Quote Originally Posted by mitovski View Post
Zuska je u onom postu u kojem je pitala sto je mogla napraviti drugacije opisala moju J i reci cu ti da nisi mogla nista drugacije i sigurna sam u to.
Onaj tko nije imao bebu koja place kad su joj oci otvorene a budna je skoro cijelo vrijeme i spava jako lose, iskreno mislim da ne moze to shvatiti.
Moja curica je 1,5 g starija od zuskine i sad se puno lakse dise. One prve 2 godine su bile cisto prezivljavanje.
Svi vasi savjeti su odlicni i o postavljanju granica djetetu i o cuvanju svojih i ovo sto je beti rekla i ja sve to prakticiram ali ne pali kao kod druge djece. Evo npr. moramo otici u grad obaviti nesto ali ona nebi i pocinje plakanje i odlazimo u grad i ona ce citavo vrijeme plakati i doslovno 100 puta pitati kad cemo kuci i ja joj par puta objasnim i dalje ignoriram ali da bih si najrade propucala mozak
kad u AS pola sata vice ja bih kuuuuci, bih. Mislim drugo djete bi odustalo nakon nekog vremena, ona ne.
Na drugoj temi sam pisala kako je zadnjih par dana nastupio blazeni period i imam trenutno curicu koja vecinu vremena jako lijepo suraduje. Svakih par mjeseci dodje takav period i primjetila sam da tada kod nje primjetim veliki napredak preko noci. Imam osjecaj da sve ove mjesece kad je nemoguca ima tu neku razvojnu fazu i kad dostigne taj razvoj onda se smiri. Samo sto vrlo brzo krece nova faza. Ima li vam to smisla?
Ima. MI smo imali situacije raspada sistema kada istovremeno jednako želi dvije suprotne opcije, i ne može odlučiti. I to traje, nije to plač pa odluka, nego baš zaglavi u tom krugu ovo-bi-a-i-ono i ima tantrum koji traje bar pola sata, i nakon kojeg se oporavlja toliko koliko je i sam tatrum trajao. Mitovski, s vremenom se faze mira produljuju. Izdrži :zagrljaj:

Joj, da, puno je pomogla priča o amebi (ne bi čovjek vjerovao). Jednom sam kroz razgovor o nečemu spomenula kako se amebe dupliciraju, nastanu dvije iste, a ljudi to ne mogu, pa moraju donositi odluke bi li ovo-ili-ono, i na to je manja rekla da bi ona bila ameba a veća da nju jako muči kad ne može odabrati, i bilo bi super da je ameba nekad. I sad obje znaju komentirati ili samo reći "jooooooooooooooj, da sam bar ameba mamaaaaaaaaaa" i vidim da im to verbaliziranje pomogne. Pretpostavljam da im se lakše odmaknuti od te unutarnje napetosti kada ju uspiju verbalizirati.