Pa i nisi baš u pravu. Ovo je možda primjenjivo za neke, možda i dosta njih ali nikako ne za sve.

Meni su isto mala djeca gnjavaža. Gnjavi me doJiti ih svako malo, mijenjati ih 100puta dnevno, uspavljivati ih, buditi se, odgonetati zašto plaču...ma gnjavaža totalno! To ne znači da sve od navedenog ne radim, puna ljubavi i razumijevanja. Zašto? Zato što znam da to trebaju. Ali da uživam pri tom, ne uživam.
Znaš od kad uživam?
Od otprilike 3-4 godine. Ma milina mi je sad s dva velika! I uopće ne mogu zamisliti da će mi ikad više bit ono bunilo u glavi kao prve dvije godine od svakog. Vjerovatno će mi idući stresni period biti kad počnu izlaziti

Ono što želim reći je da dok su mali traže strašno puno fizičkog angažmana. Kako rastu to se mijenja, iz fizičkog u psihičku. A meni puno više to paše, pa mi onako mali daju na živce. Naravno da oni to ne osjete, dam si oduška tu i tamo na forumu (valjda ga neće čitat jednig dana :D)

Meni su se potrefili sjajno, prvi je psihičku zahtjevno dijete, drugi fizički-nešto ko šafranina ratnica. S nepune dvije godine skakao je na moru po stijenama, skoro su mi socijalnu službu zvali. A koliko puta sam čula 'kakva je to mater da pušta dite da se razbije'.

Iskreno, meni je to lakše nego ovo psihičko turpijanje, gdje znaš da jefan krivi korak ili reakcija ima odjek u dalekoj budućnosti. Pa ti budi na razini zadatka

Bilo bi supet da se jave mame ovih zahtjevnih koji su sad u pubertetu, ima li ih ovdje uopće? (Peterlin, Vertex?)
Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
I ova zadnja rečenica..

Jer tako to krene, samo da prohoda, samo da počne samo jesti, samo da krene u školu, samo da mi više sjaši sa grbače...a djeca to i vide i osjete jako i rastu sa time.
Nitko od nas ne može znati koliko i do kada će nas dijete trebati, neka djeca čitav život trebaju puno, pa eto iznenađenja, neka znanto manje.
Takav početak nije dobar početak. Čekati da dođemo na red od djeteta od samog početka mislim da je priično loša postavka stvari.

Sorry nisam željela secirati ti post, nisam te željela ni prozvati, ali ovo govori iz mene iskustvo. Upotrijebila si riječi koje sam slušala pola svog života.