-
Kad će početi spavati?
Dogodi nam se jedna ok noć tjedno, evo, prekjučer se probudila samo tri puta. Noćas opet banana, stalno se budila, grinta, privija se uz mene, grlimo se, lovi me za ruku... I dalje joj je bitno osjetiti drugo biće, toplinu, kao kad je imala nekoliko mjeseci. Tu se nije promijenila. Da sam prije godinu dana, dok sam se ovdje žalila zbog nespavanja, znala da će ovo nespavanje toliko trajati, ne znam kako bih gurala dalje.
Mogu, možemo, njenu zahtjevnost gurati preko dana...ali ako sam neispavana tako da me mozak i tijelo bole...to stvarno ne mogu.
Pitam se, što bi bilo da radim neki zahtjevan posao, da operiram ljude, da vozim autobus, da radim na nekom stroju? Kako to neispavane majke rješavaju? Daju otkaz?
Osim toga, jutros mi završio godišnji, MD ju vozio kod bake, plakala je na odlasku, to prije nije radila, uvijek je veselo išla kod bake, zovem baku, kaže djed da se šetaju jer da plače za mamom, prije nije plakala za mnom, navikla je odlaziti kod bake... Nešto joj se dogodilo ovo ljeto, uvijek je bila krpelj i visila po meni, ali uvijek je veselo odlazla kod bake. Nakon ovog godišnjeg, još je veći krpelj.
Prije godinu dana pisala sam da se od nje ne mogu maknuti ni dva metra, a kamoli otići na wc. Evo, i dalje ne mogu na wc, ako slučajno tamo odem bez nje, npr. ostane s tatom, onda dolazi pred vrata, kuca, plače, cvili...
Dijete koje već nekoliko mjeseci samostalno koristi sve sprave u parku, penje se po svim mogućim stijenama, ulazi u more i potoke s kolutom i bez, skače na trampolinu, kampira, samostalno jede i pije, odlučuje kad će i kamo će pa se sama iz parka upućuje tamo kamo je zamislila itd.....je dijete koje se i dalje ne može samostalno igrati ili biti samo dulje od pola minute, koje ne spava ili najbolje spava kad je na meni (ili baki), koje je počelo gristi nokte...
Jutros opet pucam i cvilim sama sa sobom, želim se riješiti osjećaja grižnje savijesti. Čim dođe malo bolja noć, bit ću i ja malo bolje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma