Rehab, imamo slične reakcijesamo se moj poslije mojih zašto, zašto? razbjesnio-kako se zaboga usuđujem provocirati ga
Flopice, potpis na cijeli post.
Poanta cijele moje tirade na ovoj temi je da je roditelj dužan izdržati svih 116 puta i redovito stavljati granice.
Ono što mene beskrajno živcira je konstantnopreispitivanje i testiranje tih granica, mrzim se vraćati unatrag (u narodu bi rekli 'dišpetožesto dite'). Ali to je u stvari moj problem.
Još me nešto zanima, kako reagirate kad netko odgovoran za dijete ne zna postaviti (i doslijedno braniti) granice? Bake, djedovi, čuvalice, odgojiteljice?
Pa ih dijete vrti li vrti, a oni šize i šize pa vrijeđaju, lupaju.
Ja jesam u takvim situacijama razgovarala s djetetom (u smislu pozivanja na red) ali nije bilo nekih dramatičnih preokreta. Da se opet ne uhvatite na ovo 'razgovarala' bilo je tu svakakvih pokušaja s moje strane, ispucala sam cijeli arsenal osim udarca (i to mi je jedna misterija-nisam ih nikad udarila a jedino mene slušaju)
Na koji način ste djecu naučili na 'poštivanje autoriteta'? Jer meni to ne uspjeva nikako ako je autoritet 'autoritet'.
Moram priznati da mi to područje malo klizi iz ruku, zanimalo bi me čuti tuđa mišljenja.