Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2022

Tema: Zahtjevna djeca

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moj mali ima 18 mj i neurorizicno je dijete, ima poremecaj paznje i kasni malo u razvoju, vježbamo kod defektologa i tak uglavnom on je Ko zvrk al doslovno Ko zvrk, sad je tu, sad je tamo, sad je jedna igračka u ruci pol sekunde, pa onda opet druga.... Sve ga zanima ali strašno strašno kratko... Uglavnom, sad smo došli do faze kad mu nesto nije po volji i nesto mu nedamo on jednostavno legne na pod!!! I to mi radi i vani, u dvorištu.... Kako to riješiti? Ignorirati ili ? Stariji sin mi to nikad nije radio. A i ne mogu ga bas ignorirati ako glavom leži na asfaltu koji ga pika. Koma. Danas je to prvi put napravio kad je htio dirat kisne gliste a ja mu nisam dala. Legao na pod. Uzas. Do sad je znao sjesti, a sad legne...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa Vidi poruku
    A i ne mogu ga bas ignorirati ako glavom leži na asfaltu koji ga pika. Koma. Danas je to prvi put napravio kad je htio dirat kisne gliste a ja mu nisam dala. Legao na pod. Uzas. Do sad je znao sjesti, a sad legne...
    Meni ove dvije rečenice daju naslutiti da možda imaš prestroga pravila - ispričavam se ako griješim. Ja bih mu na tvom mjestu zabranila ono što je opasno po zdravlje i život, a ostalo bih pustila. U prijevodu, pustila bih ga i da leži na asfaltu koji ga pika i da dira kišne gliste. Ako ga asfalt pika - neka sam primijeti da mu je neugodno, da mu smeta, i neka odluči ustati. Ako voli ležati na asfaltu, očito je da mu takav podražaj odgovara. Neka dira i kišne gliste, samo pazi da ih ne potrga ili slično. Djeca su u ovoj dobi prepuna znatiželje, sve hoće istražiti i iskusiti, a istodobno se približavaju negativističkoj fazi kada počinju osjećati svoju zasebnost spram roditelja i bore se za svoj identitet. Pusti ga da istražuje i pusti ga da sam donosi svoje male sitne odluke tipa hoće li ležati na neugodnom asfaltu ili će ustati. Uštedjet ćeš si puno živaca.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •