Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2022

Tema: Zahtjevna djeca

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Pa tu je problem u roditelju koji ide linijom manjeg otpora.
    Nikada nebih dozvolila da njezine zelje maltretiraju druge ili mene i mm-a. J. Isto ima neke svoje redosljede u glavi ali je ucimo da neke stvari mogu a neke ne mogu ali sigurno mece gledati taj film da svi ulazimo i izlazimo iz auta zbog nje.
    Pa fala bogu.
    Ovaj marijin primjer nije vezan uz temu o kojoj je rijec. Ovo je primjer jednog obicnog permisivnog odgoja.

Iskreno, nemam toga oko sebe. O tome sam samo citala

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Pa fala bogu.
    Ovaj marijin primjer nije vezan uz temu o kojoj je rijec. Ovo je primjer jednog obicnog permisivnog odgoja.
    X

p.s. i da se zna, lajkala sam Pikulu, dvaput

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Rehab, imamo slične reakcije samo se moj poslije mojih zašto, zašto? razbjesnio-kako se zaboga usuđujem provocirati ga

Flopice, potpis na cijeli post.

Poanta cijele moje tirade na ovoj temi je da je roditelj dužan izdržati svih 116 puta i redovito stavljati granice.
    Ono što mene beskrajno živcira je konstantnopreispitivanje i testiranje tih granica, mrzim se vraćati unatrag (u narodu bi rekli 'dišpetožesto dite'). Ali to je u stvari moj problem.

Još me nešto zanima, kako reagirate kad netko odgovoran za dijete ne zna postaviti (i doslijedno braniti ) granice? Bake, djedovi, čuvalice, odgojiteljice?
    Pa ih dijete vrti li vrti, a oni šize i šize pa vrijeđaju, lupaju.

Ja jesam u takvim situacijama razgovarala s djetetom (u smislu pozivanja na red) ali nije bilo nekih dramatičnih preokreta. Da se opet ne uhvatite na ovo 'razgovarala' bilo je tu svakakvih pokušaja s moje strane, ispucala sam cijeli arsenal osim udarca (i to mi je jedna misterija-nisam ih nikad udarila a jedino mene slušaju)

Na koji način ste djecu naučili na 'poštivanje autoriteta'? Jer meni to ne uspjeva nikako ako je autoritet 'autoritet'.
    Moram priznati da mi to područje malo klizi iz ruku, zanimalo bi me čuti tuđa mišljenja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •