Ahaaa to oko dojenja tolika ljutnja (to je onaj tipicni jaz i osude izmedju dojilja i nedojilja, heheh)...ma ja sam samo htjela pomoci ovoj majci koju dijete stipa i koja ne zna kako da prestane s dojenjem...mislim, navodno pomoci, tj prenijeti jedan trik ili sta ja znam (mislila sam da je svrha foruma to, razmjena iskustava)... Ja ne kazem da sam morala svojoj lagati ili raditi trikove, ali sam morala prestati dojiti,mala nije ni primijetila, jer sam bila odstutna od kuce po 10 sati dnevno, zbog 9 sati na poslu (nakon 9 mjeseci ovdje ti ukinu i pauze za pumpanje, tako da nema vise sanse za dojenje). ja sam ipak do 9 mjeseca dojila i pumpala.. nisam svoje dijete ni za sta uskracivala nikada, ne gledam kako sta drugi ovdje rade, nisam opterecena, mada mozda se tako cini, jer da gledam moja bi sitacija bila mnogo drugacija...ja bi tada svoje dijete budno stavljala u krevetic vec od prvih dana i ne bi se trzala i ustajala i nosala je na svaki njen plac i slicno tome, i vec sada ne bi imala problema s njenim spavanjem..no imam, pa sta... slusam tudje savjete, citam knjige, imamo jedno dijete i pokusavam mnogo nauciti od drugih, to je jedino...samo sto je veeeeelika razlika u nasem odgoju i odgoju ovdje - zato je meni tesko uskladiti stil zivota (privatnog) i poslovnog ovdje.. ipak radim ono sto osjecam da treba, pa makar i spavala 5 sati dnevno i umorna isla na posao, navikla sam nakon godinu dana vec, i radim to s osmijehom, kad vidim njen osmijeh. Toliko od mene.. hvala puno! i ovo je jedna lekcija za mene, opet sam nesto naucila, bez ikakvog ciniznma, hvala