera. Moja svekrva je uvijek okretala oči kad sam ja forsirala da ručak ili večera budu TOČNO u određeno vrijeme, da postoje međuobroci u TOČNO određeno vrijeme i slično, sve dok nije par puta pričuvala sinka na pol dana pa se i sama uvjerila da je to za njega bitno. Treba ga i danas podsjećati da pije vodu, da koristi inlahator za astmu u točno određeno vrijeme, ma puno toga...

Za spavanje nam je čitanje bilo zakon. To bi mlađega primirilo i nekako bi se opustio u krevetu, pa onda i lakše zaspao. Čak i danas (to je posebna milost) znam sjesti s njima i čitati im po želji, literaturu primjerenu dobi. A da ne spominjem da u krevetima već godinama stanuju plišani cucki, mački, leopardi i drugi... he he he... Mislila sam da će s vremenom to prerasti, ali ako je to cijena da se ide spat na vrijeme i s voljom, ne pada mi na pamet da im to branim.