-
Šafran, probala sam ti objasniti (ne samo ja) u čemu je bio problem s tvojim pristupom, ali ne kužiš ili ne želiš shvatiti, ne znam.
Ne znam kako odgovoriti na nešto što mi miriši na pasivnu agresiju, ali pokušat ću ponovo reći najvažnije:
kad stvaraš u glavi nečije profile i dijeliš savjete o preslagivanju života, pokušaj shvatiti da mnoge osobe ovdje često dolaze pisati o problemima, nedoumicama i sl. i da na osnovu takvih postova ne možeš ocjenjivati njihove cjelokupne živote, čak i kad netko ponekad napiše da je na rubu snaga i na rubu živaca (što se događa često na raznim temama).
Način na koji si se obratila meni, mogla si primijeniti jednako tako i na neke druge majke na raznim topicima o nespavanju, o tantrumima i sl. pa bi tvojim pristupom ispalo da je ovdje hrpa roditelja koji moraju presložiti svoje živote i pristup s djecom. Ne vjerujem da bi se većina njih složila s tvojim pristupom.
Odi npr. na topic o kuliranju kad krenu terrible twos pa ćeš vidjeti mnoge majke koje piše o tome kako su na rubu snaga, kako ne mogu više, kako su klinci ovakvi i onakvi.
Odličan je topic, kad sam ga čitala niti jednom nisam pomislila da se nekom život urušava, da mora promijeniti roditeljski pristup, da te majke i djeca imaju međusoban problem.
Shvatila sam ga, kao i većinu topica, situacijski, kao mjesto gdje se razgovara o određenoj fazi i određenoj situaciji. Netko kroz njih prolazi manje, netko više intenzivno, netko je na rubu snaga u određenom razdoblju pa dođe to napisati i potraži neki savjet ili utjehu, a netko to napiše s odmakom od godine dana pa više ne zvuči jadno i bespomoćno.
Svoj dio odgovornosti u ovom komunikacijskom nesporazumu vidim zbog toga što sam krivo razumjela način komuniciranja na forumu. Dolazila bih s problemima, često bez odmaka, pisala bih kako sam se u tom trenutku osjećala. Trenutaka ima svakakvih. Dana ima svakakvih. Lekciju sam izvukla.
Da, u pravu ste, ne da mi se čitati paušalne analize mog života. Svakome se ovdje može odraditi jedna takva analiza na osnovu (nekih) postova. Čemu i zašto?
Shvaćam te, Šafran, da ti ova situacija nije sjela, nije ni meni, ne volim se kačiti.
Ali ne sviđa mi se što sad u svojim pojašnjavanjima imaš potrebu ponovo indirektno spustiti. Naravno da ponekad imam problem s egom, imam ego, tko ga nema? Tvoj nije ništa manji.
Cure, isprike na začatavanju, ali ako Šafran ova situacija nije ugodna, meni je bila još manje, ipak sam bila temom manje ili više ugodnih postova.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma