Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
Neću izvući iz ovoga misao da oni koji tvrde da su im djeca zahtjevna lišavaju svoju djecu frustracije. Molim te pojasni.
Cure učim lijepom ponašanju kao i nošenju s frustracijama. Mlađa je strpljiva i stoput će ponoviti istu stvar dok ne uspije, za redom ili u nekom vremenskom periodu, dok će starija šiznuti jako brzo. I ja ju mogu pustiti da viče dok se ne izviče, i utješiti nakon. No nakon cijele te situacije, ona je sva ujecana i uzdrmana i treba joj dosta da se oporavi. Manja, ako i šizne zbog nečega, brzo dođe k sebi. I koja je poanta?
Lisavanje frustracije znaci da titramo oko njih i uklanjamo mogućnost da dođu u situaciju u kojoj su frustrirani.
Možda ta potreba dolazi iz lošeg tumačenja zakona o ispunjavanju dječjih potreba?
mi tu ( na forumu) jako pazimo da se od rođenja osluskuju i prate sve dječje potrebe . Pa doji na zahtjev, drži djecu blizu tebe , osluskuju sto žele ... Ali tu nastaje kvaka 22 , i koliko sve to osluskivanje i odgovaranje na potrebe kad su male bebice čini dobro , mislim da se malo pogubimo. Ne prepoznajemo trenutak kad njihove želje su - želje , ali ne i potrebe.