Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2022

Tema: Zahtjevna djeca

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo recimo prilično brzo stigli do faze da me posluša na prvu, ali s druge strane je godinu dana probavljao da dan ne može svanuti prije nego što prođe noć. Nakon puuuuno objašnjavanja (astrologija, fizika pa i geometrija omg kad se sjetim), tješenja, razumijevanja, vikanja, bacanja na humor ti jednostavno nemaš više alata za pomoći djetetu koje je ljuto na noć (a puno je bio ljut ). Većina djece će to nakon par dana i praćenja dnevnih ciklusa usvojiti dan-noć, odnosno ne usvojiti nego se pomiriti s tim da to nije u njegovoj domeni i da nema nikakvih sredstava da utječe na to. Tad je imao 3.5 godine.

Nemojte se hvatati za konkretni primjer i što je kako trebalo napraviti, navela sam ga samo da dočaram dokle to ide. A to je bila kap u moru.
    Isse Trampolina, moram se uhvatiti za ovaj konkretan primjer, jerbo ovdje meni nije dijete zahtjevno, već ti malo pošandrcala Kakva crna godina dana, kakva fizika, tješenje, razumijevanje... Mene je moj isto jedno vrijeme krenuo pilati s noći i danom, trajalo je 3-4 dana dok nisam zaključla da je prikupio dovoljno informacija što je dan, a što noć, zašto baš sada mora biti noć, on bi da je dan, ne to nije noć, to je dan, bla bla, pa sam to samo presjekla i rekla : čuj, to ti je tako, ako hoćeš prihvati, ako nećeš, nemoj. I gotova priča.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I ja ću još jednom reći da da AP (ili kako god to nazivali) i permisivan odgoj nisu isto.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pa šta ti misliš da sam ja godinu dana objašnjavala? Nisam luda

U dva dana su se sveli moji napori da objasnim da noć traje, a kad sam shvatila da ion to kuži ali se ne slaže s takvim poretkom prešla ja na druge stvari. Ali da, tješila sam dugo, kad god bi pop...o zbog toga.

I mi smo dugo bili bitku oko raznoraznih poredaka (čak nije trebao bit prvi nego je sve trebalo odgovarat redu u njegovoj glavi), ja sam izbjegavala to koliko god se dalo. Ne znam, brijanje na rituale mi je poprilično podsjećalo na elemente autizma pa sam valjda spontano bježala od njih.
    Mislim da sam pisala već kako se pet puta vraćao uz stepenice jer nije potrefio dobru nogu. To je napravio jednom a da sam ga čekala. Kasnije više nisam.
    Evo uz svo 'podilaženje' definitivno nije razmažen, dapače. A puno puta sa strane onome tko ga ne zna izgleda da je.

Ovo što kaže maria71 razumijem. Eto na žalost moj sin je taj koji je drugima nemoguć, pa nema baš prijatelja za igru. Jasno mi je da nikome ne mogu objašnjavati uzroke i posjedice, u društvu to ide ekspresno-jesi il nisi.
    Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Isse Trampolina, moram se uhvatiti za ovaj konkretan primjer, jerbo ovdje meni nije dijete zahtjevno, već ti malo pošandrcala Kakva crna godina dana, kakva fizika, tješenje, razumijevanje... Mene je moj isto jedno vrijeme krenuo pilati s noći i danom, trajalo je 3-4 dana dok nisam zaključla da je prikupio dovoljno informacija što je dan, a što noć, zašto baš sada mora biti noć, on bi da je dan, ne to nije noć, to je dan, bla bla, pa sam to samo presjekla i rekla : čuj, to ti je tako, ako hoćeš prihvati, ako nećeš, nemoj. I gotova priča.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •